UT > Nyheter

Monday, 25 June, 13:20

UT - 26 sep 13 kl. 07:22

Länsstyrelsen upphäver bygglovKommunen godkände bygglovet. Grannarna överklagade. Ett inrett loft fick länsstyrelsen att upphäva kommunens beslut.
Det skulle bli familjens drömhus. Tomten var köpt, bygglovet utformat efter stadsarkitektens råd.
Läs mer på UT
Läs mer om:
Gunilla Pettersson, Boverket, Pettersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Länsstyrelsen, upphäver, bygglov
YA - 30 jul 13 kl. 06:30

Länsstyrelsen upphäver bygglov

Länsstyrelsen upphäver det bygglov Simrishamns kommun beviljat Manfred Koch, tidigare ordförande i byggnadsnämnden. Myndigheten menar att bygget är för stort och strider mot planbestämmelserna.
Manfred Koch känner inte till beslutet då Ystads Allehanda kontaktar honom.?

SmålandsPosten - 22 okt 13 kl. 10:55

Länsstyrelsen upphäver bygglov för mast

Länsstyrelsen upphäver nu ett byggnadslov för en 4G-mast för mobiltelefoni med tillhörande teknikbod i rondellen vid korsningen Mörners väg/Sandsbrovägen. Det var i april i år som Byggnadsnämnden beviljade bygglov för masten som skulle placeras i mitten av rondellen. Den var tänkt att utformas som en segelbåtsmast och teknikutrymmena planerades under mark.

Kristianstadsbladet - 10 jun 16 kl. 03:00

Länsstyrelsen upphäver bygglov för beachhandbollen

Länsstyrelsen upphäver det tillfälliga bygglovet för bland annat beachhandbollen i sommar. Men beslutet ser inte ut att få någon praktisk verkan..

BT - 23 sep 13 kl. 15:04

Länsstyrelsen upphäver byggbeslut

Länsstyrelsen upphäver ett överklagat beslut från miljö- och byggnämnden i Ulricehamns kommun. Det handlar om ett bygglov för ett enfamiljshus, som är en halvmeter högre än vad detaljplanen för det aktuella området i Ulricehamn föreskriver. Men miljö- och byggnämnden godkände ändå huset, och menade att avvikelsen från detaljplanen var liten.

Skånskan - 08 okt 15 kl. 11:04

Länsstyrelsen upphäver detlajplan i Skanör

SKANÖR Länsstyrelsen upphäver detaljplanen för lägenheter vid Axelsons torg i Skanör på grund av risken för översvämning och erosion.Detaljplanen innehåller 8-10 nya lägenheter vid Axelsons torg i Skanör och vissa byggrätter på två grannfastigheter. Planen ger även möjlighet att anlägga en skyddsvall mot högt vattenstånd.

Kristianstadsbladet - 24 nov 15 kl. 03:00

Länsstyrelsen upphäver nämndbeslut

Länsstyrelsen upphäver ett beslut om ändrad användning av ekonomibyggnad till bostadshus som tillsyns- och tillståndsnämnden fattade i april. Alla angränsande fastighetsägare har inte fått säga sitt, menar länsstyrelsen..

YA - 02 sep 16 kl. 03:00

Länsstyrelsen upphäver detaljplan

Länsstyrelsen upphäver en detaljplan som skulle medge nybyggnation. Ett av skälen är den nya översiktsplanen..

Nerikes Allehanda - 24 dec 16 kl. 05:05

Länsstyrelsen upphäver BMB:s beslut om strandskyddsdispens

Bastun som planerats vid ett torp i Ljusnarsberg kommun får inte byggas. Länsstyrelsen upphäver beslutet om stranskyddsdispens som Bergslagens miljö- och byggnämnd beviljat. Orsaken är att bastun är för stor..

BT - 11 jul 16 kl. 16:01

Länsstyrelsen upphäver avslag för mastbygge

Samverkansnämnen miljö och bygg avslog i april i år ansökan om bygglov för en ny fackverksmast i Hökerum. Nu upphäver Länsstyrelsen beslutet..

Nya Wermlands Tidningen - 14 mar 13 kl. 08:10

Länsstyrelsen upphäver Ömmeln-planer

Länsstyrelsen i Värmland upphäver Säffle kommuns beslut att anta detaljplanen för Ömmelns fritidshusområde i Svanskog..

Fler nyheter från UT

UT - 15 minuter sedan

Marbäck: Larm om gräsbrand var kontrollerad eldning

Flera enheter från räddningstjänsten larmades under måndagseftermiddagen till Marbäck efter ett larm om en brand i terrängen. .

UT - 4 timmar sedan

Brott: Två inbrott upptäckta under natten

Under måndagsmorgonen upptäcktes två inbrott som ska ha skett under natten i Ulricehamn. .

UT - 4 timmar sedan

Utflyktstips: Ring så öppnar vi

Det finns många samlare och flera föreningar i trakten. UT har listat några av dem, som kan passa för ett besök i sommar. Men glöm inte ringa före!.

UT - 4 timmar sedan

På spaning efter Ulricehamns bästa utsikter

Den kuperade naturen runt Åsunden är utmärkande för Ulricehamn. Sommaren är en perfekt tid för att bocka av kommunens sju bästa utsiktsplatser. UT hjälper dig att hitta dit.

UT - 18 timmar sedan

TV krigade till sig segern

Tvärred-Vegbys fina juniform håller i sig. Mot Sandsbro kom tredje raka segern - men det krävdes en rejäl dos kämpaglöd..

UT - Igår: 01:00

Vandring – en aktivitet som vandrar nedåt i åldrarna

Vandringstrenden växer sig allt starkare. Och det är inte först och främst en hobby för 60 plussare. Många yngre väljer idag skogen före krogen när det blir helg.

UT - Igår: 01:00

Så tar du bästa naturbilderna med mobilen

Ulricehamnsfotografen Emma Ekstrand delar med sig av sina bästa tips för att ta stämningsfulla och bra bilder med mobilen i sommar..

UT - Igår: 01:00

VM-resenärerna: De åker 32 timmar tåg för att se Sveriges match

Inte nog med att de ska se Sverige-Mexiko i Sibirien. Fyra ulricehamnare kommer även lägga semesterveckan på en rejäl tågresa längs den Transsibiriska järnvägen..

UT - Igår: 01:00

Glöm inte picknick-maten till utflykten: Krögare Bessim ger bästa tipsen

Vad ska man egentligen packa ner i picknick-korgen? Bessim Plavci, krögare på Hotell Bogesund, har tipsen som får det att vattnas i munnen. Ett för dig som gillar den enklare varianten, och två till, en för heldagspicknicken och en för läckergommen.

UT - I förrgår: 09:09

Skakigt i Trädet vid jordskalv på morgonen

Ett för Sverige ovanligt stort jordskalv inträffade på midsommardagens morgon. Skalvet kändes i området kring Trädet och Möne..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.