SR > Kultur

Tuesday, 30 August, 15:08

SR - 04 okt 13 kl. 15:06

"Perplex" på Teater TribunalenDen tyske dramatikern Marius von Mayenburg har spelats förhållandevis flitigt i Sverige: ?Eldansikte?, ?Det kalla barnet? och ?
Läs mer på SR
Läs mer om:
Teater Tribunalen, Marius, Mayenburg, Sverige, Sverigepremiär, Stockholm, Ulf Peter Hallbergi, Henrik Dahl

Dela artikeln

12 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
SR - 17 jun 13 kl. 13:00

"Men en fjäril har jag inte sett här" på Teater Tribunalen

Teater Tillsammans är en Stockholmsbaserad fri teatergrupp som består av svenska och tyska medarbetare och som spelat flera tyska författare som Büchner, Fassbinder och Hauptmann sen starten 2010. Nu i helgen hade man premiär på Teater Tribunalen med "Men en fjäril har jag inte sett här" av den tyska dramatikern Lilly Axster, och pjäsen bygger på autentiska brev och dokument från barn och ungdomar i nazisternas ghetton och koncentrationsläger..

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 09 mar 15 kl. 13:29

"Experimentet" på Teater Tribunalen

Under 2012-2014 genomfördes ett sociologiskt experiment i Blekinge. En grupp långtidssjukskrivna med psykiska diagnoser fick under en niomåndersperiod 500 kronor i månaden utan andra krav på motprestation än att då och då svara på forskarnas frågor. Nu har dramatikern Lucia Cajchanova skrivit en pjäs utifrån egna intervjuer med några av de som deltog i studien, den heter Experimentet och spelas på frigruppen Teater Tribunalen i Stockholm, Henrik Dahl har regisserat och Jenny Aschenbrenner var på premiären..

SR - 16 sep 15 kl. 13:00

Förvirrande, roligt och frustrerande när Teater Tribunalen fyller 20

Teater Tribunalen, den högljutt socialistiska friteteaterscenen i Stockhom fyller tjugo år. Det firar de med en rejäl utvärdering. Av vad teatern satt upp och skapat under åren, vilken påverkan de fått på världens vanvettiga tillstånd och så försöker de de sig på en handlingsplan inför framtiden.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

SR - 19 jan 16 kl. 07:30

"Kongo en pjäs om Sverige" Lumor teater på Tribunalen

”Kongo – en pjäs om Sverige” av dramatikern Johanna Emanuelsson handlar om de svenskar som åkte ner till Kongo på 1960-talet och som ingick i de styrkor som skulle bevara freden i den kris som blossat upp efter självständigheten. Oskar Thunberg har regisserat och det är teater Lumor som spelar på Teater Tribunalen i Stockholm och Maria Edström var på premiären..

SvD - 16 sep 15 kl. 11:07

Tribunalen håller domedag över sig själv

Revolutionära Teater Tribunalen fyller 20 år och rannsakar sig själv och konstens roll i samhället. En ansats som inte tar någon större risk, menar Sara Granath..

SVT - 09 okt 11 kl. 18:33

Teater stängd efter takras

Lördagens premiär för en ny föreställning på Teater Tribunalen fick ställas in sedan delar av taket rasat in. Nu vet man inte när teatern kan öppna igen..

SR - 20 jul 13 kl. 18:07

"Slaktscenarier" på Teater Tribunalen

Confront kallar sig ett "forum för konstnärlig verksamhet". Det startades 2011 av två unga regissörer och manusförfattare samt en scenograf - Johanna Holmström, Ann-Marie Fritiofsson och Maja Björkquist. Gruppen står på uttalat politisk och feministisk grund och enligt sitt manifest vill de bland annat ifrågasätta och granska maktstrukturer och ta plats som berättare.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Legendarisk skräckfilmsskapare ger konsert i Malmö

Den legendariske 80-talsregissören och filmmusikkompositören John Carpenter gästar imorgon Malmö för en konsert..

SR - 3 timmar sedan

"Efterskalv" tävlar om Nordiska rådets filmpris

Nu är det klart vilka filmer som tävlar om Nordiska rådets filmpris i år. Från svensk sida tävlar Magnus von Horns "Efterskalv"..

SR - 5 timmar sedan

Raplåten "Mitt plan" släpps i teckentolkad version

Rapparen LAS släpper låten "Mitt plan" i en teckentolkad musikvideo..

SR - 5 timmar sedan

Mysterium med fläck på "Skriet" löst

Norska Nasjonalmuseet har funnit vad en mystisk fläck på Munch-målningen "Skriet" egentligen är..

SR - 5 timmar sedan

Eva Dahlgren protesterar mot SD-cover

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson har tillsammans med ett band gjort en nyinspelad version av artisten Eva Dahlgrens låt Ung och stolt från 1987, vilket artisten protesterar mot..

SR - 5 timmar sedan

Bengt Nerman död

Poeten, författaren och journalisten Bengt Nerman har avlidit, skriver Dagens Nyheter..

SR - 8 timmar sedan

Kulturfokus i biståndspolitiken efterlyses

Kulturbiståndet har sedan ett tiotal år fått en alltmer undanskymd roll i den svenska biståndspolitiken. Stödet till renodlade kulturprojekt har minskat kraftigt och kulturinsatser integreras idag ofta i bredare satsningar på demokrati och mänskliga rättigheter. I en Sidafinansierad förstudie om kultur som demokratifrämjande kraft efterlyser kulturorganisationen Selam mer och långsiktigt kulturfokus i biståndsarbetet..

SR - 7 timmar sedan

Osten ger fallandet ur tiden en kropp

Det är inte bara Bergmanfestival på Dramaten i Stockholm utan också premiär för flera nya uppsättningar. I helgen debuterade den minst sagt erfarna regissören Suzanne Osten på Dramaten med en uppsättning av den israeliske författaren David Grossmans "Falla ur tiden", baserad på hans bok "Fallen ur tiden"..

SR - 7 timmar sedan

Tonsättaren Wilhelm Stenhammar får sällskap

Nästan 90 år efter sin död får tonsättaren Wilhelm Stenhammar ett sällskap, alltså en sammanslutning av människor som älskar hans musik och vill att den ska spelas..

SR - 7 timmar sedan

Gunnarssons senaste: en psykologisk rysare med allsköns tingeltangel

Författaren Hans Gunnarsson fick förra året sitt stora publika genombrott med romanen ”All inclusive” men var redan från mitten av 1990-talet en av våra stora novellister och fortsatte med romaner som i slutet på 2000-talet blev alltmer särpräglade som ”Albatross” och ”Försmådd”. Med ”Rum för resande” har Gunnarsson gett sig in i den psykologiska rysarens genre och Maria Edström har läst..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.