YA > Lokalt

Monday, 22 April, 00:42

YA - 20 okt 13 kl. 08:00

Förstörd allé kan vara miljöbrottI våras fick Vägsamfälligheten Illstorp ett besked om att deras cirka en kilometer långa allé skulle röjas någon gång inom det närmaste halvåret. Inget konstigt med det, tänkte medlemmarna. Det har gjorts förut.
Läs mer på YA
Läs mer om:
Illstorp, Vägsamfälligheten Illstorp, Bitte Ahrland Bocz, Eon, Lena Wedmo

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förstörd, allékan vara , miljöbrott
Supermiljöbloggen - 28 jun 15 kl. 15:38

Svensk gruvdrift bortom all kontroll

Bolag som får tillstånd för gruvdrift i Sverige kontrolleras inte, och kan till och med vara under brottsutredning. Det visar en granskning av Sveriges Natur där samerna, miljön och skattebetalarna får ta stora smällar på grund av den okontrollerade gruvdriften. – Minerallagstiftningen och dess tillämpning är full av hål och måste ses över snarast.

SmålandsPosten - 10 dec 14 kl. 06:51

Brott ska inte löna sig

Åkeribranschen är i uppror och, med all rätt, när man hör anledningen är det märkligt att inte fler människor upprörs. Öppna gränser och fri rörlighet är i de flesta fall bra men alla mynt har två sidor och givetvis följer problem med detta, skriver Tomas Karlsson Åkeribranschen är i uppror och, med all rätt, när man hör anledningen är det märkligt att inte fler människor upprörs.
Att en person från ett icke EU-land, för att kunna jobba i EU, köper ett körkort från en tjänsteman i ett EU-land och tror att allt går rätt till är en sak, svårförståeligt men så kan det vara.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Då: Ville stoppa all invandring – Nu: Vill avsätta Romson

En gång var han Gustav Fridolins vägledare i politiken. Nu är Bertil Torekull, 83, number one go to guy om man vill höra lite sköna historier om hur det var förr i världen – eller spännande utspel. Tidigare i vår skrev Torekull på Expressens debattsida att han ville stoppa all invandring, bara ett år efter att ha kandiderat till Europaparlamentet för miljöpartiet.

Supermiljöbloggen - 28 okt 15 kl. 08:02

Trots de miljöfarliga gruvorna missgynnas återvinning

Detta är del två i vår reportageserie från Norra Kärr. I del ett kunde du läsa om oron för att den tilltänkta gruvan ska förgifta Vätterns vattenreserver. Här fördjupar vi oss i de för samhället nödvändiga sällsynta jordartsmetallerna.

Supermiljöbloggen - 26 jan 15 kl. 13:41

Gruvlig verksamhet polisanmäld

Det företag som brutit järnmalm i Pajala fram till hösten 2014 har nu blivit polisanmälda för misstanke om miljöbrott. Det här är inte första gången företaget anmälts för brott och nu ska Länsstyrelsen i Norrbotten ta ett helhetsgrepp om gruvverksamheten. Northland Resources heter bolaget som 2010 fick tillstånd för att bryta järnmalm i byn Kaunisvaara i Pajala.

Supermiljöbloggen - 28 jan 15 kl. 21:09

Näringsministern: ”Svenska gruvindustrin den hållbaraste i världen”

I måndags talade näringsminister Mikael Damberg (S) på ett seminarium om Framtidens gruv- och mineralindustri på Grand Hotel i Stockholm. Där ska han enligt Altinget ha korat den svenska gruvindustrin till den hållbaraste i världen. Några få dagar innan rapporterades Pajalagruvan ha blivit polisanmäld för miljöbrott.

Cornucopia - 06 okt 14 kl. 09:12

Åsa Romson: "Jag har gott samvete. Jag kan leva med det."

"Alla djur är jämlika, men en del djur är jämlikare än andra" - Djurfarmen, George OrwellDen vita medelålders hetero- eller bisexuella1. kvinnliga individen2. Åsa Romson (mp) visar sig förgifta Östersjön med olaglig båtfärg, och släpper ut avloppsvatten orenat rakt ut i havet från sitt dieseloljeuppvärmda segelfartyg.

BT - 19 nov 12 kl. 13:51

Civila utredare kan lyfta polisen

Ingen kan ha undgått det faktum att svensk polis under flera år har kritiserats för ineffektivitet och för bristande kvalitet i sina utredningar. Men det finns också ljusglimtar. De civilanställda utredarna lyfts särskilt fram som ett gott exempel.

Sydsvenskan - 03 aug 15 kl. 04:00

Sätt stopp för de privatägda gruvorna

Northland Resources startade en gruva i Pajala kommun i Norrbotten. De skrev avtal med samebyn i trakten. De upprättade affärskontrakt med flera lokala företag.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

Fler nyheter från YA

YA - 3 timmar sedan

Larm: Brand på konstgräsplan vid skola

Räddningstjänsten fick på söndagskvällen släcka en mindre brand vid Kastanjeskolan..

YA - 14 timmar sedan

En oas för odlingsentusiasterna

Det är tidig eftermiddag på påskafton. I koloniområdet märks det att högsäsongen är på ingående. På flera kolonilotter påtas det i jorden och hämtas vatten medan andra njuter av solskenet utsträckta på gräsmattan eller i en solstol.

YA - Igår: 21:00

Hotande badgäst får myndighet att kräva åtgärder

Med anledning av det olaga hot som polisanmäldes på Österlenbadet i mitten av mars i år har Arbetsmiljöverket gjort en tillsyn på arbetsplatsen. Nu ställs krav på åtgärder för att säkerställa en god arbetsmiljö. .

YA - 18 apr 19 kl. 15:08

Hälsning: YA önskar alla läsare en Glad Påsk

Ystads Allehandas medarbetare önskar alla läsare en Glad påsk och en trevlig långhelg med denna påskiga YA bild av Claes Kraft som du kan läsa mer om i både papperstidningen och på webben på påskafton..

YA - 18 apr 19 kl. 11:47

Polisen fortsätter utreda misshandeln

Utredningen av den grova misshandel som inträffade i centrala Tomelilla i lördags kväll pågår och går enligt förundersökningsledaren framåt..

YA - 17 apr 19 kl. 06:00

Per-Martin Svensson (M) kritiseras för att vara visionslös

Per-Martin Svenssons 100 första dagar som kommunalråd har varit visionslösa. Det hävdar Socialdemokraterna som vill veta vad han egentligen vill som kommunalråd..

YA - 16 apr 19 kl. 09:43

Ungdomar utsatta för misshandel

Två femtonåringar misshandlades av flera personer i lördags. Misshandeln betraktas som grov. Gärningsmännen är även misstänkta för övergrepp i rättssak..

YA - 16 apr 19 kl. 06:00

”Jag har älskat varje minut på Bo Ohlsson”

Bo Ohlssons tidigare vd Kim Selck ska vara ledig ett bra tag fram över. ”Jag ska göra absolut ingenting” säger Kim Selck till YA..

YA - 16 apr 19 kl. 00:01

Lovstart med träningsläger för pingisungdomar

Två heldagar med bordtennisträning räcker inte för lägerdeltagarna. Redan innan träningen börjar har de plockat upp sina rack och börjat spela. .

YA - 15 apr 19 kl. 16:14

Brand: Larm om brand i Tunby

Räddningstjänsten har larmats till en brand i Tunby..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.