SR > Kultur

Monday, 27 March, 16:32

Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
SR - 17 jun 13 kl. 13:00

"Men en fjäril har jag inte sett här" på Teater Tribunalen

Teater Tillsammans är en Stockholmsbaserad fri teatergrupp som består av svenska och tyska medarbetare och som spelat flera tyska författare som Büchner, Fassbinder och Hauptmann sen starten 2010. Nu i helgen hade man premiär på Teater Tribunalen med "Men en fjäril har jag inte sett här" av den tyska dramatikern Lilly Axster, och pjäsen bygger på autentiska brev och dokument från barn och ungdomar i nazisternas ghetton och koncentrationsläger..

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 09 mar 15 kl. 13:29

"Experimentet" på Teater Tribunalen

Under 2012-2014 genomfördes ett sociologiskt experiment i Blekinge. En grupp långtidssjukskrivna med psykiska diagnoser fick under en niomåndersperiod 500 kronor i månaden utan andra krav på motprestation än att då och då svara på forskarnas frågor. Nu har dramatikern Lucia Cajchanova skrivit en pjäs utifrån egna intervjuer med några av de som deltog i studien, den heter Experimentet och spelas på frigruppen Teater Tribunalen i Stockholm, Henrik Dahl har regisserat och Jenny Aschenbrenner var på premiären..

SR - 16 sep 15 kl. 13:00

Förvirrande, roligt och frustrerande när Teater Tribunalen fyller 20

Teater Tribunalen, den högljutt socialistiska friteteaterscenen i Stockhom fyller tjugo år. Det firar de med en rejäl utvärdering. Av vad teatern satt upp och skapat under åren, vilken påverkan de fått på världens vanvettiga tillstånd och så försöker de de sig på en handlingsplan inför framtiden.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

SR - 19 jan 16 kl. 07:30

"Kongo en pjäs om Sverige" Lumor teater på Tribunalen

”Kongo – en pjäs om Sverige” av dramatikern Johanna Emanuelsson handlar om de svenskar som åkte ner till Kongo på 1960-talet och som ingick i de styrkor som skulle bevara freden i den kris som blossat upp efter självständigheten. Oskar Thunberg har regisserat och det är teater Lumor som spelar på Teater Tribunalen i Stockholm och Maria Edström var på premiären..

SvD - 16 sep 15 kl. 11:07

Tribunalen håller domedag över sig själv

Revolutionära Teater Tribunalen fyller 20 år och rannsakar sig själv och konstens roll i samhället. En ansats som inte tar någon större risk, menar Sara Granath..

SVT - 09 okt 11 kl. 18:33

Teater stängd efter takras

Lördagens premiär för en ny föreställning på Teater Tribunalen fick ställas in sedan delar av taket rasat in. Nu vet man inte när teatern kan öppna igen..

SR - 20 jul 13 kl. 18:07

"Slaktscenarier" på Teater Tribunalen

Confront kallar sig ett "forum för konstnärlig verksamhet". Det startades 2011 av två unga regissörer och manusförfattare samt en scenograf - Johanna Holmström, Ann-Marie Fritiofsson och Maja Björkquist. Gruppen står på uttalat politisk och feministisk grund och enligt sitt manifest vill de bland annat ifrågasätta och granska maktstrukturer och ta plats som berättare.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Sångare kritiserar ledningen på operan i Oslo

På norska operan i Oslo blåser operasångare till strid mot ledningen..

SR - 2 timmar sedan

Ny mätning: Kulturministern den minst populära ministern

Enligt en ny mätning från Yougov är kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) nu den minst populära ministern..

SR - 4 timmar sedan

Belarus i fokus efter helgens protester

Efter helgens demonstrationer, och inför Belarus-dagarna med många kulturevenemang i Stockholm, sätter P1 Kultur "Europas sista diktatur" i centrum..

SR - 3 timmar sedan

En lyhörd Aniara på Bonniers konsthall

Den skotska konstnären Susan Philipsz hör till världens mest eftersökta. Hon är ursprungligen skulptör, men arbetar framförallt med ljud. Så också när hennes konst fyller Bonniers konsthall i Stockholm, bland annat med det nya verket "A Single Voice", som tar sin utgångspunkt i Harry Martinssons diktsvit "Aniara" och Karl-Birger Blomdahls banbrytande rymdopera med samma namn..

SR - 6 timmar sedan

De får Fredrik Roos Stipendium 2017

Fredrik Roos Stipendium, som delas ut på Moderna Museet Malmö, tilldelas i år konststudenterna Oskar Hult, Jonas Silfversten Bergman och Josefine Östberg Olsson..

SR - 7 timmar sedan

Jonas Modig gör poesi av livets förluster

Jonas Modig debuterade som poet 1968. Det dröjde 39 år innan nästa diktsamling kom ut, efter att hans yngste son omkommit i tsunamin 2004. Nu har han skrivit "Mellan öarna i de långa sunden"..

SR - 23 timmar sedan

Körsbärsträdgården: Rädslan för förändringar

Körsbärsträdgården skrevs av Anton Tjechov alldeles innan han dog 1904. Nu sätts den upp i en nybrutal version på Göteborgs Stadsteater av Anja Susa..

SR - 10 timmar sedan

"Lagom" kan bli nya trendexporten efter "hygge"

Kulturfestivalen Nordic Matters på Southbank Centre i London pågår under hela året och lyfter fram konst och kultur från de nordiska länderna..

SR - 24 mar 17 kl. 09:54

Kulturarvet hårt drabbat av jordbävningarna i Italien förra året

Minst 4000 kulturarvsbyggnader eller kulturarvsmiljöer är skadade eller totalförstörda i jordbävningarna i Italien förra året, enligt kartläggning..

SR - Igår: 08:01

Kulturkrönikan: Ratade kroppar och selfies som skaver

"Kan vi hålla en ceremoni för alla bannlysta Instagram-poster?". Så föddes idén till konstnärerna Arvida Byström och Molly Sodas bok "Pics or it didn't happen", där de har samlat bilder som den sociala plattformen ansett vara olämpliga.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.