SR > Kultur

Friday, 29 April, 03:52

SR - 04 okt 13 kl. 15:06

"Perplex" på Teater TribunalenDen tyske dramatikern Marius von Mayenburg har spelats förhållandevis flitigt i Sverige: ?Eldansikte?, ?Det kalla barnet? och ?
Läs mer på SR
Läs mer om:
Teater Tribunalen, Marius, Mayenburg, Sverige, Sverigepremiär, Stockholm, Ulf Peter Hallbergi, Henrik Dahl

Dela artikeln

12 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Perplex, Teater, Tribunalen
SR - 17 jun 13 kl. 13:00

"Men en fjäril har jag inte sett här" på Teater Tribunalen

Teater Tillsammans är en Stockholmsbaserad fri teatergrupp som består av svenska och tyska medarbetare och som spelat flera tyska författare som Büchner, Fassbinder och Hauptmann sen starten 2010. Nu i helgen hade man premiär på Teater Tribunalen med "Men en fjäril har jag inte sett här" av den tyska dramatikern Lilly Axster, och pjäsen bygger på autentiska brev och dokument från barn och ungdomar i nazisternas ghetton och koncentrationsläger..

SR - 21 okt 14 kl. 13:25

"Om kriget kommer" på Teater Tribunalen

Teater Tribunalen i Stockholm drar sig inte för att vara uttalat politiska och är inte sällan också dagsaktuella. Häromsistens var det pjäsen "Stoppa vapenexporten" som hade premiär precis när Saudi-affären avslöjades. Nu har "Om kriget kommer" haft premiär i helgen, där Jan Käll skrivit en politisk fars med musik och dans och som handlar om politiker som är beredda till till mycket för att få Sverige med i NATO.

SR - 09 mar 15 kl. 13:29

"Experimentet" på Teater Tribunalen

Under 2012-2014 genomfördes ett sociologiskt experiment i Blekinge. En grupp långtidssjukskrivna med psykiska diagnoser fick under en niomåndersperiod 500 kronor i månaden utan andra krav på motprestation än att då och då svara på forskarnas frågor. Nu har dramatikern Lucia Cajchanova skrivit en pjäs utifrån egna intervjuer med några av de som deltog i studien, den heter Experimentet och spelas på frigruppen Teater Tribunalen i Stockholm, Henrik Dahl har regisserat och Jenny Aschenbrenner var på premiären..

SR - 16 sep 15 kl. 13:00

Förvirrande, roligt och frustrerande när Teater Tribunalen fyller 20

Teater Tribunalen, den högljutt socialistiska friteteaterscenen i Stockhom fyller tjugo år. Det firar de med en rejäl utvärdering. Av vad teatern satt upp och skapat under åren, vilken påverkan de fått på världens vanvettiga tillstånd och så försöker de de sig på en handlingsplan inför framtiden.

SR - 04 mar 14 kl. 11:15

"Terrified to the last degree" på Teater tribunalen

"Terrified to the last degree - betraktelser över tid, ensamhet och rädsla", det är titeln på Teater Tribunalens senaste uppsättning. En scenisk betraktelse över människans grundstillstånd med texter bearbetade av Magnus Lindman och i regi av Frida Röhl..

SR - 19 jan 16 kl. 07:30

"Kongo en pjäs om Sverige" Lumor teater på Tribunalen

”Kongo – en pjäs om Sverige” av dramatikern Johanna Emanuelsson handlar om de svenskar som åkte ner till Kongo på 1960-talet och som ingick i de styrkor som skulle bevara freden i den kris som blossat upp efter självständigheten. Oskar Thunberg har regisserat och det är teater Lumor som spelar på Teater Tribunalen i Stockholm och Maria Edström var på premiären..

SvD - 16 sep 15 kl. 11:07

Tribunalen håller domedag över sig själv

Revolutionära Teater Tribunalen fyller 20 år och rannsakar sig själv och konstens roll i samhället. En ansats som inte tar någon större risk, menar Sara Granath..

SVT - 09 okt 11 kl. 18:33

Teater stängd efter takras

Lördagens premiär för en ny föreställning på Teater Tribunalen fick ställas in sedan delar av taket rasat in. Nu vet man inte när teatern kan öppna igen..

SR - 20 jul 13 kl. 18:07

"Slaktscenarier" på Teater Tribunalen

Confront kallar sig ett "forum för konstnärlig verksamhet". Det startades 2011 av två unga regissörer och manusförfattare samt en scenograf - Johanna Holmström, Ann-Marie Fritiofsson och Maja Björkquist. Gruppen står på uttalat politisk och feministisk grund och enligt sitt manifest vill de bland annat ifrågasätta och granska maktstrukturer och ta plats som berättare.

Fler nyheter från SR

SR - 12 timmar sedan

Schullströmska priset till Jan Lööf

Barnboksförfattaren och illustratören Jan Lööf tilldelas Schullströmska priset för barn- och ungdomslitteratur, skriver Svenska Akademien i ett pressmeddelande..

SR - 15 timmar sedan

Klassisk persisk musik i västerländsk tappning

Mohammad Reza Shajarian är Irans kanske mest älskade vokalist genom tiderna. Nu kommer hans son, Homayoun Shajarian, även han en uppskattad vokalist i sitt hemland, till Berwaldhallen i Stockholm. Med sig har han elva musiker och sitt nya program "Chera Rafti" - persisk klassisk musik i modern tappning..

SR - Igår: 07:00

Egenartat enkelt om fångenskap och flykt

- Allt jag berättar är självbiografiskt förutom det som är påhittat, säger den tysk-irakiske författaren Abbas Khider om sina böcker. Han debuterade 2008 och har gett ut tre romaner. Flykt, exil och nedbrytandet av en människa är Khiders teman.

SR - 15 timmar sedan

Författaren Jenny Diski är död

Den brittiska författaren Jenny Diski är död. Hon har själv skrivit mycket om sin cancer, som inte gick att operera. Hon blev 68 år, det rapporterar The Guardian..

SR - 16 timmar sedan

Öppnar kulturarvets stängda rum

Nu visar Statens fastighetsverk tio utrymmen i slott och andra gamla byggnader som tidigare varit stängda..

SR - 16 timmar sedan

Kungen spelar sin favoritmusik i P4

Nu när kung Carl XVI Gustaf fyller 70 år på lördag får han spela sin favoritmusik i P4..

SR - 17 timmar sedan

Regeringen vill stärka myndigheten ArkDes roll

Regeringen vill stärka myndigheten ArkDes roll i arkitekturpolitiken. ArkDes kommer att ha som huvuduppgifter att vara nationellt arkitekturmuseum och att bedriva en främjande, samverkande och debatterande verksamhet..

SR - 18 timmar sedan

Skolbiblioteken får pengar

Regeringen avsätter pengar till skolbiblioteken. I år handlar det om 15 miljoner kronor och regeringen räknar under de kommande åren med att avsätta 30 miljoner årligen för att öka bemanningen på svenska skolbibliotek..

SR - 18 timmar sedan

Få kvinnor får regissera film

Endast var femte europeisk film är regisserad av en kvinna, detta trots att kvinnor utgör 44 procent av dem som har studerat vid filmskolor. Det visar en ny rapport från European Womens Audiovisual Network (EWAN)..

SR - 18 timmar sedan

Shakespeare med originaluttal gör rim och skämt begripliga

Shakespeare är en av världshistoriens mest översatta dramatiker. Samtidigt finns det en rörelse som verkar för att texterna ska ha samma uttal som på hans egen tid..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.