Nyan > Svenskfinland

Sunday, 24 February, 01:49

Nyan - 26 sep 13 kl. 13:31

Ökat intresse för SkördefestenFler och fler turister och ungdomar besöker Skördefesten ? som under helgen även uppnådde sitt mål om 200 nya medlemmar till den nystartade föreningen..
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Skördefesten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökat, intresseför , Skördefesten
Nyan - 05 sep 16 kl. 07:33

Skördefesten kan bli skarvkalas

Niskas populära plåtbröd är kända för att innehålla annorlunda råvaror. Skarvkött är deras nyaste och kanske mest udda fyllningsalternativ, som dock ännu inte finns på menyn.
– Företagare är problemlösare.

NSD - 26 aug 18 kl. 16:36

Intresse för lägenheter på marknad

Bodenbo fick en positiv respons för sina nya bostäder på Skördefesten..

Skånskan - 16 sep 18 kl. 10:50

Stort intresse för skördefesten

FLYINGE För andra året i rad arrangerades Flyinge skördefest och matmarknad på Flyingegården.
Intresset var stort och under hela eftermiddagen strömmade folk till.– Det ser bra ut, trots regnskurarna.

Nyan - 07 feb 17 kl. 18:38

Öppna gårdar redan nu i vår

I maj får skördefesten en syster. Då anordnas nämligen evenemanget Åland grönskar för första gången.
Bakom Åland grönskar ligger föreningen Skördefestens vänner.

Barometern - 01 okt 14 kl. 10:00

Flest bilar över bron på fredagen

Jämfört med en vanlig dag ökade antalet bilar över bron med mer än det dubbla när det var skördefestfredag. Torsdagen före skördefesten var det totalt 18 318 fordon som färdades över bron. Veckan därpå, vid skördefestens invigning, var antalet fordon som körde över bron 22 505.

Nyan - 13 sep 13 kl. 12:00

Skördefestens vänner raggar medlemmar

Den nybildade föreningen Skördefestens vänner jagar medlemmar som bäst. Under Skördefesten får alla besökare information om föreningen på programbladet och Skördefestpasset, och Liz Mattsson som är sekreterare i styrelsen hoppas att många ska välja att stödja föreningen.
?

YA - 04 aug 14 kl. 11:11

Årets skördefest - en het historia

Foto: Martina Eriksson

Länge var det oklart om Sven-Bertil Svenssons satsning på att grilla en hel oxe skulle lyckas. Det är mycket ovanligt att man ger sig på ett sådant projekt och det var inte alls säkert att det skulle lyckas.Den helstekta oxen började grillas redan tidigt på lördagskvällen och inte förrän på söndagsmorgonen kunde Sven-Bertil Svensson andas ut.

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 13 kl. 06:00

Gröna delikatesser i långa banor

Flera hundra besökare, det kunde Östanbjörke bygdegårdsförening räkna in när den traditionella Skördefesten arrangerades i lördags. ? Vilket intresse!

Skånskan - 21 aug 16 kl. 06:00

Lång väntan på skördedag snart över

KÅGERÖD Vart tredje år arrangeras Skördedagen i Kågeröd. Från första början var tanken att visa var maten kom ifrån, men det har blivit minst lika aktuellt att göra i dag.Det är i år mer än 150 personer som är engagerade under Skördedagen som hålls på Åkesholm.

Sydöstran - 29 sep 18 kl. 15:10

Ronneby glöder i höst

Premiären för Höstglöd visade på stort intresse. Lokala producenter sålde både närproducerade matvaror och visade upp konst till Blekingebornas stora förtjusning. – Tänk om vi kan börja konkurrera med Skördefesten på Öland, säger Äggabodens Peter Fransson..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

På glid över frusen fjärd

Ivarskärsfjärden var ett populärt utflyktsmål för långfärdsskridskoåkare i lördagssolen. .

Nyan - 7 timmar sedan

Polisen hittade efterlyst person

Polisen ”purrade” efterlysta personer under lördagsmorgonen, skriver man i ett pressmeddelande. En person påträffades och fördes till polisstationen. Man ägnade sig också åt att granska tunga fordon på lördagen.

Nyan - 7 timmar sedan

Man misshandlade kvinna på kryssningsfartyg

Bilden är arrangerad. En kvinna anmäldes ha utsatts för misshandel av en manlig bekant på ett kryssningsfartyg. Polisen kallades till fartyget på lördagsmorgonen.

Nyan - 8 timmar sedan

Storseger för ÅU i träningsmatch

FOTBOLL. Det blev storseger med 3-0 för Åland United i lördagens träningsmatch mot svenska AIK. Tvåmålsskytt för hemmalaget blev Rosa Maria Herreros Ossorio, medan Signy Aarna också stod för ett.

Nyan - 10 timmar sedan

IFK kryssade i Esbo

Det blev 90 minuter utan mål och ett poäng till kontot när IFK Mariehamn mötte FC Honka i Finlands cup på lördagseftermiddagen. IFK ligger nu med sina fem poäng näst sist i sin grupp, men avancerar trots det till slutspel om man vinner sin nästa match mot HIFK nästa söndag. Läs mer i söndagens och måndagens Nya åland!

Nyan - 14 timmar sedan

Stor januariökning på hotellen

Totala antalet övernattningar på hotellen i januari var 6 334, vilket innebär en ökning om nästan 41 procent jämfört med januari 2018. Övernattningarna ökande både från Finland och från Sverige, rapporterar Åsub. – De finländska övernattningarna ökade med nästan 78 procent och de svenska med åtta procent jämfört med samma period i fjol.

Nyan - Igår: 19:06

Robotworkshop nästa vecka

Jonny Björkström från Robot Workshop Finland kommer till Åland under nästa vecka för att lära barn och ungdomar robotprogrammering. Dagtid hålls kurser i Ytternäs skola och på kvällstid får barn och unga från hela landskapet möjlighet att gå en workshop i två dagar. Det skriver Kodarklubben i ett pressmeddelande.

Nyan - Igår: 18:00

Sjöräddningen testar MY-diesel

Sjöräddningen erhöll 2018 10 000 i Paf-medel för att testa ekologiska drivmedel. Då gick man in för att prova syntetbränslet Ecopar som främst minskar på utsläpp av miljö- och hälsofarliga partiklar. Nya Åland berättade i en artikel (14.

Nyan - Igår: 17:00

Enklare starta aktiebolag

Det ska bli enklare att starta aktiebolag. I juli blir det enklare att starta nya företag då minimikapitalkravet på 2 500 euro slopas för privata aktiebolag, skriver justitieministeriet i ett pressmeddelande. Ändringen ska ännu stadfästas av presidenten.

Nyan - Igår: 15:35

Ålcom får förnyad nätkoncession

Tre bolag – Elisa, Telia och Ålcom– får nätkoncessioner för Åland fram till 2033. Det har Kommunikationsministeriet bestämt. Beslutet innebär att bolagen får bredare frekvensband än tidigare och kan erbjuda 5G.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.