Nyteknik > Teknik

Saturday, 23 June, 00:59

Nyteknik - 31 okt 13 kl. 11:26

?Svarven större hot än 3D-vapen?Oron för 3D-tillverkade vapen är obefogad. Det anser Daniel Sjöstrand, vd på 3D-Verkstan..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Daniel Sjöstrand, verkstan

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svarvenstörre , hot, än, 3D-vapen
DN - 14 mar 11 kl. 16:08

Hot och smutskastning vapen mot "kungaboken"

Under hösten 2010 skakade boken ?Carl XVI ? den motvillige monarken?

Blekinge Läns tidning - 03 apr 14 kl. 19:09

Hot med skarpladdat vapen ger skyddstillsyn

Sydöstran - 03 apr 14 kl. 19:09

Hot med skarpladdat vapen ger skyddstillsyn

SVT Debatt - 20 jun 13 kl. 06:05

3D-vapen kan ge oss ett nytt 11 september

VAPEN FRÅN 3D-SKRIVARE Ur ett terrorperspektiv är hotet från de nya så kallade 3D-vapnen högst verkligt. Studenten Cody Wilson i Texas var först med den nya tekniken, och nu har myndigheter bekräftat att plastvapnen faktiskt fungerar. Även om de inte kommer användas av kriminella är de nya skjutvapnen ett reellt hot ?

Nyheter 24 - 25 jul 13 kl. 14:20

Misstänks för olaga hot ? med hjälp av en högtryckstvättSkrämsel i Piteå

ÖSTERSUND. En man i trettioårsåldern greps i går misstänkt för olaga hot, med hjälp av ett något ovanligt vapen. Enligt Länstidningen Östersund hade mannen gått runt på Campus i Östersund ?

Nyhetskanalen - 23 jun 12 kl. 17:48

Polisen drog vapen vid gripande i Landskrona

Polisen drog vapen vid ett ingripande mot fyra personer som bråkade i Landskrona på lördagseftermiddagen, uppger flera medier.Två personer greps, varav åtminstone en är misstänkt för olaga hot alternativt grovt olaga hot. Ytterligare två är hämtade till förhör.

BT - 20 jan 11 kl. 07:34

Dömd får ha vapen igen

I augusti 2006 dömdes mannen från Ulricehamn till fängelse för grovt vapenbrott. Nu har han åter beviljats vapenlicens. Mannen är bosatt inom Ulricehamns kommun och är i 35-årsåldern.

BT - 26 mar 12 kl. 14:24

39-åring fortfarande anhållen efter drama på Hulta - inget vapen hittat

39-åringen som greps när polisen stormade en lägenhet på Hulta i lördags är fortfarande anhållen, men något skjutvapen fanns inte hemma hos honom. Mannen misstänks sedan tidigare för hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott efter ett drama i december. Då sköts han ner av piketpolis sedan han kommit ut från sin lägenhet med ett avsågat hagelgevär som han vägrade släppa.

YLE - 14 aug 12 kl. 09:58

Miljörisker för dumpade kemiska vapen undersöks

På Östersjöns botten ligger ca femtiofem tusen tonn kemiska vapen, som sänktes ner i vattnet efter andra världskriget. Projektet Chemsea som hör till EU:s program för skydd av Östersjön kartlägger miljörisker kring de dumpade vapnen. De kemiska vapnen innehåller bland annat tårgas och senapsgas med föreningar som innehåller arsen, säger Professor Paula Vanninen som är direktör för Verifin, en avdelning vid Helsingfors universitet som forskar kring kemiska vapen.

YLE - 14 aug 12 kl. 10:17

Tusentals ton kemiska vapen i Östersjön

På Östersjöns botten ligger ca femtiofem tusen ton kemiska vapen, som sänktes ner i vattnet efter andra världskriget. Projektet Chemsea som hör till EU:s program för skydd av Östersjön kartlägger miljörisker kring de dumpade vapnen. De kemiska vapnen innehåller bland annat tårgas och senapsgas med föreningar som innehåller arsen, säger Professor Paula Vanninen som är direktör för Verifin, en avdelning vid Helsingfors universitet som forskar kring kemiska vapen.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 13 timmar sedan

Nya Volvofabriken ”som Torslandaverken”

”Made in the USA” – men inte så annorlunda mot andra Volvofabriker. När Volvo öppnar sin första amerikanska fabrik så är det trygg och invand teknik man satsar på..

Nyteknik - Igår: 17:15

Populära ”squishies” plockas bort från butiker

Den populära barnleksaken ”squishies” innehåller flera giftiga ämnen, larmar danska Miljöstyrelsen. Nu väljer svenska leksakbutiker att sluta sälja leksaken..

Nyteknik - Igår: 16:47

Kameraövervakning tillåtet för kommunala hyresvärdar

Det kommer att bli betydligt enklare för kommunala hyresvärdar att sätta upp kameror i sina fastigheter från och med första augusti..

Nyteknik - Igår: 16:15

Ändring av mobilnät ger Telenor mångmiljonböter

Norska teleoperatören Telenor tvingas böta 788 miljoner norska kronor, cirka 857 svenska miljoner kronor..

Nyteknik - Igår: 16:20

Hemlighetsmakeri kring Einrides nya lastbil

Svenska Einride lanserar inom kort sin nästa autonoma, eldrivna lastbil. Den har visats på bild, men företaget är hemlighetsfullt..

Nyteknik - Igår: 16:25

Batteriforskaren Kristina Edström får pris för ”epokgörande insats”

Kemiprofessor Kristina Edström har med sin forskning hjälpt oss att komma närmare en lösning när det gäller energilagring. Nu belönas hon med KTH:s stora pris..

Nyteknik - Igår: 16:09

Nio EU-länder formar cyberstyrkor

Nio EU-länder har inom ramen för unionens försvarssamarbete enats om att bilda styrkor som snabbt ska kunna svara upp på cyber- och hackerattacker..

Nyteknik - Igår: 15:22

Nya Volvon ska erövra USA

Den första modellen ”Made in USA”. I samband med invigningen av sin fabrik i Charleston ryckte Volvo skynket av nya S60. ”Nya S60 är en av de mest spännande Volvo-bilar vi någonsin tillverkat”, säger chefen Håkan Samuelsson..

Nyteknik - Igår: 14:43

“Vi letar efter folk som kompletterar oss”

Globala möjligheter i en innovativ miljö med lång historia. Det hittar du på Johnson & Johnsons anläggning i Helsingborg. Nu ska ingenjörerna, som ser till att hela världen förses med Nicorette, ta sig an fler utmaningar..

Nyteknik - Igår: 13:53

Algeriets sätt att stoppa provfusk: Stänga ner internet

När 700.000 unga algerier i år tar studenten tar myndigheterna till radikala grepp för att förhindra fusk på slutproven..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.