Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 25 August, 09:25

Cornucopia - 27 okt 13 kl. 11:51

Förberedelser för storm eller orkanDetta inlägg är sponsrat av Preppad.nu - det oväntade gynnar den förberedde.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Preppad, SMHI, PDF, SvD, GP, Gudrun, Per, Storbritannien, Nordsjön, Persson, Försvarsmakten, Afghanistan, Kosovo, Västsverige, Skåne, Göteborg, Stockholm, IKEA, Iprylar, Civilförsvarsförbundet, Västkusten, YR,  preppad, Skagerack, Kattegatt

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förberedelserför , stormeller , orkan
Cornucopia - 11 jan 15 kl. 10:22

Storm/orkan ger facit på lämplig plats att bo

Omfattningen av skador på byggnader och annat skapat av människor ger bra facit på var det är lämpligt att uppföra byggnader och bostäder. Förr i tiden kände man till sådant, men idag bygger man inte för oväder, utan för försommarväder.
Soptunnan.

SVT - 29 sep 18 kl. 04:25

Storm i södra Grekland och Turkiet under helgen

Södra Grekland och Turkiet får förbereda sig för en kraftig storm under helgen som har liknande egenskaper som en orkan och tyfon skriver CNN. SVT:s meteorolog är dock inte orolig över någon kommande orkan..

TA - 29 okt 13 kl. 06:49

Orkan i byarna på Öland och Gotland

Ovädret Simone drog i natt österut mot Kalmarkusten, Öland och Gotland. De höga vindhastigheterna höll i sig. Både på Ölandsbron och i Hoburg på Gotland uppmättes 34 meter per sekund i byarna i går kväll, vilket klassas som orkan.

BT - 29 okt 13 kl. 07:11

Orkan i byarna på Öland och Gotland

Ovädret Simone drog i natt österut mot Kalmarkusten, Öland och Gotland. De höga vindhastigheterna höll i sig. På Ölandsbron och i Hoburg på Gotland uppmättes 34 meter per sekund i byarna i går kväll, vilket klassas som orkan.

YLE - 07 sep 17 kl. 11:24

Floridabor förbereder sig inför decenniets värsta orkan

Vasabördige Christian Sippus har under sina sexton år i Florida varit med om sju orkaner. För Svenska Yle rapporterar han om förberedelsen inför decenniets värsta orkan. Orkanen Irma sveper in över de karibiska öarna och lämnar stor förödelse efter sig.

Sydsvenskan - 03 sep 11 kl. 10:39

Tropisk storm hotar New Orleans

Stormen Lee väntas komma in över USA under lördagen.
Stormen har redan drabbat oljeriggar i Mexikanska gulfen som evakuerats på grund av starka vindar och kraftigt regn. Lee är en tropisk storm, och alltså inte en orkan som Katrina som orsakade omfattande förödelse i New Orleans 2005.

SVT - 28 aug 11 kl. 18:01

Stor förödelse efter orkan

Stormen Irene har nu nått fram till de centrala delarna av New York. På sin väg över den amerikanska östkusten har Irene försvagats från orkan till storm, men den har hittills orsakt stor förödelse på sin vandring och tolv människor har hittills omkommit..

Kristianstadsbladet - 04 jul 14 kl. 03:52

Orkan i USA växer i styrka


Orkanen Arthur, som drar in över USA:s östkust inför nationaldagsfirandet den 4 juli, har uppgraderats till en klass 2-storm. Vindar med en hastighet på över 40 sekundmeter väntas under natten mot fredagen piska kusten i delstaten North Carolina, enligt landets orkancenter NHC.Arthur är säsongens första orkan.

Helsingborgs Dagblad - 04 jul 14 kl. 03:55

Orkan i USA växer i styrka

Orkanen Arthur, som drar in över USA:s östkust inför nationaldagsfirandet den 4 juli, har uppgraderats till en klass 2-storm. Vindar med en hastighet på över 40 sekundmeter väntas under natten mot fredagen piska kusten i delstaten North Carolina, enligt landets orkancenter NHC. Arthur är säsongens första orkan..

BT - 04 jul 14 kl. 03:52

Orkan i USA växer i styrka

Orkanen Arthur, som drar in över USA:s östkust inför nationaldagsfirandet den 4 juli, har uppgraderats till en klass 2-storm. Vindar med en hastighet på över 40 sekundmeter väntas under natten mot fredagen piska kusten i delstaten North Carolina, enligt landets orkancenter NHC. Arthur är säsongens första orkan.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 19 timmar sedan

Malmö: Villapriser kraftigt upp säsongsmässigt, lägenheter svag ner

Villapriserna i Malmö steg kraftigt säsongsmässigt i juli, medan priserna föll något för lägenheterna, jämfört med normal utveckling för månaden.Malmö Live.Vi fortsätter väl på morgonens Skånetema?

Cornucopia - 22 timmar sedan

Microsoft bygger serverhall på prima jordbruksmark i Staffanstor - ger 60 jobb i elbristens Skåne

Microsoft uppför en serverhall i elbristens Skåne och Staffanstorp. Anläggningen, som byggs på en av världens bästa jordbruksmarker, kommer endast ge 60 jobb, men förbruka energi som en mellanstor svensk stad. Samtidigt läggs Heleneholmsverket i Malmö ner, och den så kallade storstaden Malmö går mot elkraftbrist.

Cornucopia - Igår: 16:17

Fredagsmys: Lönefredag - glöm inte köpa Fallet

Dags för lite härligt fredagsmys, denna extra mysiga fredagen den 23:e augusti, och således lönefredag och lönehelg. Du ska således passa på att köpa min bostadsbubblethriller Fallet, som kan beskrivas som Stockholms bostadsbubbla möter Falling Down, och nu rent av fått några recensioner. Det finns även några signerade ex hos Pocketshop på Landvetter om du råkar flygpendla hem eller bort denna fredag.

Cornucopia - Igår: 13:37

Fredagsfråga: Vad har du för månadslön?

Dags att introducera fredagsfråga. Vad har du för månadslön? Svara på enkäten nedan.

Cornucopia - Igår: 10:11

Polestar 2 ser ut att bli en svensk elbilssuccé

Baserat på anekdoter från bekantskapskretsen ser Volvos första rena och riktiga elbil av senaste generationen Polestar 2 ut att bli en svensk elbilssuccé. Bokningsläget ser mycket gott ut i bekantskapskretsen och de som vill ha elbil, men ratat Tesla, verkar ha skrivit upp sig på PoleStar 2.Interiör Polestar.

Cornucopia - I förrgår: 07:10

Göteborg: Lägenhetspriser säsongsmässigt ner i juli, villapriser kraftigt upp

I juli föll lägenhetspriserna i rikets andra stad Göteborg, medan villapriserna rusade kraftigt.Eriksberg, Göteborg.Säsongsmässig förändring en månad bostadsrätter Göteborg.

Cornucopia - I förrgår: 17:18

Butiksdöden avblåst - ny butik öppnad i Kungsmässan

Mitt lokalaste köpcentrum, Kungsmässan i Kungsbacka, har lyckats boka upp ytterligare en av de minst tre tomma lokalerna redan innan den aktuella utbyggnaden av köpcentret med 8900 m2 till. Butiksdöden kan alltså ses som avblåst.Ny fräsch trendriktig butik öppnad.

Cornucopia - I förrgår: 15:24

Oscar Properties sålde åtta lägenheter på ett kvartal - vill emittera nya aktier

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties sålde endast åtta lägenheter under tredje kvartalet, mot 22 lägenheter samma period 2018. Man vill nu få ett bemyndigande om nyemission för att åtminstone lösa in de utdelningsgivande preferensaktierna.
Norra tornet Innovationen, Oscar Properties prestigebygge.

Cornucopia - I förrgår: 10:17

Konjunkturen: Svensk arbetslöshet skenar - värsta sedan finanskrisen

Den svenska arbetslösheten skenar nu, och i juli såg vi den största säsongsmässiga förändringen sedan den akuta finanskrisen 2008 - 2010. Ökningen i arbetslöshet är nu värre än även under lågkonjunkturen efter skuldkrisen. Frågan är vad den socialistiska regeringen ska skylla på nu, eftersom arbetslöshet endast är regeringens fel när de själva sitter i opposition.

Cornucopia - 22 aug 19 kl. 09:15

Stockholm: Bostadsrätter säsongsmässigt ner, villor upp

Valueugards siffror visar på säsongsmässigt fallande priser på bostadsrätter i Stockholm under juli månad, men säsongsmässigt stigande priser för villor.Stockholm.Säsongsmässig förändring en månad Valueguard prisindex Stockholm bostadsrätter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.