Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Sunday, 18 February, 07:25

Trelleborgs Allehanda - 23 okt 13 kl. 17:54

Gasen i botten för ny utställning? Tanken är att det ska vara en permanent utställning om biogas och om biogas i Skåne, säger Anitha Ljung, Trelleborgs kommuns klimat- och hållbarhetssamordnare..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
NybergHur, Trelleborgs, Skåne, Anitha Ljung, Östergatan, Benjamin Bankhead, Trelleborg, Jordberga, Patrik Holmberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gaseni , bottenför ny , utställning
YA - 22 jul 14 kl. 06:30

Utställning fylls på från privat samling

Foto: Sprisse Nilsson
Slottets salar står dukade till tänderna med porslin som överlevt århundraden på havets botten. Utställningen Himmelssängar och ostindiskt porslin, som öppnade i början av säsongen, har nu vuxit med hjälp av fler objekt från en unik privat samling.
Nya samarbeten kan bana väg för slottets framtid.

Sydsvenskan - 05 apr 16 kl. 02:17

Ny djupsinnig utställning på vrak

Det krävs mer än ett museibesök om du ska se den österrikiske konstnären Andreas Frankes senaste utställning.Skyddade av plexiglas och silikontätade stålramar finns nu omkring dussinet fotoinstallationer på 27 meters djup i ett marinreservat i Florida, USA.Fotografierna hänger på skeppsvraket Vanderberg.

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 år

Kultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.

Trelleborgs Allehanda - 16 maj 13 kl. 09:23

Pris till "En djefla utställning"


"En djefla utställning" har utsetts till årets bästa utställning 2012. När föreningen Forum för årets utställare på onsdagen delade ut sitt pris gick det till Liljevalchs utställning om August Strindberg.Juryn motiverar det med att "August.

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställning

Foto: Weng Cho Jui Ray
Wanås kommer att visa Helene Billgrens utställning som var planerad för Grafikens Hus, som förstördes av en storbrand i mars månad.
När Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden.

Uppsalanyheter.se - 09 jun 15 kl. 02:11

"This is all" Sommarens utställning i Bror Hjorths Hus

Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap. Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap.   Årets sommarutställning på Bror Hjorths Hus är This is All med Assa Kauppi.

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 04:00

Ett monster till utställning

I år är det 500 år sedan helvetes- och monstermålaren Hieronymus Bosch dog. I ’s-Hertogenbosch, den stad i södra Nederländerna där han levde och verkade, har man gjort 2016 till ett Boschår. Huvudnumret i firandet är utställningen ”Ett genis uppenbarelser” på Noord-Brabants museum.

Sydsvenskan - 19 apr 16 kl. 20:54

Årets utställning var på Liljevalchs

Modeutställningen "Utopian bodies — fashion looks forward" på Liljevalchs i Stockholm har utsetts till årets utställning 2015 av föreningen Forum för utställare."Fantastiskt roligt att få denna uppskattning, speciellt för en utställning som var 'fullt ut' på alla plan, alltså ett gigantiskt äventyr och därtill en underbar final för gamla Liljevalchs", säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs, i ett pressmeddelande.I finalen tävlade Liljevalchs utställning mot "Megamind" (Tekniska museet i Stockholm) och "Playground" (Världskulturmuseet i Göteborg).

YLE - 23 jun 16 kl. 13:38

Reklam för Tom of Finland-utställning polisanmäldes och togs bort

Under torsdagen togs reklamen för en Tom of Finland-utställning bort från Helsingfors metrostationer och buss- och spårvagnshållplatser på grund av en brottsanmälan. Samma dag åkte de upp igen. Det var Helsingfors stads trafikverk, HST, som hade gett order till utomhusreklambyrån JCDecaux att ta bort reklamen för utställningen som ordnas i Helsingfors Konsthall.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

Politikern som vill blicka framåt: ”Ta reda på vem din granne är”

Layal Chidiac (S) vill helst inte prata om politik som individers behov här och nu. Hon tror på att försöka se vilka behov som finns i framtiden. – Det är vårt ansvar att se helheten, och tänka på vad våra barnbarns barn behöver, säger hon..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Bostadskö flyttas – kostar nu 300 kronor om året att köa till lägenhet

Vellingebostäder har sedan årsskiftet ingen egen bostadskö. I stället har man valt att ansluta sig till Boplats syd AB, en större bostadsförmedling som ägs av Malmö stad..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Cavalli-Björkman het när HBK bjöd på målkalas

Precis enligt planen hade Trelleborg HBK inga problem med att hemmabesegra Vinslöv i division två. Även om laget släppte in onödigt många mål. – Vi snackar inte ordentligt i försvaret, men får in våra mål och kämpar på, säger Emilia Cavalli-Björkman..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

PIK vände underläge till seger

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Bödvar Bjarki och Sigurd Digre är namn vi alla borde kunna

Mytiska hjältar som Akilles och Perseus lär vi oss om, men hur många känner till nordiska hjältar som Bödvar Bjarki, Sigurd Digre och Svipdag, yxkämpen? När det kommer till hjältar går vi över ån efter vatten, anser arkeologen Carl Mikael Bengtsson. .

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Borgen nära full pott i bowlingettan

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Bilist körde av vägen

En personbil välte vid en singelolycka på Kämpingevägen utanför Hammarlöv..

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Mellon ger honom bra vibrationer

Robin Larsson har många intressen, men musikintresset är stort. Det är nog till och med det intresse som tar störst plats i lägenheten, med tanke på hans hundratals vinyler och kassetter. – Jag har sett både den svenska och den internationella tävlingen varje år sedan 2001, men egentligen började det nog redan i dagisåldern, säger han..

Trelleborgs Allehanda - 17 timmar sedan

Pirates hoppas på publik när storklubb gästar

Efter segern mot Eos senast hoppas Trelleborg Pirates inte bara på nya poäng när tabelltrean AIK väntar. Klubben hoppas också att AIK ska locka besökare. – Det kan nog bli en 15-20 AIK:are som kommer, säger Thomas Nilsson, verksamhetsansvarig i Trelleborg Pirates..

Trelleborgs Allehanda - 18 timmar sedan

Det här har TFF fokuserat på i Spanien: ”Rätt överens”

Sedan i måndags är Trelleborgs FF herrtrupp i Spanien på träningsläger. TA-sporten ringde upp TFF-tränaren Patrick Winqvist för en lägeskoll..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.