SR > Kultur

Thursday, 24 May, 15:48

Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
SR - 17 jun 13 kl. 13:00

"Men en fjäril har jag inte sett här" på Teater Tribunalen

Teater Tillsammans är en Stockholmsbaserad fri teatergrupp som består av svenska och tyska medarbetare och som spelat flera tyska författare som Büchner, Fassbinder och Hauptmann sen starten 2010. Nu i helgen hade man premiär på Teater Tribunalen med "Men en fjäril har jag inte sett här" av den tyska dramatikern Lilly Axster, och pjäsen bygger på autentiska brev och dokument från barn och ungdomar i nazisternas ghetton och koncentrationsläger..

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 09 mar 15 kl. 13:29

"Experimentet" på Teater Tribunalen

Under 2012-2014 genomfördes ett sociologiskt experiment i Blekinge. En grupp långtidssjukskrivna med psykiska diagnoser fick under en niomåndersperiod 500 kronor i månaden utan andra krav på motprestation än att då och då svara på forskarnas frågor. Nu har dramatikern Lucia Cajchanova skrivit en pjäs utifrån egna intervjuer med några av de som deltog i studien, den heter Experimentet och spelas på frigruppen Teater Tribunalen i Stockholm, Henrik Dahl har regisserat och Jenny Aschenbrenner var på premiären..

SR - 16 sep 15 kl. 13:00

Förvirrande, roligt och frustrerande när Teater Tribunalen fyller 20

Teater Tribunalen, den högljutt socialistiska friteteaterscenen i Stockhom fyller tjugo år. Det firar de med en rejäl utvärdering. Av vad teatern satt upp och skapat under åren, vilken påverkan de fått på världens vanvettiga tillstånd och så försöker de de sig på en handlingsplan inför framtiden.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

SR - 19 jan 16 kl. 07:30

"Kongo en pjäs om Sverige" Lumor teater på Tribunalen

”Kongo – en pjäs om Sverige” av dramatikern Johanna Emanuelsson handlar om de svenskar som åkte ner till Kongo på 1960-talet och som ingick i de styrkor som skulle bevara freden i den kris som blossat upp efter självständigheten. Oskar Thunberg har regisserat och det är teater Lumor som spelar på Teater Tribunalen i Stockholm och Maria Edström var på premiären..

SvD - 16 sep 15 kl. 11:07

Tribunalen håller domedag över sig själv

Revolutionära Teater Tribunalen fyller 20 år och rannsakar sig själv och konstens roll i samhället. En ansats som inte tar någon större risk, menar Sara Granath..

DN - 18 okt 17 kl. 09:51

Scenrecension: Omodern ”Modern”. Tribunalen hade gjort stor succé i DDR

Leif Zern om ”Modern” på Teater Tribunalen..

SVT - 09 okt 11 kl. 18:33

Teater stängd efter takras

Lördagens premiär för en ny föreställning på Teater Tribunalen fick ställas in sedan delar av taket rasat in. Nu vet man inte när teatern kan öppna igen..

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Oberoende granskning av Stim presenteras

I dag är det årsstämma för upphovsrättsorganisationen Stim. Där kommer bland annat resultatet av en oberoende granskning presentas, som en grupp medlemmar har krävt..

SR - 8 timmar sedan

Rättshistoriker: Kungen har sista ordet

Olika tolkningar av Svenska Akademiens stadgar..

SR - 9 timmar sedan

Därför vill globala it-företaget driva bibliotek

Det globala it-företaget Axiell tar över driften av hälften av biblioteken, när Nacka som första kommun privatiserar driften av biblioteken. Enligt Maria Wasing, marknadschef på Axiell, vill företaget på sikt driva bibliotek även internationellt..

SR - 9 timmar sedan

Roligt och personligt om kärlek på nätet av Nahid Persson

”Anders, jag och hans 23 andra kvinnor” är en självbiografisk dokumentär om när filmaren Nahid Persson upptäckte att hon delade sin partner med andra..

SR - 23 timmar sedan

LOVE-konstnären Robert Indiana är död

Den amerikanske konstnären Robert Indiana har dött. Han blev mest känd för sitt konstprojekt LOVE , där han staplade L:et och O:et ovanpå V:et och E:et i ordet..

SR - Igår: 15:44

Lena Cronqvist-utställning saknar de största verken

Lena Cronqvist är ett av Sveriges största konstnärskap. Nu är hon aktuell med en utställning på Bohusläns museum där hon visar verk från de senaste 30 åren..

SR - Igår: 15:24

Sara Danius: Alla ledamöter borde avgå

Det räcker inte med att Horace Engdahl avgår, anser Sara Danius. – Min uppfattning är att Akademiens alla ledamöter borde avgå, säger hon till SVT Kulturnyheterna..

SR - Igår: 14:18

Hovet: Avhopparna krävs för nya ledamöter

Den decimerade Svenska Akademien kan inte fylla sina fyra tomma stolar utan avhopparnas röster. Det slår hovet nu fast. – Där finns det olika meningar, säger den tillförordnade ständige sekreteraren Anders Olsson till TT..

SR - Igår: 12:06

Helt hooked på Hokusai

På konsthallen Millesgården i Stockholm visas under två veckor en specialutställning ägnad den japanske konstnären Katsushika Hokusai. Hans många träsnitt från 1800-talets första hälft är för många sinnebilden av japansk konst och Hokusais verk fick stort inflytande på konsthistorien och modernismens utveckling..

SR - Igår: 11:36

Skolbiblioteken ökar i kommunerna

Skolbiblioteken blir allt fler. Det visar den årliga statistiken från Kungliga biblioteket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.