YLE > Finland

Wednesday, 29 March, 07:13

YLE - 31 okt 13 kl. 07:43

Prisregn i OsloIgår kväll (30.10) delade Nordiska rådet ut sina fem priser i samband med en galatillställning på Operan i Oslo. Nordiska rådets litteraturpris gick till den norsk-danske författaren Kim Leine för romanen Profeterne i Evighedsfjorden (Profeterna vid Evighetsfjorden, övers. Inge Knutsson) Bedömningskommitténs motivering: "Nordiska Rådets litteraturpris 2013 tilldelas Kim Leine för romanen Profeterne i Evighedsfjorden, ett medryckande epos om förtryck och uppror, ett antikolonialistiskt och vittförgrenat verk som blir en fantasi över människans kropp och tanke." Läs mer om samtliga kandidater i presentationen här.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Oslo, Nordiska, Operan, Kim Leine, Profeterne, Evighedsfjorden, Evighetsfjorden, Knutsson, Rådets, Karikko, Seita Vuorela, Jani Ikonen, Jakten, Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm, Graum Jørgensen, Morten Kaufmann, Oscar, Vinterberg, Kaufmann, Thomas Vinterbergs Jakten, Hollywood, Vinterbergs, Mads Mikkelsens, Pekka Kuusisto, Kuusisto, Selina Juul, Norden, EU, FN, Juul, Spild Af Mad, TV, Danmark, Selina, Stop Spild Af Mad, REMA

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prisregni , Oslo
Kristianstadsbladet - 11 maj 12 kl. 06:00

Prisregn föll över göingebor på egen afton

Göingebor prisades som aldrig förr på torsdagskvällen. Men så var det ju också göingarnas alldeles egna afton.
För andra året i rad firades Göingeafton på Pappersbruket i Östanå.

UNT - 27 feb 15 kl. 18:50

Inget prisregn för Uppsalas rappare

Det blev inget prisregn för Uppsalas rappare på årets upplaga av hiphopgalan Kingsizegalan i Stockholm..

Alingsås tidning - 31 mar 16 kl. 05:30

Prisregn över reklamkillar

Alingsåskillarna William Löthman och Mattias Alfborger har utsetts till Årets art directors i Sverige. Två av deras reklamkampanjer tog dessutom storslam när den årliga tävlingen Guldnyckeln nyligen avgjordes. Vännerna och kollegorna William Löthman och Mattias Alfborger är båda uppvuxna i Alingsås, men numera bosatta i Stockholm där de är anställda på reklambyrån Garbergs.

Kristianstadsbladet - 04 maj 16 kl. 20:30

Prisregn på Göingeafton

Sol ute - regn inne. Prisregn det vill säga då det på onsdagskvällen vankades Göingeafton..

SmålandsPosten - 10 okt 16 kl. 22:03

Prisregn över känd Växjökrog

Måndagskvällen har inneburit höstmörker och vått klimat men för en av Växjös kändaste krogar byttes regn mot prisregn..

BT - 22 jul 11 kl. 18:33

Flera döda och skottlossning utanför Oslo

Flera personer ligger döda inne i en sprängd byggnad i centrala Oslo, säger norska polisen till NRK Samtidigt rapporteras att det pågår skottlossning utan för Oslo. Statsminister Jens Stoltenberg säger till NRK att regeringens krisråd är samlat och ett möte ska hållas i kväll. Justitie- och utrikesministrarna är på väg till Oslo.

BT - 24 jul 11 kl. 13:36

Polisinsats mot byggnad i Oslo

Polisen har slagit till mot plats i östra Oslo. Området spärras och bombtekniker är på plats. En polisinsats pågår i samband med utredningen kring terrordåden i Oslo, bekräftar norsk polis för VG Nett.

BT - 22 jul 11 kl. 15:58

En död i misstänkt terrordåd i Oslo

En kraftig explosion i Oslo har skadat flera personer och förstört byggnader i regeringskvarteren, rapporterar NTB. En person har bekräftats död i en kraftig explosion i centrala Oslo, uppger norska radion NRK. I tv-kanalen NRK:s direktsändning talade terrorexperten Tore Björgo om att allt tyder på att Oslo drabbats av ett terrordåd mot norska myndigheter.

BT - 22 jul 11 kl. 15:58

Två döda i misstänkt terrordåd i Oslo

En kraftig explosion i Oslo har skadat flera personer och förstört byggnader i regeringskvarteren, rapporterar NTB. Två personer har bekräftats döda i en kraftig explosion i centrala Oslo, uppger norska radion NRK. Ullevål sjukhus har tagit emot sju patienter.

BT - 22 jul 11 kl. 15:58

Flera döda i terrordåd i Oslo

En kraftig explosion i Oslo har skadat flera personer och förstört byggnader i regeringskvarteren, rapporterar NTB. Allt tyder på att Oslo drabbats av ett terrordåd mot norska myndigheter. ?

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Röda Korset i Sjundeå delar ut mat

Finlands Röda Kors Sjundeåavdelning börjar dela ut mat åt dem som behöver mat. EU-mathjälpen ordnas en gång i månaden. Maten som delas ut är för dem som har små tillgångar och som behöver maten.

YLE - 1 timme sedan

Elever i femman oroar sig för skolan, familjens pengar och att ha vänner

Största delen av eleverna i femte klass mår bra, men en del oroar sig över smärtor och värk, över sina vänskapsrelationer och över föräldrarnas ekonomi, visar en utredning. Institutet för hälsa och välfärd, THL, har utrett hur elever i femte klass ser på sin tillvaro. Majoriteten av eleverna i femte klass mår bra.

YLE - 1 timme sedan

Barnmorskor i Kotka vill lära sig svenska

Antalet föderskor från Östnyland har ökat markant vid Kymmenedalens centralsjukhus efter att Borgå bb stängde vid årsskiftet. Personalen lär sig nu svenska för att bättre kunna betjäna östnylänningarna. Barnmorskor och läkare som jobbar vid förlossningsavdelningen i Kotka kan lära sig svenska genom frivilliga kurser.

YLE - 1 timme sedan

Lännen Media: Försök med frivillig skolsvenska skjuts troligtvis upp

Försöket att införa frivillig svenska i vissa kommuner kommer troligtvis inte att kunna inledas när skolåret börjar. Det här beror på att det fortfarande är oklart hur man ska lösa den juridiska biten, rapporterar Lännen Media. Enligt uppgifter som Lännen Media har fått av undervisnings- och kulturministeriet kommer ministerarbetsgruppen knappast hinna börja behandla ärendet innan april-maj.

YLE - 1 timme sedan

Uusimaa: Borealis dotterbolag måste betala sina kvarskatter

Borealis, som har verksamhet bland annat på Sköldviksområdet i Borgå, har förlorat en av sina skattetvister i Finland. Det skriver tidningen Uusimaa. Skattemyndigheternas skatterättelsenämnd har kommit fram till att Borealis dotterbolag, Borealis Polymers och Borealis Technology, måste betala kvarskatt för åren 2008, 2009 och 2010.

YLE - 1 timme sedan

Invandringskritik är viktigt tema för Sannfinländarna i valet

Arjesta se alkaa - det börjar i vardagen, deklarerar Sannfinländarna inför kommunalvalet. Invandringskritiken är som vanligt med som ett starkt element i Sannfinländarnas politik, men valet förutspås bli svårt för partiet, som fått lida av regeringsansvaret. Det är nu Sannfinländarnas tur i Yles projekt Fokus på partiet.

YLE - 2 timmar sedan

Morgonkollen: Finländarna börjar förtidsrösta, Storbritannien ansöker om utträde ur EU

Vi uppdaterar dig med det som hänt i natt och det du behöver veta inför dagen. Inrikes: Förhandsröstningen börjar i dag och pågår en vecka. Den sista dagen då det är möjligt att rösta på förhand i Finland är tisdagen den fjärde april.

YLE - 2 timmar sedan

Nästa vecka får Pargasborna sitt vaccin

På måndag inleds TBE-vaccineringen i Pargas. Då kan både ortsbor och fritidsboende på orten låta vaccinera sig avgiftsfritt mot fästingburen hjärninflammation. Med våren kommer fästingarna.

YLE - 3 timmar sedan

Förtidsröstningen börjar i dag - valdeltagandet kan sjunka rekordlågt

Förtidsröstningen i kommunalvalet börjar på onsdagen. Många hoppas på ett högre valdeltagande i valet än senast, då drygt 58 procent av de röstberättigade röstade, men realismen kan vara en annan. Vandaborna var i det förra kommunalvalet sämst i landet på att rösta.

YLE - 10 timmar sedan

Tyska soldatöden i Hangö visar hur stort andra världskriget var

Nazitysklands läger kallades ofta för ”Lilla-Berlin” och de fanns på många olika håll. Arkeologiska utgrävningar på Tulludden i Hangö vittnar om många olika människoöden under åren 1942-1944. För arkeolog Jan Fast är det på sätt och vis en cirkel som sluts.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.