BT > Nyheter

Sunday, 25 October, 01:23

BT - 29 okt 13 kl. 19:12

Professor: SMHI gjorde helt rätt
SMHI basunerade ut klass-3-varningar för svenska folket inför Simones framfart.
Bra, anser meteorologiprofessor ? trots att stormen blev lugnare än vad som förutspåtts på många håll. Och SMHI tycker varningarna var befogade.
?
Läs mer på BT
Läs mer om:
SMHI, Simones, Västkusten, Västra Götaland, Sandra Andersson, Michael Tjernström, Stockholms, Eons, Henrik Jonasson, Hässleholm, Eon, Bengt Svedrell, Brösarp, Simone, Estonia, Gudrun, Per, Myndigheten, Anneli Bergholm Söder, MSB, Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professor, SMHIgjorde , helträtt
BT - 29 okt 13 kl. 18:48

Professor: Bra att SMHI tog i

SMHI basunerade ut klass-3-varningar för svenska folket inför Simones framfart. Bra, anser meteorologiprofessor-trots att stormen blev lugnare än vad som förutspåtts på många håll. Och SMHI tycker varningarna var befogade.

TA - 29 okt 13 kl. 18:46

Professor: Bra att SMHI tog i

Foto: Johan Nilsson/TT
SMHI basunerade ut klass-3-varningar för svenska folket inför Simones framfart.Bra, anser meteorologiprofessor-trots att stormen blev lugnare än vad som förutspåtts på många håll. Och SMHI tycker varningarna var befogade.

Cornucopia - 13 mar 19 kl. 14:15

Professor: Bussterminal Slussen/Katarinaterminalen ej konstruerad för explosioner eller terrorism

Professor Bo Janzon till lika expert inom bl a explosioner har granskat Slussenterminalen i Katarinaberget och kommit fram till att man ignorerat explosionshotet från gasbussar, och helt struntat i risken för terrordåd inne i bergsterminalen, samt förutsätter att inget ska skadas vid en explosion eller brand, och att bussbrand sprider sig till andra bussar trots det begränsade utrymmet. Slussens nya bussterminal kan bli en dödsfälla med tusentals dödade och skadade. Den officiella riskanalysen tar oacceptabla risker med kollektivtrafikresenärernas liv, och frågan blir om någon som läst professor Janzons analys kommer vilja sätta sin fot i Katarinaberget?

YLE - 30 sep 16 kl. 03:52

Professor i trafikmedicin: "Känsligare plåtpoliser ger inte säkrare trafik"

Istället för att sänka tröskeln för att skriva ut böter borde polisen satsa på att få bort farliga bilister från trafiken. Det tycker Timo Tervo, professor i trafikmedicin, som är kritisk till hur polisen vill främja trafiksäkerheten i Finland. Den 1 oktober sänker polisen tröskeln för att skriva ut böter vid fortkörning med motiveringen att sänkt medelhastighet betyder säkrare trafik.

YLE - 16 feb 17 kl. 07:03

79 000 män utanför arbetslivet - en tredjedel helt utan inkomster

79 000 män är permanent utanför arbetslivet. De här männen jobbar inte, söker inte jobb, studerar inte och är inte heller sjukpensionerade. Forskarna har nu fått upp ögonen för den växande grupp de karikerat kallar “de försvunna arbetarna”.

Alliansfritt Sverige - 13 jun 13 kl. 09:51

Professor sågar Reinfeldts jobbsiffra: ?Ett dribblande av guds like?

Igår var det partiledardebatt och det betyder ytterligare siffertrixande av statsminister Fredrik Reinfeldt. När hans påstående om att 200 000 fler arbetar granskas av oppositionen går Reinfeldt till attack: Jag tror inte att vi ska försöka framställa det som något annat än att [Mikael Damberg, Socialdemokraternas gruppledare] försöker få medieutrymme i Expressen, han menar inte allvar med det han gjorde. Jag var väl påläst och hade rätt kring siffrorna.

Cornucopia - 18 sep 13 kl. 13:28

Tag fram popcornen - Professor Häggström vs Kungliga Vetenskapsakademiens energiutskott

Hoppas ni har popcornen redo. Min bloggranne, professor Olle Häggström (Sveriges närmaste svar på Sheldon Cooper, även om han själv förnekar detta1.), tillika medlem i Kungliga Vetenskapsakademin, har sedan KVA:s energiutskotts debattinlägg om energiprotektionism för att stödja den allt mer icke-existerande svenska basindustrin, hamnat i en intern strid i frågan inom KVA.

Uppsalanyheter.se - 03 sep 15 kl. 21:39

Recension: Professor Frans är tillbaka

Åter är det höst och dimman sänker sig över gaslyktorna i Uppsala. Det ska firas Gustaf Adolfsdag och Frans Stenberg, professor i egyptologi, ser fram emot en gemytlig kväll tillsammans med sin assistent Henning med flera. Men i självaste Domkyrkan sker något förfärligt och professorn får mer levande kungligheter att tänka på än Gustaf II Adolf.

YLE - 26 feb 14 kl. 08:22

Professor: Anhöriga borde tvingas försörja fattiga föräldrar

Vuxna barn borde förpliktigas att försörja sina gamla föräldrar. Enligt professor Urpo Kangas, specialist på familjerätt, borde barnen rycka in ifall föräldrarnas egen pension inte räcker till att betala vård på institution. I Finland är föräldrar förpliktigade att försörja sina minderåriga barn, och i äktenskap har makarna skyldighet att ta hand om varandra.

YLE - 26 feb 14 kl. 06:18

Professor vill att anhöriga tar hand om äldre

Vuxna barn borde förpliktigas att försörja sina gamla föräldrar. Enligt professor Urpo Kangas, specialist på familjerätt, borde barnen rycka in ifall föräldrarnas egen pension inte räcker till att betala vård på institution. I Finland är föräldrar förpliktigade att försörja sina minderåriga barn, och i äktenskap har makarna skyldighet att ta hand om varandra.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.