YLE > Finland

Monday, 20 November, 16:12

YLE - 31 okt 13 kl. 07:43

Prisregn i OsloIgår kväll (30.10) delade Nordiska rådet ut sina fem priser i samband med en galatillställning på Operan i Oslo. Nordiska rådets litteraturpris gick till den norsk-danske författaren Kim Leine för romanen Profeterne i Evighedsfjorden (Profeterna vid Evighetsfjorden, övers. Inge Knutsson) Bedömningskommitténs motivering: "Nordiska Rådets litteraturpris 2013 tilldelas Kim Leine för romanen Profeterne i Evighedsfjorden, ett medryckande epos om förtryck och uppror, ett antikolonialistiskt och vittförgrenat verk som blir en fantasi över människans kropp och tanke." Läs mer om samtliga kandidater i presentationen här.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Oslo, Nordiska, Operan, Kim Leine, Profeterne, Evighedsfjorden, Evighetsfjorden, Knutsson, Rådets, Karikko, Seita Vuorela, Jani Ikonen, Jakten, Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm, Graum Jørgensen, Morten Kaufmann, Oscar, Vinterberg, Kaufmann, Thomas Vinterbergs Jakten, Hollywood, Vinterbergs, Mads Mikkelsens, Pekka Kuusisto, Kuusisto, Selina Juul, Norden, EU, FN, Juul, Spild Af Mad, TV, Danmark, Selina, Stop Spild Af Mad, REMA

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prisregni , Oslo
Kristianstadsbladet - 11 maj 12 kl. 06:00

Prisregn föll över göingebor på egen afton

Göingebor prisades som aldrig förr på torsdagskvällen. Men så var det ju också göingarnas alldeles egna afton.
För andra året i rad firades Göingeafton på Pappersbruket i Östanå.

UNT - 27 feb 15 kl. 18:50

Inget prisregn för Uppsalas rappare

Det blev inget prisregn för Uppsalas rappare på årets upplaga av hiphopgalan Kingsizegalan i Stockholm..

Alingsås tidning - 31 mar 16 kl. 05:30

Prisregn över reklamkillar

Alingsåskillarna William Löthman och Mattias Alfborger har utsetts till Årets art directors i Sverige. Två av deras reklamkampanjer tog dessutom storslam när den årliga tävlingen Guldnyckeln nyligen avgjordes. Vännerna och kollegorna William Löthman och Mattias Alfborger är båda uppvuxna i Alingsås, men numera bosatta i Stockholm där de är anställda på reklambyrån Garbergs.

Kristianstadsbladet - 04 maj 16 kl. 20:30

Prisregn på Göingeafton

Sol ute - regn inne. Prisregn det vill säga då det på onsdagskvällen vankades Göingeafton..

SmålandsPosten - 10 okt 16 kl. 22:03

Prisregn över känd Växjökrog

Måndagskvällen har inneburit höstmörker och vått klimat men för en av Växjös kändaste krogar byttes regn mot prisregn..

Barometern - 17 maj 17 kl. 15:21

Prisregn för landsbygdsutveckling och likabehandling

Det blev prisregn när politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott utsåg vinnare av såväl landsbygdsutvecklingspriset som likabehandlingspriset på onsdagen..

BT - 22 jul 11 kl. 18:33

Flera döda och skottlossning utanför Oslo

Flera personer ligger döda inne i en sprängd byggnad i centrala Oslo, säger norska polisen till NRK Samtidigt rapporteras att det pågår skottlossning utan för Oslo. Statsminister Jens Stoltenberg säger till NRK att regeringens krisråd är samlat och ett möte ska hållas i kväll. Justitie- och utrikesministrarna är på väg till Oslo.

BT - 24 jul 11 kl. 13:36

Polisinsats mot byggnad i Oslo

Polisen har slagit till mot plats i östra Oslo. Området spärras och bombtekniker är på plats. En polisinsats pågår i samband med utredningen kring terrordåden i Oslo, bekräftar norsk polis för VG Nett.

BT - 22 jul 11 kl. 15:58

En död i misstänkt terrordåd i Oslo

En kraftig explosion i Oslo har skadat flera personer och förstört byggnader i regeringskvarteren, rapporterar NTB. En person har bekräftats död i en kraftig explosion i centrala Oslo, uppger norska radion NRK. I tv-kanalen NRK:s direktsändning talade terrorexperten Tore Björgo om att allt tyder på att Oslo drabbats av ett terrordåd mot norska myndigheter.

BT - 22 jul 11 kl. 15:58

Två döda i misstänkt terrordåd i Oslo

En kraftig explosion i Oslo har skadat flera personer och förstört byggnader i regeringskvarteren, rapporterar NTB. Två personer har bekräftats döda i en kraftig explosion i centrala Oslo, uppger norska radion NRK. Ullevål sjukhus har tagit emot sju patienter.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Gamla länsfängelset i Kakola får nya kunder – cellerna blir hotellrum

I mars 2020 öppnar ett nytt hotell på fängelsebacken i Åbo. Gästerna får välja mellan isoleringscell och lyxsvit..

YLE - 1 timme sedan

Stora skillnader i studentprovens poänggränser - meningen är att göra ämnena jämförbara

Det förekom stora skillnader i poänggränserna mellan de olika realämnena i höstens studentskrivningar, vilket såväl abiturienter som lärare har reagerat på. Studentexamensnämndens ordförande säger att man inte längre ska stirra på själva poängantalet..

YLE - 1 timme sedan

Pappa lärde dotter köra bil: Körkortet blev mycket billigare

Föräldern Markus Nordin i Raseborg är inte nöjd med regeringens körkortsreform. Han lär själv sina barn köra bil, och anser att det är fel att de obligatoriska körtimmarna minskar..

YLE - 2 timmar sedan

Helsingforspolisen behöver hjälp: Bilist körde på barn på övergångsställe och smet iväg

Helsingforspolisen begär allmänheten om hjälp för att hitta en bilist, som körde iväg efter att ha kört på en liten pojke på ett övergångsställe..

YLE - 2 timmar sedan

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt vill slopa förkortningen HNS - ny domänförlust för svenskan?

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt planerar att ta i bruk förkortning HUS såväl på finska som på svenska. Det här innebär att man slopar den nuvarande svenska förkortningen HNS..

YLE - 2 timmar sedan

Remisserna till specialistvården ökar – skickar läkare patienter vidare för säkerhets skull?

Läkarna skriver ut allt fler remisser till Åbo universitets centralsjukhus och jouren i Åbo. Det visar färsk statistik från Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt..

YLE - 2 timmar sedan

Man knivhöggs ihjäl i Kimito

En man född 1967 höggs ihjäl i en bostad på Skolvägen i Kimito. Två personer är frihetsberövade..

YLE - 3 timmar sedan

Seishinkai i Ekenäs lär ut aikido - den harmoniska kraftens väg

År 1970 introducerades budogrenen aikido i Finland. Tjugo år senare grundades aikidoföreningen Seishinkai i Ekenäs. Ekenäsbon Camilla Fri-Bergström började med aikido år 1996 och älskar grenen fortsättningsvis..

YLE - 3 timmar sedan

Jakobackamannen dör nästan tio år före sina gelikar i de rikaste stadsdelarna

De största skillnaderna mellan den förväntade livslängden hos män finns i Helsingfors. Skillnaden kan vara nästan ett helt decennium om man jämför de rika stadsdelarna med de fattiga..

YLE - 3 timmar sedan

Tullen avslöjade snussmugglare - den misstänkte promenerade över gränsen med 440 kilo snus

Tullen har avslöjat omfattande snussmuggling och förmedling av snus. Snuset hämtades till Finland under regelbundna promenader till Haparanda..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.