SR > Kultur

Wednesday, 01 June, 09:20

SR - 04 okt 13 kl. 15:06

"Perplex" på Teater TribunalenDen tyske dramatikern Marius von Mayenburg har spelats förhållandevis flitigt i Sverige: ?Eldansikte?, ?Det kalla barnet? och ?
Läs mer på SR
Läs mer om:
Teater Tribunalen, Marius, Mayenburg, Sverige, Sverigepremiär, Stockholm, Ulf Peter Hallbergi, Henrik Dahl

Dela artikeln

12 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
SR - 17 jun 13 kl. 13:00

"Men en fjäril har jag inte sett här" på Teater Tribunalen

Teater Tillsammans är en Stockholmsbaserad fri teatergrupp som består av svenska och tyska medarbetare och som spelat flera tyska författare som Büchner, Fassbinder och Hauptmann sen starten 2010. Nu i helgen hade man premiär på Teater Tribunalen med "Men en fjäril har jag inte sett här" av den tyska dramatikern Lilly Axster, och pjäsen bygger på autentiska brev och dokument från barn och ungdomar i nazisternas ghetton och koncentrationsläger..

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 09 mar 15 kl. 13:29

"Experimentet" på Teater Tribunalen

Under 2012-2014 genomfördes ett sociologiskt experiment i Blekinge. En grupp långtidssjukskrivna med psykiska diagnoser fick under en niomåndersperiod 500 kronor i månaden utan andra krav på motprestation än att då och då svara på forskarnas frågor. Nu har dramatikern Lucia Cajchanova skrivit en pjäs utifrån egna intervjuer med några av de som deltog i studien, den heter Experimentet och spelas på frigruppen Teater Tribunalen i Stockholm, Henrik Dahl har regisserat och Jenny Aschenbrenner var på premiären..

SR - 16 sep 15 kl. 13:00

Förvirrande, roligt och frustrerande när Teater Tribunalen fyller 20

Teater Tribunalen, den högljutt socialistiska friteteaterscenen i Stockhom fyller tjugo år. Det firar de med en rejäl utvärdering. Av vad teatern satt upp och skapat under åren, vilken påverkan de fått på världens vanvettiga tillstånd och så försöker de de sig på en handlingsplan inför framtiden.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

SR - 19 jan 16 kl. 07:30

"Kongo en pjäs om Sverige" Lumor teater på Tribunalen

”Kongo – en pjäs om Sverige” av dramatikern Johanna Emanuelsson handlar om de svenskar som åkte ner till Kongo på 1960-talet och som ingick i de styrkor som skulle bevara freden i den kris som blossat upp efter självständigheten. Oskar Thunberg har regisserat och det är teater Lumor som spelar på Teater Tribunalen i Stockholm och Maria Edström var på premiären..

SvD - 16 sep 15 kl. 11:07

Tribunalen håller domedag över sig själv

Revolutionära Teater Tribunalen fyller 20 år och rannsakar sig själv och konstens roll i samhället. En ansats som inte tar någon större risk, menar Sara Granath..

SVT - 09 okt 11 kl. 18:33

Teater stängd efter takras

Lördagens premiär för en ny föreställning på Teater Tribunalen fick ställas in sedan delar av taket rasat in. Nu vet man inte när teatern kan öppna igen..

SR - 20 jul 13 kl. 18:07

"Slaktscenarier" på Teater Tribunalen

Confront kallar sig ett "forum för konstnärlig verksamhet". Det startades 2011 av två unga regissörer och manusförfattare samt en scenograf - Johanna Holmström, Ann-Marie Fritiofsson och Maja Björkquist. Gruppen står på uttalat politisk och feministisk grund och enligt sitt manifest vill de bland annat ifrågasätta och granska maktstrukturer och ta plats som berättare.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Kirunaflytten som tonårsångest i ny ungdomsroman

Den första skönlitterära romanen som handlar om den stora stadsomvandlingen i Kiruna kommer ut idag. Ann-Helén Laestadius, känd för sin bokserie om Agnes som söker sina samiska rötter, i bland annat boken SMS från Soppero, riktar i ungdomsromanen "Tio över ett" blicken mot sina barndomskvarter i Kiruna..

SR - Igår: 14:19

För mycket handling bland hemligheterna i "Det nionde brevet"

Catrin Ormestad är Svenska Dagbladets korrespondent i Israel och har tidigare publicerat reportageboken "Gaza – en kärlekshistoria". Nu gör hon skönlitterär debut med romanen "Det nionde brevet"..

SR - Igår: 06:00

Svårt att arkivera dans

Text och bild kan vi arkivera i dess egen form men går det att arkivera dans? Och hur använder vi arkiven?Det här är frågor som etnologen Mats Nilsson vid Göteborgs universitet söker svaren på i en ny studie..

SR - 16 timmar sedan

Storbråk i dansk tv

Under en utfrågning lyckades den kände Tv-profilen Clement Kjersgaard reta upp en dansk oppositionspolitiker så mycket, att Danmarks justitieminister Sören Pind meddelade efter programmet, att han från och med nu bojkottar Clement Kjersgaards show..

SR - 17 timmar sedan

101 Stockholmare beskriver sin stad med lika många ord

Idag släpps en liten bok som rymmer många stora tankar om stadslivet. Vem som helst har varit välkommen att bidra - det enda kravet har varit att texterna inte får vara längre än 101 ord..

SR - 17 timmar sedan

Ny uppförandekod ska minska näthatet

För att komma åt terrorpropaganda, hat och hets mot folkgrupp på sociala medier, så ska EU-kommissionen få hjälp av fyra amerikanska nätjättar: Google, Facebook, Twitter och Microsoft..

SR - 20 timmar sedan

Egyptisk polis slog till mot journalistförbund

I Egypten ska bland andra journalistförbundets ordförande ställas inför rätta för att ha skyddat andra journalister som sökts av polis..

SR - 22 timmar sedan

Japansk filmanimatör död

En av de mest kända animatörerna från japanska Studio Ghibli, Makiko Futaki, har avlidit, 57 år gammal..

SR - Igår: 08:14

Roman Polanski till Polens högsta domstol

Beslutet att inte utlämna regissören Roman Polanski till USA överklagas till polska Högsta domstolen, meddelar Polens justitieminister och riksåklagare..

SR - Igår: 07:00

Svärta och ljus, hopp och misär i återupptäckta noveller

Den amerikanska författare Lucia Berlin dog för över tio år sen men det är först nu som hennes noveller fått den stora uppmärksamhet de förtjänar. Ett urval av hennes berättelser om barndom, systerskap och alkoholism har samlats i en tjock volym som höjts till skyarna av läsare och kritiker i hemlandet. Nu kommer den också i svensk översättning av Niclas Hval med titeln Handbok för städerskor.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.