UT > Nyheter

Thursday, 23 November, 10:26

UT - 26 sep 13 kl. 07:22

Länsstyrelsen upphäver bygglovKommunen godkände bygglovet. Grannarna överklagade. Ett inrett loft fick länsstyrelsen att upphäva kommunens beslut.
Det skulle bli familjens drömhus. Tomten var köpt, bygglovet utformat efter stadsarkitektens råd.
Läs mer på UT
Läs mer om:
Gunilla Pettersson, Boverket, Pettersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Länsstyrelsen, upphäver, bygglov
YA - 30 jul 13 kl. 06:30

Länsstyrelsen upphäver bygglov

Länsstyrelsen upphäver det bygglov Simrishamns kommun beviljat Manfred Koch, tidigare ordförande i byggnadsnämnden. Myndigheten menar att bygget är för stort och strider mot planbestämmelserna.
Manfred Koch känner inte till beslutet då Ystads Allehanda kontaktar honom.?

SmålandsPosten - 22 okt 13 kl. 10:55

Länsstyrelsen upphäver bygglov för mast

Länsstyrelsen upphäver nu ett byggnadslov för en 4G-mast för mobiltelefoni med tillhörande teknikbod i rondellen vid korsningen Mörners väg/Sandsbrovägen. Det var i april i år som Byggnadsnämnden beviljade bygglov för masten som skulle placeras i mitten av rondellen. Den var tänkt att utformas som en segelbåtsmast och teknikutrymmena planerades under mark.

Kristianstadsbladet - 10 jun 16 kl. 03:00

Länsstyrelsen upphäver bygglov för beachhandbollen

Länsstyrelsen upphäver det tillfälliga bygglovet för bland annat beachhandbollen i sommar. Men beslutet ser inte ut att få någon praktisk verkan..

BT - 23 sep 13 kl. 15:04

Länsstyrelsen upphäver byggbeslut

Länsstyrelsen upphäver ett överklagat beslut från miljö- och byggnämnden i Ulricehamns kommun. Det handlar om ett bygglov för ett enfamiljshus, som är en halvmeter högre än vad detaljplanen för det aktuella området i Ulricehamn föreskriver. Men miljö- och byggnämnden godkände ändå huset, och menade att avvikelsen från detaljplanen var liten.

Skånskan - 08 okt 15 kl. 11:04

Länsstyrelsen upphäver detlajplan i Skanör

SKANÖR Länsstyrelsen upphäver detaljplanen för lägenheter vid Axelsons torg i Skanör på grund av risken för översvämning och erosion.Detaljplanen innehåller 8-10 nya lägenheter vid Axelsons torg i Skanör och vissa byggrätter på två grannfastigheter. Planen ger även möjlighet att anlägga en skyddsvall mot högt vattenstånd.

Kristianstadsbladet - 24 nov 15 kl. 03:00

Länsstyrelsen upphäver nämndbeslut

Länsstyrelsen upphäver ett beslut om ändrad användning av ekonomibyggnad till bostadshus som tillsyns- och tillståndsnämnden fattade i april. Alla angränsande fastighetsägare har inte fått säga sitt, menar länsstyrelsen..

YA - 02 sep 16 kl. 03:00

Länsstyrelsen upphäver detaljplan

Länsstyrelsen upphäver en detaljplan som skulle medge nybyggnation. Ett av skälen är den nya översiktsplanen..

Nerikes Allehanda - 24 dec 16 kl. 05:05

Länsstyrelsen upphäver BMB:s beslut om strandskyddsdispens

Bastun som planerats vid ett torp i Ljusnarsberg kommun får inte byggas. Länsstyrelsen upphäver beslutet om stranskyddsdispens som Bergslagens miljö- och byggnämnd beviljat. Orsaken är att bastun är för stor..

BT - 11 jul 16 kl. 16:01

Länsstyrelsen upphäver avslag för mastbygge

Samverkansnämnen miljö och bygg avslog i april i år ansökan om bygglov för en ny fackverksmast i Hökerum. Nu upphäver Länsstyrelsen beslutet..

Nya Wermlands Tidningen - 14 mar 13 kl. 08:10

Länsstyrelsen upphäver Ömmeln-planer

Länsstyrelsen i Värmland upphäver Säffle kommuns beslut att anta detaljplanen för Ömmelns fritidshusområde i Svanskog..

Fler nyheter från UT

UT - 1 timme sedan

Många kör på diesel – trots hot om förbud

Försäljningen av begagnade dieselbilar i Sverige ökar. Trots skandaler bland biltillverkare och hot om strängare miljözoner i svenska städer väljer många att köra på diesel..

UT - 1 timme sedan

Svenskarna sätter lägre julbudget

Handeln spår en ny rekordjul i högkonjunkturen. Men svenska hushåll, framför allt barnfamiljer, planerar att spendera mindre pengar. – Det kan ha att göra med försiktigheten på bostadsmarknaden, säger konsumentvägledaren Maria Wiezell..

UT - 2 timmar sedan

Birgitta ordnar jubileumsfest

I år är det 50 år sedan riksförbundet för mental och social hälsa, RSMH, organiserade sig och startade en förening. Därför ställer Ulricehamnsföreningen till med fest. Bakom den står en av de drivande, Birgitta Wigren..

UT - 9 timmar sedan

Min bror och jag

Jag har en bror. Han är allting jag är inte är. Lång och ståtlig, tyst och fundersam, lugn och säker..

UT - 9 timmar sedan

Duellen om Black Friday:…Köphets eller chans till fynd?

Årets bästa shoppinghelg för vissa - medan andra ser det som ännu ett exempel på osund köphets. UT har träffat två personer med olika syn på fenomenet Black Friday..

UT - 9 timmar sedan

Ökande efterfrågan på vegetarisk lunch

Många väljer i dag att utesluta kött och fisk ur maten och helt köra på den vegetariska linjen. Men, hur många vegetariska alternativ finns för den som vill äta grönt på Ulricehamns lunchrestauranger? UT gjorde en stor koll på vad som finns – och vad som efterfrågas..

UT - 11 timmar sedan

Leende Landgren ledde UIF till viktig seger

UIF hade fått torsk i fyra raka bortamatcher. Då reste laget till Bohuslän och vann mot Stenungsund. Dennis Landgren var inblandad i fyra av bortalagets sex mål..

UT - 16 timmar sedan

Matthijs kan vinna pris i Spanien

Tilda Matthijs från Ulricehamn har chansen att ta hem utmärkelsen säsongens bästa nyförvärv i spanska handbollsligan..

UT - 16 timmar sedan

Lokala talanger på provträning i Dalstorp

Tre unga division 5-spelare som visat målfarlighet under 2017 tränar för närvarande med Dalstorp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.