Nyteknik > Teknik

Friday, 24 November, 10:07

Nyteknik - 31 okt 13 kl. 11:26

?Svarven större hot än 3D-vapen?Oron för 3D-tillverkade vapen är obefogad. Det anser Daniel Sjöstrand, vd på 3D-Verkstan..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Daniel Sjöstrand, verkstan

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svarvenstörre , hot, än, 3D-vapen
DN - 14 mar 11 kl. 16:08

Hot och smutskastning vapen mot "kungaboken"

Under hösten 2010 skakade boken ?Carl XVI ? den motvillige monarken?

Blekinge Läns tidning - 03 apr 14 kl. 19:09

Hot med skarpladdat vapen ger skyddstillsyn

Sydöstran - 03 apr 14 kl. 19:09

Hot med skarpladdat vapen ger skyddstillsyn

SVT Debatt - 20 jun 13 kl. 06:05

3D-vapen kan ge oss ett nytt 11 september

VAPEN FRÅN 3D-SKRIVARE Ur ett terrorperspektiv är hotet från de nya så kallade 3D-vapnen högst verkligt. Studenten Cody Wilson i Texas var först med den nya tekniken, och nu har myndigheter bekräftat att plastvapnen faktiskt fungerar. Även om de inte kommer användas av kriminella är de nya skjutvapnen ett reellt hot ?

Nyheter 24 - 25 jul 13 kl. 14:20

Misstänks för olaga hot ? med hjälp av en högtryckstvättSkrämsel i Piteå

ÖSTERSUND. En man i trettioårsåldern greps i går misstänkt för olaga hot, med hjälp av ett något ovanligt vapen. Enligt Länstidningen Östersund hade mannen gått runt på Campus i Östersund ?

Nyhetskanalen - 23 jun 12 kl. 17:48

Polisen drog vapen vid gripande i Landskrona

Polisen drog vapen vid ett ingripande mot fyra personer som bråkade i Landskrona på lördagseftermiddagen, uppger flera medier.Två personer greps, varav åtminstone en är misstänkt för olaga hot alternativt grovt olaga hot. Ytterligare två är hämtade till förhör.

YLE - 14 aug 12 kl. 09:58

Miljörisker för dumpade kemiska vapen undersöks

På Östersjöns botten ligger ca femtiofem tusen tonn kemiska vapen, som sänktes ner i vattnet efter andra världskriget. Projektet Chemsea som hör till EU:s program för skydd av Östersjön kartlägger miljörisker kring de dumpade vapnen. De kemiska vapnen innehåller bland annat tårgas och senapsgas med föreningar som innehåller arsen, säger Professor Paula Vanninen som är direktör för Verifin, en avdelning vid Helsingfors universitet som forskar kring kemiska vapen.

YLE - 14 aug 12 kl. 10:17

Tusentals ton kemiska vapen i Östersjön

På Östersjöns botten ligger ca femtiofem tusen ton kemiska vapen, som sänktes ner i vattnet efter andra världskriget. Projektet Chemsea som hör till EU:s program för skydd av Östersjön kartlägger miljörisker kring de dumpade vapnen. De kemiska vapnen innehåller bland annat tårgas och senapsgas med föreningar som innehåller arsen, säger Professor Paula Vanninen som är direktör för Verifin, en avdelning vid Helsingfors universitet som forskar kring kemiska vapen.

BT - 20 jan 11 kl. 07:34

Dömd får ha vapen igen

I augusti 2006 dömdes mannen från Ulricehamn till fängelse för grovt vapenbrott. Nu har han åter beviljats vapenlicens. Mannen är bosatt inom Ulricehamns kommun och är i 35-årsåldern.

BT - 26 mar 12 kl. 14:24

39-åring fortfarande anhållen efter drama på Hulta - inget vapen hittat

39-åringen som greps när polisen stormade en lägenhet på Hulta i lördags är fortfarande anhållen, men något skjutvapen fanns inte hemma hos honom. Mannen misstänks sedan tidigare för hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott efter ett drama i december. Då sköts han ner av piketpolis sedan han kommit ut från sin lägenhet med ett avsågat hagelgevär som han vägrade släppa.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Sveriges mest sålda honung kan vara manipulerad

Se upp för fusk med honung. Ett par av Sveriges mest sålda honungssorter kan vara manipulerade, rapporterar Dagens Nyheter..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Här är priset på Tesla semi

TEKNIKSVEPET. Priset på Teslas ellastbil presenterat, Apple beviljas nytt patent och Facebook knycker från Snapchat igen..

Nyteknik - 2 timmar sedan

”Det märks att det här är ett väldigt välmående företag”

Fredrik Wahlgren och Sara Vitmosse fick chansen att göra ett ”Summer internship” hos Xylem, som arbetar med lösningar för världens vattenförsörjning. Det blev en utvecklande sommar där de fick ett stort förtroende att själva leda projekt redan från start..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Elon Musk: Liten chans att lyckas göra ai säkert

Vi har fem till tio procents chans att kontrollera en generell artificiell intelligens, säger Elon Musk i ett tal till sin personal..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Audi: ”Kvalitet är inte en slump”

I digitaliseringens snabbt föränderliga värld kan man inte vila på sina lagrar. Vi besökte Audis huvudkontor i Ingolstadt. Där visade biltillverkaren hur man arbetar för att behålla sin image av premium och kvalitet – i en tid när begreppens innebörd är på väg att bytas ut..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Klarnagrundaren tar plats i Swedish Startup Hall of Fall

Sebastian Siemiatkowski, grundare av Klarna, blir femte personen att få sitt porträtt upphängt på Hall of Fame-väggen på startup-hubben SUP46 i Stockholm..

Nyteknik - 16 timmar sedan

”Satsa på företagsklimatet”

KRÖNIKA. Är det de innovativa små- och medelstora företagen som står för tillväxt och nya arbetstillfällen? Svaret på den frågan är nej, skriver Stefan Gustafsson Ledell..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Nätläkaren Krys nya drag: psykologer i mobilen

Svenska nätläkaren Kry är i färd med att ta fram en tjänst för digital KBT-terapi i mobilen..

Nyteknik - 17 timmar sedan

BMW:s ”Hyperloop för cyklar” ska lösa Kinas trafikproblem

Nu presenterar BMW en lösning på Kinas trafikproblem – ett ”Hyperloop för cyklar” ovanför vägbanorna. Biltillverkarna hoppas kunna dra in pengar till bygget genom de 20 patent som projektet har medfört..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Nya Karolinska i stabsläge efter nya it-problem

Nya Karolinska har återigen gått upp i stabsläge efter it-problem..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.