SR > Kultur

Tuesday, 27 September, 07:22

SR - 04 okt 13 kl. 15:06

"Perplex" på Teater TribunalenDen tyske dramatikern Marius von Mayenburg har spelats förhållandevis flitigt i Sverige: ?Eldansikte?, ?Det kalla barnet? och ?
Läs mer på SR
Läs mer om:
Teater Tribunalen, Marius, Mayenburg, Sverige, Sverigepremiär, Stockholm, Ulf Peter Hallbergi, Henrik Dahl

Dela artikeln

12 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
SR - 17 jun 13 kl. 13:00

"Men en fjäril har jag inte sett här" på Teater Tribunalen

Teater Tillsammans är en Stockholmsbaserad fri teatergrupp som består av svenska och tyska medarbetare och som spelat flera tyska författare som Büchner, Fassbinder och Hauptmann sen starten 2010. Nu i helgen hade man premiär på Teater Tribunalen med "Men en fjäril har jag inte sett här" av den tyska dramatikern Lilly Axster, och pjäsen bygger på autentiska brev och dokument från barn och ungdomar i nazisternas ghetton och koncentrationsläger..

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 09 mar 15 kl. 13:29

"Experimentet" på Teater Tribunalen

Under 2012-2014 genomfördes ett sociologiskt experiment i Blekinge. En grupp långtidssjukskrivna med psykiska diagnoser fick under en niomåndersperiod 500 kronor i månaden utan andra krav på motprestation än att då och då svara på forskarnas frågor. Nu har dramatikern Lucia Cajchanova skrivit en pjäs utifrån egna intervjuer med några av de som deltog i studien, den heter Experimentet och spelas på frigruppen Teater Tribunalen i Stockholm, Henrik Dahl har regisserat och Jenny Aschenbrenner var på premiären..

SR - 16 sep 15 kl. 13:00

Förvirrande, roligt och frustrerande när Teater Tribunalen fyller 20

Teater Tribunalen, den högljutt socialistiska friteteaterscenen i Stockhom fyller tjugo år. Det firar de med en rejäl utvärdering. Av vad teatern satt upp och skapat under åren, vilken påverkan de fått på världens vanvettiga tillstånd och så försöker de de sig på en handlingsplan inför framtiden.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

SR - 19 jan 16 kl. 07:30

"Kongo en pjäs om Sverige" Lumor teater på Tribunalen

”Kongo – en pjäs om Sverige” av dramatikern Johanna Emanuelsson handlar om de svenskar som åkte ner till Kongo på 1960-talet och som ingick i de styrkor som skulle bevara freden i den kris som blossat upp efter självständigheten. Oskar Thunberg har regisserat och det är teater Lumor som spelar på Teater Tribunalen i Stockholm och Maria Edström var på premiären..

SvD - 16 sep 15 kl. 11:07

Tribunalen håller domedag över sig själv

Revolutionära Teater Tribunalen fyller 20 år och rannsakar sig själv och konstens roll i samhället. En ansats som inte tar någon större risk, menar Sara Granath..

SVT - 09 okt 11 kl. 18:33

Teater stängd efter takras

Lördagens premiär för en ny föreställning på Teater Tribunalen fick ställas in sedan delar av taket rasat in. Nu vet man inte när teatern kan öppna igen..

SR - 20 jul 13 kl. 18:07

"Slaktscenarier" på Teater Tribunalen

Confront kallar sig ett "forum för konstnärlig verksamhet". Det startades 2011 av två unga regissörer och manusförfattare samt en scenograf - Johanna Holmström, Ann-Marie Fritiofsson och Maja Björkquist. Gruppen står på uttalat politisk och feministisk grund och enligt sitt manifest vill de bland annat ifrågasätta och granska maktstrukturer och ta plats som berättare.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Fotografen Issa Touma fortsätter driva sitt galleri i Aleppo

De senaste dagarna har våldet och striderna trappats upp Aleppo i norra Syrien. Bara under helgen utsattes stadens östra delar för hundratals flygbombningar och civilbefolkningen lever under stort lidande. Trots den flera år långa svåra situationen i krigets Syrien och i Aleppo driver fotografen Issa Touma sitt galleri Le Pont, i stadens västra delar..

SR - 1 timme sedan

Fäbomatriarkatet - en bortglömd musikhistoria

På höstkanten, i det gamla bondesamhället, brukade kvinnorna komma tillbaka till gården efter att ha spenderat hela sommaren borta vid fäbodarna där de låtit djuren beta. Folkmusikerna Sara Parkman och Samantha Ohlanders har grävt i arkiven för att få veta mer om det gamla skandinaviska herdematriarkatet, och fantiserat vidare kring det som inte går att veta..

SR - 23 sep 16 kl. 12:16

Vildvuxen Hurula fortsätter att imponera

När Hurula, eller den norrländske punkveteranen Robert Hurula, följer upp sin hyllade solodebut med "Vapen för dom hopplösa" är ljudbilden större och vildare. Matilda Källén har lyssnat på ett album som synar både inre sprickor och samhällsklyftor utan svindel eller omvägar..

SR - 23 sep 16 kl. 14:00

Whit Stillman om sin kärlek till Jane Austen

Möt 90-talsikonen Whit Stillman ("Metropolitan") som nu tagit sig an Jane Austen i nya filmen "Love & Friendship". Lisa Bergström, som har träffat honom och diskuterat hans kärlek till Austen, gästar P1 Kultur. Länk till Roger Wilsons recension av "Love & Friendship" längst ned i artikeln.

SR - 23 sep 16 kl. 14:16

"EU-kommissionen har glömt utövarna"

Svenska artisters och musikers intresseorganisation, Sami, anser att utövarna ännu en gång har glömts bort i EU-kommissionens förslag till en reformerad upphovsrätt..

SR - 23 sep 16 kl. 17:24

Provins - årets svenska kulturtidskrift

Tidskriften Provins är utsedd till årets svenska kulturtidskrift. Bakom Provins står norrländska litteratursällskapet..

SR - 24 sep 16 kl. 06:50

Sara Lidmans Tjärdalen lika aktuell nu som då?

Sara Lidmans debutroman "Tjärdalen" från 1953 har benämnts som århundradets debut och har hyllats av många kritiker. Nu åker Riksteaterns stora satsning, musikteatern Tjärdalen, på turné..

SR - 24 sep 16 kl. 07:00

Krönika: Därför är Göteborg kulturkrisernas huvudstad

Det har ju stormat kring Bokmässan efter turerna kring Nya Tider. Och i torsdags stängdes Röhsska Museet kort på grund av arbetsmiljöproblem. Samma dag aviserade konkurshotade mediekoncernen Stampen att nya finansiärer kan vara på väg in.

SR - I förrgår: 06:00

Rasande stumma protester mot nya chefer på Berliner Staatsballet

Det mullrar på Berlins scener. Det senaste i raden av kontroversiella chefsbyten handlar om balettensemblen Berliner Staatsballet och utnämningen av koreografen Sascha Waltz som konstnärlig ledare tillsammans med svenske Johannes Öhman, nuvarande chef för Kungliga Operans balett.

SR - Igår: 13:35

Helgjuten, lysande och infantil Idomeneo på Göteborgsoperan

En berättelse om en far som måste bryta sitt löfte till gudarna - annars tvingas han döda sin son...Det hela handlar om en opera av Mozart som ofta är nämnd med respekt men ändå rätt sällan spelad: Idomeneo. Men i helgen var det premiär på Göteborgsoperan..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.