Expressen > Nyheter

Tuesday, 17 January, 13:57

Expressen - 27 sep 13 kl. 11:19

Frias för gruppvåldtäkt ? rummet var för mörktSex tonårspojkar som tidigare dömts för en uppmärksammad gruppvåldtäkt på en 15-årig flicka i Tensta i mars frias nu av Svea hovrätt. Hovrätten ifrågasätter hur korrekta iakttagelser flickan kunde göra i ett mörkt rum där okända personer kom och gick. ? Domen ger uttryck för en dålig kvinnosyn, säger flickans målsägarbiträde Magnus Eriksson, till Expressen.se..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tensta, Svea, Magnus Eriksson, Expressen

Dela artikeln

1859 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Friasför , gruppvåldtäkt, rummetvar för , mörkt
BT - 25 apr 14 kl. 11:57

Frias efter nio år i fängelse

En man som avtjänat tio år i fängelse frias av hovrätten från alla anklagelser om flera grova våldtäkter på sin dotter. En man som avtjänat tio år i fängelse frias av hovrätten från alla anklagelser om flera grova våldtäkter på sin dotter. 66-åringen är därmed den person i Sverige som i modern tid suttit i fängelse längst på grund av en felaktig dom.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

May håller tal om kompromisslöst Brexit

Nu får vi slutligen veta vad hon tänker. Storbritanniens premiärminister Theresa May håller i dag sitt stora tal om Brexit. Hon vill ha en tydlig skilsmässa och kompromissar inte på kontrollen över invandringen.

Expressen - 4 timmar sedan

Ryska hoppet inför Trumps tillträde

MOSKVA. Ryssland hoppas på ljusare tider med Trump och att han - i rysk mening - ska lägga näsan mindre i blöt. Moskva anklagar nämligen USA för att försöka rekrytera ryska diplomater för och för att orättmätigt vilja sprida sina värderingar.

Expressen - 30 minuter sedan

Sex av tio bilar kan förbjudas i Stockholm

Ett nytt regelförslag kan göra att 60 procent av bilarna i Stockholms innerstad förbjuds inom bara några år. Ändringen rör upp känslor. – Det är helt orimligt.

Expressen - 1 timme sedan

Äldre kvinna hittades nerkyld och nerkissad

En äldre kvinna lämnades sittande i rullstolen hela natten – när hon hittades var kvinnan helt nerkyld.Några dagar senare missade hemvården att byta inkontinensskydd på kvinnan som låg nerkissad i sin säng hela natten.Nu har omsorgsförvaltningen gjort en anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg – och en anställd har fått sluta..

Expressen - 1 timme sedan

78-åring stoppades efter vansinnesfärd: "Spikmatta"

Polisen stoppade – med spikmatta – en 78-åring efter en vansinnesfärd i Värmland.Mannen gasade på ordentligt, vinglade och var nära på att krocka med flera lastbilar utmed vägen.– Poliserna följde efter och bedömde det som så pass angeläget att få stopp på bilen att de begärde ut en spikmatta, säger Stefan Dangardt, presstalesperson på polisen..

Expressen - 1 timme sedan

’Fel’ telefon – kunder stängs av från bank-ID

7,2 miljoner svenskar använder mobilt bank-ID för att legitimera sig. Men samtidigt ställs det också högre krav på att de som använder appen har en modern telefon. Förra veckan utestängdes runt tusen personer från appen, vilket Sydsvenskan var först med att skriva om.

Expressen - 1 timme sedan

Lärare sparkades efter islamkritik – får stöd av JK

På Twitter menade den vikarierande läraren att islam är en rasistisk hatideologi som uppmanar till folkmord – och fick sparken.Ett år innan dess sparkades läraren från Lunds kommun, även då för kommentarer om andra religioner.Lunds kommun kritiseras av Justitiekanslern som menar att läraren utnyttjat sin grundlagsskyddade yttrandefrihet..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Åklagaren kräver ny häktning

Åklagarna kräver att den 69-årige mannen som sköt ihjäl två bröder i Vallåkra ska häktas på nytt.Under förhandlingen i hovrätten har åklagarna krävt att mannen döms till minst nio års fängelse. .

Expressen - 2 timmar sedan

Sverige är näst bäst i världen på nytänkande

Sverige är världens näst bästa industriland när det kommer till nytänkande och innovationer. Det slås fast i en ny undersökning där ”Slaget om idéer” mäts och värderas..

Expressen - 2 timmar sedan

Cyklist påkörd av buss – okänt skadeläge

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Bangatan i Lund på tisdagen. Där har en buss kört på en cyklist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.