SR > Kultur

Wednesday, 28 June, 17:55

Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
SR - 17 jun 13 kl. 13:00

"Men en fjäril har jag inte sett här" på Teater Tribunalen

Teater Tillsammans är en Stockholmsbaserad fri teatergrupp som består av svenska och tyska medarbetare och som spelat flera tyska författare som Büchner, Fassbinder och Hauptmann sen starten 2010. Nu i helgen hade man premiär på Teater Tribunalen med "Men en fjäril har jag inte sett här" av den tyska dramatikern Lilly Axster, och pjäsen bygger på autentiska brev och dokument från barn och ungdomar i nazisternas ghetton och koncentrationsläger..

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 09 mar 15 kl. 13:29

"Experimentet" på Teater Tribunalen

Under 2012-2014 genomfördes ett sociologiskt experiment i Blekinge. En grupp långtidssjukskrivna med psykiska diagnoser fick under en niomåndersperiod 500 kronor i månaden utan andra krav på motprestation än att då och då svara på forskarnas frågor. Nu har dramatikern Lucia Cajchanova skrivit en pjäs utifrån egna intervjuer med några av de som deltog i studien, den heter Experimentet och spelas på frigruppen Teater Tribunalen i Stockholm, Henrik Dahl har regisserat och Jenny Aschenbrenner var på premiären..

SR - 16 sep 15 kl. 13:00

Förvirrande, roligt och frustrerande när Teater Tribunalen fyller 20

Teater Tribunalen, den högljutt socialistiska friteteaterscenen i Stockhom fyller tjugo år. Det firar de med en rejäl utvärdering. Av vad teatern satt upp och skapat under åren, vilken påverkan de fått på världens vanvettiga tillstånd och så försöker de de sig på en handlingsplan inför framtiden.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

SR - 19 jan 16 kl. 07:30

"Kongo en pjäs om Sverige" Lumor teater på Tribunalen

”Kongo – en pjäs om Sverige” av dramatikern Johanna Emanuelsson handlar om de svenskar som åkte ner till Kongo på 1960-talet och som ingick i de styrkor som skulle bevara freden i den kris som blossat upp efter självständigheten. Oskar Thunberg har regisserat och det är teater Lumor som spelar på Teater Tribunalen i Stockholm och Maria Edström var på premiären..

SvD - 16 sep 15 kl. 11:07

Tribunalen håller domedag över sig själv

Revolutionära Teater Tribunalen fyller 20 år och rannsakar sig själv och konstens roll i samhället. En ansats som inte tar någon större risk, menar Sara Granath..

SVT - 09 okt 11 kl. 18:33

Teater stängd efter takras

Lördagens premiär för en ny föreställning på Teater Tribunalen fick ställas in sedan delar av taket rasat in. Nu vet man inte när teatern kan öppna igen..

SR - 20 jul 13 kl. 18:07

"Slaktscenarier" på Teater Tribunalen

Confront kallar sig ett "forum för konstnärlig verksamhet". Det startades 2011 av två unga regissörer och manusförfattare samt en scenograf - Johanna Holmström, Ann-Marie Fritiofsson och Maja Björkquist. Gruppen står på uttalat politisk och feministisk grund och enligt sitt manifest vill de bland annat ifrågasätta och granska maktstrukturer och ta plats som berättare.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Monument över hbtq-personer i New York

New York får sitt första stadsbeställda monument över HBTQ-personer, rapporterar tidningen New York Times..

SR - 3 timmar sedan

Paddingtons skapare har avlidit

"Björnen Paddington"-författaren Michael Bond har gått bort, 91 år gammal, skriver The Guardian..

SR - 3 timmar sedan

2016 ett rekordår för biobranschen

2016 blev ett rekordår för den svenska biobranschen med en av de högsta besökssiffrorna på 17 år..

SR - 6 timmar sedan

"Netflixierad" familjefilm om matindustrin

Familjefilmen "Okja" som väckte protester på Cannes-festivalen eftersom den inte går upp på biograferna har idag premiär. Björn Jansson har sett den..

SR - 8 timmar sedan

Jazzpianisten Geri Allen död

En av de mest kända jazzpianisterna i vår tid, Geri Allen, har avlidit..

SR - 10 timmar sedan

Torgny Lindgren i Radioföljetongen

Kerstin Wixe, som arbetat mycket med Torgny Lindgren och hans texter, minns ett besök av författaren i sitt kök..

SR - 11 timmar sedan

Roskildefestivalen jobbar mot sexism

Förra året svärtades festivalsommaren ner av våldtäktsanmälningar och sexuella övergrepp. Just nu pågår Roskildefestivalen. Och sedan förra året satsar festivalen på ett treårigt tema: jämlikhet..

SR - 11 timmar sedan

Jonas Dahlberg om sina stoppade minnesplatser: "Minst sagt anmärkningsvärt"

Konstnären Jonas Dahlberg kommenterar nu för första gången beskedet att hans Utøya-minnesmärke inte blir av. I norska Aftenposten avslöjas också hans förslag till minnesplats för regeringskvarteret i Oslo. Men inte heller den blir verklighet..

SR - 19 timmar sedan

Skådespelaren Michael Nyqvist är död

Skådespelaren Michael Nyqvist har avlidit efter en tids sjukdom, uppger familjen för TT..

SR - 20 timmar sedan

Författaren Ngugi wa Thiong'o ställer in sin medverkan vid Bokmässan

Nu på tisdagskvällen har den ständigt nobelpristippade författaren Ngũgĩ wa Thiong'o meddelat sitt bokförlag i Sverige att han valt att ställa in sin medverkan vid höstens bokmässa i Göteborg. Till förlaget säger han att han ställer in "i solidaritet med de strejkande författarna och deras sak". Ngũgĩ wa Thiong'o kommer från Kenya och har sedan 1982 levt i exil.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.