YLE > Finland

Wednesday, 19 December, 08:58

YLE - 17 sep 13 kl. 12:58

Nu tar skolan upp hyfs och pli- Målet med en temavecka om hyfs och pli i skolan är att visa var och en att ett gott uppförande påverkar välbefinnandet i hela skolan, både för en själv och för alla andra, säger undervisningsrådet Christina Andersén vid Utbildningsstyrelsen. Genom sitt uppförande kan man skapa trivsel, betonar hon och en positiv atmosfär. Det här uppnår man bäst med god vilja och inget tvång, säger hon vidare. Viktigt med social kompetens.Skolelever ute på rast Mika Kanerva - Eleverna behöver få uppleva det här konkret, säger Andersén.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Christina Andersén, Utbildningsstyrelsen, Mika Kanerva, Andersén, Yle Sociala, Enligt Andersén, Målet, Mannerheims, MLL, Teman, Hyfs, Mumin, Muminmaterialet, Mångkulturellt

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu tar, skolanupp , hyfsoch , pli
BT - 17 maj 11 kl. 14:41

Vi tar skolan på allvar

Vilka resurser vi har att satsa på skolan styrs av politiska beslut. Det vore märkligt om inte detta finge påpekas utan att man beskylls för att ?blanda in?

Alliansfritt Sverige - 29 maj 14 kl. 15:39

Lärare: alliansens politik tar skolan åt fel håll

Den borgliga alliansen i Uppsala har som mål att uppnå Sveriges bästa skola. Det går väl sådär, ärligt talat. Nu har de dessutom stött på ganska mycket skepsis, snällt uttryckt.

Kristianstadsbladet - 31 jan 12 kl. 20:45

T4-skolan vidare i "Vi i femman"

Foto: Lasse Ottosson
Länge ledde Läredaskolan, men det var T4-skolan som tog hem segern i den första semifinalen i "Vi i femman" på tisdagskvällen. På torsdag avgörs vilken skola de möter i finalen.
- Schhh, nu är det strax dags, säger domaren Per Erik Tell när 17-sändningen av nyheter och väder närmar sig sitt slut.

GöteborgsPosten - 05 apr 17 kl. 15:41

Nu tar vi de första stegen till kulturförändring i skolan

Nu tar skolan ett tydligt steg framåt mot en central skolorganisation. Vi skall inte styra med järnhand och riskera att utveckla rädda verksamheter. I stället behövs en tydlig struktur med väl fungerande stödsystem i en modig och lärande organisation.

YLE - 31 aug 15 kl. 11:23

Dubbelt mer gymnastik i skolan

Kyrkostrand-Jungmans skola i Jakobstad satsar extra mycket på fysiska aktiviteter detta läsår. Att börja dagen med gymnastik ökar inlärningen, säger rektor Ida Kronholm. På Kyrkostrand-Jungmans skola var förväntningarna höga bland barnen.

YA - 02 apr 14 kl. 04:00

Problemlösning för skolan

Foto: Fredrik Sandberg / TT
Bättre lärare och mer motiverade elever kan vända skolans negativa utveckling.
Skolans huvudvärk är inte över. På tisdagen var det dags för en ny djupdykning i svenska elevers resultat.

LV - 06 nov 14 kl. 08:16

Gymnasiet tar krafttag mot Spice

Det pratas öppenhjärtligt om Spice bland eleverna på gymnasiet. Och det har visat sig att många redan provat.
Så nu tar skolan krafttag mot den fruktade nätdrogen.

GöteborgsPosten - 25 aug 15 kl. 05:00

Vi tar skolan på största allvar

Med Allianspartiernas budget skulle eleverna få färre kronor per elev och sämre möjligheter. Vi stärker i stället lärartätheten, ger handledning på modersmål och satsar på gratis läxhjälp för alla, inte bara till dem som har råd med privat stöd, skriver Karin Pleijel (MP)..

Nya Wermlands Tidningen - 10 jan 16 kl. 18:45

Så tar skolan hand om flyktingbarnen

Många familjer och ensamkommande barn har sökt skydd i Sverige. Under hösten ökade trycket på skola och barnomsorg rejält.Sunne kommun togs på sängen när hotell Selma blev asylboende – nu jobbas intensivt för att ta emot alla nyanlända flyktingbarn..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Ska förskolebarnen behöva skala sina potatisar? Åbo säger nej till nationell rekommendation

Potatis handlar om mer än bara näring. Att få skala sina potatisar tränar både finmotorik och livsmedelskunskap anser myndigheten, men Åbo stad säger att det inte finns tid för sådant i förskolorna..

YLE - 3 timmar sedan

"Vi ska inte tumma på kvaliteten" - direktör föreslår kreativa lösningar för att möta Pargas sparkrav inom social- och hälsovården

Hur ska man hitta bestående inbesparingar inom en svällande social- och hälsovårdssektor? Det funderar man på i Pargas. Inbesparingar ska göras utan att tumma på personalresurser eller servicenivå..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Antalet fall misstänkt människohandel ökar, tusentals brottsoffer ersätts årligen av staten, vintervädret fortsätter

Polisen har i år fått kännedom om klart fler fall av misstänkt människohandel än tidigare. Kring 5 000 brottsoffer får årligen ersättning från statskassan för personskada och lidande..

YLE - 3 timmar sedan

Ljusdemonstration mot utvisningar till Afghanistan ordnades i Åbo

En ljusdemonstration mot utvisningar till Afghanistan ordnades vid Teaterbron i Åbo på tisdagseftermiddagen. En av dem som deltog i demonstrationen var Ahmad Hosseini. Enligt honom har säkerhetsläget i hans hemland Afghanistan försämrats under de tre år sedan han kom till Finland..

YLE - 3 timmar sedan

Kommentar: Klimatuppoffringar är svåra att gå till val på, och då är det lätt att plocka poäng med nej till höjd bränsleskatt

Klimatmålen kräver uppoffringar och ansvarstagande men just de sakerna är tyvärr svåra att göra häftiga vallöften på. Då blir det lätt för nejsägare och populister att kapa debatten, skriver Marianne Sundholm..

YLE - 4 timmar sedan

Om allt går bra minskar risken för radioaktiva utsläpp då Ryssland stänger den äldsta kärnreaktorn i Sosnovyi bor vid Finska vikens kust

De tre gamla reaktorerna ska stängas och rivas. Arbetet beräknas vara klart först om cirka fyrtio år..

YLE - 4 timmar sedan

Polisanmälningar om misstänkt människohandel ökar i Helsingfors, hallickarna allt oftare från Rumänien: "Här tjänar de bättre än i övriga Europa"

Polisen har under 2018 fått kännedom om klart fler fall av misstänkt människohandel än under tidigare år. Gemensamt för flera av de fall som Helsingforspolisen utrett 2018 är att den eller de misstänkta är från Rumänien..

YLE - 4 timmar sedan

Fortums planer i Joddböle väcker förtjusning hos Ingåborna - "Det är en boom, det måste det vara"

Många Ingåbor har jobbat vid kolkraftverket eller på hamnområdet. De flesta välkomnar nya satsningar och initiativ i Joddböle..

YLE - 4 timmar sedan

Problem med inomhusluften tvingar personalen i Lappträsk hälsogård att flytta

Hälsovårdspersonalen i Lappträsk har fått symptom av den dåliga inomhusluften i hälsogården. Hälsovårdstjänsterna kommer därför att flytta till tillfälliga lokaler efter årsskiftet..

YLE - 4 timmar sedan

Fem tips för dig som vill börja spara: Sätt upp mål och börja genast – 15 euro i månaden räcker

Tillväxttakten mattas av och nu gäller det att börja spara, tipsar Aktias chefsekonom Heidi Schauman. Men hur börjar man? Marthaförbundets ekonomirådgivare Marina Nygård säger att man ska sätta i gång direkt och lägga upp mål för sitt sparande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.