YA > Lokalt

Saturday, 20 July, 04:59

YA - 11 okt 13 kl. 06:30

Nu försvinner stans sista telefonkioskerI början av 1980-talet fanns det runt 44 000 telefonkiosker i Sverige. Sedan dess har de sakta men säkert plockats bort och i dag är det bara 1 200 kvar..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Nilsson Utav, Ystad, Irene Krohn, TeliaSonera, Sverige, Telia Sonera, Österleden, Österportstorg, Sifo, Telia, Giannis Galitsios, Theos Taverna, ÖsterpotstorgHan, Ystadsbor, Zoe Borglund

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu försvinner, stanssista , telefonkiosker
YA - 11 okt 13 kl. 11:04

Nu försvinner Ystads telefonkiosker

2015 ringer det ut för de sista automaterna i Ystad.
.

Jönköpingsnytt - 12 jun 19 kl. 06:34

Därför försvinner stans konstverk

Om du i dagarna upptäcker att några av kommunens utomhusskulpturer plötsligt saknas så finns det ingen anledning till oro. Konstverken har nämligen bara plockats in för översyn och konservering. Redan efter sommaren ska de vara på plats igen.

SVT - 09 jan 15 kl. 22:29

De sista telefonkioskerna försvinner i år

Telefonkiosker är snart ett minne blott på svenska gator och torg. Efter åratal av minskat ringande ska de sista automaterna vara borta senast i oktober..

DN - 10 jan 14 kl. 13:28

Telefonkiosker får nytt liv i Prag

Gamla telefonkiosker som blivit överflödiga i mobiltelefonins dagar har kommit till ny användning som minibibliotek i den tjeckiska huvudstaden Prag..

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 19:48

Londons telefonkiosker blir gröna

Ett av Londons mer kända landmärken är på väg att fasas ut - eller i alla fall skifta färg från röd till grön.Den första telefonkiosken som drivs av solenergi har invigts.
Det var utanför tunnelbanestationen Tottenham Court Road som den första nya kiosken, målad grön, invigdes på onsdagen.

BT - 01 okt 14 kl. 19:48

Londons telefonkiosker blir gröna

Ett av Londons mer kända landmärken är på väg att fasas ut - eller i alla fall skifta färg från röd till grön. Den första telefonkiosken som drivs av solenergi har invigts.Det var utanför tunnelbanestationen Tottenham Court Road som den första nya kiosken, målad grön, invigdes på onsdagen.

SvD - 02 okt 14 kl. 14:14

Londons klassiska telefonkiosker byter färg

Londons klassiskt röda telefonkiosker är snart historia. I stället träder nya gröna in på scenen..

Sydsvenskan - 29 okt 15 kl. 10:59

Malmös telefonkiosker ska försvinna

Malmös telefonkiosker är på väg bort. Just nu ligger det 29 ansökningar om att riva kiosker som i många fall kommer att ersättas av enbart reklamskyltar.
– Tanken är att alla kiosker ska bort, de används helt enkelt för lite, säger Ingegärd Svensson, handläggare på stadsbyggnadskontoret..

Skånskan - 19 jan 19 kl. 01:00

Barn måste ha rätt till as­si­stans

LSS-ut­red­ningen är pre­sen­terad och för­sla­gen när det gäller per­son­lig as­si­stans är pre­cis så usla som vi be­farade. Barn un­der 16 år ska inte läng­re ha rätt till per­son­lig as­si­stans. För­sla­get är för­ödan­de för våra med­lemmar.

Corren - 03 mar 17 kl. 16:45

Här byggs stans största lekplats

Nu försvinner de gamla klassikerna i Lill-Valla – brandbilen, loket och flygplanet..

Fler nyheter från YA

YA - 16 timmar sedan

Hon blir ny kommundirektör: ”Ystad kändes väldigt spännande”

I oktober tar Marina Vikström, 51 år, över som kommundirektör i Ystads kommun. Hon kommer närmast från en tjänst som biträdande kommundirektör i Kungsbacka. – Det finns väldigt mycket i Ystad, både det stora och det lilla.

YA - Igår: 08:04

Brott: Drogpåverkad smet från polisen i stulen bil

En man försökte smita från polisen när de skulle utföra en rutinkontroll natten mellan onsdag och torsdag. När polisen fick fatt i honom var han både drogpåverkad och hade stulit fordonet han satt i..

YA - Igår: 06:00

Skördetiden är här – en vecka tidigare än normalt

En vecka tidigare än normalt har skördetröskorna börjat rulla över åkrar och ängar i sydöstra Skåne. På Krageholm utanför Ystad är man glada över att ha kommit igång men vågar inte ropa hej över skördarnas storlek..

YA - Igår: 06:00

Man döms till rättspsykiatrisk vård efter kvinnomisshandel

En man i 35-årsåldern döms för flera brott efter att han både trakasserat och misshandlat en kvinna i hennes lägenhet när han var på jakt efter droger. .

YA - I förrgår: 19:00

Kärleken till Ystad fick Soufi att öppna butik på gågatan

På gågatan finns sedan den 27 juni en nyöppnad livsmedelsbutik, men än så länge kommer de flesta för att köpa mjukglass och snus. – På helgerna har vi öppet fram till halv tre på natten, så folket har någonstans att gå efter diskoteket, säger Mahmoud Soufi..

YA - I förrgår: 18:00

Kylig sommar upprör - ”Ovanligt kalla nätter i juli” säger SMHI

Efter några ovanligt kalla juli-dygn väntar ett visst väderomslag. Sommartemperaturerna kommer att återvända i veckan..

YA - I förrgår: 16:01

Premiär för nya gröna mötesplatsen i Nybrostrand

Nu är arbetet med den nya mötesplatsen i princip färdigt. Området runt Hildas livs & grill i Nybrostrand har rustats upp och i skuggan av pergolan blir det snart både frukostmöte och allsångskväll..

YA - 17 jul 19 kl. 00:01

Peter Lindgren: Sju av de odrägligaste sommartyperna jag känner till

Det tycks mig som att en del jobbiga människor jobbar heltid med att vara jobbiga, medan andra lever upp under semestertider. Att de har en förmåga att peaka som odrägliga personer just när man vill slippa dem som mest. Den här texten handlar om dessa människor.

YA - 16 jul 19 kl. 18:00

Rekord för färjetrafiken till Bornholm – igen: ”Fruktansvärt bra. All time high”

Trenden för Bornholmstrafiken fortsätter – folk vallfärdar till den danska ön i sydöst. När halvårssiffrorna summeras kan vd:n i Ystad Hamn Logistik AB, Björn Boström, dra på smilbanden. – Så här många passagerare har vi aldrig haft, säger han..

YA - 16 jul 19 kl. 15:09

Sommarkonsert i Mariakyrkan

Frida Green är en av dem som uppträder med sommarkyrkan på torsdag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.