YA > Lokalt

Saturday, 22 September, 03:40

YA - 20 okt 13 kl. 08:00

Förstörd allé kan vara miljöbrottI våras fick Vägsamfälligheten Illstorp ett besked om att deras cirka en kilometer långa allé skulle röjas någon gång inom det närmaste halvåret. Inget konstigt med det, tänkte medlemmarna. Det har gjorts förut.
Läs mer på YA
Läs mer om:
Illstorp, Vägsamfälligheten Illstorp, Bitte Ahrland Bocz, Eon, Lena Wedmo

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förstörd, allékan vara , miljöbrott
Supermiljöbloggen - 28 jun 15 kl. 15:38

Svensk gruvdrift bortom all kontroll

Bolag som får tillstånd för gruvdrift i Sverige kontrolleras inte, och kan till och med vara under brottsutredning. Det visar en granskning av Sveriges Natur där samerna, miljön och skattebetalarna får ta stora smällar på grund av den okontrollerade gruvdriften. – Minerallagstiftningen och dess tillämpning är full av hål och måste ses över snarast.

SmålandsPosten - 10 dec 14 kl. 06:51

Brott ska inte löna sig

Åkeribranschen är i uppror och, med all rätt, när man hör anledningen är det märkligt att inte fler människor upprörs. Öppna gränser och fri rörlighet är i de flesta fall bra men alla mynt har två sidor och givetvis följer problem med detta, skriver Tomas Karlsson Åkeribranschen är i uppror och, med all rätt, när man hör anledningen är det märkligt att inte fler människor upprörs.
Att en person från ett icke EU-land, för att kunna jobba i EU, köper ett körkort från en tjänsteman i ett EU-land och tror att allt går rätt till är en sak, svårförståeligt men så kan det vara.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Då: Ville stoppa all invandring – Nu: Vill avsätta Romson

En gång var han Gustav Fridolins vägledare i politiken. Nu är Bertil Torekull, 83, number one go to guy om man vill höra lite sköna historier om hur det var förr i världen – eller spännande utspel. Tidigare i vår skrev Torekull på Expressens debattsida att han ville stoppa all invandring, bara ett år efter att ha kandiderat till Europaparlamentet för miljöpartiet.

Supermiljöbloggen - 28 okt 15 kl. 08:02

Trots de miljöfarliga gruvorna missgynnas återvinning

Detta är del två i vår reportageserie från Norra Kärr. I del ett kunde du läsa om oron för att den tilltänkta gruvan ska förgifta Vätterns vattenreserver. Här fördjupar vi oss i de för samhället nödvändiga sällsynta jordartsmetallerna.

Supermiljöbloggen - 26 jan 15 kl. 13:41

Gruvlig verksamhet polisanmäld

Det företag som brutit järnmalm i Pajala fram till hösten 2014 har nu blivit polisanmälda för misstanke om miljöbrott. Det här är inte första gången företaget anmälts för brott och nu ska Länsstyrelsen i Norrbotten ta ett helhetsgrepp om gruvverksamheten. Northland Resources heter bolaget som 2010 fick tillstånd för att bryta järnmalm i byn Kaunisvaara i Pajala.

Supermiljöbloggen - 28 jan 15 kl. 21:09

Näringsministern: ”Svenska gruvindustrin den hållbaraste i världen”

I måndags talade näringsminister Mikael Damberg (S) på ett seminarium om Framtidens gruv- och mineralindustri på Grand Hotel i Stockholm. Där ska han enligt Altinget ha korat den svenska gruvindustrin till den hållbaraste i världen. Några få dagar innan rapporterades Pajalagruvan ha blivit polisanmäld för miljöbrott.

Cornucopia - 06 okt 14 kl. 09:12

Åsa Romson: "Jag har gott samvete. Jag kan leva med det."

"Alla djur är jämlika, men en del djur är jämlikare än andra" - Djurfarmen, George OrwellDen vita medelålders hetero- eller bisexuella1. kvinnliga individen2. Åsa Romson (mp) visar sig förgifta Östersjön med olaglig båtfärg, och släpper ut avloppsvatten orenat rakt ut i havet från sitt dieseloljeuppvärmda segelfartyg.

BT - 19 nov 12 kl. 13:51

Civila utredare kan lyfta polisen

Ingen kan ha undgått det faktum att svensk polis under flera år har kritiserats för ineffektivitet och för bristande kvalitet i sina utredningar. Men det finns också ljusglimtar. De civilanställda utredarna lyfts särskilt fram som ett gott exempel.

Sydsvenskan - 03 aug 15 kl. 04:00

Sätt stopp för de privatägda gruvorna

Northland Resources startade en gruva i Pajala kommun i Norrbotten. De skrev avtal med samebyn i trakten. De upprättade affärskontrakt med flera lokala företag.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

Fler nyheter från YA

YA - 10 timmar sedan

Brösarps nya bibliotek vill ge mer åt fler

När Brösarps bibliotek invigdes under fredagen efter en lång tids renovering var det i ny skepnad. Som meröppet kommer biblioteket att vara mer tillgängligt och ge personalen möjlighet att anordna fler aktiviteter. .

YA - 22 timmar sedan

Författare, musik och natur på kulturhuset

Nu har hösten kommit igång på riktigt. Det innebär att biblioteket på nytt arrangerar evenemang och att kulturhuset har en hel del på gång som det kan vara värt att notera då det kräver föranmälan..

YA - Igår: 14:21

Kände på dörr och snodde jackor i hallen

Familjer på Rundelsgatan var med om en obehaglig händelse när en person under onsdagskvällen gick runt i trapphuset och kollade om ytterdörrarna var låsta..

YA - Igår: 14:21

Smet från parkeringsskada utanför polishuset

Polisen har fått in en anmälan om en smitning från parkeringsskada vid torget utanför polishuset..

YA - Igår: 14:34

Sista travtävlingen för säsongen

I helgen har det blivit dags för den sista travtävlingen för säsongen..

YA - Igår: 05:00

Kristin Svensson lämnar Tomelilla för Sjöbo kommun

I måndags lämnade enhetschef Kristin Svensson in sin avskedsansökan. Hon började arbeta i Tomelilla 2002, blev tillsvidareanställd 2006 och väljer nu att sluta på sin tjänst för att börja jobba i Sjöbo. ”Det är inte så ofta det finns tjänster inom kultursfären som lockar mig, så det ska bli väldigt kul!

YA - I förrgår: 18:00

Stöld på Kvantum gav villkorlig dom

Varor på ICA Kvantum stals till ett värde av 2673 kronor. Nu har tingsrätten i Ystad dömt den åtalade till villkorlig dom, samt att betala 800 kronor till brottsofferfonden..

YA - I förrgår: 17:20

Fotbollsspelande centerpartist överraskade med många kryss

När valet summeras i Tomelilla kommun är det de redan etablerade namnen som fått flest kryss. En fotbollsspelande redovisningskonsult till centerpartist är en av få uppstickare. .

YA - 19 sep 18 kl. 00:00

Hävdade rätt till bistånd – förvaltningsrätten avslår

En man boende i Tomelilla kommun ansökte om bistånd för uppehälle och boende men fick avslag av familjenämnden i våras, bland annat med hänvisning till att mannen uteblivit från besök hos socialhandläggaren. Nu har även förvaltningsrätten avslagit mannens överklagande. .

YA - I förrgår: 15:23

Friluftsfrämjande startar seniorgrupp – inleder med skogspromenad

I flera år har fokus legat på barn och unga. Nu startar Friluftsfrämjandet i Skåne-Tranås aktiviteter även för seniorer. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.