Expressen > Nyheter

Monday, 08 February, 04:52

Expressen - 27 sep 13 kl. 11:19

Frias för gruppvåldtäkt ? rummet var för mörktSex tonårspojkar som tidigare dömts för en uppmärksammad gruppvåldtäkt på en 15-årig flicka i Tensta i mars frias nu av Svea hovrätt. Hovrätten ifrågasätter hur korrekta iakttagelser flickan kunde göra i ett mörkt rum där okända personer kom och gick. ? Domen ger uttryck för en dålig kvinnosyn, säger flickans målsägarbiträde Magnus Eriksson, till Expressen.se..
Läs mer på Expressen


Läs mer om:
Tensta, Svea, Magnus Eriksson, Expressen

Dela artikeln

1859 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Friasför , gruppvåldtäkt, rummetvar för , mörkt
BT - 25 apr 14 kl. 11:57

Frias efter nio år i fängelse

En man som avtjänat tio år i fängelse frias av hovrätten från alla anklagelser om flera grova våldtäkter på sin dotter. En man som avtjänat tio år i fängelse frias av hovrätten från alla anklagelser om flera grova våldtäkter på sin dotter. 66-åringen är därmed den person i Sverige som i modern tid suttit i fängelse längst på grund av en felaktig dom.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Krossade ruta och satte eld på kontor

Ett kontor på Nydalatorg i Malmö utsattes för ett brandattentat vid två-tiden natten mot måndagen. – Vittnen såg två ynglingar som krossar en ruta och kastar in någon form av brandfarlig vätska, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl på polisen region syd..

Expressen - 4 timmar sedan

Så ska Danielsson lösa asylkrisen

Oroligheterna på landets asylboenden ökar i takt med att väntan på asylprövning blir längre. Nu sjösätter Migrationsverket en satsning – och uppmanar företag att erbjuda praktikplatser till asylsökande. – Vi måste få samhället i övrigt att ställa upp, säger Anders Danielsson, generaldirektör Migrationsverket..

Expressen - 5 timmar sedan

SD:s invit får kalla handen: "Otänkbart"

I "Agenda"-studion fortsatte Sverigedemokraternas flört med Moderaterna om regeringssamarbete. Men SD-inviten får kalla handen av Moderaterna och Elisabeth Svantesson. – Vi skulle kunna vara garanten för att Moderaterna inte drar för långt åt höger, säger Paula Bieler, SD.

Expressen - 5 timmar sedan

Tusentals smurfar försökte slå rekord

Över 2000 blåklädda smurfar samlades för att försöka slå världsrekordet i antal smurfar i tyska Waldshut-Tiengen på söndagen. – Spänningen var mycket stor. Hela evenemanget tog mer än ett år av förberedelser, säger Michael Bernatek som anordnat evenemanget..

Expressen - 5 timmar sedan

Flera polispatruller till akuten efter "stök"

Flera polispatruller har skickats till akutmottagningen i Malmö. Enligt polisen uppges det vara stökigt på plats. – Det ska vara mycket människor som stökat runt, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral region syd..

Expressen - 5 timmar sedan

Trafikverket varnar för frosthalka

Se upp om du ska bege dig ut i trafiken på söndagskvällen. Det råder ishalka i stora delar av norra Sverige och SMHI har under söndagen gått ut med en klass 1 varning i Västerbotten. – Nederbörden kommer som regn över norrlandskusten och när den faller på kalla vägbanor blir det risk för halka, säger Ina Wollertsen, vid väderinstitutet Storm..

Expressen - 5 timmar sedan

Inkräktare avslöjades på övervakningsfilm

Polisen larmades till ett företag i Landskrona under söndagskvällen efter att väktare sett obehöriga inne på området på en övervakningsfilm. En person kunde gripas av väktare inne på företag – en annan spårades upp av en hundpatrull. – Han hittades i en lastbilshytt, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral region syd..

Expressen - 5 timmar sedan

Familjen väntar för att komma över till Turkiet

KILIS. Mousa Ibrahim och Halloum Abd al Aziz, och deras fem barn har flytt fyra gånger för att komma undan kriget i Syrien. Nu väntar de tillsammans med 35 000 andra för att komma över till Turkiet.

Expressen - 6 timmar sedan

Chaufför anmäld – för sabotage på bussar

Flera gånger under de senaste åren har en kortläsare på stadsbussarna i Växjö utsatts för sabotage. Men det förmodligen inte en ogin kund som ligger bakom skadegörelsen. Misstankarna riktas mot en av chaufförerna, skriver Smålandsposten..

Expressen - 6 timmar sedan

Så kan Gårdalänken ersätta Västlänken

Den så kallade Gårdalänken är kritikernas alternativ till den planerade järnvägstunneln Västlänken. I två veckor har alternativet ställts ut i Göteborg. – Vill man vara med och påverka ska man kräva att beslutet om Västlänken omprövas, säger Hans Cedermark, från Gårdagruppen som har tagit fram alternativet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.