SR > Kultur

Thursday, 11 February, 09:38

SR - 04 okt 13 kl. 15:06

"Perplex" på Teater TribunalenDen tyske dramatikern Marius von Mayenburg har spelats förhållandevis flitigt i Sverige: ?Eldansikte?, ?Det kalla barnet? och ?
Läs mer på SR


Läs mer om:
Teater Tribunalen, Marius, Mayenburg, Sverige, Sverigepremiär, Stockholm, Ulf Peter Hallbergi, Henrik Dahl

Dela artikeln

12 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
SR - 17 jun 13 kl. 13:00

"Men en fjäril har jag inte sett här" på Teater Tribunalen

Teater Tillsammans är en Stockholmsbaserad fri teatergrupp som består av svenska och tyska medarbetare och som spelat flera tyska författare som Büchner, Fassbinder och Hauptmann sen starten 2010. Nu i helgen hade man premiär på Teater Tribunalen med "Men en fjäril har jag inte sett här" av den tyska dramatikern Lilly Axster, och pjäsen bygger på autentiska brev och dokument från barn och ungdomar i nazisternas ghetton och koncentrationsläger..

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 09 mar 15 kl. 13:29

"Experimentet" på Teater Tribunalen

Under 2012-2014 genomfördes ett sociologiskt experiment i Blekinge. En grupp långtidssjukskrivna med psykiska diagnoser fick under en niomåndersperiod 500 kronor i månaden utan andra krav på motprestation än att då och då svara på forskarnas frågor. Nu har dramatikern Lucia Cajchanova skrivit en pjäs utifrån egna intervjuer med några av de som deltog i studien, den heter Experimentet och spelas på frigruppen Teater Tribunalen i Stockholm, Henrik Dahl har regisserat och Jenny Aschenbrenner var på premiären..

SR - 16 sep 15 kl. 13:00

Förvirrande, roligt och frustrerande när Teater Tribunalen fyller 20

Teater Tribunalen, den högljutt socialistiska friteteaterscenen i Stockhom fyller tjugo år. Det firar de med en rejäl utvärdering. Av vad teatern satt upp och skapat under åren, vilken påverkan de fått på världens vanvettiga tillstånd och så försöker de de sig på en handlingsplan inför framtiden.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

SR - 19 jan 16 kl. 07:30

"Kongo en pjäs om Sverige" Lumor teater på Tribunalen

”Kongo – en pjäs om Sverige” av dramatikern Johanna Emanuelsson handlar om de svenskar som åkte ner till Kongo på 1960-talet och som ingick i de styrkor som skulle bevara freden i den kris som blossat upp efter självständigheten. Oskar Thunberg har regisserat och det är teater Lumor som spelar på Teater Tribunalen i Stockholm och Maria Edström var på premiären..

SvD - 16 sep 15 kl. 11:07

Tribunalen håller domedag över sig själv

Revolutionära Teater Tribunalen fyller 20 år och rannsakar sig själv och konstens roll i samhället. En ansats som inte tar någon större risk, menar Sara Granath..

SVT - 09 okt 11 kl. 18:33

Teater stängd efter takras

Lördagens premiär för en ny föreställning på Teater Tribunalen fick ställas in sedan delar av taket rasat in. Nu vet man inte när teatern kan öppna igen..

SR - 20 jul 13 kl. 18:07

"Slaktscenarier" på Teater Tribunalen

Confront kallar sig ett "forum för konstnärlig verksamhet". Det startades 2011 av två unga regissörer och manusförfattare samt en scenograf - Johanna Holmström, Ann-Marie Fritiofsson och Maja Björkquist. Gruppen står på uttalat politisk och feministisk grund och enligt sitt manifest vill de bland annat ifrågasätta och granska maktstrukturer och ta plats som berättare.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

"Trumbo" om kommunistjakten i Hollywood

Den amerikanske manusförfattaren Dalton Trumbo låg bakom storfilmer som "Spartacus" och "Prinsessa på vift", och regisserade själv filmatiseringen av sin egen roman "Johnny got his gun". Trots det är Trumbo förmodligen mer känd som en av The Hollywood Ten, alltså de filmarbetare som 1947 dömdes till fängelse för kongresstrots när de vägrade vittna inför det amerikanska representanthusets utskott mot oamerikansk verksamhet. Efter fängelsestraffet hamnade de sedan på svarta listan och fick inte jobba inom filmindustrin.

SR - 3 timmar sedan

Serieredaktörer i Libanon döms för förolämpning av kristen tro

Redaktörerna för det populära libanesiska seriemagasinet Samandal har fällts i domstol för "förolämpning av religion", i det här fallet den kristna tron. Kulturnytt har träffat en av redaktörerna i Beirut..

SR - 13 timmar sedan

Bruten näsa stoppar Carmen

Folkoperans premiär på Carmen moves hade pågått i fem minuter då två dansare krockade och den ena bröt sin näsa..

SR - 22 timmar sedan

Kulturförening kämpar i oroligt Tunisien

Tunisien framhålls som den arabiska vårens goda exempel, men sedan i början av året. har våldsamma upplopp brutit ut över hela landet. Unga har demonstrerat med krav på arbete, i protest mot brist på förändring, bland annat i den fattiga Tunis-förorten Ettadhamen..

SR - Igår: 08:44

Polarpriset till Max Martin och Cecilia Bartoli

Årets Polarpris tilldelas den italienska mezzosopranen Cecilia Bartoli och den svenska producenten Max Martin..

SR - Igår: 13:28

Skärpa humor och kärlek i "Kulturmannen och andra texter"

Sofi Oksanen och Sigrid Undset, Birgitta Trotzig och Kristina Sandberg, Lena Andersson och Selma Lagerlöf - det är bara några av de författare litteraturprofessorn Ebba Witt-Brattström skriver om i sin senaste bok, "Kulturmannen och andra texter". Martina Lowden har läst..

SR - Igår: 06:40

Op-konsten tillbaka på Louisiana

På 1960-talet tog den både konstvärlden och populärkulturen med storm, men är idag nästan bortglömd: Op-konsten. Op som i optisk, då många av de konstnärer som knutits till begreppet arbetade med att manipulera betraktarens blick på olika sätt. Nu kan nya generationer stifta bekanstskap med den här konstformen på danska Louisiana, som med 100 verk av 40 konstnärer gör den första, stora Op-utställningen i Skandinavien på över 50 år.

SR - Igår: 18:24

Rektorn på Kungliga konsthögskolan i Stockholm avgår

Marta Kuzma som är rektor på Kungliga konsthögskolan i Stockholm har varit omdiskuterad och det har funnits flera kritiska åsikter kring Konsthögskolans utveckling den senaste tiden..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.