SR > Nyheter

Saturday, 05 December, 19:32

SR - 19 sep 13 kl. 15:42

Thailändska myndigheter vill hjälpa bärplockarnaSituationen för de strejkande thailändska bärplockarna i Västerbotten och Värmland är fortfarande låst. Nu under eftermiddagen har thailändska myndigheter kommit till Umeå för att försöka hitta en lösning på konflikten..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Västerbotten, Värmland, Umeå

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Thailändska, myndighetervill , hjälpa, bärplockarna
HBL - 12 sep 13 kl. 06:34

Thailändskt bäruppror också i Sverige

Också i Sverige reser sig de thailändska bärplockarna och protesterar mot saknade inkomster.Runt 110 thailändska bärplockare protesterar mot uteblivna löner utanför fackförbundet Kommunal i Umeå.

?

BT - 21 sep 13 kl. 19:14

Bärplockare får åka hem tomhänta

Bärplockarna som protesterat i Umeå får åka hem utan sina pengar. Var och en måste nu lämna in en personlig stämningsansökan mot bemanningsföretaget i Thailand.Det var vid ett informationsmöte under lördagen som de omkring 150 bärplockarna fick beskedet.

YLE - 05 jul 14 kl. 04:00

Ambassadör: Bärplockare bör få arbetsavtal

Också den här sommaren kommer tusentals thailändska bärplockare till Finland för att arbeta under delvis oklara arbetsförhållanden. De som plockar jordgubbar eller andra trädgårdsbär får arbetsavtal och garanteras en minimilön. Men de som plockar skogsbär betraktas också i år som egenföretagare och står själva för riskerna.

YLE - 15 okt 13 kl. 14:44

Kommentar: Märkligt polisarbete med tragiska följder

För en dryg månad sedan gjorde ett femtiotal thailändska bärplockare, via advokaten Ville Hoikkala, en brottsanmälan mot sin finländske uppdragsgivare. Enligt Hoikkala fanns det skäl att misstänka människohandel. Samtidigt fick offren hjälp att anmäla sig till det finländska hjälpsystemet för människohandelsoffer.

YLE - 14 mar 14 kl. 15:27

Bärplockare: Skulderna tar flera år att betala

Många av de thailändska bärplockarna som inte fick ordentligt betalt för sitt jobb i Finland förra året vill komma tillbaka för ett nytt försök. Under vintern har de thailändska bärplockarna haft det extra kärvt eftersom vädret i Thailand har varit för torrt för en god skörd. - Det är dåligt med jobb här hemma i år, det har varit torrt och det finns inget vatten att vattna fälten med, säger Praisanti och Suchat i mun på varandra.

Kristianstadsbladet - 11 sep 13 kl. 09:54

Protest mot utebliven bärplockarlön


Ett 50-tal thailändska bärplockare protesterar mot uteblivna löner utanför fackförbundet Kommunal i Umeå, skriver lokala medier. - De har varit här över natten, och är kvar på parkeringen. Vi jobbar febrilt på att försöka hjälpa dem, säger Eva Olofsson, lokal ordförande på Kommunal, till TT.

BT - 11 sep 13 kl. 09:56

Protest mot utebliven bärplockarlön

Ett 50-tal thailändska bärplockare protesterar mot uteblivna löner utanför fackförbundet Kommunal i Umeå, skriver lokala medier. - De har varit här över natten, och är kvar på parkeringen. Vi jobbar febrilt på att försöka hjälpa dem, säger Eva Olofsson, lokal ordförande på Kommunal, till TT.

Kristianstadsbladet - 11 sep 13 kl. 21:29

Protesterande bärplockare får hjälp


Runt 110 thailändska bärplockare protesterar mot uteblivna löner utanför fackförbundet Kommunal i Umeå. - De har varit här över natten, och är kvar på parkeringen. Vi jobbar febrilt på att försöka hjälpa dem, säger Eva Olofsson, lokal ordförande på Kommunal, till TT.

BT - 11 sep 13 kl. 21:31

Protesterande bärplockare får hjälp

Runt 110 thailändska bärplockare protesterar mot uteblivna löner utanför fackförbundet Kommunal i Umeå. - De har varit här över natten, och är kvar på parkeringen. Vi jobbar febrilt på att försöka hjälpa dem, säger Eva Olofsson, lokal ordförande på Kommunal, till TT.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Trump kallar hem trupper i Somalia

USA:s president Donald Trump har beslutat att ta hem huvuddelen av en amerikansk styrka i Somalia, som hjälpt till att bekämpa den islamistiska terrorgruppen al-Shabaab. Al-Shabaab kontrollerar delar av landet och har återkommande genomfört terrordåd i den somaliska huvudstaden Mogadishu, men också i det södra grannlandet Kenya. Trumps beslut beklagas av ledande somaliska politiker, däribland den somaliske senatorn Ayub Ismail Yusuf, som säger att det är ”beklagligt” att USA drar tillbaka sin styrka i det kritiska skedet som landet befinner sig i kampen mot terrorgruppen..

SR - 1 timme sedan

Allt fler coronasmittade i Danmark kopplas till minkar

Allt fler personer i Danmark bedöms ha blivit coronasmittade med muterat virus från minkar, rapporterar tidningen Berlingske. Detta gäller uppskattningsvis runt 2 700 personer, vilket är ungefär 500 fler än tidigare bedömningar. De muterade virusvarianterna förmodas vara lika allvarliga som ”vanligt” coronavirus..

SR - 1 timme sedan

Tekniska problem hos Postnord: ”Aldrig haft så hög belastning”

Mellan klockan 11 och 14 på lördagen hade Postnord problem med störningar i sina system, vilket resulterade i att hundratals ombud runtom i landet tillfälligt fick stänga ned sin verksamhet. Orsaken är inte klarlagd, men överbelastade system på grund av ökad e-handel kan ligga bakom. ”Vi har aldrig haft så hög belastning på våra system som vi haft i år”, säger Peter Hesslin, e-handelschef på Postnord..

SR - 2 timmar sedan

Bilbränder och tårgas under demonstrationer i Paris

På lördagen bröt återigen oroligheter ut i Paris i samband med en demonstration mot en ny säkerhetslag. Även förra helgen demonstrerade fransmän mot lagen, som skulle kunna göra det olagligt att fotografera och sprida bilder på poliser. Bland annat har bilar satts i brand och skyltfönster har krossats, rapporterar nyhetsbyrån AFP..

SR - 2 timmar sedan

Kritiken: Hyresgäster missgynnas av slopad uppskovsränta

Vid årsskiftet slopas den så kallade uppskovsräntan, eftersom man vill öka rörligheten på bostadsmarknaden. Men att slopa vinstskatten, som vissa kallar den, gynnar bara en grupp av boende vilket är orättvist, enligt Hyresgästföreningens chefsekonom Martin Hovferberg. Bostadsminister Per Bolund (MP) försvarar beslutet och säger att en bättre fungerande bostadsmarknad kan gynna även de som bor i en hyreslägenhet och som vill köpa en bostad..

SR - 2 timmar sedan

Samordnaren om ryska vaccinet: ”Inte färdigutvecklat”

Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström ser frågetecken kring Sputnik V, det ryska vaccinet mot covid-19 som från och med lördagen används i stor skala i landet. Vaccineringen har väckt internationell kritik eftersom de så kallade fas 3-studierna av vaccinet fortfarande pågår, en kritik som Bergström stämmer in i. ”Det här är inte färdigutvecklat.

SR - 3 timmar sedan

Ledarna i samtal för att bryta dödläget

Det kan bli ett avgörande samtal i kväll mellan Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen om den framtida relationen efter brexit. I går meddelade parternas förhandlare att de inte kommer längre på grund av betydande meningsskiljaktigheter vad gäller fiske, rättvis konkurrens och tvistelösning. Tiden att nå ett avtal är knapp då Storbritannien lämnar EU:s inre marknad och tullunion vid årsskiftet..

SR - 3 timmar sedan

Oro för svagare LO efter las-avtal

Beskedet att IF Metall och Kommunal anslutit sig till uppgörelsen om las med Svenskt Näringsliv och PTK har splittrat LO. Skogs- och träfacket GS och Livs säger att det nya avtalet nu ska analyseras, medan LO:s tredje största förbund Handels i nuläget säger nej. ”Det jag är orolig för är LO:s roll i framtiden på svensk arbetsmarknad”, säger Fastighets ordförande Magnus Pettersson..

SR - 4 timmar sedan

V-upprop vill stå fast vid att försöka avsätta Löfven

I eftermiddag samlas Vänsterpartiets ledning och las-frågan kommer enligt uppgift att diskuteras. I ett internt upprop, som Ekot har tagit del av, kräver 300 vänsterpartister att V ska stå fast vid att försöka avsätta Stefan Löfven, för att fortsatt värna anställningstryggheten i Sverige. Ekot har under dagen sökt en rad företrädare för Vänsterpartiet.

SR - 5 timmar sedan

Arga indiska bönder uppmanar till generalstrejk

Bönderna kräver att regeringen ska dra tillbaka en ny jordbruksreform som försämrar deras villkor och minskar möjligheten att försörja sig. Regeringen säger att de nya lagarna ger bönderna större valmöjligheter och är ett steg i att reformera Indiens jordbrukssektor där hälften av landets 1,3 miljarder människor jobbar. ”Vi står enade i kampen mot den nya reformen”, säger en jordbrukare som nu blockerat infarterna till huvudstaden Delhi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.