Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 17 December, 04:05

Affärsvärlden - 19 sep 13 kl. 13:18

Därför är äldre mer produktivaMånga arbetsgivare har för sig att äldre medarbetare är mindre produktiva än de yngre. Snarare tvärtom, visar två undersökningar..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför är äldre, mer, produktiva
Corren - 01 jul 13 kl. 10:53

Äldre mer försiktiga bilförare

Äldre bilförare är mer försiktiga på vägarna och avstår oftare att ge sig ut i trafiken, visar en ny studie från VTI..

Corren - 10 maj 16 kl. 21:30

M vill ge äldre mer valmöjligheter

Skapa valfrihet för äldre som ska flytta till särskilt boende..

Newsmill - 16 feb 13 kl. 13:19

Unga behöver mindre datortid och äldre mer

http://www.newsmill.se/trackback/49222Docent och professor: Det finns skäl för skolan att ta en tankepaus och utvärdera de datorsatsningar som gjort.

BT - 17 mar 16 kl. 13:12

Så ser lantbrukarna på framtiden: "Äldre mer oroliga"

Yngre lantbrukare är de som har störst framtidstro. Det visar årets lantbruksbarometer. På gården Revesjö Stom finns planer på hur verksamheten ska moderniseras och bli mer familjevänlig..

Barometern - 09 okt 18 kl. 14:38

Förslaget: Hjälp äldre mer med IT-frågor

Ett medborgarförslag om att ge seniorer mer hjälp med IT-frågor har kommit in från en Kalmarbo..

Nyheter 24 - 22 feb 12 kl. 22:55

Mindre klass ? då tjänade eleverna mer i framtiden


Ny rapport visar att elever som gick i mindre klasser på mellanstadiet fick bättre studieresultat och högre löner i sitt vuxna liv. Rapporten som heter "Långsiktiga effekter av mindre klasser" är utförd av Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering (IFAU). Studien har gjorts på elever födda 1967 till 1982 och visar att de som gick i mindre klasser läste vidare på högskolan i allt större utsträckning samt hade bättre lön som vuxna, det skriver Lärarnas Nyheter.

IDG - 12 feb 14 kl. 11:00

11 tips: Så blir dina medarbetare mer effektiva

Hur kan CIO:er och it-chefer hjälpa sina team att bli mer produktiva? CIO Magazine har bett några CIO:er dela med sig av sina bästa tips..

Supermiljöbloggen - 08 sep 14 kl. 20:38

Företagsledare efterfrågar mer klimatpolitik

14 företagsledare för bland annat Axfood, Sveaskog, Folksam och JM, skriver på SVT Debatt att det är dags för den samlade journalistkåren och de politiska partierna att höja blicken och sätta fokus på klimatet. "Trots partiernas insikt och politiska vilja till förändring är det tyst om klimatet i valrörelsen", skriver de samtidigt som de radar upp ekonomiska fördelar med att agera nu. Frånvaron av en klimatpolitisk diskussion är olycklig med tanke på att det är en av de mest avgörande framtidsfrågorna och dessutom är tydligt sammankopplad till Sveriges välfärd.

Expressen - 03 feb 17 kl. 17:14

Mourinho kräver att Zlatan får mer hjälp

Zlatan Ibrahimovic är Manchester United klart bästa målskytt den här säsongen med 14 baljor. Nu kräver tränaren José Mourinho att de andra spelarna blir mer produktiva. – De spelare vi har i offensiva positioner både kan och borde göra fler mål, säger Mourinho till The Telegraph..

YA - 31 aug 13 kl. 15:00

Besparingar retar äldre

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
?Varför är det alltid pensionärerna som ska betala? Det måste finnas andra ställen att spara på.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 13:18

Bank får draghjälp av Gardell

Stockholmsbörsen fortsatte nedåt på fredagen med kurstapp för bland annat industri och råvaror, medan defensiva sektorer som teleoperatörer klarade sig bäst. Nordea steg efter uttalanden i finsk affärspress från finansmannen Christer Gardell..

Affärsvärlden - I förrgår: 16:12

Veckans småbolagsvinnare

Energilagringsbolaget Saltx och labtechbolaget Inhalation Sciences tillhörde vinnarna bland de mindre bolagen under en generellt hyfsad börsvecka där kurserna fick stöd av förhoppningar kring USA och Kinas handelskonflikt..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:58

”Snapsvisa förbinder folk i glädje”

Välkänd melodi, kort text och fyndig avrundning. Enligt visforskaren har en bra snapsvisa tre tydliga beståndsdelar..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:05

H&M väntas öka sin försäljning

På måndag presenterar klädjätten H&M försäljningsrapporten för fjärde kvartalet. Då väntas också positiva siffror, i alla fall enligt analytikerna..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:03

Londonaktör tar position i Cinnober - säger nej till bud

En eventdriven förvaltningsaktör i London har tagit en position om runt 8 procent av kapitalet i Cinnober och kommer att säga nej till Nasdaqs bud..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:29

Intern FI-granskning efter dokumentsutlämning till SvD

Finansinspektionen har inlett en intern rättslig prövning med syfte att säkerställa att ett utlämningsärende till tidningen Svenska Dagbladet hanterades på ett korrekt sätt..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:02

Så lyckas Skanskas nye vd

BÖRSSPANING Vad kan vi förvänta oss för avkastning i Skanska-aktien under nye vd:n Anders Danielsson? Affärsvärlden tar sig an problemet på ett minst sagt udda sätt..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:08

Bred nedgång med bilrelaterat i botten

Stockholmsbörsen inledde veckans sista handelsdag med en tydlig nedgång som var något större än vad förhandeln hade indikerat..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:16

Kina plockar bort strafftullar på bilar från USA

Kinas finansdepartement uppger på fredagen att de kommer att ta bort strafftullarna på bilar och bildelar från USA från den 1 januari 2019..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:52

Analytiker: "Stora utmaningar för Autoliv och Veoneer"

Deutsche Bank har tagit ett helhetsgrepp på en rad fordons- och fordonsteknikbolag i en ny sektorrapport. Bankens beskriver sin inställning som "försiktig" mot bakgrund rådande makrooro, men också med den mer långsiktiga utvecklingen mot elektrifierade och självkörande fordon i åtanke..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.