BT > Utrikes

Thursday, 24 May, 10:21

BT - 23 sep 13 kl. 23:27

Säger sig ha kontroll över gallerian
Strax efter klockan elva på måndagskvällen, ungefär 60 timmar efter att terroristerna stormade in och öppnade eld, sade sig den kenyanska regeringen ha kontroll över hela Westgate-gallerian i Nairobi.
Sannolikt har nu alla i gisslan evakuerats från gallerian och kenyanska styrkor möter inget motstånd när de tar sig igenom byggnaden, säger regeringstalesmannen Manoah Esipisu till AFP sent på måndagskvällen.- Våra specialstyrkor är i byggnaden och kontrollerar rummen. Uppenbart är det en väldigt stor byggnad.Han lade till att han tror att genomsökningen snart är klar.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Westgate, Nairobi, Manoah Esipisu, AFP, Joseph Ole Lenku, Radio Africa Group, The Stars, shabaab, Lenku, Twitterkonto, shabaabs, USA, Finland, Sverige, Ursula Åhlén, UD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säger sig ha kontrollöver , gallerian
BT - 23 sep 13 kl. 13:15

Nya angrepp mot gallerian

Säkerhetsstyrkor har enligt uppgift sprängt sig in genom taket på Westgategallerian i Nairobi. al-Shabaab hotade i morse att döda gisslan vid en stormning.69 dödsoffer har bekräftats.

BT - 23 sep 13 kl. 13:51

Kenya: Köpcentret under kontroll

Regeringsstyrkor har tagit kontroll över gisslansituationen i köpcentret i Nairobi, uppger Kenyas inrikesminister. al-Shabaab hotade i morse att döda gisslan vid en stormning. Över 60 människor har dött.

DN - 21 sep 13 kl. 12:41

Officiell uppgift: Situationen i gallerian under kontroll

Vid 19-tiden, lokal tid, uppgav en talesperson för kenyanska regeringen att myndigheterna har situationen vid den attackerade gallerian Westgate i Nairobi ?under kontroll?. Talespersonen uppgav vid en presskonferens, direktsänd i tv, att elva personer hade mist livet..

GöteborgsPosten - 23 sep 13 kl. 18:03

Säger sig ha kontroll över gallerian

Strax efter klockan elva på måndagskvällen, ungefär 60 timmar efter att terroristerna stormade in och öppnade eld, sade sig den kenyanska regeringen ha kontroll över hela Westgate-gallerian i Nairobi..

UNT - 23 sep 13 kl. 23:25

Säger sig ha kontroll över gallerian

Strax efter klockan elva på måndagskvällen, ungefär 60 timmar efter att terroristerna stormade in och öppnade eld, sade sig den kenyanska regeringen ha kontroll över hela Westgate-gallerian i Nairobi..

Sydsvenskan - 23 sep 13 kl. 13:42

Hela gallerian under kontroll

Strax efter klockan elva på måndagskvällen, ungefär 60 timmar efter att terroristerna stormade in och öppnade eld, sade sig den kenyanska regeringen ha kontroll över hela Westgate-gallerian i Nairobi.
.

Expressen - 24 sep 13 kl. 06:39

Skott och explosioner i gallerian i Nairobi

Skottlossning och explosioner hörs under tisdagsmorgonen från gallerian Westgate i Nairobi, rapporterar AFP och BBC. Detta flera timmar efter att säkerhetsstyrkorna sagt att de tagit kontroll över gallerian..

BT - 23 sep 13 kl. 09:08

Hotar döda gisslan i gallerian

Kraftiga explosioner och en intensiv skottlossning hördes tidigt i morse från gallerian Westgate i i Nairobi, där ett terrordrama gått in på tredje dagen. En säkerhetskälla uppger för AFP att regeringens säkerhetsstyrkor har inlett ett anfall. Somaliska al-Shabaab har sagt sig ligga bakom attacken, och kräver att Kenya drar tillbaka sina trupper från Somalia.

YLE - 23 aug 15 kl. 14:42

GW-gallerian i Vasa får nystart

Gw-gallerian i Vasa har gått upp och ner sedan den öppnades för några år sedan. Nu står fyra lokaler tomma men det ska den nya ägaren Nordika råda bot på. Den 27 juli tog det svenska fastighetsbolaget över ägarskapet av gallerian i Stenhaga i Vasa.

BT - 22 sep 13 kl. 14:27

59 dödade i attacken mot gallerian

Skottlossningen vid gallerian Westgate i Kenyas huvudstad Nairobi fortsätter. Beväpnade män från terrorstämplade al-Shabaab håller gisslan.Hittills har 59 människor bekräftats döda i attacken.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Kina: Inga ledtrådar om mystiska ljud

Det är fortfarande en gåta vad som hänt den amerikanska medborgare i Kina som upplevt onormala ljud och drabbats av en hjärnskada. Kinas utrikesdepartement uppger att man inte hittat några ledtrådar som kan kasta ljus över händelsen.(TT).

BT - 1 timme sedan

Nio miljoner danska smågrisar på långresa

Förra året skickades 9,4 miljoner danska smågrisar i väg på resor som pågick i minst åtta timmar. Antalet transporter med levande smågrisar från Danmark har femfaldigats de senaste tio åren.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Mycket på spel när Macron träffar Putin

Frankrikes president Emmanuel Macron träffar i dag Rysslands dito Vladimir Putin i S:t Petersburg. Högst på dagordningen står det globala kärnenergiavtalet med Iran, kriget i Syrien och konflikten i Ukraina.(TT).

BT - 4 timmar sedan

Dödlig tågkrasch norr om Turin

Minst två dödsoffer och tiotals skadade rapporteras sedan ett tåg spårat ur efter att ha kört på en långtradare norr om Turin, rapporterar italienska medier. Det uppges röra sig om ett regionaltåg på rutten Turin-Ivrea.(TT).

BT - 8 timmar sedan

Räddade kvinnor våldtas i Nigeria

Svältande kvinnor som klarat sig undan terrorrörelsen Boko Haram våldtas av militär och milis som säger sig hjälpa dem, enligt en ny rapport från Amnesty International. Nigeriansk militär och milisgruppen CJTF har fört dem till avlägsna läger där de har våldtagits, ibland i utbyte mot mat, enligt rapporten.(TT).

BT - 8 timmar sedan

Seriemördare kan få dödsstraff

En tidigare elitsoldat som redan sitter inlåst för att ha mördat tre kvinnor riskerar nu dödsstraff för ytterligare fem grymma dåd. 53-årige Andrew Urdiales har fått dödsstraffet för tre mord i Chicago omvandlat till livstids fängelse.(TT).

BT - 12 timmar sedan

Wang om USA: Negativ attityd

USA har dragit tillbaka en inbjudan till den kinesiska marinen att delta i en övning i Stilla havet med Pekings "fortsatta militarisering" av omstridda områden i Sydkinesiska sjön som motivering.(TT).

BT - 16 timmar sedan

It-företag varnar för cyberattack mot Ukraina

Cisco Systems varnar för att misstänkta ryska hackare har infekterat minst 500 000 routrar och lagringsenheter i ett 50-tal länder med sofistikerad skadlig mjukvara. Enligt nätverkstillverkaren kan syftet vara att iscensätta en kraftfull cyberattack mot Ukraina.(TT).

BT - 19 timmar sedan

Ambassadör "lurad" att ta emot Jerusalem-bild

USA:s ambassadör i Israel, David Friedman, blev lurad att ta emot en bild på staden Jerusalem där någon redigerat bort den berömda al-Aqsamoskén, uppger den amerikanska ambassaden.(TT).

BT - 19 timmar sedan

Amerikan drabbad av mystisk hjärnskada i Kina

USA:s utrikesdepartement varnar sin personal i Kina för onormala ljud sedan en konsulatanställd drabbats av en hjärnskada. Uppgifterna liknar dem om mystiska hälsoproblem hos diplomater på Kuba.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.