YLE > Finland

Sunday, 23 February, 15:40

YLE - 18 sep 13 kl. 12:42

Tiimari i konkursBolagen bakom butikskedjan Tiimari ansöker om konkurs. Koncernen Tiimari, som säljer hobbyartiklar och inredningsartiklar, består av företagen Tiimari och Tiimari Retail - och båda lämnar in ansökan om konkurs. Tiimari har gjort förlust flera år i rad och har inte lyckats få mera finansiering. Enligt bolagsledningen skulle inte företagssanering har hjälpt i det här skedet längre, och det fanns inget alternativ till konkurs. Tiimari är grundat på 1970-talet och har 150 butiker och nästan 500 anställda i Finland.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Tiimari, Tiimari Retail, Finland

Dela artikeln

37 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tiimarii , konkurs
HBL - 18 sep 13 kl. 14:36

Tiimari i konkurs

BORGÅ. Tiimari går i konkurs. Affärer finns bland annat i Borgå och Lovisa.

YLE - 03 okt 13 kl. 15:11

Tiimari i Västnyland öppna fram till julen

Present- och pysselbutikerna Tiimari i Lojo, Ingå, Ekenäs och Hangö och håller öppet åtminstone fram till julen. Det bekräftar man från Tiimaris konkursbo i dag (3.10).

Kristianstadsbladet - 18 sep 13 kl. 13:11

Tiimari i konkurs


Tiimari ansöker om konkurs. Bolaget skriver i ett börsmeddelande att det inte lyckats skaffa ny finansiering för att fortsätta verksamheten.Inte ens en företagssanering skulle hjälpa, heter det i ett pressmeddelande från bolaget.

Helsingborgs Dagblad - 18 sep 13 kl. 13:13

Tiimari i konkurs

Tiimari ansöker om konkurs. Bolaget skriver i ett börsmeddelande att det inte lyckats skaffa ny finansiering för att fortsätta verksamheten. Inte ens en företagssanering skulle hjälpa, heter det i ett pressmeddelande från bolaget.

BT - 18 sep 13 kl. 13:13

Tiimari i konkurs

Tiimari ansöker om konkurs. Bolaget skriver i ett börsmeddelande att det inte lyckats skaffa ny finansiering för att fortsätta verksamheten. Inte ens en företagssanering skulle hjälpa, heter det i ett pressmeddelande från bolaget.

HBL - 18 sep 13 kl. 12:47

Tiimari i konkurs

Tiimari ansöker om konkurs. Bolaget skriver i ett börsmeddelande att det inte lyckats skaffa ny finansiering för att fortsätta verksamheten. Fortsättningen kunde inte ha tryggats genom en företagssanering, skriver bolaget.

YLE - 10 dec 13 kl. 20:44

Ingen ville köpa Tiimari

Det konkursdrabbade Tiimari har inte hittat någon köpare. Konkursboet har fört diskussioner med kring tio potentiella köpare, men ingen av dem nappade på affären. De avslutade förhandlingarna betyder att Tiimari nu småningom stänger de butiker som ännu finns kvar.

HBL - 27 dec 13 kl. 20:10

Tiimari hittade ingen köpare

De sista Tiimari-butikerna stänger i slutet av januari eller fram till mitten av februari. Den konkursförklarade butikskedjan lyckades inte hitta en köpare, meddelade konkursförvaltaren, advokat Pekka Jaatinen.Pekka Jaatinen säger att realiserandet av Tiimaris konkursbo har gått bättre än väntat.

UNT - 18 sep 13 kl. 13:11

Tiimari i konkurs

Tiimari ansöker om konkurs. Bolaget skriver i ett börsmeddelande att det inte lyckats skaffa ny finansiering för att fortsätta verksamheten. Inte ens en företagssanering skulle hjälpa , heter det i ett pressmeddelande från bolaget.

NSD - 18 sep 13 kl. 13:11

Tiimari i konkurs

Tiimari ansöker om konkurs. Bolaget skriver i ett börsmeddelande att det inte lyckats skaffa ny finansiering för att fortsätta verksamheten..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Carita Isaksson om tiden på folkhögskolan: "Vi lärde oss folkvett, hänsyn och hyfs och pli"

Folkhögskolorna har varit ett sätt för unga att hitta sin identitet och väg in i vuxenlivet. Ännu i dag fungerar folkhögskolan som en port till vidare studier och ger en chans för människor från olika bakgrund och kulturer att mötas..

YLE - 5 timmar sedan

De flesta störningarna i Nordeas nät- och mobilbank över

Det förekom omfattande störningar i Nordeas tjänster i nätbanken och mibilbanken under söndagen. Nu går det igen att använda de flesta tjänster, meddelar Nordea..

YLE - 1 timme sedan

Industrifacket godkände medlingsbud - slut på stridsåtgärderna

Strejken inom den mekaniska skogsindustrin är över. Både Industrifacket och arbetsgivarförbundet Skogsindustrin godkänner ett medlingsbud från riksförlikningsmannen..

YLE - 2 timmar sedan

De värsta farhågorna bekräftades inte för Västra Nyland och Östnyland - det blev inget stort tapp av prenumeranter och annonsörer

Beslutet att Västra Nyland och Östnyland skulle bli tvådagarstidningar fick en hel del kritik och farhågorna var många. Men konsekvenserna blev inte så allvarliga som vissa förutspådde..

YLE - 4 timmar sedan

Forskning visar: Särskilt unga kvinnor upplever utseendepress på grund av sociala medier

Nu finns det vetenskapliga bevis: Sociala medier orsakar utseendepress, särskilt hos unga kvinnor. Dessutom finns det en skillnad mellan plattformarna, på Instagram är utseendepressen högre än på Facebook - oavsett kön. Det visar en forskning gjord vid Åbo universitet..

YLE - 5 timmar sedan

Störningar i Nordeas nät- och mobilbank

Det förekommer störningar i Nordeas tjänster i nätbanken, och avbrott i en del tjänster i mobilbanken..

YLE - 6 timmar sedan

Räddningsverket i Egentliga Finland har varit sysselsatt under natten - över 200 uppdrag det senaste dygnet kopplat till det stormiga vädret

Egentliga Finlands räddningsverk har haft över 200 uppdrag kopplat till stormen det senaste dygnet. Situationen har ändå varit under kontroll och större olyckor har kunnat undvikas..

YLE - 7 timmar sedan

Stormvindarna mojnade under natten – fastlagssöndagen bjuder på uppehåll och sol

Helgens storm har blåst förbi och vädret ser ut att göra en helomvändning. Stormvindarna mojnade under natten till söndag, rapporterar meteorologiska institutet..

YLE - 7 timmar sedan

Gräshoppsfarmare i Karis tror på framtiden – insekterna borde förädlas vidare såsom havre och bondbönor

Många jordbrukare som för några år sedan satsade på insekter som ett proteinrikt livsmedel har varit tvungna att sluta på grund av dålig lönsamhet. I Mjölbolsta i Karis tror man ändå på framtiden..

YLE - 8 timmar sedan

Fuktigare klimat går hårt åt husen i Finland - "Vi har sett två år gamla stockhus som fått fuktskador"

I Norge räknar man med 15 procent dyrare fastighetsunderhåll på grund av högre luftfuktighet. I Finland ser det ut att gå åt samma håll..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.