SR > Kultur

Tuesday, 25 April, 06:41

SR - 04 okt 13 kl. 15:06

"Perplex" på Teater TribunalenDen tyske dramatikern Marius von Mayenburg har spelats förhållandevis flitigt i Sverige: ?Eldansikte?, ?Det kalla barnet? och ?
Läs mer på SR
Läs mer om:
Teater Tribunalen, Marius, Mayenburg, Sverige, Sverigepremiär, Stockholm, Ulf Peter Hallbergi, Henrik Dahl

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
SR - 17 jun 13 kl. 13:00

"Men en fjäril har jag inte sett här" på Teater Tribunalen

Teater Tillsammans är en Stockholmsbaserad fri teatergrupp som består av svenska och tyska medarbetare och som spelat flera tyska författare som Büchner, Fassbinder och Hauptmann sen starten 2010. Nu i helgen hade man premiär på Teater Tribunalen med "Men en fjäril har jag inte sett här" av den tyska dramatikern Lilly Axster, och pjäsen bygger på autentiska brev och dokument från barn och ungdomar i nazisternas ghetton och koncentrationsläger..

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 09 mar 15 kl. 13:29

"Experimentet" på Teater Tribunalen

Under 2012-2014 genomfördes ett sociologiskt experiment i Blekinge. En grupp långtidssjukskrivna med psykiska diagnoser fick under en niomåndersperiod 500 kronor i månaden utan andra krav på motprestation än att då och då svara på forskarnas frågor. Nu har dramatikern Lucia Cajchanova skrivit en pjäs utifrån egna intervjuer med några av de som deltog i studien, den heter Experimentet och spelas på frigruppen Teater Tribunalen i Stockholm, Henrik Dahl har regisserat och Jenny Aschenbrenner var på premiären..

SR - 16 sep 15 kl. 13:00

Förvirrande, roligt och frustrerande när Teater Tribunalen fyller 20

Teater Tribunalen, den högljutt socialistiska friteteaterscenen i Stockhom fyller tjugo år. Det firar de med en rejäl utvärdering. Av vad teatern satt upp och skapat under åren, vilken påverkan de fått på världens vanvettiga tillstånd och så försöker de de sig på en handlingsplan inför framtiden.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

SR - 19 jan 16 kl. 07:30

"Kongo en pjäs om Sverige" Lumor teater på Tribunalen

”Kongo – en pjäs om Sverige” av dramatikern Johanna Emanuelsson handlar om de svenskar som åkte ner till Kongo på 1960-talet och som ingick i de styrkor som skulle bevara freden i den kris som blossat upp efter självständigheten. Oskar Thunberg har regisserat och det är teater Lumor som spelar på Teater Tribunalen i Stockholm och Maria Edström var på premiären..

SvD - 16 sep 15 kl. 11:07

Tribunalen håller domedag över sig själv

Revolutionära Teater Tribunalen fyller 20 år och rannsakar sig själv och konstens roll i samhället. En ansats som inte tar någon större risk, menar Sara Granath..

SVT - 09 okt 11 kl. 18:33

Teater stängd efter takras

Lördagens premiär för en ny föreställning på Teater Tribunalen fick ställas in sedan delar av taket rasat in. Nu vet man inte när teatern kan öppna igen..

SR - 20 jul 13 kl. 18:07

"Slaktscenarier" på Teater Tribunalen

Confront kallar sig ett "forum för konstnärlig verksamhet". Det startades 2011 av två unga regissörer och manusförfattare samt en scenograf - Johanna Holmström, Ann-Marie Fritiofsson och Maja Björkquist. Gruppen står på uttalat politisk och feministisk grund och enligt sitt manifest vill de bland annat ifrågasätta och granska maktstrukturer och ta plats som berättare.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

På räls genom Europa med Per Wirtén

Europafrågan har ofta engagerat författaren och frilansskribenten Per Wirtén och nu kommer "Är vi framme snart?", en bok som tar med läsaren på en lång tågresa genom Europa..

SR - 15 minuter sedan

Eurovisionsfinalen i Kiev möjlighet att visa annat än kriget

Just nu pågår förberedelserna för årets Eurovision Song Contest som hålls i Kiev i maj. Kulturnytt har träffat de tre programledarna på plats i Ukraina..

SR - 15 timmar sedan

Komprimerat och exakt om det armeniska folkmordet

24 april är minnesdagen för folkmordet på armenierna 1915. Nu finns den franska författaren Anny Romands bok "Min mormor från Armenien" på svenska..

SR - 16 timmar sedan

Majgull Axelsson längtar efter ordlös gemenskap

En författare som gång på gång pekar på historiens mörkare vrår är Majgull Axelsson. Aktuell med romanen "Ditt liv och mitt" gästar hon Litteraturveckan i P1 och P1 Kultur..

SR - 18 timmar sedan

"Skam" blir teater

Det är teatern Aveny-T i Köpenhamn som fått rättigheterna att göra om den norska tv-serien "Skam" till pjäs..

SR - 20 timmar sedan

Bokcirkelakuten!

Har din bokcirkel gått i stå? Litteraturveckan i P1 tipsar om hur den kan få liv igen!.

SR - 22 timmar sedan

En värld utan skådespelare - originell och tom

I Orionteatern väldiga scenrum i Stockholm trängs vita svajande objekt, med inga skådespelare alls. Jenny Teleman har sett en uppsättning som vill befria från oss tyngdlagen..

SR - 22 timmar sedan

Vilken kultur vill fransmännen ha?

Vad står på spel för kulturen i det franska presidentvalet? Cecilia Blomberg drar ut några av skiljelinjerna mellan Emmanuel Macrons och Marine Le Pens syn på kulturen..

SR - Igår: 06:00

Adlibris vd: En ny roman bör kosta 120 kronor

Johan Kleberg, vd för Adlibris, vill att förlagen är med och bekostar en drastisk prissänkning på ny skönlitteratur. "Det är helt orimligt", svarar förlagen..

SR - Igår: 07:30

Pleijel förstår sitt yngre jag

Agneta Pleijels Doften av en man är en fortsättning av den självbiografiskt färgade romanen Spådomen - en flickas memoarer som kom för ett par år sedan. I den mötte vi en uppväxande Agneta som brottades med så väl sitt liv och sin självbild som med sina föräldrars ickefungerande äktenskap. I den nu aktuella fortsättningen har det hunnit bli 60-tal och hon har flyttat till Göteborg för att studera..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.