GT > Nyheter

Friday, 30 September, 22:24

GT - 29 okt 13 kl. 04:16

Kaoset när stormen drog in över SverigeLugnet förvandlades till storm när Simone kom till Göteborg på måndagskvällen. - Det gick från 10 till 30 meter per sekund på bara tio minuter, sa Kim Selland trafikledare vid trafikledningscentralen i Göteborg..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Sverige, Simone, Göteborg, Kim Selland

Dela artikeln

30 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Kaosetnär , stormen, drogin över , Sverige
BT - 12 jan 15 kl. 22:56

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drog inte bara ned träd. På ön Tån vid Brofjordens inlopp, nära Lysekil i Bohuslän, drogs en åtta meter hög fyr ned, rapporterar lokala medier. I 40 år har fyren hjälpt båtar att hitta rätt, men i orkanvindarna slets den loss från sitt betongfundament och flög 30 meter.

SR - 05 dec 13 kl. 11:20

Direktrapport: Följ snöstormen över Sverige

Klass 2-varningar har utfärdats, tåg och färjor är inställda och flera decimeter snö har fallit i Svealand och södra Norrland, stormbyar i södra Sverige och 1,5 decimeter snö i Stockholm. Vinterovädret Sven drog natten till torsdagen in över Sverige..

Hela Gotland - 28 nov 11 kl. 04:00

Stormen drog in över ön

Under söndagseftermiddagen och kvällen drog stormen in över Gotland och en klass två-varning utfärdades för den sena kvällen, vilket innebar vindbyar upp till 25 sekundmeter..

Helsingborgs Dagblad - 12 jan 15 kl. 22:59

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drog inte bara ned träd. På ön Tån vid Brofjordens inlopp, nära Lysekil i Bohuslän, drogs en åtta meter hög fyr ned, rapporterar lokala medier. I 40 år har fyren hjälpt båtar att hitta rätt, men i orkanvindarna slets den loss från sitt betongfundament och flög 30 meter..

SvD - 12 jan 15 kl. 22:56

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drog inte bara ned träd. På ön Tån vid Brofjordens inlopp, nära Lysekil i Bohuslän, drogs en åtta meter hög fyr ned, rapporterar lokala medier..

DI - 12 jan 15 kl. 23:15

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drog inte bara ned träd. På ön Tån vid Brofjordens inlopp, nära Lysekil i Bohuslän, drogs en åtta meter hög fyr ned, rapporterar lokala medier..

Skånskan - 08 nov 15 kl. 09:31

Stormen drog in i natt

Väder Stormen Freja orsakade en hel del förödelsen när den drog in över Skåne och Halland under söndagsnatten. De hårda vindarna stängde vid 03.30-tiden Öresundsbron för alla trafik i båda körriktningarna.

UNT - 12 jan 15 kl. 22:56

Stormen drog med sig fyr

Stormen Egon drar inte bara ned träd..

YLE - 05 dec 15 kl. 03:53

Stormen drog förbi

Fredagskvällens och nattens storm har dragit förbi, och enligt Meteorologiska institutet var stormen denna gång kraftigare än den vi hade för en vecka sedan, åtminstone till lands. De kraftigaste vindbyarna ute till havs - över 24 meter per sekund - uppmättes utanför Hangö i Nyland. Där uppmättes nästan 30 meter per sekund i vindbyarna.

YLE - 05 dec 15 kl. 03:53

Stormen drog förbi men högt vattenstånd ger problem

Fredagskvällens och nattens storm har dragit förbi, och enligt Meteorologiska institutet var stormen denna gång kraftigare än den vi hade för en vecka sedan, åtminstone till lands. De kraftigaste vindbyarna ute till havs - över 24 meter per sekund - uppmättes utanför Hangö i Nyland. Där uppmättes nästan 30 meter per sekund i vindbyarna.

Expressen - 29 okt 13 kl. 04:16

Kaoset när stormen drog in över Sverige

Lugnet förvandlades till storm när Simone kom till Göteborg på måndagskvällen. - Det gick från 10 till 30 meter per sekund på bara tio minuter, sa Kim Selland trafikledare vid trafikledningscentralen i Göteborg..

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Thelma & Louise – fast i allmogestil

Som Thelma & Louise - fast i allmogestil. Så beskriver Sara Parkman och Samantha Ohlanders sin feministiska kabaré "Fäboland" som nu åker ut på turné. Utgångspunkten är den traditionella fäbodmusiken - och med kabarén vill duon uppmärksamma kvinnornas roll i svensk folkmusik.

GT - 2 timmar sedan

Totalstopp i tågtrafiken utanför Varberg

Det är just nu stopp i tågtrafiken utanför Varberg.Bland annat påverkas trafiken mellan Göteborg och Malmö.Det finns i nuläget ingen prognos för när tågen kan rulla igen.

GT - 2 timmar sedan

Man hittades i vattnet – skadeläget är oklart

En man har påträffats i vattnet, norr om Kungälv. – En civilperson påbörjade hjärt- lungräddning, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst..

GT - 3 timmar sedan

Ikonernas fina ord om IFK:s Hjalmar Jonsson

Hjalmar Jonsson, 36, hyllas av alla gamla lagkompisar för sina snart 15 år i rad i IFK Göteborg. Lojal och vältränad är bara några omdömen om islänningen som bara har en dryg månad kvar av fotbollskarriären. – Hjalmar är den typen som gör verksamheten bättre, säger Håkan Mild – en annan blåvit ikon..

GT - 5 timmar sedan

Henrik Lundqvist säljer nu sin lyxbil

GÖTEBORG. Den har bara haft en ägare – och inte vilken ägare som helst. Nu kan Henrik Lundqvists Maserati GranTurismo bli din.

GT - 6 timmar sedan

Cyklist i trafikolycka – smet från platsen

En person har på fredagseftermiddagen blivit påkört av en cyklist i Jönköping och förts till sjukhus. – Enligt uppgifterna från SOS säger man att personen är talbar men liggande och någorlunda vaken, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Jönköping. Cyklisten smet från platsen efter olyckan..

GT - 6 timmar sedan

Så ska Häcken grusa Malmö FF:s guldplan

Malmö FF leder allsvenskan men guldjakten störs av stora skadebekymmer. Häcken hoppas att det ska begränsa Allan Kuhns möjligheter på Hisingen i morgon. – Startelva-mässigt får de till det, sedan har de inte samma förändringar – de har ju haft en enorm bänk förut, säger Peter Gerhardsson..

GT - 7 timmar sedan

Nu riktar miljöenheten kritik mot McDonald's

Adrian, 13, kunde ha dött av McDonald's misstag. Nu har kommunen gjort en inspektion på restaurangen i Skara - och hittat brister i både hantering av maten och rengöring. – Det innebär en uppenbar risk för kontaminering, säger Christina Marmolin, miljöchef i Skara kommun..

GT - 8 timmar sedan

Två bilar har frontal- krockat – polis på väg

Två bilar har frontalkrockat på en mindre väg Partille. Skadeläget för de inblandade är oklart. Polisen och räddningstjänst är på väg till platsen..

GT - 8 timmar sedan

Böndernas ilska mot Coop – efter filmen

Många lantbrukare runtom i landet har reagerat starkt på Coops senaste reklamfilm som uppmanar konsumeter att skippa köttet för att skona planeten. Flera bönder i Västsverige ryter nu i från och menar att kampanjen är osaklig. – De trampar på oss fullständigt, säger köttbonden Mats Carlqvist från Skara.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.