GT > Nyheter

Tuesday, 01 December, 10:11

GT - 29 okt 13 kl. 04:16

Kaoset när stormen drog in över SverigeLugnet förvandlades till storm när Simone kom till Göteborg på måndagskvällen. - Det gick från 10 till 30 meter per sekund på bara tio minuter, sa Kim Selland trafikledare vid trafikledningscentralen i Göteborg..
Läs mer på GT


Läs mer om:
Sverige, Simone, Göteborg, Kim Selland

Dela artikeln

30 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Kaosetnär , stormen, drogin över , Sverige
BT - 12 jan 15 kl. 22:56

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drog inte bara ned träd. På ön Tån vid Brofjordens inlopp, nära Lysekil i Bohuslän, drogs en åtta meter hög fyr ned, rapporterar lokala medier. I 40 år har fyren hjälpt båtar att hitta rätt, men i orkanvindarna slets den loss från sitt betongfundament och flög 30 meter.

SR - 05 dec 13 kl. 11:20

Direktrapport: Följ snöstormen över Sverige

Klass 2-varningar har utfärdats, tåg och färjor är inställda och flera decimeter snö har fallit i Svealand och södra Norrland, stormbyar i södra Sverige och 1,5 decimeter snö i Stockholm. Vinterovädret Sven drog natten till torsdagen in över Sverige..

Hela Gotland - 28 nov 11 kl. 04:00

Stormen drog in över ön

Under söndagseftermiddagen och kvällen drog stormen in över Gotland och en klass två-varning utfärdades för den sena kvällen, vilket innebar vindbyar upp till 25 sekundmeter..

Helsingborgs Dagblad - 12 jan 15 kl. 22:59

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drog inte bara ned träd. På ön Tån vid Brofjordens inlopp, nära Lysekil i Bohuslän, drogs en åtta meter hög fyr ned, rapporterar lokala medier. I 40 år har fyren hjälpt båtar att hitta rätt, men i orkanvindarna slets den loss från sitt betongfundament och flög 30 meter..

SvD - 12 jan 15 kl. 22:56

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drog inte bara ned träd. På ön Tån vid Brofjordens inlopp, nära Lysekil i Bohuslän, drogs en åtta meter hög fyr ned, rapporterar lokala medier..

DI - 12 jan 15 kl. 23:15

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drog inte bara ned träd. På ön Tån vid Brofjordens inlopp, nära Lysekil i Bohuslän, drogs en åtta meter hög fyr ned, rapporterar lokala medier..

Skånskan - 08 nov 15 kl. 09:31

Stormen drog in i natt

Väder Stormen Freja orsakade en hel del förödelsen när den drog in över Skåne och Halland under söndagsnatten. De hårda vindarna stängde vid 03.30-tiden Öresundsbron för alla trafik i båda körriktningarna.

UNT - 12 jan 15 kl. 22:56

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drar inte bara ned träd..

Expressen - 29 okt 13 kl. 04:16

Kaoset när stormen drog in över Sverige

Lugnet förvandlades till storm när Simone kom till Göteborg på måndagskvällen. - Det gick från 10 till 30 meter per sekund på bara tio minuter, sa Kim Selland trafikledare vid trafikledningscentralen i Göteborg..

BT - 04 jan 15 kl. 10:58

10 år senare: Stormen som skakade Sverige

På bara några timmar tog stormen Gudrun sju liv, välte 300 miljoner träd och trasade sönder 2 000 mil elledningar. Se bildspelet i artikeln. Tio år senare bär många människor fortfarande med sig minnena från den värsta stormen i Sverige sedan 1969.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Ny sprutbyteslag ut på remiss

Nu går det nya förslaget på lagändringar i sprutbytesfrågan ut på remiss, meddelar regeringen..

GT - 1 timme sedan

Bilist hamnade på taket i singelolycka

En trafikolycka har inträffat på väg 650 utanför Ucklum. Bilen körde av vägen och hamnade på taket. Det är inte känt om någon skadades vid olyckan..

GT - 2 timmar sedan

Zoran Radovanovics egna ord om morden

Företagaren Zoran Radovanovic, 51, har erkänt ett av de två makabra dubbelmord han står åtalad för. I dag fortsätter förhandlingen i Jönköpings tingsrätt med att 51-åringen ska höras. Då förväntas han med egna ord berätta om hur han tog livet av paret i 70-årsåldern i Norrahammar i maj..

GT - 2 timmar sedan

Polisen i Mölndal varnar för tjuvar

Under första adventshelgen har ett stort antal inbrott skett i bostäder i Mölndal. Polisen tror att det är samma personer som gjort inbrotten. – De har gått till på samma sätt, säger Håkan Reit vid Mölndalspolisen till Mölndals-Posten..

GT - 2 timmar sedan

Kommunen vill chockhöja p-avgiften

Här är trafikkontorets förslag för att Göteborg ska växa: Dubbla kostnaden för boendeparkeringar. Syftet är att få in fler att parkera i parkeringshus, skriver tidningen Centrum..

GT - 4 timmar sedan

Politiker åtalas för hot med automatvapen

GÖTEBORG. Försvarets säkerhetsavdelning har kopplats in sedan en Sverigedemokratisk kommunpolitiker och hemvärnsman åtalats för att ha hotat sin tidigare hustru till livet. "Ammunition har jag massor så vi löser detta", skrev kommunpolitikern i sms till kvinnan och angav när han skulle få tillgång till automatvapen genom hemvärnet.

GT - 9 timmar sedan

En skadad efter bil körde av väg

Vid midnatt körde en personbil av okänd anledning av länsväg 160 i Stenungsund. Olyckan inträffade vid Tjörnbron. Bilen körde av vägen och krockade med en stolpe.

GT - 10 timmar sedan

Makabra valfyndet: "Mycket ovanligt"

Två döda tumlare hittades på stranden i Träslövsläge under lördagseftermiddagen. – Mellan 10 och 25 döda tumlare flyter i land på Västkusten varje år, men det är mycket ovanligt att två tumlare spolas upp samtidigt, säger Anders Nilsson på Naturhistoriska riksmuseet i Göteborg..

GT - 12 timmar sedan

Brand vid skola: "Inga uppgifter om varför"

Det brinner just nu i en kontorsbyggnad som hör ihop med Römosseskolan i Göteborg. – Vi har inga uppgifter om varför eller skador, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm. Branden ska inte ha spridit sig till skolan..

GT - 12 timmar sedan

Trädgårdstomtar kan bli en livsfara för barn

De må vara fina när de lyser upp i vintermörkret men lysande pingviner och trädgårdstomtar kan bli en livsfara för lekande barn. – Figurerna lockar barn till lek. Har de för lång sladd finns risk för strypning, säger Thomas Nilsson, inspektör vid Elsäkerhetsverket till NWT..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.