YLE > Finland

Monday, 26 June, 17:23

YLE - 31 okt 13 kl. 07:43

Prisregn i OsloIgår kväll (30.10) delade Nordiska rådet ut sina fem priser i samband med en galatillställning på Operan i Oslo. Nordiska rådets litteraturpris gick till den norsk-danske författaren Kim Leine för romanen Profeterne i Evighedsfjorden (Profeterna vid Evighetsfjorden, övers. Inge Knutsson) Bedömningskommitténs motivering: "Nordiska Rådets litteraturpris 2013 tilldelas Kim Leine för romanen Profeterne i Evighedsfjorden, ett medryckande epos om förtryck och uppror, ett antikolonialistiskt och vittförgrenat verk som blir en fantasi över människans kropp och tanke." Läs mer om samtliga kandidater i presentationen här.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Oslo, Nordiska, Operan, Kim Leine, Profeterne, Evighedsfjorden, Evighetsfjorden, Knutsson, Rådets, Karikko, Seita Vuorela, Jani Ikonen, Jakten, Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm, Graum Jørgensen, Morten Kaufmann, Oscar, Vinterberg, Kaufmann, Thomas Vinterbergs Jakten, Hollywood, Vinterbergs, Mads Mikkelsens, Pekka Kuusisto, Kuusisto, Selina Juul, Norden, EU, FN, Juul, Spild Af Mad, TV, Danmark, Selina, Stop Spild Af Mad, REMA

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prisregni , Oslo
Kristianstadsbladet - 11 maj 12 kl. 06:00

Prisregn föll över göingebor på egen afton

Göingebor prisades som aldrig förr på torsdagskvällen. Men så var det ju också göingarnas alldeles egna afton.
För andra året i rad firades Göingeafton på Pappersbruket i Östanå.

UNT - 27 feb 15 kl. 18:50

Inget prisregn för Uppsalas rappare

Det blev inget prisregn för Uppsalas rappare på årets upplaga av hiphopgalan Kingsizegalan i Stockholm..

Alingsås tidning - 31 mar 16 kl. 05:30

Prisregn över reklamkillar

Alingsåskillarna William Löthman och Mattias Alfborger har utsetts till Årets art directors i Sverige. Två av deras reklamkampanjer tog dessutom storslam när den årliga tävlingen Guldnyckeln nyligen avgjordes. Vännerna och kollegorna William Löthman och Mattias Alfborger är båda uppvuxna i Alingsås, men numera bosatta i Stockholm där de är anställda på reklambyrån Garbergs.

Kristianstadsbladet - 04 maj 16 kl. 20:30

Prisregn på Göingeafton

Sol ute - regn inne. Prisregn det vill säga då det på onsdagskvällen vankades Göingeafton..

SmålandsPosten - 10 okt 16 kl. 22:03

Prisregn över känd Växjökrog

Måndagskvällen har inneburit höstmörker och vått klimat men för en av Växjös kändaste krogar byttes regn mot prisregn..

Barometern - 17 maj 17 kl. 15:21

Prisregn för landsbygdsutveckling och likabehandling

Det blev prisregn när politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott utsåg vinnare av såväl landsbygdsutvecklingspriset som likabehandlingspriset på onsdagen..

BT - 22 jul 11 kl. 18:33

Flera döda och skottlossning utanför Oslo

Flera personer ligger döda inne i en sprängd byggnad i centrala Oslo, säger norska polisen till NRK Samtidigt rapporteras att det pågår skottlossning utan för Oslo. Statsminister Jens Stoltenberg säger till NRK att regeringens krisråd är samlat och ett möte ska hållas i kväll. Justitie- och utrikesministrarna är på väg till Oslo.

BT - 24 jul 11 kl. 13:36

Polisinsats mot byggnad i Oslo

Polisen har slagit till mot plats i östra Oslo. Området spärras och bombtekniker är på plats. En polisinsats pågår i samband med utredningen kring terrordåden i Oslo, bekräftar norsk polis för VG Nett.

BT - 22 jul 11 kl. 15:58

En död i misstänkt terrordåd i Oslo

En kraftig explosion i Oslo har skadat flera personer och förstört byggnader i regeringskvarteren, rapporterar NTB. En person har bekräftats död i en kraftig explosion i centrala Oslo, uppger norska radion NRK. I tv-kanalen NRK:s direktsändning talade terrorexperten Tore Björgo om att allt tyder på att Oslo drabbats av ett terrordåd mot norska myndigheter.

BT - 22 jul 11 kl. 15:58

Två döda i misstänkt terrordåd i Oslo

En kraftig explosion i Oslo har skadat flera personer och förstört byggnader i regeringskvarteren, rapporterar NTB. Två personer har bekräftats döda i en kraftig explosion i centrala Oslo, uppger norska radion NRK. Ullevål sjukhus har tagit emot sju patienter.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Kopparnäs-Störsvik friluftsområde ska utvecklas – nu kan du påverka hur

Nu kan alla vara med och påverka hur friluftsområdet Kopparnäs-Störsvik ska utvecklas. Friluftsområdet är ett enhetligt havsområde som finns på gränsen mellan Ingå och Sjundeå. Föreningen Nylands friluftsområden samlar som bäst in åsikter genom en enkät.

YLE - 1 timme sedan

Fuktmätningarna i Hovirinta inte klara än

Resultaten från de senaste undersökningarna i Hovirintafastigheten i S:t Karins låter vänta på sig och blir klara först om en månad. Föräldrar och personal är övertygade om att inomhusluften i fastigheten är hälsovådlig. Både elever och personal har under de senaste åren uppvisat symtom som tyder på att det finns mögelskador i huset.

YLE - 1 timme sedan

Motorcykellegenden får staty i hemstaden

Jarno Saarinen är den enda finländaren som har vunnit världsmästerskapet i Road Racing. Nu hedras hans minne med en staty i Åbo. Motorcykellegenden Jarno Saarinen får en egen staty i Barkersparken på stranden till Aura å.

YLE - 2 timmar sedan

Somaliska förbundet om Lindströms specialmedarbetare: Allvarligt och diskriminerande

Somaliska förbundet i Finland är starkt kritiska till den politiska styrning som Jari Lindstöms specialarbetare utövade mot tjänstemännen vid arbets- och näringsministeriet. Helsingin Sanomat rapporterade på måndagen att den sannfinländske arbetsministern Jari Lindströms specialmedarbetare försökte dra in stödet till somaliska föreningar. Enligt förbundet har den tredje sektorn en stark ställning i arbetet för en likvärdig integration i Finland och behandlingsförfarandet i Finland grundar sig på tjänstemännens oberoende bedömning av stödansökningar som inte ska politiseras.

YLE - 2 timmar sedan

De invandrarkritiska demonstranterna ska genast bort från Järnvägstorget

De invandrarkritiska demonstranterna ska omedelbart bort från Järnvägstorget i Helsingfors, meddelar polisen. Demonstranterna ska vara borta på måndag kväll, säger överkommissarien Jari Taponen till Yle Nyheter. Det var Helsingin Sanomat som var först med nyheten.

YLE - 3 timmar sedan

Juha Sipilä träffade Kinas president Xi Jinping

Statsminister Juha Sipilä (C) har träffat Kinas president Xi Jinping i Peking. Enlig Xi fungerar det finsk-kinesiska samarbetet mycket bra. Kinas samarbete med Norden var också på tapeten, eftersom Xi tidigare under dagen träffade Sveriges statsminister Stefan Löfven.

YLE - 4 timmar sedan

Österbottens förbund kräver skarvlag

Landskapsstyrelsen vid Österbottens förbund kräver omedelbara åtgärder för att kunna förutse och minska de skador som orsakas av storskarven. Därför skickar de en skrivelse till riksdagen om en lagändring. Österbottens förbunds landskapsstyrelse tänker skicka in en skrivelse till riksdagen där de föreslår en ändring av naturvårdslagen.

YLE - 4 timmar sedan

HS: Lindströms medarbetare försökte stryka stöd till somaliska föreningar

Den sannfinländske arbetsministern Jari Lindströms specialmedarbetare försökte dra in stödet till somaliska föreningar, rapporterar Helsingin Sanomat. Stöden går till att hjälpa invandrarbarn, -unga och -mammor att klara vardagen. Tjänstemännen vid arbets- och näringsministeriet säger att de utsattes för hård politisk styrning då specialmedarbetaren Sakari Puisto försökte få dem att stryka stöden till sex föreningar, varav två var somaliska – något det inte fanns fog för.

YLE - 4 timmar sedan

Åbo Akademi hoppas på fler donatorer under sista kampanjveckan

Universitetens motfinansieringskampanj börjar lida mot sitt slut. Statens motfinansieringsprogram går ut på att staten lägger till ett visst belopp för varje euro i privata donationer som universiteten får in före den sista juni. Johan Berg, medelinsamlingskoordinator vid Åbo Akademi, säger att universitetet redan nått sitt mål.

YLE - 4 timmar sedan

Sammansättningen för landskapsreformens beredningsorgan klar

Landskapsstyrelsen i Egentliga Finlands har valt ett temporärt beredningsorgan för landskapsreformen. Beredningsorganet ska förbereda vård- och landskapsreformen. Det temporära beredningsorganet ansvarar för beredningen som rör landskapens grundande, tills landskapsfullmäktige har valts och landskapsstyrelsen inlett sin verksamhet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.