Supermiljöbloggen > Nyheter

Tuesday, 18 February, 18:02

Supermiljöbloggen - 29 sep 13 kl. 11:46

Veckans miljöcitat ? om klimatplågor, portföljer och gruvnäringens spyflugorMil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar. Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten. Men också mycket som är helt galet. Vi på Su­permil­jö­blog­gen vill dela med oss av alla dessa guldkorn som vi stöter på varför vi avslutar varje söndag med att pre­sen­te­ra fem av de absolut bästa mil­jö­ci­ta­ten från den gångna veckan.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Su, Vetenskapens, SVT, Hans Schellnhuber, Sveriges, Anders Wejryd, Aftonbladet, Lena Ek, Ekots, P1, Po Tidholm, DN Kultur, Jacobson, Emma Petersson, Greenpeace, SVT Debatt, Lausitz, Tyskland

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Veckans, miljöcitatom , klimatplågor, portföljeroch , gruvnäringens, spyflugor
Skånskan - 21 mar 18 kl. 06:00

Från historisk miljö till nutida feelgood

Efter fyra historiska romaner tar skånska författaren Frida Skybäck nu klivet in i nutiden med nya Bokhandeln på Riverside Drive.
– Jag tror att jag har skrivit något som inte riktigt finns i Sverige, säger hon om sin nya bok.Frida Skybäck
Född: 1980 i Örkelljunga Bor: Lund
Familj: Maken Antonio och två döttrar Bakgrund: Utbildad till gymnasielärare i språk och historia.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

Cornucopia - 09 apr 17 kl. 16:41

Drottninggatan - slutet för socialdemokratin?

Den svenska tafattheten mot våldbejakande extremism kan sägas ha kommit till vägs ände. Frågan är om vändningen är slutet för socialdemokratin som sk statsbärande parti? Allt beror på partiets agerande bortom populistiska uttalanden.

Dagens PS - 30 maj 19 kl. 09:25

Krönika: Framgång är inte en slump

Autonomi, kompetens och tillhörighet börjar bli ett mantra i allt fler organisationer. Att skapa förutsättningar för att medarbetarnas inre motivation förstärks skapar ”vågor på vattnet”. Vågor av energi som förbättrar effektivitet, produktivitet, kreativitet och problemlösningsförmåga.

UT - 04 jun 13 kl. 09:21

Ja till Ica och nytt bibliotek

Med en förkrossande majoritet sa kommunstyrelsen i måndags eftermiddag ja till en etablering av Ica Maxi på Ubbarp samt nytt stadsbibliotek med placering i nuvarande Ica Kvantum-fastigheten i Ulricehamn. Samtliga partier utom Miljöpartiet ställde sig bakom förslaget till beslut i den fråga som rör både nytt stadsbibliotek i centrum och ett nytt handelsområde på fastigheten Ubbarp, i anslutning till nya motorvägen.
Det är kommunfullmäktige som avgör ärendet vid sitt junisammanträde om några veckor.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - 4 timmar sedan

Skogsbränder kan leda till mångåriga hälsoproblem

FORSKNING:: Röken från skogsbränder kan ha långvariga effekter på vår hälsa. Dessutom riskerar hälsoproblemen att föras vidare till kommande generationer. Det visar ny amerikansk forskning..

Supermiljöbloggen - 18 timmar sedan

Extinction Rebellion kräver ett slut på Londons modeveckor

SLOW FASHION:: London Fashion Week planeras gå av stapeln i september 2020, men om Extinction Rebellion har något att säga till om saken blir det ingenting av de planerna..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 13:49

Gifter från våra kläder skadar tusentals barn

KEMIKALIER:: I Bangladesh, som är en av världens största textilexportörer, pumpas restprodukterna från textilindustrin rakt ut i miljön. Gifter som arsenik och kvicksilver har spridit sig i dricksvattnet samtidigt som utvecklingsskador hos barn i området har blivit en epidemi, rapporterar Expressen..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 13:44

Hälsosam fisk som inte är en klimatkatastrof – finns den?

FISK:: Fisk jämförs ofta rakt av med annat kött som kyckling, nöt och gris, men det finns stora skillnader mellan olika arter, både sett till klimatpåverkan och till näringsinnehåll, säger forskaren Friederike Ziegler, från RISE till tidningen Extrakt..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 13:07

Globalt värmerekord för januari

UPPVÄRMT::Inte sedan mätningarna började för 141 år sedan har det varit så varmt i januari, bekräftar NOAA. De 10 varmaste januarimånaderna någonsin har nu ägt rum sedan 2002..

Supermiljöbloggen - 14 feb 20 kl. 15:16

“Vansinne att bygga ut Arlanda”

DEBATT:: Bromma flygplats borde läggas ner utan att Arlanda samtidigt byggs ut. En rödgrön regering borde begripa det, skriver Rikard Warlenius, Vänsterpartiet Stockholms stad..

Supermiljöbloggen - 14 feb 20 kl. 10:45

Rapport: Stora miljöfördelar med att odla linser i vetet

JORDBRUKSOMSTÄLLNING: Att samodla spannmål och baljväxter leder både till större skördar, samt till ett minskat behov av kvävegödsel och kemiska bekämpningsmedel inom jordbruket..

Supermiljöbloggen - 13 feb 20 kl. 17:26

Koldioxidutsläppen bromsade in under 2019

PÅ RÄTT VÄG:: Energisektorn står för den största andelen av de globala utsläppen av koldioxid. Under 2019 planade utsläppen från sektorn ut, tvärtemot vad prognoserna förutspått..

Supermiljöbloggen - 13 feb 20 kl. 12:29

Värmerekord på Antarktis

VARMT::Ett nytt värmerekord på 18,3 grader har nu uppmätts på Antarktis. Temperaturen höjs snabbare här än på många andra platser på jorden, vilket kan få stor påverkan på havsnivåhöjningen världen över..

Supermiljöbloggen - 12 feb 20 kl. 20:37

Techjättarnas greenwashing: skryter om förnybart men hjälper oljebolag

BLUFF:: Google, Microsoft och Amazon marknadsför sig med löften om klimatneutralitet och vindkraftsdrivna datahallar. Samtidigt tjänar de storkovan på att hjälpa fossilindustrin att hitta och utvinna ny olja..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.