UT > Nyheter

Sunday, 24 September, 21:29

Liknande nyheter

Taggar: Länsstyrelsen, upphäver, bygglov
YA - 30 jul 13 kl. 06:30

Länsstyrelsen upphäver bygglov

Länsstyrelsen upphäver det bygglov Simrishamns kommun beviljat Manfred Koch, tidigare ordförande i byggnadsnämnden. Myndigheten menar att bygget är för stort och strider mot planbestämmelserna.
Manfred Koch känner inte till beslutet då Ystads Allehanda kontaktar honom.?

SmålandsPosten - 22 okt 13 kl. 10:55

Länsstyrelsen upphäver bygglov för mast

Länsstyrelsen upphäver nu ett byggnadslov för en 4G-mast för mobiltelefoni med tillhörande teknikbod i rondellen vid korsningen Mörners väg/Sandsbrovägen. Det var i april i år som Byggnadsnämnden beviljade bygglov för masten som skulle placeras i mitten av rondellen. Den var tänkt att utformas som en segelbåtsmast och teknikutrymmena planerades under mark.

Kristianstadsbladet - 10 jun 16 kl. 03:00

Länsstyrelsen upphäver bygglov för beachhandbollen

Länsstyrelsen upphäver det tillfälliga bygglovet för bland annat beachhandbollen i sommar. Men beslutet ser inte ut att få någon praktisk verkan..

BT - 23 sep 13 kl. 15:04

Länsstyrelsen upphäver byggbeslut

Länsstyrelsen upphäver ett överklagat beslut från miljö- och byggnämnden i Ulricehamns kommun. Det handlar om ett bygglov för ett enfamiljshus, som är en halvmeter högre än vad detaljplanen för det aktuella området i Ulricehamn föreskriver. Men miljö- och byggnämnden godkände ändå huset, och menade att avvikelsen från detaljplanen var liten.

Skånskan - 08 okt 15 kl. 11:04

Länsstyrelsen upphäver detlajplan i Skanör

SKANÖR Länsstyrelsen upphäver detaljplanen för lägenheter vid Axelsons torg i Skanör på grund av risken för översvämning och erosion.Detaljplanen innehåller 8-10 nya lägenheter vid Axelsons torg i Skanör och vissa byggrätter på två grannfastigheter. Planen ger även möjlighet att anlägga en skyddsvall mot högt vattenstånd.

Kristianstadsbladet - 24 nov 15 kl. 03:00

Länsstyrelsen upphäver nämndbeslut

Länsstyrelsen upphäver ett beslut om ändrad användning av ekonomibyggnad till bostadshus som tillsyns- och tillståndsnämnden fattade i april. Alla angränsande fastighetsägare har inte fått säga sitt, menar länsstyrelsen..

YA - 02 sep 16 kl. 03:00

Länsstyrelsen upphäver detaljplan

Länsstyrelsen upphäver en detaljplan som skulle medge nybyggnation. Ett av skälen är den nya översiktsplanen..

Nerikes Allehanda - 24 dec 16 kl. 05:05

Länsstyrelsen upphäver BMB:s beslut om strandskyddsdispens

Bastun som planerats vid ett torp i Ljusnarsberg kommun får inte byggas. Länsstyrelsen upphäver beslutet om stranskyddsdispens som Bergslagens miljö- och byggnämnd beviljat. Orsaken är att bastun är för stor..

BT - 11 jul 16 kl. 16:01

Länsstyrelsen upphäver avslag för mastbygge

Samverkansnämnen miljö och bygg avslog i april i år ansökan om bygglov för en ny fackverksmast i Hökerum. Nu upphäver Länsstyrelsen beslutet..

Nya Wermlands Tidningen - 14 mar 13 kl. 08:10

Länsstyrelsen upphäver Ömmeln-planer

Länsstyrelsen i Värmland upphäver Säffle kommuns beslut att anta detaljplanen för Ömmelns fritidshusområde i Svanskog..

Fler nyheter från UT

UT - 3 timmar sedan

Tvärred/Vegbys damer fortsatt ett division tre–lag

Tvärred/Vegbys damer gjorde vad de skulle i sista matchen mot Brämhult. Men det räckte inte då serieledande Kindaholm vann sin match också..

UT - 4 timmar sedan

Trots dåligt väder – Västgötaloppet blev en succé

Regn och dåligt väder dagarna innan gjorde att lerigt blev ett nyckelord under Västgötaloppet. Men arrangörerna var nöjda ändå. – Efter förutsättningarna har det gått jättebra, säger tävlingsledaren Pär Carlzén..

UT - 4 timmar sedan

Storförlust för ÅT – nu avgörs allt i sista omgången

Åsarp–Trädet hade chansen att ta ett stort steg mot direktuppflyttning till division tre. Då stod laget för säsongens bottennapp. – En galen match och en kollaps, summerar ÅT:s tränare Peter Uvesten..

UT - 6 timmar sedan

Hjälpte person ur hiss

UT - 6 timmar sedan

Populär potatis i Mastunga

Pontus Persson i Mastunga öppnade upp ladan under söndagen så att köpsugna kunde förse sig av lördagens skörd..

UT - 6 timmar sedan

Höstmässa på temat jakt i Torsbo

I helgen var det dags för åreta höstjaktmässa i Torsbo. På lördagsförmiddagen var det mycket bilar, men ändå ganska glest i besöksleden..

UT - 8 timmar sedan

Tio skäl att älska hösten i Ulricehamn

Enligt kalendern är den redan här. Men statistiskt och meteorologiskt började hösten enligt SMHI i onsdags, den 20 september, i Ulricehamn. Då har dygnets medeltemperatur i regel fallit under tio gradersstrecket och varit där en tid.

UT - 11 timmar sedan

Hotades i hemmet

UT - 9 timmar sedan

Tårta och aktiviteter när UIF fyllde år

För fjärde året i rad arrangerades UIF–dagen uppe på Lassalyckan. Och i år sammanföll det med att föreningen fyllde 110 år. – En fantastisk dag när alla sektioner är samlade, säger ordföranden Peter Svenningsson..

UT - 9 timmar sedan

Gällstad fortsatt i kvalläge inför avgörande

Gällstad tog en stabil poäng borta mot Skepplanda under lördagen, och kan med lite hjälp från Södra Ving gå över kvalstrecket inför sista omgången. – Den här poängen kan bli avgörande, säger tränaren Claes Lid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.