YLE > Finland

Wednesday, 20 February, 16:58

YLE - 17 sep 13 kl. 12:58

Nu tar skolan upp hyfs och pli- Målet med en temavecka om hyfs och pli i skolan är att visa var och en att ett gott uppförande påverkar välbefinnandet i hela skolan, både för en själv och för alla andra, säger undervisningsrådet Christina Andersén vid Utbildningsstyrelsen. Genom sitt uppförande kan man skapa trivsel, betonar hon och en positiv atmosfär. Det här uppnår man bäst med god vilja och inget tvång, säger hon vidare. Viktigt med social kompetens.Skolelever ute på rast Mika Kanerva - Eleverna behöver få uppleva det här konkret, säger Andersén.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Christina Andersén, Utbildningsstyrelsen, Mika Kanerva, Andersén, Yle Sociala, Enligt Andersén, Målet, Mannerheims, MLL, Teman, Hyfs, Mumin, Muminmaterialet, Mångkulturellt

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu tar, skolanupp , hyfsoch , pli
BT - 17 maj 11 kl. 14:41

Vi tar skolan på allvar

Vilka resurser vi har att satsa på skolan styrs av politiska beslut. Det vore märkligt om inte detta finge påpekas utan att man beskylls för att ?blanda in?

Alliansfritt Sverige - 29 maj 14 kl. 15:39

Lärare: alliansens politik tar skolan åt fel håll

Den borgliga alliansen i Uppsala har som mål att uppnå Sveriges bästa skola. Det går väl sådär, ärligt talat. Nu har de dessutom stött på ganska mycket skepsis, snällt uttryckt.

Kristianstadsbladet - 31 jan 12 kl. 20:45

T4-skolan vidare i "Vi i femman"

Foto: Lasse Ottosson
Länge ledde Läredaskolan, men det var T4-skolan som tog hem segern i den första semifinalen i "Vi i femman" på tisdagskvällen. På torsdag avgörs vilken skola de möter i finalen.
- Schhh, nu är det strax dags, säger domaren Per Erik Tell när 17-sändningen av nyheter och väder närmar sig sitt slut.

GöteborgsPosten - 05 apr 17 kl. 15:41

Nu tar vi de första stegen till kulturförändring i skolan

Nu tar skolan ett tydligt steg framåt mot en central skolorganisation. Vi skall inte styra med järnhand och riskera att utveckla rädda verksamheter. I stället behövs en tydlig struktur med väl fungerande stödsystem i en modig och lärande organisation.

YLE - 31 aug 15 kl. 11:23

Dubbelt mer gymnastik i skolan

Kyrkostrand-Jungmans skola i Jakobstad satsar extra mycket på fysiska aktiviteter detta läsår. Att börja dagen med gymnastik ökar inlärningen, säger rektor Ida Kronholm. På Kyrkostrand-Jungmans skola var förväntningarna höga bland barnen.

YA - 02 apr 14 kl. 04:00

Problemlösning för skolan

Foto: Fredrik Sandberg / TT
Bättre lärare och mer motiverade elever kan vända skolans negativa utveckling.
Skolans huvudvärk är inte över. På tisdagen var det dags för en ny djupdykning i svenska elevers resultat.

LV - 06 nov 14 kl. 08:16

Gymnasiet tar krafttag mot Spice

Det pratas öppenhjärtligt om Spice bland eleverna på gymnasiet. Och det har visat sig att många redan provat.
Så nu tar skolan krafttag mot den fruktade nätdrogen.

GöteborgsPosten - 25 aug 15 kl. 05:00

Vi tar skolan på största allvar

Med Allianspartiernas budget skulle eleverna få färre kronor per elev och sämre möjligheter. Vi stärker i stället lärartätheten, ger handledning på modersmål och satsar på gratis läxhjälp för alla, inte bara till dem som har råd med privat stöd, skriver Karin Pleijel (MP)..

Nya Wermlands Tidningen - 10 jan 16 kl. 18:45

Så tar skolan hand om flyktingbarnen

Många familjer och ensamkommande barn har sökt skydd i Sverige. Under hösten ökade trycket på skola och barnomsorg rejält.Sunne kommun togs på sängen när hotell Selma blev asylboende – nu jobbas intensivt för att ta emot alla nyanlända flyktingbarn..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Företag marknadsför snabblån för personer med betalningsanmärkning - konsumentmyndigheterna tar sig an fallet: "Fullständigt olämpligt"

Konkurrens- och konsumentverket utreder låneföretaget Aurora Laina som oroat med sin marknadsföring och sina nya snabblånemodeller. Bolaget erbjuder bland annat lån till personer med betalningsanmärkningar..

YLE - 30 minuter sedan

Anne Berner: "Jag tänker inte lämna politiken eller Centern"

Kommunikationsminister Anne Berner (C) avvaktar med ett klart besked om hon tänker lämna politiken, och hoppa över till näringslivet. Tidigt på onsdagen kom nyheten att Berner ställer sig till förfogande för en styrelsepost i Skandinaviska Enskilda Banken SEB..

YLE - 6 timmar sedan

Så här ska regeringen bekämpa sexualbrott: Fler nätpoliser, tidigare brott ska beaktas mer när personer söker uppehållstillstånd

Regeringen presenterade i dag åtgärder för att förebygga sexualbrott och brott som utförs av personer med invandrarbakgrund..

YLE - 2 timmar sedan

Kyrkslätt behöver mera vatten när det byggs till - Sjundeå levererar vatten via Pickala

Sjundeå kommer att bygga vattenförbindelsen till bostadsområdet i Pickala så att den kan fortsätta över kommungränsen till Kyrkslätt..

YLE - 3 timmar sedan

Våghalsiga påhitt allt farligare på kryssningsfartyg – ungdomar hängde utanför relingen

Humoristiska påhitt bland studerande har blivit allt mer farliga och allvarliga, menar Tallink Silja. Iltalehti skriver om våghalsiga trick på kryssningar..

YLE - 3 timmar sedan

Karl-Johan Hjelm är anhörig och besviken på Borgå stad: "Jag hör om förändringar inom hemvården via djungeltrumman"

Borgå stads beslut att ta i bruk nya arbetsmetoder och arbetsturer inom hemvården väcker oro hos många anhöriga. Stadens sätt att informera om förändringarna får noll poäng hos anhörig Karl-Johan Hjelm från Ebbo..

YLE - 3 timmar sedan

Hemvården i Borgå läggs om - längre dagar ska ge mer tid för klienter

På måndagen hade hundratals klienter inom hemvården en ny egenvårdare. Nya arbetssätt ska i längden ge mera tid för klienterna, men nu plågas hemvården av brist på vikarier och missnöje bland personalen..

YLE - 6 timmar sedan

Så här ska regeringen bekämpa sexualbrott: Fler nätpoliser och tidigare brott ska beaktas mer när personer söker uppehållstillstånd

Regeringen presenterade i dag åtgärder för att förebygga sexualbrott och brott som utförs av personer med invandrarbakgrund..

YLE - 6 timmar sedan

Berner: Jag har utrett styrelseposten hos SEB med justitiekanslern - Sipilä ser inga problem

Kommunikationsminister Anne Berner (C) uppger för STT att hon tagit upp sin styrelsepost hos den svenska banken SEB med justitiekanslern. Berners partikamrat, statsminister Juha Sipilä, ser inga problem med Berners kommande styrelseuppdrag hos SEB. Han anser att frågorna kring Berners möjliga jävighet blir aktuella först när regeringen blir så kallad expeditionsministär..

YLE - 5 timmar sedan

Ekenäs Energi får teckna nya aktier i Liikennevirta

Energibolaget Ekenäs Energi kan teckna aktier för upp till 150 000 euro i företaget som administrerar ett nätverk för laddning av elbilar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.