Barometern > Nyheter

Thursday, 19 July, 17:22

Barometern - 05 nov 13 kl. 08:10

Dålig luft oroarPersonalen på Ängens förskola klagar på dålig luft i lokalerna. Nu vill man ha bort problemet som skapat en viss oro.
Tidigt i höstas upptäcktes ett stort getingbo i stengrunden till Ängens förskola i Bergkvara. Boet togs bort och därmed hoppades man också att en lukt som funnits i området skulle försvinna.
Det gjorde den emellertid inte.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Ängens, Bergkvara, Lärarförbundet, Ängen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dålig, luft, oroar
Skånskan - 03 okt 16 kl. 14:00

Fortsatt dålig luft i Vuxenutbildningens lokaler

Eslöv Vuxenutbildningen har stora problem med dålig luft och både lärare och elever klagar allt oftare över huvudvärk och torra ögon.Det var i april tidigare i år som skolans skyddsombud tog emot mejl från personal med klagomål om att arbetsmiljön försämrats ytterligare.
Både elever och lärare klagar enligt mejlet dagligen på dålig luft i alla utrymmen som används för undervisning.

Kristianstadsbladet - 07 nov 13 kl. 06:35

Dålig luft i skolor - sämre resultat


Elever presterar sämre när ventilation och luft i skolor är dålig, visar studier. Arbetsmiljöverket kräver nu att man förstärker och byter ut ventilationsutrustning och minskar storleken på klasser, rapporterar TV4 Nyheterna. - Alla studier pekar åt samma håll.

BT - 07 nov 13 kl. 06:37

Dålig luft i skolor - sämre resultat

Elever presterar sämre när ventilation och luft i skolor är dålig, visar studier. Arbetsmiljöverket kräver nu att man förstärker och byter ut ventilationsutrustning och minskar storleken på klasser, rapporterar TV4 Nyheterna. - Alla studier pekar åt samma håll.

YLE - 09 nov 12 kl. 04:59

Dålig luft i BI upprör studerande i Jakobstad

Studerande vid barnträdgårdslinjen i Jakobstad har i flera år klagat på dålig luft i byggnaden där de får sin undervisning. Efter årsskiftet får byggnaden inte användas före den sanerats. Maria Heikkilä är ordförande för studentföreningen Stubi och hon har själv mått dåligt av att vistas i fastigheten.

UNT - 17 jul 13 kl. 05:59

Miljonböter för dålig luft

Staten och kommunerna är oense om vem som ska betala böterna om EU-domstolen fäller Sverige för dålig luft i flera städer. Miljöministern Lena Ek anser till skillnad från SKL att ansvaret är gemensamt..

BT - 30 jul 13 kl. 18:11

Befäl anmäler dålig luft i polishuset

Inga fönster att öppna och dålig luft. Ett utredningsbefäl kräver nu att ventilationen i sitt arbetsrum åtgärdas. Enligt tillbudsanmälan är ventilationen obefintlig och befälet ska ha fått ont i huvudet av den syrefattiga luften.

BT - 13 mar 14 kl. 17:36

Parisbor åker gratis i dålig luft

Det blir gratis att åka kollektivt i Paris den kommande helgen. Beskedet lämnades av myndigheter i staden på torsdagen, och anledningen är luftföroreningarna: Man vill uppmuntra folk att låta bilen stå. Jean-Paul Huchon, chef för kollektivtrafiken i stor-Paris, meddelade att det går att åka gratis i tre dagar, från fredag morgon till söndag kväll.

Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 17:36

Parisbor åker gratis i dålig luft


Det blir gratis att åka kollektivt i Paris den kommande helgen. Beskedet lämnades av myndigheter i staden på torsdagen, och anledningen är luftföroreningarna: Man vill uppmuntra folk att låta bilen stå.Jean-Paul Huchon, chef för kollektivtrafiken i stor-Paris, meddelade att det går att åka gratis i tre dagar, från fredag morgon till söndag kväll.

Kristianstadsbladet - 03 nov 14 kl. 06:15

Dålig luft hindrade förtida djur

Amerikanska forskare har kommit på varför vår planet var så trist under en miljard år. Förklaringen: dålig luft.
Forskare har länge brottats med frågan varför det tog sådan tid mellan de första komplexa cellerna uppstod för omkring två miljarder år sedan, till den explosion av djurliv i form som dök upp för ungefär 800 miljoner år sedan.

Helsingborgs Dagblad - 03 nov 14 kl. 06:17

Dålig luft hindrade förtida djur

Amerikanska forskare har kommit på varför vår planet var så trist under en miljard år. Förklaringen: dålig luft..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Åländsk miljonär bjuder in till gratiskonsert

När åländska multimiljonären Anders Wiklöf fyller år slår han på stort. Sedan två år tillbaka firar entreprenören sin födelsedag den 25 juli med att arrangera en födelsedagskonsert - gratis för besökarna.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Hantverksdag på Virserums konsthall

Barometern - 45 minuter sedan

Värmen tvingar förskolan att byta lokal

Barometern - 45 minuter sedan

Cykla dressin är poppis i Virserum

Att cykla dressin är ett mindre vanligt, men ack så populärt sommarnöje. I Virserum är det kö till biljetluckan i det gamla stationshuset som ser ut so det alltid gjort. .

Barometern - 45 minuter sedan

Man befaras drunknad i Lindesberg

En man befaras ha drunknat i Lindesberg under torsdagseftermiddagen. Larmet inkom till polisen vid 15. 25.

Barometern - 45 minuter sedan

Ny färg fräschar upp Mejeriet

Fritidsgården Mejeriet får en uppfräschning under sommaren. Väggarna målas om..

Barometern - 1 timme sedan

SMHI varnar för extremt höga temperaturer

SMHI varnar för extremt höga temperaturer i Kalmar län förutom Öland. Klass 2-varningen, som utfärdades på torsdagsförmiddagen, är den allvarligaste varningsklassen för höga temperaturer..

Barometern - 1 timme sedan

Etiopien utser ambassadör hos nyfunna vännen

Närmandet mellan de forna ärkefienderna Etiopien och Eritrea fortsätter att gå undan. Etiopien har utsett en ambassadör till grannlandet - samtidigt som Eritrea rapporteras ha dragit tillbaka sina soldater från gränsen.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Nicaragua på randen till inbördeskrig

Stängda universitet, polisvåld, krypskyttar och brist på mat. Läget i Nicaragua blir allt mer akut när protesterna mot presidenten växer och regeringen och dess lierade slår tillbaka. På några månader har det upptrappade våldet krävt nära 300 dödsoffer.

Barometern - 1 timme sedan

Varning för giftiga växter på obrukad betesmark

Länsstyrelsen har tillsammans med statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) gått ut med en varning om giftiga och fridlysta växter i betesmarker på grund av torkan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.