Nyan > Svenskfinland

Friday, 14 December, 15:21

Liknande nyheter

Taggar: Ökat, intresseför , Skördefesten
Nyan - 05 sep 16 kl. 07:33

Skördefesten kan bli skarvkalas

Niskas populära plåtbröd är kända för att innehålla annorlunda råvaror. Skarvkött är deras nyaste och kanske mest udda fyllningsalternativ, som dock ännu inte finns på menyn.
– Företagare är problemlösare.

NSD - 26 aug 18 kl. 16:36

Intresse för lägenheter på marknad

Bodenbo fick en positiv respons för sina nya bostäder på Skördefesten..

Skånskan - 16 sep 18 kl. 10:50

Stort intresse för skördefesten

FLYINGE För andra året i rad arrangerades Flyinge skördefest och matmarknad på Flyingegården.
Intresset var stort och under hela eftermiddagen strömmade folk till.– Det ser bra ut, trots regnskurarna.

Nyan - 07 feb 17 kl. 18:38

Öppna gårdar redan nu i vår

I maj får skördefesten en syster. Då anordnas nämligen evenemanget Åland grönskar för första gången.
Bakom Åland grönskar ligger föreningen Skördefestens vänner.

Barometern - 01 okt 14 kl. 10:00

Flest bilar över bron på fredagen

Jämfört med en vanlig dag ökade antalet bilar över bron med mer än det dubbla när det var skördefestfredag. Torsdagen före skördefesten var det totalt 18 318 fordon som färdades över bron. Veckan därpå, vid skördefestens invigning, var antalet fordon som körde över bron 22 505.

Nyan - 13 sep 13 kl. 12:00

Skördefestens vänner raggar medlemmar

Den nybildade föreningen Skördefestens vänner jagar medlemmar som bäst. Under Skördefesten får alla besökare information om föreningen på programbladet och Skördefestpasset, och Liz Mattsson som är sekreterare i styrelsen hoppas att många ska välja att stödja föreningen.
?

YA - 04 aug 14 kl. 11:11

Årets skördefest - en het historia

Foto: Martina Eriksson

Länge var det oklart om Sven-Bertil Svenssons satsning på att grilla en hel oxe skulle lyckas. Det är mycket ovanligt att man ger sig på ett sådant projekt och det var inte alls säkert att det skulle lyckas.Den helstekta oxen började grillas redan tidigt på lördagskvällen och inte förrän på söndagsmorgonen kunde Sven-Bertil Svensson andas ut.

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 13 kl. 06:00

Gröna delikatesser i långa banor

Flera hundra besökare, det kunde Östanbjörke bygdegårdsförening räkna in när den traditionella Skördefesten arrangerades i lördags. ? Vilket intresse!

Skånskan - 21 aug 16 kl. 06:00

Lång väntan på skördedag snart över

KÅGERÖD Vart tredje år arrangeras Skördedagen i Kågeröd. Från första början var tanken att visa var maten kom ifrån, men det har blivit minst lika aktuellt att göra i dag.Det är i år mer än 150 personer som är engagerade under Skördedagen som hålls på Åkesholm.

Sydöstran - 29 sep 18 kl. 15:10

Ronneby glöder i höst

Premiären för Höstglöd visade på stort intresse. Lokala producenter sålde både närproducerade matvaror och visade upp konst till Blekingebornas stora förtjusning. – Tänk om vi kan börja konkurrera med Skördefesten på Öland, säger Äggabodens Peter Fransson..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Landskapet förlänger Ansgar–avtal

Landskapsregeringen har beslutat att förlänga avtalet med Ansgar ab om trafik mellan Kumlinge och Enklinge med tolv månader, men inte trafiken mellan Asterholma, Lappo och Torsholma. Avtalets sista dag är för trafiken mellan Enklinge och Kumlinge den 30 september 2020 och för trafiken mellan Asterholma, Lappo och Torsholma 30 september 2019. Samtidigt beslöts att den genomkörbara färjan m/s Bärö blir huvudfärja för Enklinge-Kumlingelinjen och m/s Rosala II blir reservfärja under optionstiden.

Nyan - 3 timmar sedan

Lördagsgodis med kultursmak

I morgon blir en riktig kulturlördag – med teater, direktsänd opera, en julkonsert utöver det vanliga samt ett museum med fri entré och rabatterade presenter i shopen. document.domain = 'nyan.

Nyan - 4 timmar sedan

Toivonen anmäler för falsk angivelse

Stephan Toivonen har nu polisanmält 11 namngivna personer och ett nätverk för falsk angivelse. Han yrkar på straff och ett skadestånd på 40 000 euro som ska erläggas solidariskt.   Läs mera i morgondagens Nya Åland.

Nyan - 5 timmar sedan

Körpengar till cancerförening

Intäkterna från Intermezzokörens två julkonserter, i Mariehamn och i Hammarland, blev hela 1 769,25 euro. De pengarna går nu till Ålands cancerförening och specifikt till fonderna för Rosa och Blå bandet. Pengarna kom dels in på programbladsförsäljning, dels genom en sparbössa för frivilliga donationer.

Nyan - 6 timmar sedan

Bartsgårda-avslaget förbryllar mäklaren

Bartsgårda-affären, där de nya ägarna nekats jordförvärvstillstånd, väcker frågor kring regelverk och hembygdsrätt. Mäklaren Inger Lyyski efterlyser mer tydlighet. – Ja, eftersom vi är tagna lite på sängen av detta nekande beslut.

Nyan - 7 timmar sedan

Vårdö kommun slog fast budgeten

Vårdö kommunfullmäktige har godkänt budgeten för nästa år. Slutsiffran för årets budget blir nästan 160 000 euro på minus jämfört med nästan 200 000 i fjol. Årsbidraget blir positivt – 32 000 euro.

Nyan - 9 timmar sedan

Handlingar saknas i ÅBF-ansökan

Varken bokslut eller revisionsberättelse för 2017 finns med i Ålands bildningsförbunds ansökan om 65 000 euro i landskapsbidrag för 2019. document.domain = 'nyan.

Nyan - 20 timmar sedan

Nya bankautomater tar emot sedlar

Åländska kontantanvändare kan nu glädja sig åt två insättningsautomater för sedlar, en vid Nordeas kontor på Torggatan och en i Maxinge.
Automaterna har just kommit på plats, installerade av företaget Automatia Pankkiautomaatit. – Det går att sätta in sedlar i valörerna 5 till 500 euro, säger Marianna Routsalainen från Automatia.

Nyan - 20 timmar sedan

Se bilder från luciafirandet

Foto: Jonas Edsvik Jonas Edsvik jonas.edsvik@nyan.ax Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 21 timmar sedan

ÅHS ekonomichef säger upp sig

ÅHS ekonomichef Marie Lövgren har sagt upp sig. Hon har varit tjänstledig sedan den 1 mars, och kommer nu alltså inte tillbaka. – Vi tar upp det här ärendet på styrelsemötet på fredag, säger ÅHS styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson (MSÅ).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.