SR > Kultur

Saturday, 19 August, 03:36

Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
SR - 17 jun 13 kl. 13:00

"Men en fjäril har jag inte sett här" på Teater Tribunalen

Teater Tillsammans är en Stockholmsbaserad fri teatergrupp som består av svenska och tyska medarbetare och som spelat flera tyska författare som Büchner, Fassbinder och Hauptmann sen starten 2010. Nu i helgen hade man premiär på Teater Tribunalen med "Men en fjäril har jag inte sett här" av den tyska dramatikern Lilly Axster, och pjäsen bygger på autentiska brev och dokument från barn och ungdomar i nazisternas ghetton och koncentrationsläger..

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 09 mar 15 kl. 13:29

"Experimentet" på Teater Tribunalen

Under 2012-2014 genomfördes ett sociologiskt experiment i Blekinge. En grupp långtidssjukskrivna med psykiska diagnoser fick under en niomåndersperiod 500 kronor i månaden utan andra krav på motprestation än att då och då svara på forskarnas frågor. Nu har dramatikern Lucia Cajchanova skrivit en pjäs utifrån egna intervjuer med några av de som deltog i studien, den heter Experimentet och spelas på frigruppen Teater Tribunalen i Stockholm, Henrik Dahl har regisserat och Jenny Aschenbrenner var på premiären..

SR - 16 sep 15 kl. 13:00

Förvirrande, roligt och frustrerande när Teater Tribunalen fyller 20

Teater Tribunalen, den högljutt socialistiska friteteaterscenen i Stockhom fyller tjugo år. Det firar de med en rejäl utvärdering. Av vad teatern satt upp och skapat under åren, vilken påverkan de fått på världens vanvettiga tillstånd och så försöker de de sig på en handlingsplan inför framtiden.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

SR - 19 jan 16 kl. 07:30

"Kongo en pjäs om Sverige" Lumor teater på Tribunalen

”Kongo – en pjäs om Sverige” av dramatikern Johanna Emanuelsson handlar om de svenskar som åkte ner till Kongo på 1960-talet och som ingick i de styrkor som skulle bevara freden i den kris som blossat upp efter självständigheten. Oskar Thunberg har regisserat och det är teater Lumor som spelar på Teater Tribunalen i Stockholm och Maria Edström var på premiären..

SvD - 16 sep 15 kl. 11:07

Tribunalen håller domedag över sig själv

Revolutionära Teater Tribunalen fyller 20 år och rannsakar sig själv och konstens roll i samhället. En ansats som inte tar någon större risk, menar Sara Granath..

SVT - 09 okt 11 kl. 18:33

Teater stängd efter takras

Lördagens premiär för en ny föreställning på Teater Tribunalen fick ställas in sedan delar av taket rasat in. Nu vet man inte när teatern kan öppna igen..

SR - 20 jul 13 kl. 18:07

"Slaktscenarier" på Teater Tribunalen

Confront kallar sig ett "forum för konstnärlig verksamhet". Det startades 2011 av två unga regissörer och manusförfattare samt en scenograf - Johanna Holmström, Ann-Marie Fritiofsson och Maja Björkquist. Gruppen står på uttalat politisk och feministisk grund och enligt sitt manifest vill de bland annat ifrågasätta och granska maktstrukturer och ta plats som berättare.

Fler nyheter från SR

SR - 12 timmar sedan

Inte aktuellt med nazidemonstration på Götaplatsen

Det blir ingen demonstration på Götaplatsen i Göteborg under Bokmässan för Nordiska motståndsrörelsen, NMR. Götaplatsen är upptagen, enligt Polisen region Väst..

SR - 12 timmar sedan

Arkitekten Gunnar Birkerts död

Den lettisk-amerikanske modernistiske arkitekten Gunnar Birkerts är död. Han avled i sitt hem i Massachusetts i tisdags i sviterna av hjärtsvikt, 92 år gammal, uppger hans son..

SR - 13 timmar sedan

Aretha Franklin startar nattklubb

Lagom till pensionen öppnar souldrottningen Aretha Franklin nattklubb i hemstaden Detroit..

SR - 14 timmar sedan

Avhoppad ledare kritiserar kommunens styrning av stadsteatern

Den konstnärliga ledaren på Borås stadsteater Ragna Wei hoppade tidigare i veckan av sitt jobb och skriver nu i ett öppet brev att skälet är kommunens styrning av teatern..

SR - 13 timmar sedan

Björn Werner blir ny kulturchef på GP

Björn Werner blir nu kulturchef på Göteborg-Posten. Han efterträder nuvarande kulturchef Ingrid Norrman som går i pension i oktober..

SR - 19 timmar sedan

Inga beslag av illegala kulturföremål – på fyra år

Risken att åka fast för att föra ut kulturföremål som kräver tillstånd ur Sverige är liten. Tullen har nämligen inte beslagtagit ett enda illegalt kulturföremål de senaste fyra åren..

SR - 20 timmar sedan

Uppsala universitet inrättar författartjänst

Institutionen för idé- och lärdomshistoria vid Uppsala universitet har valt att anställa en författare för att försvara skrivandet vid svenska universitet..

SR - 21 timmar sedan

Beroendeframkallande Helsingforsskildring av Kjell Westö

Den finlandssvenske författaren Kjell Westös "Den svavelgula himlen" är en bred generationsroman som spänner över 40 år..

SR - 21 timmar sedan

Paris can wait – en sockrad kvinnlig roadmovie

Eleanor Coppola, 81 och gift med Francis Ford, långfilmsdebuterar med en bitterljuv historia om en försummad producenthustru på flykt genom Frankrike..

SR - Igår: 17:00

Borås stadsteater egna teater i farozon

Som Kulturnytt tidigare rapporterat kan uppsättningarna på Borås stadsteater komma att halveras och ersättas med gästspel. Förslaget väcker känslor i staden. Och Borås Tidnings kulturchef Lena Kvist skriver i BT att hon är rädd för att detta kan vara första steget mot en nedläggning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.