YLE > Svenskfinland

Tuesday, 26 January, 17:22

YLE - 01 nov 13 kl. 04:36

Apoteken har slut på influensavaccinÅrets influensavaccin är slut vid apoteken och för den som inte hör till en riskgrupp så är det så gott som omöjligt att få tag på vaccin. Flera läkemedelstillverkare har tillverkat bara små mängder vaccin eller inget alls, vilket har lett till att efterfrågan blivit större än utbudet. Provisor Björn Mitts vid centralapoteket i Vasa sålde slut på vaccinet för flera veckor sen. - Under de senaste åren har efterfrågan på vaccin varit så låg, så vi beställde in ganska små mängder. Jag har ingen exakt siffra på hur många som gått hem tomhänta härifrån sedan vårt lager tog slut, men det händer nog så gott som varje dag, säger Björn Mitts.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Björn Mitts, Vasa, Mitts, Att, Maija Kerminen, Ulla-Maija Kerminen, Pirjo Kostiainen

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Apotekenhar , slut, influensavaccin
Aftonbladet - 03 mar 20 kl. 05:54

Kaoset på apoteken – slut på handsprit

▸ Oron för en coronaepidemi i Sverige märks nu hos apoteken. Hos flera av de stora kedjorna är handsprit och munskydd helt slut..

SVT - 23 feb 20 kl. 18:29

SVT:s korrespondent: Ansiktsmaskerna på apoteken slut

Helgens snabba spridning av coronaviruset har skapat oro i Iran. – Människor bär masker och undviker folktäta platser, säger SVT:s Mellanösternkorrespondent Stina Blomgren, som befinner sig i huvudstaden Teheran..

YLE - 23 nov 16 kl. 07:19

Influensavaccin går fortfarande att få i Åbo

Än så länge finns det kvar influensavaccin i Åbonejden. I fjol var influensavaccinet slut redan den här tiden på året i Åbo. I år har hälsovårdsstationerna förberett sig med mer vaccin än tidigare år.

YLE - 24 nov 16 kl. 04:46

Slut på influensavaccin i apoteken

Influensavaccinet har tagit slut i apoteken. De olika riskgrupperna får ändå vaccin via hälsovårdscentraler och sjukhus. Apoteken har fått besked av partiaffärerna att influensavaccin inte längre finns att få.

YLE - 22 jan 16 kl. 05:45

Ovanligt stor efterfrågan på influensavaccin i Vasa

Efter flera år av stiltje har influensavaccinet gått åt i rask takt i Vasa den här säsongen. På Gamla apoteket i Vasa såldes det sista influensavaccinet redan den tredje november. Att efterfrågan växt i år bekräftar överläkare Leena Kettunen på Vasa stad.

YLE - 24 nov 16 kl. 04:54

Morgonkollen: Influensavaccinet slut på apoteken, asylbeslut gällande irakier kan rivas upp

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget utrikes: En handskriven dikt av Anne Frank har sålts för 140 000 euro på auktion i Holland. Dikten är skriven den 28 mars 1942 bara några månader innan Anne och hennes familj gick under jorden.

YLE - 24 nov 16 kl. 04:54

Morgonkollen: Influensavaccinet slut på apoteken, Finlandiapristagarna klarnar

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget inrikes: Finlandia-pristagarna inom skönlitteratur, facklitteratur samt barn- och ungdomslitteratur offentliggörs på eftermiddagen. Regeringens klimatstrategi tros leda till klart fler elbilar.

YLE - 11 okt 13 kl. 06:30

Influensavaccin kan bli receptfritt

Det kan snart bli möjligt att skaffa vaccin mot influensa utan att gå till läkare. Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet, Fimea, vill att vaccin mot influensa ska bli en av de produkter som man kan köpa direkt på apoteket - utan recept. Enligt Fimea-chefen Erkki Palva har apoteken tillräcklig expertis för att se till att vaccinet inte ges till fel människor.

YLE - 20 jan 15 kl. 17:56

Räty stöder vaccinering på apoteken

Apotekens verksamhet kunde utvidgas genom att erbjuda vaccinationer mot säsongsinfluensa. Det föreslår en arbetsgrupp vid Social- och hälsovårdsministeriet och minister Laura Räty (Saml) är positivt inställd. - Finländarnas iver att vaccinera sig mot influensa är för låg, säger Räty i ett pressmeddelande.

YLE - 11 sep 17 kl. 09:56

Apoteken borde få alla sina mediciner under måndagen

Läkemedelsbristen som har berott på partihandeln Oriolas leveranssvårigheter ska ta slut på måndag eftermiddag. Apoteken ska få de mediciner som de har beställt senast på eftermiddagen. Apoteken har haft svårigheter att få tag på mediciner i över en vecka i och med att en av de stora partihandlarna, Oriola, inte har kunnat leverera mediciner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.