Expressen > Nyheter

Wednesday, 21 October, 15:07

Expressen - 01 okt 13 kl. 03:26

Tullen blåste maffian på 700 miljoner kronorGÖTEBORG. Den gigantiska kokainsmugglingen värd 700 miljoner kronor misstänktes organiserad av en kinesisk triad, den kinesiska maffian. Men tullen i Göteborg la beslag på 200 kilo kokain och blåste maffian genom att fylla säckarna med makulerade EU-dokument. Kokainet hade lastats i en container i Peru och skulle till Tyskland men hamnade av misstag i Göteborg. Den 53-årige svenske huvudmannen har nu mot sitt nekande dömts till tio års fängelse av hovrätten i Göteborg..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
GÖteborg, Göteborg, EU, Peru, Tyskland

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tullen, blåste, maffian, 700miljoner kronor
Expressen - 14 okt 15 kl. 11:05

Tullen måste släppa in vapen och narkotika

Vapen och narkotika smugglas över Öresundsbron varje dag. Ofta i onödan. Tullens regler låter dem inte stoppa bilar som innehåller fler personer än det finns tullare på plats, avslöjar Lokaltidningen i dag.

GöteborgsPosten - 06 dec 18 kl. 11:14

Sonesson: Tullen måste förhindra spridning av rabies

Handeln med olagligt införda hundar omsätter mångmiljonbelopp. Enligt Tullverket är det bara en tidsfråga innan en människa blir rabiessmittad av en insmugglad hund. Det här är ännu ett larm om att tullen behöver mer resurser.

Kristianstadsbladet - 27 nov 18 kl. 19:00

Skåne: Tullen får betala 300 000 för uthälld whisky

Tullen måste betala mer än 300 000 kronor för whisky som hälldes ut av misstag. Nästan 300 flaskor whisky beslagtogs från en man stoppats i tullen i Helsingborg och ljugit om att flaskorna var för privat bruk. .

DN - 27 nov 18 kl. 08:41

Tullen hällde ut whisky av misstag – får betala 300 000 kronor

Tullen måste betala mer än 300.000 kronor för whisky som hälldes ut av misstag. .

Mobil - 20 nov 19 kl. 10:50

USA-tullen måste ha ett giltigt skäl för att granska din telefon

Att resa till USA innebär sedan en tid tillbaka att man riskerar att få sin mobiltelefon granskad av tullpersonal. Men nu kommer beskedet att det krävs skälig misstanke om brott, innan så kan ske..

YLE - 29 jan 13 kl. 17:07

Tullen registrerade många brott i fjol

Antalet tullbrott ökade år 2012 med 26 procent - och var därmed rekordstort. Ungefär 9 400 brott kom till tullens kännedom vilket är 2 000 fler än året innan. Antalet avslöjade tullbrott har stigit stadigt under de fem senaste åren, och är nu över dubbelt så stort som år 2007.

YLE - 04 jul 16 kl. 11:41

Tullen avslöjade olaglig sprithandel i Östnyland

Tullen har avslöjat ett fall där mer än 15 000 liter alkohol har förts in i Finland från Estland. Alkoholen har sålts olagligt i Östnyland. Tullen vill inte avslöja var i Östnyland spriten har sålts.

HBL - 02 jun 14 kl. 06:24

Tullen kan be om festdetaljer vid storimport av alkohol

Har man varit på kryssning och hämtat hem festdrycker kan man inom en snar framtid kontaktas av Tullen som undrar om man faktiskt använde dryckerna privat. Efter en lagändring som träder i kraft i början av juli kan Tullen göra förfrågningar gällande stora alkohollaster i efterhand. Kan man inte bevisa att man faktiskt ordnat en planerad fest får man betala kvarskatt för alkoholdryckerna man importerat.

Nerikes Allehanda - 15 sep 17 kl. 08:19

Åtal: Duo på inredningsföretag lämnade falska uppgifter i tullen – undanhöll 700 000 kronor

Två ansvariga i vid ett företag i länet åtalas för grovt tullbrott efter att ha importerat inredningsprylar från Kina och Indien.
Vd:n och den ekonomiansvarige ska ha lämnat falska uppgifter till tullen.
Systematiskt undanhöll de över 700 000 kronor, menar åklagaren..

YLE - 02 dec 12 kl. 11:32

Norge höjer kraftigt tullen på mat ? konflikt med EU

Norges beslut att efter årsskiftet kraftigt höja tullavgifterna på ost och kött har väckt stark kritik inom EU, rapporterar Sveriges radio. Ett norskt företag som köper svensk ost för 10 000 kronor måste betala 27 700 kronor i tullavgift för att föra osten över gränsen till Norge. För lamm- och nötkött blir tullavgiften ännu högre - upp till 429 procent, uppger SR.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.