Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 16 October, 07:26

Nyan - 26 sep 13 kl. 13:31

Ökat intresse för SkördefestenFler och fler turister och ungdomar besöker Skördefesten ? som under helgen även uppnådde sitt mål om 200 nya medlemmar till den nystartade föreningen..
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Skördefesten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökat, intresseför , Skördefesten
Nyan - 05 sep 16 kl. 07:33

Skördefesten kan bli skarvkalas

Niskas populära plåtbröd är kända för att innehålla annorlunda råvaror. Skarvkött är deras nyaste och kanske mest udda fyllningsalternativ, som dock ännu inte finns på menyn.
– Företagare är problemlösare.

NSD - 26 aug 18 kl. 16:36

Intresse för lägenheter på marknad

Bodenbo fick en positiv respons för sina nya bostäder på Skördefesten..

Skånskan - 16 sep 18 kl. 10:50

Stort intresse för skördefesten

FLYINGE För andra året i rad arrangerades Flyinge skördefest och matmarknad på Flyingegården.
Intresset var stort och under hela eftermiddagen strömmade folk till.– Det ser bra ut, trots regnskurarna.

Nyan - 07 feb 17 kl. 18:38

Öppna gårdar redan nu i vår

I maj får skördefesten en syster. Då anordnas nämligen evenemanget Åland grönskar för första gången.
Bakom Åland grönskar ligger föreningen Skördefestens vänner.

Barometern - 01 okt 14 kl. 10:00

Flest bilar över bron på fredagen

Jämfört med en vanlig dag ökade antalet bilar över bron med mer än det dubbla när det var skördefestfredag. Torsdagen före skördefesten var det totalt 18 318 fordon som färdades över bron. Veckan därpå, vid skördefestens invigning, var antalet fordon som körde över bron 22 505.

Nyan - 13 sep 13 kl. 12:00

Skördefestens vänner raggar medlemmar

Den nybildade föreningen Skördefestens vänner jagar medlemmar som bäst. Under Skördefesten får alla besökare information om föreningen på programbladet och Skördefestpasset, och Liz Mattsson som är sekreterare i styrelsen hoppas att många ska välja att stödja föreningen.
?

YA - 04 aug 14 kl. 11:11

Årets skördefest - en het historia

Foto: Martina Eriksson

Länge var det oklart om Sven-Bertil Svenssons satsning på att grilla en hel oxe skulle lyckas. Det är mycket ovanligt att man ger sig på ett sådant projekt och det var inte alls säkert att det skulle lyckas.Den helstekta oxen började grillas redan tidigt på lördagskvällen och inte förrän på söndagsmorgonen kunde Sven-Bertil Svensson andas ut.

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 13 kl. 06:00

Gröna delikatesser i långa banor

Flera hundra besökare, det kunde Östanbjörke bygdegårdsförening räkna in när den traditionella Skördefesten arrangerades i lördags. ? Vilket intresse!

Skånskan - 21 aug 16 kl. 06:00

Lång väntan på skördedag snart över

KÅGERÖD Vart tredje år arrangeras Skördedagen i Kågeröd. Från första början var tanken att visa var maten kom ifrån, men det har blivit minst lika aktuellt att göra i dag.Det är i år mer än 150 personer som är engagerade under Skördedagen som hålls på Åkesholm.

Sydöstran - 29 sep 18 kl. 15:10

Ronneby glöder i höst

Premiären för Höstglöd visade på stort intresse. Lokala producenter sålde både närproducerade matvaror och visade upp konst till Blekingebornas stora förtjusning. – Tänk om vi kan börja konkurrera med Skördefesten på Öland, säger Äggabodens Peter Fransson..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Kritisk till bristande info om färjlinje

Landskapsregeringen planerar att lägga om färjtrafiken mellan Vårdö Hummelvik och Brändö Torsholma. Fyra färjor ska bli tre, men kapaciteten ska öka.
Från den 1 september 2019 är det planerat att endast Alfågeln ska trafikera Torsholma – Vårdö.

Nyan - 3 timmar sedan

David Batra till Åland i maj

Den svenska stjärnkomikern David Batra besöker Alandica i Mariehamn den 1 maj 2019 med showen ”Elefanten i rummet – han som är gift med henne”. Det blir första anhalten på hans Finlandsturné till fem platser. David Batra är just nu aktuell i serien Världens sämsta indier i SVT, och har setts i en tv-sammanhang som Parlamentet och Kvarteret Skatan.

Nyan - 11 timmar sedan

USA-satsning för mc-förare

Ida Zetterström kommer att tävla med sin nyinköpta motorcykel i USA i klassen Pro Street Bike (motsvarigheten till Super Street Bike i Norden) under världsfinalerna den 14-18 november i Valdosta South Georgia. Efter tävlingen är planen att skicka hem motorcykeln för att tävla med den här i Norden under säsongen 2019. – Detta är en otroligt stor satsning för oss och som det ser ut nu så kommer Ida att vara den enda tjejen samt den yngsta föraren som tävlar i klassen Pro Street Bike på finalerna i USA, sägs i ett pressmeddelande från Alandia Motorsport.

Nyan - 12 timmar sedan

På Flykt-spel ska skapa förståelse

Rollspelet På Flykt som Ålands Röda Kors har börjat arrangera ska ge deltagarna en djupare förståelse för hur det är att vara flykting. Spelet tar avstamp från en fiktiv krissituation och deltagarna får sedan roller som medlemmar i en familj på flykt.
Spelet börjar med att deltagarna tvingas fly snabbt.

Nyan - 13 timmar sedan

Villkorligt fängelse för grovt rattfylleri

Ålands tingsrätt har dömt en man till villkorligt fängelse och dagsböter för grovt rattfylleri. Mannen hade i juni år kört personbil från Mariehamn till Lemland trots att han var berusad. Mannen hade en blodalkoholhalt på minst 1,89 promille under färden.

Nyan - 14 timmar sedan

Seminarium följer upp dikesvandring

Föreningen Rädda Lumparen höll en dikesvandring i Finbyområdet, Sund i juni 2016. Nu ska vandringen följas upp med ett seminarium på tisdag den 16 oktober. I seminariet deltar en rad olika personer om vad som gjorts, görs och planerar göras för området.

Nyan - 15 timmar sedan

”Adoptera inte gatuhundar”

Landskapsveterinär Mohammad Jaber Alipour vill på nytt avråda från adoption av gatuhundar från Rumänien eller något annat land. Skälet är risken för att sjukdomar sprids, och för att det blir dyrt för köparen.
Rabies kan drabba alla däggdjur, och inkubationstiden är lång.

Nyan - 18 timmar sedan

Niklas Hallner förnyade segern i Gäddfajten

Den svenska fisketävlingen Gäddfajten 2018 avgjordes igen på Åland. Efter en jämn tävling tog Niklas Hallner hem sin tredje seger.
Den här gången drog vinnaren upp 15 gäddor medan tvåan Niklas Johansson fick 13.

Nyan - 19 timmar sedan

Bravo Kökar teatergrupp!

Som besatt far vinden fram över de kala bergen. Så börjar Benita Mattsson-Eklunds högst läsvärda roman ”Kedjans hämnd” från 1986. Här skildras hur Kökarsborna drabbas av mord, plundringar och kidnappningar av besättningen på sjörövarfartyget Kedjan och hur en av dem som ska skydda befolkningen, prästen, visar sig vara mer intresserad av sjörövarnas guldkista än av att rädda livhanken på några fattiga Kökarbor.

Nyan - 20 timmar sedan

Historiskt ponnytrav på Åland

HÄSTSPORT. För första gången har det arrangerats ponnytravtävlingar på Åland. Två lopp kördes och totalt deltog åtta ekipage.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.