Regeringen > Nyheter

Tuesday, 26 January, 16:47

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandetDet behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler. Regeringen har också uppdragit åt Boverket att se över och skärpa energikrav för nya hus. På så sätt förblir Sverige ett föregångsland i klimat- och energieffektiviseringsarbetet samtidigt som regeringen lägger ytterligare en pusselbit i arbetet med att förbättra förutsättningarna för att bygga fler bostäder.
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Sverige, Boverkets, Boverket, Regeringens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringens, nyhetsbrev, Regeringen, satsarpå att , öka, bostadsbyggandet
Regeringen - 18 mar 13 kl. 14:38

Regeringens nyhetsbrev: UD satsar på information till utlandsresenärer

Förra året gjordes mer än 15 miljoner utlandsresor från Sverige, en ökning med 25 procent sedan 2009. UD arbetar på olika sätt för att nå resenärer med information om vad som är viktigt att tänka på inför utlandsresan. Läs nyhetsbrevet Regeringen, 18 mars 2013.

Regeringen - 27 nov 13 kl. 12:10

Regeringens nyhetsbrev: Starkare koppling mellan utbildning och jobb

Jobben är den viktigaste frågan för Sverige. I dag har många unga svårt att komma in på arbetsmarknaden, både i Sverige och i övriga Europa. Därför satsar regeringen på fler och bredare vägar till jobb för unga, så att övergången från skola till arbete ska fungera bättre.

Regeringen - 18 okt 12 kl. 11:51

Regeringens nyhetsbrev: Naturens tjänster är oumbärliga för samhället

Biologisk mångfald är tillsammans med klimatfrågan en stor miljöutmaning och en hörnsten i regeringens miljöpolitik. Regeringen arbetar för att bevarandet av den biologiska mångfalden ska vara en naturlig komponent inom alla sektorer som nyttjar mark och vatten. Läs mer om detta i regeringens nyhetsbrev.

Regeringen - 29 jun 12 kl. 08:45

Regeringens nyhetsbrev - En kommission med sikte på framtiden

I november 2011 tillsatte regeringen en framtidskommission som leds av statsministern och består av partiledarna i regeringen samt nio personer med olika perspektiv och från olika delar av det svenska samhället. Kommissionens uppdrag är att identifiera och analysera framtidens samhällsutmaningar och det som leder fram till dem. Läs mer i om detta i Regeringens nyhetsbrev denna vecka.

Regeringen - 04 sep 12 kl. 08:41

Regeringens nyhetsbrev: Kulturarvslyftet - En satsning på jobb som vårdar kulturarvet

Genom jobbsatsningen Kulturarvslyftet kombinerar regeringen behovet av att vårda kulturarvet och kulturmiljön med att ge personer som har varit borta från arbetsmarknaden på grund av ohälsa möjlighet till en meningsfull och utvecklande sysselsättning. Kulturarvslyftet innebär att totalt 4 400 personer kan få utvecklingsanställningar under åren 2012-2014. Sammanlagt avsätter regeringen cirka 800 miljoner kronor till satsningen.

Regeringen - 11 sep 12 kl. 08:58

Regeringens nyhetsbrev: Barn och bra uppväxtvillkor

Regeringen vill stärka stöd och skydd för barn som far illa och riskerar att fara illa. Bland annat föreslår regeringen i en lagrådsremiss att Familjehemmen ska få mer stöd, det förebyggande arbetet stärkas och kontrollen öka. Läs mer om detta i Regeringens nyhetsbrev.

Regeringen - 07 nov 12 kl. 09:34

Regeringens nyhetsbrev: Fler vägar till jobb för unga

Regeringen har hittills genomfört en rad olika reformer som syftar till att för att sänka trösklarna för unga att komma in på arbetsmarknaden. I budgetpropositionen för 2013 föreslår regeringen ytterligare satsningar i ett ungdomspaket på 8,1 miljarder kronor, som ska skapa fler vägar till jobb för unga. Läs mer om detta i Regeringens nyhetsbrev denna vecka.

Regeringen - 25 maj 12 kl. 19:21

Regeringens nyhetsbrev: Barn och unga har rätt till kultur

Regeringens mål för barn- och ungdomskultur är att öka barns och ungdomars möjligheter att delta i det kulturella livet och att själva få skapa och uttrycka sig. Regeringens långsiktiga satsning Skapande skola syftar till att ge alla barn goda möjligheter att få uppleva kultur och utveckla det egna skapandet. I Regeringens nyhetsbrev kan du läsa mer om detta.

Regeringen - 27 jan 12 kl. 16:38

Regeringens nyhetsbrev: Fokus på vård och omsorg av äldre

2012 är utsett till Europaåret för aktivt åldrande och solidaritet mellan generationer. I Sverige fortsätter regeringen att stödja kommunernas arbete med att införa så kallade lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgsverksamheterna. Läs mer om det och andra satsningar inom området i regeringens nyhetsbrev.

Regeringen - 23 mar 12 kl. 09:41

Regeringens nyhetsbrev: Säkra beslut för landsbygden

Under 2012 intensifieras arbetet med landsbygdsfrågorna i regeringskansliet. Landsbygdens villkor och förutsättningar berör de flesta politikområdena och därför behöver regeringens beslut "landsbygdssäkras". I Regeringens nyhetsbrev denna vecka kan du läsa mer om detta.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.