SR > Kultur

Thursday, 22 March, 22:10

Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
SR - 17 jun 13 kl. 13:00

"Men en fjäril har jag inte sett här" på Teater Tribunalen

Teater Tillsammans är en Stockholmsbaserad fri teatergrupp som består av svenska och tyska medarbetare och som spelat flera tyska författare som Büchner, Fassbinder och Hauptmann sen starten 2010. Nu i helgen hade man premiär på Teater Tribunalen med "Men en fjäril har jag inte sett här" av den tyska dramatikern Lilly Axster, och pjäsen bygger på autentiska brev och dokument från barn och ungdomar i nazisternas ghetton och koncentrationsläger..

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 09 mar 15 kl. 13:29

"Experimentet" på Teater Tribunalen

Under 2012-2014 genomfördes ett sociologiskt experiment i Blekinge. En grupp långtidssjukskrivna med psykiska diagnoser fick under en niomåndersperiod 500 kronor i månaden utan andra krav på motprestation än att då och då svara på forskarnas frågor. Nu har dramatikern Lucia Cajchanova skrivit en pjäs utifrån egna intervjuer med några av de som deltog i studien, den heter Experimentet och spelas på frigruppen Teater Tribunalen i Stockholm, Henrik Dahl har regisserat och Jenny Aschenbrenner var på premiären..

SR - 16 sep 15 kl. 13:00

Förvirrande, roligt och frustrerande när Teater Tribunalen fyller 20

Teater Tribunalen, den högljutt socialistiska friteteaterscenen i Stockhom fyller tjugo år. Det firar de med en rejäl utvärdering. Av vad teatern satt upp och skapat under åren, vilken påverkan de fått på världens vanvettiga tillstånd och så försöker de de sig på en handlingsplan inför framtiden.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

SR - 19 jan 16 kl. 07:30

"Kongo en pjäs om Sverige" Lumor teater på Tribunalen

”Kongo – en pjäs om Sverige” av dramatikern Johanna Emanuelsson handlar om de svenskar som åkte ner till Kongo på 1960-talet och som ingick i de styrkor som skulle bevara freden i den kris som blossat upp efter självständigheten. Oskar Thunberg har regisserat och det är teater Lumor som spelar på Teater Tribunalen i Stockholm och Maria Edström var på premiären..

SvD - 16 sep 15 kl. 11:07

Tribunalen håller domedag över sig själv

Revolutionära Teater Tribunalen fyller 20 år och rannsakar sig själv och konstens roll i samhället. En ansats som inte tar någon större risk, menar Sara Granath..

DN - 18 okt 17 kl. 09:51

Scenrecension: Omodern ”Modern”. Tribunalen hade gjort stor succé i DDR

Leif Zern om ”Modern” på Teater Tribunalen..

SVT - 09 okt 11 kl. 18:33

Teater stängd efter takras

Lördagens premiär för en ny föreställning på Teater Tribunalen fick ställas in sedan delar av taket rasat in. Nu vet man inte när teatern kan öppna igen..

Fler nyheter från SR

SR - 6 timmar sedan

Förlagan till Figaros bröllop sätts upp i Helsingborg

När Mozart gjorde opera av Figaros bröllop blev den världsberömd, men förlagan var egentligen en talpjäs av Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais..

SR - 7 timmar sedan

Ny utställning och bok om Bloomsburygruppen

På konsthallen Artipelag på Värmdö utanför Stockholm öppnar i helgen utställningen Bloomsbury Spirit. Samtidigt är Ingela Lind aktuell med en bok om gruppen..

SR - 8 timmar sedan

Skivan blev Jenny Wilsons exorcism

Artisten Jenny Wilson övervägde att lägga av. Sedan utsattes hon för en våldtäkt och hon insåg att hon var tvungen att fortsätta. Resultatet blev skivan Exorcism som släpps imorgon..

SR - 8 timmar sedan

Tvisten om "Blurred lines" avgjord

Nu tycks den fleråriga tvisten om den amerikanska hitlåten "Blurred lines" från 2013 vara avgjord..

SR - 9 timmar sedan

Veckans ord: Skogsavverkning

Varje vecka väljer en av kulturredaktionens medarbetare ett ord i tiden. I dag: Matilda Källén om hur skogens rötter tar ett allt fastare grepp om den svenska barnlitteraturen..

SR - 9 timmar sedan

Utredningen om Stadsteatern är klar

Utredningen om styrningen och arbetsmiljön på Kulturhuset Stadsteatern ger en ”splittrad” bild av Benny Fredrikssons ledarskap..

SR - 10 timmar sedan

Polarpriset ber om pengar för konsert med pristagare

Svenska Polarpriset ber Kulturdepartementet om 400 000 kronor för att kunna bjuda in årets pristagare till Sverige..

SR - 15 timmar sedan

British Council stängs ner av Ryssland

I samband med utvisningen av de 23 brittiska diplomaterna har Ryssland också stängt ner kulturorganisationen British Councils verksamhet..

SR - 15 timmar sedan

Ansikten och platser du aldrig mer glömmer

Regissören Agnès Varda fick förra året en hedersoscar för sin livslånga filmgärning. Nu är hon aktuell med dokumentärfilmen "Faces, Places"..

SR - 16 timmar sedan

Svenska metoo-rörelsen har fått en låt

Den svenska metoo-rörelsen har fått sin motsvarighet till artistsamarbeten på 80-talet som "We are the world"..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.