Barometern > Nyheter

Monday, 25 March, 06:26

Barometern - 05 nov 13 kl. 08:10

Dålig luft oroarPersonalen på Ängens förskola klagar på dålig luft i lokalerna. Nu vill man ha bort problemet som skapat en viss oro.
Tidigt i höstas upptäcktes ett stort getingbo i stengrunden till Ängens förskola i Bergkvara. Boet togs bort och därmed hoppades man också att en lukt som funnits i området skulle försvinna.
Det gjorde den emellertid inte.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Ängens, Bergkvara, Lärarförbundet, Ängen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dålig, luft, oroar
Skånskan - 03 okt 16 kl. 14:00

Fortsatt dålig luft i Vuxenutbildningens lokaler

Eslöv Vuxenutbildningen har stora problem med dålig luft och både lärare och elever klagar allt oftare över huvudvärk och torra ögon.Det var i april tidigare i år som skolans skyddsombud tog emot mejl från personal med klagomål om att arbetsmiljön försämrats ytterligare.
Både elever och lärare klagar enligt mejlet dagligen på dålig luft i alla utrymmen som används för undervisning.

Kristianstadsbladet - 07 nov 13 kl. 06:35

Dålig luft i skolor - sämre resultat


Elever presterar sämre när ventilation och luft i skolor är dålig, visar studier. Arbetsmiljöverket kräver nu att man förstärker och byter ut ventilationsutrustning och minskar storleken på klasser, rapporterar TV4 Nyheterna. - Alla studier pekar åt samma håll.

BT - 07 nov 13 kl. 06:37

Dålig luft i skolor - sämre resultat

Elever presterar sämre när ventilation och luft i skolor är dålig, visar studier. Arbetsmiljöverket kräver nu att man förstärker och byter ut ventilationsutrustning och minskar storleken på klasser, rapporterar TV4 Nyheterna. - Alla studier pekar åt samma håll.

YLE - 09 nov 12 kl. 04:59

Dålig luft i BI upprör studerande i Jakobstad

Studerande vid barnträdgårdslinjen i Jakobstad har i flera år klagat på dålig luft i byggnaden där de får sin undervisning. Efter årsskiftet får byggnaden inte användas före den sanerats. Maria Heikkilä är ordförande för studentföreningen Stubi och hon har själv mått dåligt av att vistas i fastigheten.

UNT - 17 jul 13 kl. 05:59

Miljonböter för dålig luft

Staten och kommunerna är oense om vem som ska betala böterna om EU-domstolen fäller Sverige för dålig luft i flera städer. Miljöministern Lena Ek anser till skillnad från SKL att ansvaret är gemensamt..

BT - 30 jul 13 kl. 18:11

Befäl anmäler dålig luft i polishuset

Inga fönster att öppna och dålig luft. Ett utredningsbefäl kräver nu att ventilationen i sitt arbetsrum åtgärdas. Enligt tillbudsanmälan är ventilationen obefintlig och befälet ska ha fått ont i huvudet av den syrefattiga luften.

BT - 13 mar 14 kl. 17:36

Parisbor åker gratis i dålig luft

Det blir gratis att åka kollektivt i Paris den kommande helgen. Beskedet lämnades av myndigheter i staden på torsdagen, och anledningen är luftföroreningarna: Man vill uppmuntra folk att låta bilen stå. Jean-Paul Huchon, chef för kollektivtrafiken i stor-Paris, meddelade att det går att åka gratis i tre dagar, från fredag morgon till söndag kväll.

Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 17:36

Parisbor åker gratis i dålig luft


Det blir gratis att åka kollektivt i Paris den kommande helgen. Beskedet lämnades av myndigheter i staden på torsdagen, och anledningen är luftföroreningarna: Man vill uppmuntra folk att låta bilen stå.Jean-Paul Huchon, chef för kollektivtrafiken i stor-Paris, meddelade att det går att åka gratis i tre dagar, från fredag morgon till söndag kväll.

Kristianstadsbladet - 03 nov 14 kl. 06:15

Dålig luft hindrade förtida djur

Amerikanska forskare har kommit på varför vår planet var så trist under en miljard år. Förklaringen: dålig luft.
Forskare har länge brottats med frågan varför det tog sådan tid mellan de första komplexa cellerna uppstod för omkring två miljarder år sedan, till den explosion av djurliv i form som dök upp för ungefär 800 miljoner år sedan.

Helsingborgs Dagblad - 03 nov 14 kl. 06:17

Dålig luft hindrade förtida djur

Amerikanska forskare har kommit på varför vår planet var så trist under en miljard år. Förklaringen: dålig luft..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Landsbygden tar hela Sverige framåt

Levande landsbygd ”De gröna näringarna är ryggraden i svensk landsbygd. I jordbruk, skogsbruk och förädlingsstegen jobbar människor som tack vare det kan bo, handla, gå i skolor och leva där de vill.”.

Barometern - 30 minuter sedan

S behöver lämna besked om ny Ölandsbro

Replik på inlägg om en ny Ölandsbro, publicerad 12 mars..

Barometern - 30 minuter sedan

Torstens Tankar. Snart är sommartiden här

I veckan som gick passerade vi vårdagjämningen och vid månadsskiftet växlar vi till sommartid..

Barometern - 30 minuter sedan

Rättsosäker granskning av omvändelser

Oroväckande att beslut om uppehållstillstånd för konvertiter politiseras..

Barometern - 30 minuter sedan

Thorsten Jansson: Tranorna räknas som pålitligt vårtecken

Droppar det av taket vafferdagen ska vattnet samlas upp och ges till korna för då mjölkar de bättre, sa man förr i Östergötland. Vafferdagen är förstås våffeldagen, vår tids affärsinriktade benämning på vårfrudagen..

Barometern - 30 minuter sedan

Fler kränkta och färre sexuella trakasserier

Fler kommunanställda anmäler kränkningar. Det är en effekt av att kommunen har utbildat de anställda i likabehandling - att fler vågar anmäla, menar Viktoria Elmbro, HR-konsult..

Barometern - 30 minuter sedan

Nervös dator gjorde hans bil dyrare

Bengt Mildh fick en överraskande nota på grund av att hans kvarter fått ett nytt postnummer. Hans försäkringsbolags dator höjde plötsligt årsavgiften för bilen genom en tilläggsfaktura..

Barometern - 30 minuter sedan

Central Kalmargata stängs av – så leds trafiken om

Ledningarna under Storgatan är gamla och håller på att bytas ut. Nu har turen kommit till korsningen mot Proviantgatan vilket innebär att trafiken behöver ledas om. .

Barometern - 30 minuter sedan

Dahlroth inför Timrå: ”De kan gå runt och tänka och tycka”

Han var med och tog Timrå till SHL förra året. Nu ska Jesper Dahlroth sätta käppar i deras SHL-hjul. – Det ska bli fruktansvärt kul, säger 27-åringen..

Barometern - 30 minuter sedan

Positionen spelar ingen roll för Claesson

Till höger eller vänster på mittfältet? Eller som forward? För fotbollslandslagets Viktor Claesson spelar positionen ingen roll.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.