YA > Lokalt

Monday, 24 February, 21:45

YA - 23 okt 13 kl. 06:30

De tävlar om att bli bästa skolkök? Det här ska bli jätteroligt. Vi har aldrig gjort någon liknande förut och det blir en kul utmaning, berättar de två kockarna när YA gör ett besök i Restaurang Rutgers skolkök mitt under lunchruschen..
Läs mer på YA
Läs mer om:
HanlonFramgångsreceptet, Malin Nilsson, Marie Persson, Skurups, Älska Mat, Malmö, YA, Restaurang Rutgers, Skurup, Lina Jönsson, Skurupsgänget, Restaurang Rutger

Dela artikeln

68 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De tävlarom att bli bästa , skolkök
YLE - 07 jan 14 kl. 14:17

Korsholms högstadium i final om bästa skolkök

Korsholms högstadium tävlar om titeln bästa skolkök. Lågstadieelever från Helsingfors har under hösten smakat på måltider från olika skolor och utsett fem finalister. Skolköken deltar med team på tre personer.

YLE - 21 mar 14 kl. 11:42

Landets bästa skolkök kan finnas i Korsholm

Korsholms högstadium tävlar om titeln bästa skolkök. Lågstadieelever från Helsingfors har under hösten smakat på måltider från olika skolor och utsett fem finalister. För Korsholms högstadium tävlar Ann-Mari Rosengård, Mikael Vuorinen och Karola Wiklund.

YLE - 21 mar 14 kl. 14:21

Landets bästa skolkök finns i Sibbo

Söderkulla skola i Sibbo tog hem titeln som bästa skolkök i Finland. Korsholms högstadium var med och tävlade om titeln. I tävlingen delades bara första pris ut och alla andra skolkök delade på andra plats.

YA - 03 feb 14 kl. 12:56

Recept för ett lyckat skolkök

Foto: Ita Jablonska
Efter att projektet Barnens Bästa Bord är slut har förskolan Ankaret tagit maten i egna händer. Nu hoppas de ta hem guld i tävlingen Skolmatsgastro.– Vi har också planer på att starta ett nytt matprojekt, säger kocken Maria Grönqvist.

YA - 12 maj 11 kl. 12:50

Skolk i terminsbetyget - en möjlig kontrollåtgärd

Jan Björklund (FP) har en särskild talang för att presentera samma nyhet flera gånger. Och att skolk?
Och att skolk ska skrivas in i terminsbetyget är en av utbildningsministerns käpphästar, som på onsdagen presenterades ännu en gång.

Sydsvenskan - 28 dec 11 kl. 00:10

Inget bidrag för skolk

Ingen skolgång, inget studiebidrag. Att skolk även påverkar andra bidrag kan vara rätt om reglerna är tydliga.
Studiebidrag är ingen rättighet.

SmålandsPosten - 28 mar 14 kl. 06:47

Skolkök i Väckelsång rustas upp

Samhällsbyggnadsnämnden får investera i upprustningen av skolköket i Väckelsång. Nämnden får också investera i ett mottagningskök i Korrö loge. Det bestämde den styrande majoriteten vid kommunfullmäktiges sammanträda i går kväll i Holken i Yxnanäs.

BT - 05 dec 12 kl. 09:37

Allt fler blir av med studiebidraget på grund av skolk

Snart har det gått ett år sedan de nya reglerna för skolk infördes.
Konsekvenserna är tydliga.
Antalet elever som blivit av med sitt studiebidrag har ökat dramatiskt.

YLE - 23 sep 13 kl. 12:05

Nora Lillas och Ursula Lindén från Nykarleby tävlar i MGP

Den 5 oktober är det dags för final i Melodi Grand Prix - Svenskfinlands låttävling för barn. Av tio finalister kommer sex från Österbotten. Nora Lillas och Ursula Lindén är 12 år och kommer från Nykarleby.

YLE - 10 okt 13 kl. 05:00

Arbetsgrupp ser över skolköken i Korsholm

Korsholms kommun ska nu försöka hitta en lösning för skolköken i den södra delen av kommunen. Just nu har skolorna tillredningskök, det vill säga att skolorna tillverkar sin egen mat. Men det är dyrt och i takt med att elevantalet växer ska köken byggas om och då är det skäl att överväga centralisering av skolköken.

Fler nyheter från YA

YA - 5 timmar sedan

Bybor kritiska till placering av återvinningsstation

– Alla vill ha nära till återvinningen, men ingen vill ha den intill sitt eget hus. Det säger Jenny Randborg på FTI, som nu ser förslaget om en placering vid Abbekås gamla pumphus som sista chansen till en station i byn..

YA - I förrgår: 17:56

Mer tuggmotstånd och smak ska locka köttätare att äta mer växtbaserat

Målet är att servera mer grönsaker, potatis och rotfrukter utan att övergå till vegetarisk mat. Tvärt om har köttet fortfarande en central del i den mat som serveras. – Men det ska vara kött av bra kvalitet och gärna närodlat och klimatsmart, säger matinspiratören Johan Uematsu..

YA - I förrgår: 12:04

Rektor dödshotas efter slöjdebatt

Dödshoten har kommit på telefon, över mejl – och i vykort hem till familjen. När rektorn Mattias Liedholm meddelade att slöjförbudet i Skurup inte skulle tillämpas i skolan blev han en tydlig måltavla för slöjkritiker i Sverige. Från kommunen är stödet närmast obefintligt, säger han..

YA - 21 feb 20 kl. 09:29

Knark hittat vid ungdomsarrangemang

YA - 20 feb 20 kl. 09:55

40 däck med fälg dumpades på parkering

Någon har dumpat omkring 40 stycken däck med fälg på en allmänparkering i närheten av Rydsgårds gods..

YA - 18 feb 20 kl. 00:00

Vill inte kännas vid våldsamt motstånd

Inom loppet av bara ett par veckor han den unge mannen åka fast för två fall av olovlig körning samt vid ett annat tillfälle anmälas för våldsamt motstånd..

YA - 18 feb 20 kl. 11:06

Stöld: Lantbrukare bestulen på diesel

Traktor tömdes på drivmedel. Nu manar polisen till vaksamhet..

YA - 18 feb 20 kl. 11:11

Stöld: Kvinna bestulen på smyckeskrin

En kvinna in 75-årsåldern har blivit bestulen på smycken, bestick och kontakter. Stölden har dock skett någon gång de senaste två åren..

YA - 17 feb 20 kl. 18:53

”De letar fel för att kunna sparka mig”

Mattias Liedholm, rektor på Prästamosseskolan, säger sig aldrig ha tagit ställning när det gäller beslutet om slöjförbud i Skurups skolor. – Någon politisk agitation har aldrig hänt, men vi följer svensk lag, säger han. .

YA - 17 feb 20 kl. 18:54

SD kräver svar om manifestationer under skoltid

Är det lämpligt att anställda inom skolförvaltningen missbrukar sin position för att påverka eleverna genom politiska manifestationer under skoltid? Frågan ställs av SD i en interpellation riktad till ordföranden i skol- och utbildningsutskottet. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.