YLE > Finland

Tuesday, 16 October, 21:12

YLE - 17 sep 13 kl. 12:58

Nu tar skolan upp hyfs och pli- Målet med en temavecka om hyfs och pli i skolan är att visa var och en att ett gott uppförande påverkar välbefinnandet i hela skolan, både för en själv och för alla andra, säger undervisningsrådet Christina Andersén vid Utbildningsstyrelsen. Genom sitt uppförande kan man skapa trivsel, betonar hon och en positiv atmosfär. Det här uppnår man bäst med god vilja och inget tvång, säger hon vidare. Viktigt med social kompetens.Skolelever ute på rast Mika Kanerva - Eleverna behöver få uppleva det här konkret, säger Andersén.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Christina Andersén, Utbildningsstyrelsen, Mika Kanerva, Andersén, Yle Sociala, Enligt Andersén, Målet, Mannerheims, MLL, Teman, Hyfs, Mumin, Muminmaterialet, Mångkulturellt

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu tar, skolanupp , hyfsoch , pli
BT - 17 maj 11 kl. 14:41

Vi tar skolan på allvar

Vilka resurser vi har att satsa på skolan styrs av politiska beslut. Det vore märkligt om inte detta finge påpekas utan att man beskylls för att ?blanda in?

Alliansfritt Sverige - 29 maj 14 kl. 15:39

Lärare: alliansens politik tar skolan åt fel håll

Den borgliga alliansen i Uppsala har som mål att uppnå Sveriges bästa skola. Det går väl sådär, ärligt talat. Nu har de dessutom stött på ganska mycket skepsis, snällt uttryckt.

Kristianstadsbladet - 31 jan 12 kl. 20:45

T4-skolan vidare i "Vi i femman"

Foto: Lasse Ottosson
Länge ledde Läredaskolan, men det var T4-skolan som tog hem segern i den första semifinalen i "Vi i femman" på tisdagskvällen. På torsdag avgörs vilken skola de möter i finalen.
- Schhh, nu är det strax dags, säger domaren Per Erik Tell när 17-sändningen av nyheter och väder närmar sig sitt slut.

GöteborgsPosten - 05 apr 17 kl. 15:41

Nu tar vi de första stegen till kulturförändring i skolan

Nu tar skolan ett tydligt steg framåt mot en central skolorganisation. Vi skall inte styra med järnhand och riskera att utveckla rädda verksamheter. I stället behövs en tydlig struktur med väl fungerande stödsystem i en modig och lärande organisation.

YLE - 31 aug 15 kl. 11:23

Dubbelt mer gymnastik i skolan

Kyrkostrand-Jungmans skola i Jakobstad satsar extra mycket på fysiska aktiviteter detta läsår. Att börja dagen med gymnastik ökar inlärningen, säger rektor Ida Kronholm. På Kyrkostrand-Jungmans skola var förväntningarna höga bland barnen.

YA - 02 apr 14 kl. 04:00

Problemlösning för skolan

Foto: Fredrik Sandberg / TT
Bättre lärare och mer motiverade elever kan vända skolans negativa utveckling.
Skolans huvudvärk är inte över. På tisdagen var det dags för en ny djupdykning i svenska elevers resultat.

LV - 06 nov 14 kl. 08:16

Gymnasiet tar krafttag mot Spice

Det pratas öppenhjärtligt om Spice bland eleverna på gymnasiet. Och det har visat sig att många redan provat.
Så nu tar skolan krafttag mot den fruktade nätdrogen.

GöteborgsPosten - 25 aug 15 kl. 05:00

Vi tar skolan på största allvar

Med Allianspartiernas budget skulle eleverna få färre kronor per elev och sämre möjligheter. Vi stärker i stället lärartätheten, ger handledning på modersmål och satsar på gratis läxhjälp för alla, inte bara till dem som har råd med privat stöd, skriver Karin Pleijel (MP)..

Nya Wermlands Tidningen - 10 jan 16 kl. 18:45

Så tar skolan hand om flyktingbarnen

Många familjer och ensamkommande barn har sökt skydd i Sverige. Under hösten ökade trycket på skola och barnomsorg rejält.Sunne kommun togs på sängen när hotell Selma blev asylboende – nu jobbas intensivt för att ta emot alla nyanlända flyktingbarn..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Analys: SFP:s sits prekär - kan välja mellan att stödja fackets strejker eller Sipiläs regering

Svenska folkpartiet kan i morgon lite tillspetsat välja om man vill stöda fackens politiska strejker eller att ge regeringen Sipilä ett erkännande och en öppen fullmakt. Hur man än vänder sig har man rumpan bak, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung..

YLE - 2 timmar sedan

Sju procent av EU:s invånare lever i allvarlig fattigdom - läget mycket ojämnt inom unionen

I genomsnitt sju procent av befolkningen inom Europeiska unionen lever i allvarlig materiell fattigdom, visar den svenska statliga myndigheten SCB:s nya rapport..

YLE - 2 timmar sedan

Ansökningstiden för tjänsten som utvecklingschef i Raseborg förlängs

Tretton personer är intresserade av tjänsten som utvecklingschef i Raseborg. Intervjugruppen talade med fyra av dem som sökt tjänsten, men vill nu förlänga ansökningstiden..

YLE - 3 timmar sedan

Stadsdirektörens budgetförslag: Lån istället för skattehöjningar ska göra Borgå till drömmarnas stad

Fortsatta investeringar i skolor och daghem, samt satsningar på att uppfylla målen i stadsstrategin Drömmarnas Borgå 2030. Det, samt en ökande skuldsättning, kännetecknar stadsdirektörens budgetförslag för 2019..

YLE - 5 timmar sedan

Olycksbilen i Kalajoki hade alldeles för hög hastighet - minst 165 kilometer i timmen

Enorm överhastighet verkar var orsaken till helgens dödsolycka i Kalajoki i Norra Österbotten, då tre unga män miste livet. Kraschen registrerades sannolikt på en av Seismologiska institutets mätstationer..

YLE - 5 timmar sedan

FPA:s taxiresor i Nyland har inte fungerat som de ska - ny upphandling inleds omedelbart

Folkpensionsanstalten är inte nöjd med hur taxiresorna har fungerat i Nyland. FPA börjar omedelbart förbereda en ny upphandling..

YLE - 10 timmar sedan

Häftig debatt om uppsägningsskyddet i riksdagen

Tvisten om uppsägningsskyddet byter arena i dag. Från att ha varit en fråga mellan fackförbunden och regeringen är det nu riksdagen som ska säga sin åsikt om lagförslaget som enligt regeringen ska göra det lättare för små företag att rekrytera nya anställda. Eller egentligen vill regeringen att riksdagen tar ställning till regeringens sysselsättningspolitik som helhet - en politik som regeringen själv säger har varit mycket framgångsrik..

YLE - 7 timmar sedan

Skanska vill inte renovera Harjurinteen koulu – sannolikt att Lovisa stad inleder rättsprocess

Hösten 2017 upptäcktes problem med inomhusluften i Harjurinteen koulu i Lovisa. Skanska har ombetts renovera den nyare delen av skolan, som bolaget byggde 2014..

YLE - 7 timmar sedan

LasseMajas detektivbyrå behöver skådespelare - Karelia i Ekenäs sätter upp sin första barnpjäs

LasseMajas detektivbyrå, Sommarmysterierna, blir den första barnteatern på Kulturhuset Karelia i Ekenäs. Pjäsen visas våren 2019..

YLE - 8 timmar sedan

Författaren Arto Paasilinna har avlidit

Den finländska författaren Arto Paasilinna har dött. Paasilinna blev 76 år gammal..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.