GT > Nyheter

Wednesday, 18 January, 09:03

GT - 29 okt 13 kl. 04:16

Kaoset när stormen drog in över SverigeLugnet förvandlades till storm när Simone kom till Göteborg på måndagskvällen. - Det gick från 10 till 30 meter per sekund på bara tio minuter, sa Kim Selland trafikledare vid trafikledningscentralen i Göteborg..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Sverige, Simone, Göteborg, Kim Selland

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kaosetnär , stormen, drogin över , Sverige
BT - 12 jan 15 kl. 22:56

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drog inte bara ned träd. På ön Tån vid Brofjordens inlopp, nära Lysekil i Bohuslän, drogs en åtta meter hög fyr ned, rapporterar lokala medier. I 40 år har fyren hjälpt båtar att hitta rätt, men i orkanvindarna slets den loss från sitt betongfundament och flög 30 meter.

SR - 05 dec 13 kl. 11:20

Direktrapport: Följ snöstormen över Sverige

Klass 2-varningar har utfärdats, tåg och färjor är inställda och flera decimeter snö har fallit i Svealand och södra Norrland, stormbyar i södra Sverige och 1,5 decimeter snö i Stockholm. Vinterovädret Sven drog natten till torsdagen in över Sverige..

Hela Gotland - 28 nov 11 kl. 04:00

Stormen drog in över ön

Under söndagseftermiddagen och kvällen drog stormen in över Gotland och en klass två-varning utfärdades för den sena kvällen, vilket innebar vindbyar upp till 25 sekundmeter..

Helsingborgs Dagblad - 12 jan 15 kl. 22:59

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drog inte bara ned träd. På ön Tån vid Brofjordens inlopp, nära Lysekil i Bohuslän, drogs en åtta meter hög fyr ned, rapporterar lokala medier. I 40 år har fyren hjälpt båtar att hitta rätt, men i orkanvindarna slets den loss från sitt betongfundament och flög 30 meter..

SvD - 12 jan 15 kl. 22:56

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drog inte bara ned träd. På ön Tån vid Brofjordens inlopp, nära Lysekil i Bohuslän, drogs en åtta meter hög fyr ned, rapporterar lokala medier..

DI - 12 jan 15 kl. 23:15

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drog inte bara ned träd. På ön Tån vid Brofjordens inlopp, nära Lysekil i Bohuslän, drogs en åtta meter hög fyr ned, rapporterar lokala medier..

Skånskan - 08 nov 15 kl. 09:31

Stormen drog in i natt

Väder Stormen Freja orsakade en hel del förödelsen när den drog in över Skåne och Halland under söndagsnatten. De hårda vindarna stängde vid 03.30-tiden Öresundsbron för alla trafik i båda körriktningarna.

Barometern - 04 jan 17 kl. 16:18

Havet steg när stormen drog fram

Flera träd över E22, båtar som slogs med full kraft mot bryggor och hus som hamnade under vatten. Stormen ställde till stora skador när den drog fram över Oskarshamns kommun..

UNT - 12 jan 15 kl. 22:56

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drar inte bara ned träd..

YLE - 05 dec 15 kl. 03:53

Stormen drog förbi

Fredagskvällens och nattens storm har dragit förbi, och enligt Meteorologiska institutet var stormen denna gång kraftigare än den vi hade för en vecka sedan, åtminstone till lands. De kraftigaste vindbyarna ute till havs - över 24 meter per sekund - uppmättes utanför Hangö i Nyland. Där uppmättes nästan 30 meter per sekund i vindbyarna.

YLE - 05 dec 15 kl. 03:53

Stormen drog förbi men högt vattenstånd ger problem

Fredagskvällens och nattens storm har dragit förbi, och enligt Meteorologiska institutet var stormen denna gång kraftigare än den vi hade för en vecka sedan, åtminstone till lands. De kraftigaste vindbyarna ute till havs - över 24 meter per sekund - uppmättes utanför Hangö i Nyland. Där uppmättes nästan 30 meter per sekund i vindbyarna.

Fler nyheter från GT

GT - 10 minuter sedan

Räddningstjänstens skarpa varning – för svarthalka

Sex trafikolyckor på en och en halv timme inträffade i Sjuhäradsbygden under onsdagsmorgonen.Räddningstjänsten larmar om svarthalka och även snömodd på vissa håll.– Vi varnar för ett förrädiskt väglag, säger Tommy Lieback, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund..

GT - 1 timme sedan

Höjd bedredskap på sjukhus efter läcka

En vattenläcka i det kommunala vattennätet gör att boende på västra sidan av Göta älv i Trollhättan måste koka dricksvattnet.Det kommer att gälla i två dygn framåt, uppger Trollhättan Energi.– Koka upp vattnet så det bubblar och undvik att använda kaffemaskiner där temperaturerna inte når upp till 100 grader, säger Jenny Cronblad, Trollhättan energi.

GT - 1 timme sedan

Dricksvatten måste kokas efter vattenläcka

En vattenläcka i det kommunala vattennätet gör att boende på västra sidan av Göta älv i Trollhättan måste koka dricksvattnet.Vattnet ska kokas i minst två dygn framåt, uppger Trollhättan Energi.– Koka upp vattnet så det bubblar och undvik att använda kaffemaskiner där temperaturerna inte når upp till 100 grader, säger Jenny Cronblad, Trollhättan energi..

GT - 2 timmar sedan

Sex bilar i brand – totalförstörda

Sex bilar på en parkering i Frölunda i Göteborg började brinna natten mot onsdagen. Bilarna totalförstördes.– Vi har försökt få in vittnesuppgifter, men har ingen misstänkt i nuläget, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl på polisen i region väst..

GT - 3 timmar sedan

23-åringens första våldsdåd – dubbelmordet på bröderna

Han är 23 år gammal och har aldrig tidigare dömts för våldsbrott.Nu sitter han häktad – misstänkt för det dubbelmord på två bröder i Frölunda som målas upp som en rå dödshämnd i gängstridernas Göteborg.– Det krävs en kallblodighet för att utföra sådant här, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem..

GT - 10 timmar sedan

"Tar hellre 9-1 i hans ansikte"

Frölunda är i CHL-final – för tredje gången i rad. Nu väntar Sparta Prag hemma i Frölundaborg. – De får spela bra om de ska slå oss, säger Joel Lundqvist.

GT - 12 timmar sedan

Flera olyckor i Väst – polis varnar för halka

En person har förts till sjukhus efter en singelolycka på E18 i närheten av Väse.Två personer behövde läkarvård efter en olycka på E4 nära Gränna.Enligt polisen så är det bara två av flera halkrelaterade olyckor i Västsverige under kvällen.

GT - 10 timmar sedan

Grannfejd urartade – storbråk utomhus

Ett storbråk ska ha utbrutit mellan flera personer i stadsdelen Hässleholmen i Borås.Flera anmälningar om misshandel och olaga hot har upprättats.– Det är grannar som ska ha gått på varandra och sen ska fler personer ha anslutit, säger Joakim Hansson, gruppbefäl vid polisens regionledningscentral i Väst..

GT - 11 timmar sedan

Roberts: "Vi hade kul för första gången på länge"

Sävehof har varit inne i en tung period.  Då struntade laget i taktiken – och krossade Kristianstad med 21 bollar. – Vi hade kul för första gången på länge, säger Jamina Roberts, 26.

GT - 11 timmar sedan

Spädbarn fick napp fasttejpad i munnen

En utredning visar att barn som varit placerade i ett familjehem i Göteborg har farit illa. Bland annat ska ett spädbarn ha fått en napp hårt fasttejpad runt munnen med läkartejp.Nu görs en lex Sarah-anmälan kring missförhållanden på familjehemmet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.