Expressen > Nyheter

Wednesday, 21 March, 21:24

Expressen - 27 sep 13 kl. 11:19

Frias för gruppvåldtäkt ? rummet var för mörktSex tonårspojkar som tidigare dömts för en uppmärksammad gruppvåldtäkt på en 15-årig flicka i Tensta i mars frias nu av Svea hovrätt. Hovrätten ifrågasätter hur korrekta iakttagelser flickan kunde göra i ett mörkt rum där okända personer kom och gick. ? Domen ger uttryck för en dålig kvinnosyn, säger flickans målsägarbiträde Magnus Eriksson, till Expressen.se..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tensta, Svea, Magnus Eriksson, Expressen

Dela artikeln

1859 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Friasför , gruppvåldtäkt, rummetvar för , mörkt
BT - 25 apr 14 kl. 11:57

Frias efter nio år i fängelse

En man som avtjänat tio år i fängelse frias av hovrätten från alla anklagelser om flera grova våldtäkter på sin dotter. En man som avtjänat tio år i fängelse frias av hovrätten från alla anklagelser om flera grova våldtäkter på sin dotter. 66-åringen är därmed den person i Sverige som i modern tid suttit i fängelse längst på grund av en felaktig dom.

Skånskan - 04 feb 17 kl. 05:00

”Slet i mig som jag är typ docka”

HÖRBY Den Hörbykvinna i 20-årsåldern som ska vara offer för gruppvåldtäkten har vittnat om hur flera gärningsmän höll fast henne och hur två av dem våldtog henne. Under polisförhören har hon uppgett att killarna slet i henne som om hon vore en trasdocka. ERWP.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Zuckerberg bryter tystnaden om Cambridge Analytica

Facebookgrundaren Mark Zuckerberg uttalar sig nu på sin egen Facebooksida om avslöjandet att företaget Cambridge Analytica fått tillgång till personlig information om 50 miljoner användare – och sålt den vidare till Donald Trumps presidentvalkampanj."Vi gjorde också misstag", skriver Zuckerberg..

Expressen - 15 minuter sedan

Schyman: Inget tyder på att Ryssland skulle angripa Sverige

Feministiskt initiativ vill skära ner försvaret med 14,2 miljarder kronor. Centerpartiets EU-parlamentariker Fredrik Federley undrar hur Sverige ska försvara sig utan en armé.– Förhoppningsvis har vi jobbat framgångsrikt med en nedrustning som också spridit sig till andra länder, säger Gudrun Schyman i en debatt mellan Federley och Fi-ledaren under kvällens avsnitt av ”Bara politik.

Expressen - 30 minuter sedan

Nu firar Margrethe första födelsedagen som änka

I mitten av februari avled prins Henrik, 83 år gammal.Två månader senare firar drottning Margrethe för första gången på 52 år sin födelsedag utan maken vid sin sida.Den danska drottningen har ändå bestämt att ta emot hälsningarna från allmänheten från sin balkong på Amalienborgs slott i Köpenhamn  .

Expressen - 30 minuter sedan

Zuckerberg bryter tystnaden om Cambridge Analytica

Facebookgrundaren Mark Zuckerberg uttalar sig nu på sin egen Facebooksida om avslöjandet att företaget Cambridge Analytica fått tillgång till personlig information om 50 miljoner användare – och sålt den vidare till Donald Trumps presidentvalkampanj..

Expressen - 45 minuter sedan

Näringslivsprofil häktad misstänkt för våldtäkt

En mycket känd näringslivsprofil är häktad misstänkt för våldtäkt.Brottet ska ha ägt rum under förra året.– Jag kan bekräfta att den här personen häktats misstänkt för våldtäkt, säger  kammaråklagare Ulrika Bentelius Egelrud..

Expressen - 1 timme sedan

Karolina Skog: Dieselbilar är bra på landsbygden

Dieselbilar ska bort från storstäderna. Men miljöminister Karolina Skog (MP) har ingenting emot dieselbilar i stort, och tycker de gärna får vara kvar på landsbygden. – Det är en effektiv motor och man behöver inte tanka så ofta, säger hon i Expressens politikmagasin "Bara Politik".

Expressen - 1 timme sedan

Ensamkommande fick inte åka på skolresa

De ensamkommande ungdomarna hade längtat och såg mycket fram emot klassresan till Polen.Men trots uppehållstillstånd och giltiga ID-handlingar nekades de gå ombord med resten av skolkamraterna.– Jag hade sett fram emot detta så länge och jag blev ledsen när de andra fick gå på båten, säger Hasib Rahimi, en av niondeklassarna som stoppades vid färjan..

Expressen - 1 timme sedan

Hovrätten fastställer hetsdom mot nazistledare

Nazistledaren Simon Lindberg utropade "hell seger" – en exakt översättning av tyskans "Sieg Heil".Samtidigt höjde han handen som i en Hitlerhälsning, fast med handen knuten i stället för utsträckt.Gesten och utropet anknyter till rashat, anser Svea hovrätten, som dömer Lindberg för hets mot folkgrupp..

Expressen - 1 timme sedan

Positiva trenden bruten – M tappar i mätning

Moderaternas uppåtgående trend i opinionen är bruten, visar DN/Ipsos marsmätning. Stödet för M ligger på 21 procent.Partiet är också sämre än huvudmotståndarna S och SD på att behålla väljare från valet 2014, enligt mätningen..

Expressen - 1 timme sedan

Ryska specialförband i drönarövning i Östersjön

Ryska specialstyrkor med ett 50-tal Spetsnaz-soldater har i veckan övat spaning med drönare i Östersjön.Flera försvarsövningar på svensk mark har under senare tid störts av främmande drönare och den ryska övningen sammanfaller med att en stor svensk försvarsövning ihop med amerikanska marinen avslutas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.