SR > Kultur

Monday, 20 February, 23:34

Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
SR - 17 jun 13 kl. 13:00

"Men en fjäril har jag inte sett här" på Teater Tribunalen

Teater Tillsammans är en Stockholmsbaserad fri teatergrupp som består av svenska och tyska medarbetare och som spelat flera tyska författare som Büchner, Fassbinder och Hauptmann sen starten 2010. Nu i helgen hade man premiär på Teater Tribunalen med "Men en fjäril har jag inte sett här" av den tyska dramatikern Lilly Axster, och pjäsen bygger på autentiska brev och dokument från barn och ungdomar i nazisternas ghetton och koncentrationsläger..

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 09 mar 15 kl. 13:29

"Experimentet" på Teater Tribunalen

Under 2012-2014 genomfördes ett sociologiskt experiment i Blekinge. En grupp långtidssjukskrivna med psykiska diagnoser fick under en niomåndersperiod 500 kronor i månaden utan andra krav på motprestation än att då och då svara på forskarnas frågor. Nu har dramatikern Lucia Cajchanova skrivit en pjäs utifrån egna intervjuer med några av de som deltog i studien, den heter Experimentet och spelas på frigruppen Teater Tribunalen i Stockholm, Henrik Dahl har regisserat och Jenny Aschenbrenner var på premiären..

SR - 16 sep 15 kl. 13:00

Förvirrande, roligt och frustrerande när Teater Tribunalen fyller 20

Teater Tribunalen, den högljutt socialistiska friteteaterscenen i Stockhom fyller tjugo år. Det firar de med en rejäl utvärdering. Av vad teatern satt upp och skapat under åren, vilken påverkan de fått på världens vanvettiga tillstånd och så försöker de de sig på en handlingsplan inför framtiden.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

SR - 19 jan 16 kl. 07:30

"Kongo en pjäs om Sverige" Lumor teater på Tribunalen

”Kongo – en pjäs om Sverige” av dramatikern Johanna Emanuelsson handlar om de svenskar som åkte ner till Kongo på 1960-talet och som ingick i de styrkor som skulle bevara freden i den kris som blossat upp efter självständigheten. Oskar Thunberg har regisserat och det är teater Lumor som spelar på Teater Tribunalen i Stockholm och Maria Edström var på premiären..

SvD - 16 sep 15 kl. 11:07

Tribunalen håller domedag över sig själv

Revolutionära Teater Tribunalen fyller 20 år och rannsakar sig själv och konstens roll i samhället. En ansats som inte tar någon större risk, menar Sara Granath..

SVT - 09 okt 11 kl. 18:33

Teater stängd efter takras

Lördagens premiär för en ny föreställning på Teater Tribunalen fick ställas in sedan delar av taket rasat in. Nu vet man inte när teatern kan öppna igen..

SR - 20 jul 13 kl. 18:07

"Slaktscenarier" på Teater Tribunalen

Confront kallar sig ett "forum för konstnärlig verksamhet". Det startades 2011 av två unga regissörer och manusförfattare samt en scenograf - Johanna Holmström, Ann-Marie Fritiofsson och Maja Björkquist. Gruppen står på uttalat politisk och feministisk grund och enligt sitt manifest vill de bland annat ifrågasätta och granska maktstrukturer och ta plats som berättare.

Fler nyheter från SR

SR - 9 timmar sedan

Vivica Bandler hyllades på Stadsteatern

Vivica Bandler var chef för Stockholms Stadsteater mellan 1969 och 1980 och skulle i år ha fyllt hundra 100 år. Det uppmärksammades i helgen på just Stadsteatern..

SR - 13 timmar sedan

Män syns mer än kvinnor i Oscarsnominerade filmer

Ökar chansen att få en nominering till världens kanske mest prestigefulla filmpris - Oscar - om män syns mer än kvinnor i ens film? Det kan man undra mot bakgrund av resultatet av en undersökning på St Lawrence-universitetet i New York..

SR - 13 timmar sedan

En annan sorts selfie – Aneta Grzeszykowskas "Body of Work"

På Mindepartementet i Stockholm är den polska konstnären Aneta Grzeszykowska aktuell med utställningen "Body of Work". Katarina Wikars träffade henne..

SR - 16 timmar sedan

Kungliga baletten på klubbkväll

För tre år sedan satte den israeliska koreografen Sharon Eyal upp sitt verk Bill på Kungliga Operan. Nu är hon tillbaka i Stockholm och har skapat ett helt nytt, exklusivt verk för Kungliga Baletten som visas i ett program ihop med franske Olivier Dubois helt nya stycke De l'origine..

SR - 16 timmar sedan

Berlinbaserade Rosa Barba först ut för Malmös nya konsthallschef

Malmö konsthall har ny chef, Mats Stjernfeldt, och hans första utställning blir med den Berlinbaserade konstnären och filmaren Rosa Barba. Hon är fascinerad av alla delar av analog filmvisning..

SR - 17 timmar sedan

Så svarade ditt landsting på enkäten

Kulturnytt frågade vilka regler Sveriges Landsting har när de köper in sin konst. Här är hela listan..

SR - 17 timmar sedan

Stora skillnader när landstingen köper in konst

Landstingen i Sverige köper konst för miljontals kronor årligen men hur dessa är reglerade skiljer sig åt. Det visar en kartläggning Kulturnytt har gjort..

SR - Igår: 09:00

Kulturkrönikan: Trump, kejsar Augustus och ett leende

När Donald Trump höll presskonferens kom Mikael Timm att tänka på en roman om maktkampen i Rom efter Caesars död..

SR - Igår: 07:30

Marina Abramović i Stockholm

Moderna museet visar den första retrospektiva utställningen i Europa med Marina Abramović, performancekonstens stora pionjär. Vi har träffat henne..

SR - Igår: 07:06

William Kentridge i helfigur på Louisiana

Den sydafrikanske konstnären William Kentridge är aktuell med utställningen "Thick time" på Louisiana norr om Köpenhamn. "En rejäl presentation av Kentridge", tycker vår recensent Tor Billgren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.