Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 23 February, 19:41

Kristianstadsbladet - 07 okt 13 kl. 09:00

Grannarna hördes inte - bygglov rivs uppI mitten av september 2010 beviljade dåvarande miljö- och byggnämnden ett bygglov på en fastighet i en ort i Bromölla kommun. Det gäller en tillbyggnad av ett bostadshus samt rivning av en sidobyggnad..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Bromölla, Edenryd, Länsstyrelsen, Skåne, Öjvind Hatt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grannarna, hördesinte , bygglov, rivsupp
YLE - 27 okt 15 kl. 05:43

Sjundeå byggde utan bygglov

Sjundeå kommun har byggt en tillfällig skolbyggnad utan bygglov, en skejtramp har inget tillstånd och bostäder har ändrats till kanslirum utan lov. Kommunstyrelsen vill nu veta varför det gått så här. Sjundeå kommun ska se över den interna bygglovsprocessen efter att man upptäckt några fel som kommunen själv har gjort.

Skånskan - 17 maj 14 kl. 06:00

Grannarna fick rätt – bygglov rivs upp


Boklok avviker för mycket från sin egen plan.

YLE - 03 feb 16 kl. 19:48

Seniorboendet Villa Hannus i Jakobstad fick bygglov

Åldringsvännerna i Jakobstad har fått rivningstillstånd och bygglov för Villa Hannus. Det blir 16 seniorbostäder fördelade på två våningar. Miljö- och byggnadsnämnden har beviljat rivningstillstånd och bygglov för det nya seniorboendet Villa Hannus på den Carpelanska tomten.

YLE - 03 feb 16 kl. 19:48

Seniorboende i Jakobstad fick bygglov

Åldringsvännerna i Jakobstad har fått rivningstillstånd och bygglov för Villa Hannus. Det blir 16 seniorbostäder fördelade på två våningar. Miljö- och byggnadsnämnden har beviljat rivningstillstånd och bygglov för det nya seniorboendet Villa Hannus på den Carpelanska tomten i centrum av staden.

UT - 22 okt 13 kl. 07:11

Nytt bygglov för Nybergs

Nu kan det bli tredje gången gillt för Nybergs entreprenad. För efter flera turer har företaget fått nytt bygglov, sitt tredje. Nu har man kommit överens med de grannar som har motsatt sig bygget om att köpa deras hus.

BT - 24 jan 14 kl. 09:18

Skephultsverk får nytt bygglov

Mark- och miljööverdomstolen upphävde bygglovet till vindkraftverket i Skephult. Nu har en enhällig plan- och byggnadsnämnd beviljat nytt bygglov för verket. – Vi har gjort om och gjort rätt, säger Pontus Johansson (C), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Trelleborgs Allehanda - 11 okt 13 kl. 15:00

Bygglov åt nytt vindkraftverk

Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Ett 125 meter högt vindkraftverk söder om Önnarp har fått bygglov. Ett tidigare förhandsbesked överklagades av grannarna men godkändes av kammarrätten. Denna gång fick grannarna inte yttra sig.

Skånskan - 28 maj 16 kl. 12:30

Grannarna skulle ha fått komma till tals

Janstorp Grannarna i Janstorp fick inte yttra sig i samband med att Salvame AB ansökte om bygglov för att starta ett HVB-hem.
Nu får kommunen bakläxa.I september 2015 hade representanter för Salvame AB ett informationsmöte i Janstorp för grannarna och berättade att de tänkte starta ett HVB-hem i byn.

BT - 12 jan 11 kl. 07:47

Ogiltigt bygglov för vindkraftverk

Grannarna till vindkraftverket i Hyssna har vunnit en ny rättslig seger.Nu måste kommunen fatta nytt beslut om verket ska få bygglov eller inte. ?

Trelleborgs Allehanda - 23 nov 13 kl. 09:30

Bygglov för restaurang upphävt

Länsstyrelsen har beslutat att upphäva ett tidigare beviljat bygglov för restaurangen Kleins mat AB i Gislöv. Krögaren Joachim Klein har dock nya idéer för att hans planer ska kunna förverkligas.
Den provisoriska restaurangbyggnaden ligger i anslutning till inredningsbutiken Ting ute och inne på Modeshögsvägen och det är också där Joachim Klein ansökt om bygglov för en mer permanent verksamhet.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

"Lokalerna är hur bra som helst"

Efter lunch slog Degeberga kött och chark upp portarna till den uppfräschade butiken..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Blandade känslor för fyran Falk

Trots Stina Nilssons fall var det två svenskor i sprintfinal i VM i Lahtis. Hanna Falk blev fyra och Ida Ingemarsdotter femma efter att ha fått ge sig mot Kikkan Randall i bronskampen. Maiken Caspersen Falla vann guldet.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Tidigare överrabbin fälld för mutbrott

Den förre överrabbinen i Israel, Yona Metzger, har dömts till fängelse i 4,5 år. Han fälls bland annat för att ha tagit emot drygt 1,9 miljoner dollar (cirka 17 miljoner kronor) i mutor och för bedrägeri. Yona Metzger var ledare för ashkenazerna fram till att han lämnade posten 2013.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nilssons fall förstörde gulddrömmen

Stina Nilsson jakt på ett VM-guld slutade i en gigantisk besvikelse. Svenskan föll och slogs ut i semifinalen i sprinten. - Det är jättetråkigt, säger Nilsson.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

FLASH:VM-fiasko för Stina Nilsson

Guldhoppet Stina Nilsson missade överraskande sprintfinalen vid skid-VM i Lahtis. Nilsson slogs ut redan i semifinalen efter ett fall.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Damer kan tävla mot herrar i OS-skytte

Internationella skyttesportförbundet (ISSF) föreslår mixade klasser i luftpistol, luftgevär och trap till OS i Tokyo 2020. Förbundet har i två år utrett frågan och har nu kommit fram till att man vill ersätta herrarnas 50 meters fripistol, 50 meter gevär liggande och dubbeltrap med mixade klasser.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Komikerpar utstrålade gott på arenan

Allgott & Villgott bjöd på trolleritricks och vattenkrig på Kristianstad Arena under februarilovet..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Polisbrist stänger Åhus

Bristande personal är en av orsakerna till att Åhus polisstation varit stängd..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Även Muller nekar till svindleriåtalet

Saab-topparna anklagas för att ha förskönat det bistra läget hos biltillverkaren. Men även dåvarande styrelseordföranden Victor Muller nekar till brott. - Jag står fast vid alla mina uttalanden.

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Tror inte att Sverige blir tryggare med SD

Jag har förståelse för dem som har varit besvikna på de etablerade partierna som hanterat migrationsfrågorna taffligt och dragit på skattebetalarna enorma kostnader. Men att för den skull ge makt åt Sverigedemokraterna är ingen hållbar lösning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.