Nyteknik > Teknik

Monday, 26 February, 02:35

Nyteknik - 31 okt 13 kl. 11:26

?Svarven större hot än 3D-vapen?Oron för 3D-tillverkade vapen är obefogad. Det anser Daniel Sjöstrand, vd på 3D-Verkstan..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Daniel Sjöstrand, verkstan

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svarvenstörre , hot, än, 3D-vapen
DN - 14 mar 11 kl. 16:08

Hot och smutskastning vapen mot "kungaboken"

Under hösten 2010 skakade boken ?Carl XVI ? den motvillige monarken?

Blekinge Läns tidning - 03 apr 14 kl. 19:09

Hot med skarpladdat vapen ger skyddstillsyn

Sydöstran - 03 apr 14 kl. 19:09

Hot med skarpladdat vapen ger skyddstillsyn

SVT Debatt - 20 jun 13 kl. 06:05

3D-vapen kan ge oss ett nytt 11 september

VAPEN FRÅN 3D-SKRIVARE Ur ett terrorperspektiv är hotet från de nya så kallade 3D-vapnen högst verkligt. Studenten Cody Wilson i Texas var först med den nya tekniken, och nu har myndigheter bekräftat att plastvapnen faktiskt fungerar. Även om de inte kommer användas av kriminella är de nya skjutvapnen ett reellt hot ?

Nyheter 24 - 25 jul 13 kl. 14:20

Misstänks för olaga hot ? med hjälp av en högtryckstvättSkrämsel i Piteå

ÖSTERSUND. En man i trettioårsåldern greps i går misstänkt för olaga hot, med hjälp av ett något ovanligt vapen. Enligt Länstidningen Östersund hade mannen gått runt på Campus i Östersund ?

Nyhetskanalen - 23 jun 12 kl. 17:48

Polisen drog vapen vid gripande i Landskrona

Polisen drog vapen vid ett ingripande mot fyra personer som bråkade i Landskrona på lördagseftermiddagen, uppger flera medier.Två personer greps, varav åtminstone en är misstänkt för olaga hot alternativt grovt olaga hot. Ytterligare två är hämtade till förhör.

YLE - 14 aug 12 kl. 09:58

Miljörisker för dumpade kemiska vapen undersöks

På Östersjöns botten ligger ca femtiofem tusen tonn kemiska vapen, som sänktes ner i vattnet efter andra världskriget. Projektet Chemsea som hör till EU:s program för skydd av Östersjön kartlägger miljörisker kring de dumpade vapnen. De kemiska vapnen innehåller bland annat tårgas och senapsgas med föreningar som innehåller arsen, säger Professor Paula Vanninen som är direktör för Verifin, en avdelning vid Helsingfors universitet som forskar kring kemiska vapen.

YLE - 14 aug 12 kl. 10:17

Tusentals ton kemiska vapen i Östersjön

På Östersjöns botten ligger ca femtiofem tusen ton kemiska vapen, som sänktes ner i vattnet efter andra världskriget. Projektet Chemsea som hör till EU:s program för skydd av Östersjön kartlägger miljörisker kring de dumpade vapnen. De kemiska vapnen innehåller bland annat tårgas och senapsgas med föreningar som innehåller arsen, säger Professor Paula Vanninen som är direktör för Verifin, en avdelning vid Helsingfors universitet som forskar kring kemiska vapen.

BT - 20 jan 11 kl. 07:34

Dömd får ha vapen igen

I augusti 2006 dömdes mannen från Ulricehamn till fängelse för grovt vapenbrott. Nu har han åter beviljats vapenlicens. Mannen är bosatt inom Ulricehamns kommun och är i 35-årsåldern.

BT - 26 mar 12 kl. 14:24

39-åring fortfarande anhållen efter drama på Hulta - inget vapen hittat

39-åringen som greps när polisen stormade en lägenhet på Hulta i lördags är fortfarande anhållen, men något skjutvapen fanns inte hemma hos honom. Mannen misstänks sedan tidigare för hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott efter ett drama i december. Då sköts han ner av piketpolis sedan han kommit ut från sin lägenhet med ett avsågat hagelgevär som han vägrade släppa.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Samsung: Vår kamera släpper in mer ljus än någon annan smartphone

Bättre foton och personliga emojis är två av huvudnyheterna för Samsungs nya telefoner. "Människans sätt att kommunicera har blivit allt mer visuellt", säger Jordan Peters på Samsung Europe..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Så hjälper automatisering att öka företags konkurrenskraft

Automatisering för ibland tankarna till en framtid där jobb försvinner och maskinerna tar över..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Här visar Samsung upp Galaxy S9

Samsung har för första gången visat upp sina flaggskeppstelefoner, Galaxy S9 och S9+, på Mobile World Congress i Barcelona..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Det kommer en bananformad Nokia-telefon

Nokia är tillbaka. Och det är också den bananformade telefonen 8110..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Här är 5 telefoner du aldrig hört talas om

På Mobile World Congress i Barcelona kommer det att handla om Samsung, LG, Huawei, Nokia och Sony. I skuggan av dem finns telefonerna som inte får lika mycket uppmärksamhet..

Nyteknik - Igår: 19:07

Läckan visar Sonys nya Xperia-telefoner

Här är bilderna på Xperia XZ2 och Xperia XZ2 Compact..

Nyteknik - I förrgår: 16:55

Tre saker som hände när Global Eye visades upp

På fredagen presenterade Saab sitt flygburna övervakningssystem Global Eye för pressen. Här är tre saker som hände under visningen..

Nyteknik - I förrgår: 15:37

Här är trenderna på årets MWC

Vad är mest spännande på årets MWC? Artificiell intelligens, iot eller 5g? Svaret kan vara blockkedjor och röstteknik..

Nyteknik - I förrgår: 16:30

”En raket som bärare av drömmar”

KRÖNIKA. Det finns mycket som utmärker Elon Musk som entreprenör. En av de främsta egenskaperna är förmågan att saluföra en dröm, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - I förrgår: 15:52

Nu kommer datorerna med 20 timmars batteritid

Ständigt uppkopplade Windows 10-datorer som bygger på mobiltelefonteknik är på inmarsch - och kan skaka liv i en stagnerad pc-marknad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.