Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 11 December, 04:04

Trelleborgs Allehanda - 23 okt 13 kl. 17:54

Gasen i botten för ny utställning? Tanken är att det ska vara en permanent utställning om biogas och om biogas i Skåne, säger Anitha Ljung, Trelleborgs kommuns klimat- och hållbarhetssamordnare..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
NybergHur, Trelleborgs, Skåne, Anitha Ljung, Östergatan, Benjamin Bankhead, Trelleborg, Jordberga, Patrik Holmberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gaseni , bottenför ny , utställning
YA - 22 jul 14 kl. 06:30

Utställning fylls på från privat samling

Foto: Sprisse Nilsson
Slottets salar står dukade till tänderna med porslin som överlevt århundraden på havets botten. Utställningen Himmelssängar och ostindiskt porslin, som öppnade i början av säsongen, har nu vuxit med hjälp av fler objekt från en unik privat samling.
Nya samarbeten kan bana väg för slottets framtid.

Sydsvenskan - 05 apr 16 kl. 02:17

Ny djupsinnig utställning på vrak

Det krävs mer än ett museibesök om du ska se den österrikiske konstnären Andreas Frankes senaste utställning.Skyddade av plexiglas och silikontätade stålramar finns nu omkring dussinet fotoinstallationer på 27 meters djup i ett marinreservat i Florida, USA.Fotografierna hänger på skeppsvraket Vanderberg.

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 år

Kultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.

Trelleborgs Allehanda - 16 maj 13 kl. 09:23

Pris till "En djefla utställning"


"En djefla utställning" har utsetts till årets bästa utställning 2012. När föreningen Forum för årets utställare på onsdagen delade ut sitt pris gick det till Liljevalchs utställning om August Strindberg.Juryn motiverar det med att "August.

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 04:00

Ett monster till utställning

I år är det 500 år sedan helvetes- och monstermålaren Hieronymus Bosch dog. I ’s-Hertogenbosch, den stad i södra Nederländerna där han levde och verkade, har man gjort 2016 till ett Boschår. Huvudnumret i firandet är utställningen ”Ett genis uppenbarelser” på Noord-Brabants museum.

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 07:30

Wanås tar över utställning

Foto: Weng Cho Jui Ray
Wanås kommer att visa Helene Billgrens utställning som var planerad för Grafikens Hus, som förstördes av en storbrand i mars månad.
När Grafikens Hus i Mariefred förstördes i en brand i mitten av mars försvann tusentals konstverk, utrustning och flera projekt fick ställas in. Ett av de projekt som ställdes in var Helene Billgrens utställning "For Good and for Bad", tänkt att invigas dagarna efter den förödande branden.

Uppsalanyheter.se - 09 jun 15 kl. 02:11

"This is all" Sommarens utställning i Bror Hjorths Hus

Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap. Assa Kauppi, konstnär från Stockholm ställer ut i Bror Hjorths Hus, sommarutställningen "This is all" som trots sin titel inte är slutet utan snarare början på utställarens konstnärskap.   Årets sommarutställning på Bror Hjorths Hus är This is All med Assa Kauppi.

Sydsvenskan - 19 apr 16 kl. 20:54

Årets utställning var på Liljevalchs

Modeutställningen "Utopian bodies — fashion looks forward" på Liljevalchs i Stockholm har utsetts till årets utställning 2015 av föreningen Forum för utställare."Fantastiskt roligt att få denna uppskattning, speciellt för en utställning som var 'fullt ut' på alla plan, alltså ett gigantiskt äventyr och därtill en underbar final för gamla Liljevalchs", säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs, i ett pressmeddelande.I finalen tävlade Liljevalchs utställning mot "Megamind" (Tekniska museet i Stockholm) och "Playground" (Världskulturmuseet i Göteborg).

YLE - 23 jun 16 kl. 13:38

Reklam för Tom of Finland-utställning polisanmäldes och togs bort

Under torsdagen togs reklamen för en Tom of Finland-utställning bort från Helsingfors metrostationer och buss- och spårvagnshållplatser på grund av en brottsanmälan. Samma dag åkte de upp igen. Det var Helsingfors stads trafikverk, HST, som hade gett order till utomhusreklambyrån JCDecaux att ta bort reklamen för utställningen som ordnas i Helsingfors Konsthall.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Andras bemötande ska inte vara ett hinder för duktiga kvinnor

Svar till Helmuth Petersén (SD) (den 4 december)..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Äganderätten ger personlig frihet

Den privata äganderätten är av grundläggande betydelse för vårt samhällssystem. Att det som ägs privat blir bättre omhändertaget än det som ägs av det allmänna är ingen nyhet och den håller även i dag. Den är en förutsättning för ekonomisk utveckling och marknadsekonomi och framförallt är det grunden för en långsiktig och hållbar utveckling..

Trelleborgs Allehanda - 21 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En till sjukhus när bil voltade på riksväg 11. Krock på E65..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Flera personbästa för Trelleborgssimmaren

För första gången någonsin simmade Ida Andersson Wulf för Sverige i Nordiska Mästerskapen. Tävlingen avgjordes den gångna helgen i Finland, och parasimmaren imponerade..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Kommunen hotas av böter på 550 000 kronor

Trelleborgs kommun har inte energideklarerat över 20 byggnader. Nu tvingar Boverket kommunen att vidta åtgärder annars kan ett vite på 550 000 kronor vänta. .

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Just nu: Person med nacksmärtor efter olycka på väg 108

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Upphittad yxa var värd 8 000 kronor

Lars-Erik Larsson skulle gräva ett dike men fann en guldgruva - av en slump hittade han en yxa från tidig stenålder. Nu meddelar Länsstyrelsen att den är värd 8 000 kronor. .

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Lööf pekar på Kristersson och Löfven

Annie Lööf var inte nöjd med Stefan Löfvens förhandlingsbud. Men skam den som ger sig. Pressar Lööf och Björklund fram en S+M-regering?

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Grävning vid fornlämning ett lagbrott

Grävarbeten för ett flerbostadshus alldeles intill den medeltida Klosterkyrkan kan ha förstört fornminnen. Ett klart lagbrott, anser länsstyrelsen. .

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

TT-Line beställer nytt fartyg med låga utsläpp

Ett så kallat ”Green ship” ska sänka utsläppen med 50 procent utan att behöva sänka hastigheten. Leveransen är planerad till år 2022..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.