Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Sunday, 17 June, 23:39

Liknande nyheter

Taggar: Gaseni , bottenför ny , utställning
YA - 22 jul 14 kl. 06:30

Utställning fylls på från privat samling

Foto: Sprisse Nilsson
Slottets salar står dukade till tänderna med porslin som överlevt århundraden på havets botten. Utställningen Himmelssängar och ostindiskt porslin, som öppnade i början av säsongen, har nu vuxit med hjälp av fler objekt från en unik privat samling.
Nya samarbeten kan bana väg för slottets framtid.

Sydsvenskan - 05 apr 16 kl. 02:17

Ny djupsinnig utställning på vrak

Det krävs mer än ett museibesök om du ska se den österrikiske konstnären Andreas Frankes senaste utställning.Skyddade av plexiglas och silikontätade stålramar finns nu omkring dussinet fotoinstallationer på 27 meters djup i ett marinreservat i Florida, USA.Fotografierna hänger på skeppsvraket Vanderberg.

Trelleborgs Allehanda - 16 maj 13 kl. 09:23

Pris till "En djefla utställning"


"En djefla utställning" har utsetts till årets bästa utställning 2012. När föreningen Forum för årets utställare på onsdagen delade ut sitt pris gick det till Liljevalchs utställning om August Strindberg.Juryn motiverar det med att "August.

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 år

Kultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 04:00

Ett monster till utställning

I år är det 500 år sedan helvetes- och monstermålaren Hieronymus Bosch dog. I ’s-Hertogenbosch, den stad i södra Nederländerna där han levde och verkade, har man gjort 2016 till ett Boschår. Huvudnumret i firandet är utställningen ”Ett genis uppenbarelser” på Noord-Brabants museum.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställning

Foto: Weng Cho Jui Ray
Wanås kommer att visa Helene Billgrens utställning som var planerad för Grafikens Hus, som förstördes av en storbrand i mars månad.
När Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden.

Uppsalanyheter.se - 09 jun 15 kl. 02:11

"This is all" Sommarens utställning i Bror Hjorths Hus

Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap. Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap.   Årets sommarutställning på Bror Hjorths Hus är This is All med Assa Kauppi.

Sydsvenskan - 19 apr 16 kl. 20:54

Årets utställning var på Liljevalchs

Modeutställningen "Utopian bodies — fashion looks forward" på Liljevalchs i Stockholm har utsetts till årets utställning 2015 av föreningen Forum för utställare."Fantastiskt roligt att få denna uppskattning, speciellt för en utställning som var 'fullt ut' på alla plan, alltså ett gigantiskt äventyr och därtill en underbar final för gamla Liljevalchs", säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs, i ett pressmeddelande.I finalen tävlade Liljevalchs utställning mot "Megamind" (Tekniska museet i Stockholm) och "Playground" (Världskulturmuseet i Göteborg).

YLE - 23 jun 16 kl. 13:38

Reklam för Tom of Finland-utställning polisanmäldes och togs bort

Under torsdagen togs reklamen för en Tom of Finland-utställning bort från Helsingfors metrostationer och buss- och spårvagnshållplatser på grund av en brottsanmälan. Samma dag åkte de upp igen. Det var Helsingfors stads trafikverk, HST, som hade gett order till utomhusreklambyrån JCDecaux att ta bort reklamen för utställningen som ordnas i Helsingfors Konsthall.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Olycka: Motorcykel körde av vägen - började brinna

En mc-olycka inträffade på väg 101 på söndagskvällen..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

IFK-damer imponerade i första halvlek

En effektiv och välspelade första halvlek räckte för att avgöra mot Kullabygden i division två. Efter 5–0 i paus kunde IFK Trelleborg slå av på takten i andra halvlek. Segern var aldrig hotad, trots en reducering från bortalaget..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

ÖT går på sommarvila som vinnare

ÖT Smygehuk vann premiären. Därefter har laget fått vänta på nästa seger i division fyra. På söndagen kom den.

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Säsongens största seger för TFF-damerna

Storseger med 9–0 på bortaplan mot Hörby FF. TFF fortsätter att jaga toppen i division två. – Vi är lite långt efter, det gäller att vi tar fullt, säger tränaren Hans Malmgren..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

FCT satte försvaret främst mot Lilla Torg

Lilla Torg hade störst bollinnehav, men FC Trelleborg gjorde målen och vann med 2–0 hemma på Ymorvallen. På torsdag väntar toppmöte i division fyra, borta mot Nike..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Hästar i fokus på sommarfest

Sommarfest arrangerades med femkamp, loppis och fika. Nu hoppas ridskolan och ryttarföreningen på fler elever och medlemmar..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Johanna Nylander: Hälsoapparna kan inte ersätta riktig vård

Jag har en app på min mobil som påminner mig varje dag vid ett förbestämt klockslag att det är dags att ta medicin. .

Trelleborgs Allehanda - 14 timmar sedan

Gamla Falsterboskildringar ges ut på nytt

För drygt 50 år sedan publicerades Falsterbobon Orvar Kristenssons barndomsskildringar i Trelleborgs Allehanda. Artiklarna samlades i häften, som inte längre går att få tag på. Nu ges de ut på nytt och en lokalhistorisk skatt har räddats till eftervärlden..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Rattfull man stoppades på E6

Klockan halv två på natten till söndagen stoppar polisen en personbil på E6. Föraren är nu misstänkt för rattfylleri..

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Skolinspektionen ska utreda Trelleborgsskola – tar inte emot tidig elev

Pappan till en elev på en av kommunens grundskolor är kritisk till att han inte kan lämna sin dotter på hennes skola tidigt på morgonen. Han har känt sig tvungen att flytta dottern till en annan skola och har anmält kommunen till Skolinspektionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.