Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Wednesday, 22 November, 22:47

Liknande nyheter

Taggar: Gaseni , bottenför ny , utställning
YA - 22 jul 14 kl. 06:30

Utställning fylls på från privat samling

Foto: Sprisse Nilsson
Slottets salar står dukade till tänderna med porslin som överlevt århundraden på havets botten. Utställningen Himmelssängar och ostindiskt porslin, som öppnade i början av säsongen, har nu vuxit med hjälp av fler objekt från en unik privat samling.
Nya samarbeten kan bana väg för slottets framtid.

Sydsvenskan - 05 apr 16 kl. 02:17

Ny djupsinnig utställning på vrak

Det krävs mer än ett museibesök om du ska se den österrikiske konstnären Andreas Frankes senaste utställning.Skyddade av plexiglas och silikontätade stålramar finns nu omkring dussinet fotoinstallationer på 27 meters djup i ett marinreservat i Florida, USA.Fotografierna hänger på skeppsvraket Vanderberg.

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 år

Kultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.

Trelleborgs Allehanda - 16 maj 13 kl. 09:23

Pris till "En djefla utställning"


"En djefla utställning" har utsetts till årets bästa utställning 2012. När föreningen Forum för årets utställare på onsdagen delade ut sitt pris gick det till Liljevalchs utställning om August Strindberg.Juryn motiverar det med att "August.

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställning

Foto: Weng Cho Jui Ray
Wanås kommer att visa Helene Billgrens utställning som var planerad för Grafikens Hus, som förstördes av en storbrand i mars månad.
När Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden.

Uppsalanyheter.se - 09 jun 15 kl. 02:11

"This is all" Sommarens utställning i Bror Hjorths Hus

Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap. Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap.   Årets sommarutställning på Bror Hjorths Hus är This is All med Assa Kauppi.

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 04:00

Ett monster till utställning

I år är det 500 år sedan helvetes- och monstermålaren Hieronymus Bosch dog. I ’s-Hertogenbosch, den stad i södra Nederländerna där han levde och verkade, har man gjort 2016 till ett Boschår. Huvudnumret i firandet är utställningen ”Ett genis uppenbarelser” på Noord-Brabants museum.

Sydsvenskan - 19 apr 16 kl. 20:54

Årets utställning var på Liljevalchs

Modeutställningen "Utopian bodies — fashion looks forward" på Liljevalchs i Stockholm har utsetts till årets utställning 2015 av föreningen Forum för utställare."Fantastiskt roligt att få denna uppskattning, speciellt för en utställning som var 'fullt ut' på alla plan, alltså ett gigantiskt äventyr och därtill en underbar final för gamla Liljevalchs", säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs, i ett pressmeddelande.I finalen tävlade Liljevalchs utställning mot "Megamind" (Tekniska museet i Stockholm) och "Playground" (Världskulturmuseet i Göteborg).

YLE - 23 jun 16 kl. 13:38

Reklam för Tom of Finland-utställning polisanmäldes och togs bort

Under torsdagen togs reklamen för en Tom of Finland-utställning bort från Helsingfors metrostationer och buss- och spårvagnshållplatser på grund av en brottsanmälan. Samma dag åkte de upp igen. Det var Helsingfors stads trafikverk, HST, som hade gett order till utomhusreklambyrån JCDecaux att ta bort reklamen för utställningen som ordnas i Helsingfors Konsthall.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

Rökutveckling i lokal på Maskingatan

Polis och räddningstjänst har larmats till en lokal på Maskingatan i Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 45 minuter sedan

Malin Lernfelt: Ge minoriteterna det de har rätt till

Runt om i Sverige finns tusentals barn med ursprung i de nationella minoriteterna..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Många skratt med Tareq Taylor i Parken

Många skratt och en mysig stämning var det i Parken när ungefär 300 lyssnade till vinnaren av Kockarnas kamp Tareq Taylor showande på onsdagskvällen..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Trelleborgs barn ska få samma möjligheter till drömmar

Hur ett barn ser på sin framtid beror på hur dennes bakgrund ser ut. Nu startar ett arbete som ska hjälpa Trelleborgs elever att förstå varför de utbildar sig och hur den utbildningen kommer spela roll i deras liv..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Trafikolycka på väg 100

Tre personbilar uppges ha krockat på väg 100.

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Trelleborgare blir ekonomiansvarig för Sommarrock Svedala

Första gången Sara Ollesdotter från Trelleborg jobbade på Sommarrock i Svedala var hon ungdomsvakt. I dag, 20 år senare, är hon invald i festivalledningen och kommer att driva nästa sommars festival. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Näringslivstopp drar sig tillbaka

Generationsskiftet på Mellby Gård har börjat. Industrimannen och före detta trelleborgaren Rune Andersson har nu fört över delar av miljardkoncernen till sönerna Johan, Gustav och Erik..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Hotellet Magasinet bygger ut

Nu bygger hotellet Magasinet ut och får 22 nya rum. Bygget som kommer göra Magasinet till den största hotellaktören i Trelleborg planeras vara klart om ett år. .

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Inbrott: Fastkedjad åkgräsklippare stulen

Trots att den var inlåst och fastkedjad med en kraftig kätting stals en åkgräsklippare från ett uthus vid en sommarstuga i Skateholm..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Abitare får bygga 16-våningshus

Länsstyrelsen ger nu klartecken för Abitare att bygga sitt planerade 16-våningshus i korsningen mellan Hamngatan och Corfitz Beck-Friisgatan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.