BT > Utrikes

Thursday, 21 September, 14:23

BT - 17 sep 13 kl. 08:49

Costa Concordia på rätt köl
Arbetet med att räta upp kryssningsfartyget Costa Concordia kröntes i morse med framgång. Franco Gabrielli, chef för civilförsvarsmyndigheten som samordnar bärgningen, säger att Costa Concordia står på rätt köl igen,
Det 290 meter långa fartyget har under natten sakta rätats upp med hjälp av 36 enorma kablar runt skrovet och väldiga cisterner som gradvis fyllts med vatten för att fungera som barlast.Den sidan av fartyget som legat under vatten i 20 månader var brun och rostig, i kontrast till den andra, vita sidan.- Jag tror att hela laget är stolt över vad de har åstadkommit. Många sade att det inte skulle gå, sade bärgningsledaren Nick Sloane från Sydafrika.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Concordia, Costa Concordia, Gabrielli, Nick Sloane, Sydafrika, Giglio

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Costa, Concordiapå rätt , köl
Sydsvenskan - 01 nov 13 kl. 06:30

Costa Concordia-rederi vill locka med säkerhet

?Säkerheten har högsta prioritet för oss?, bedyrar rederiet som arrangerar lyxiga kryssningar.

BT - 16 sep 13 kl. 13:18

Costa Concordia har börjat vända sig

Vid lunchtid började det synas att det havererade fartyget Costa Concordia har börjat vända sig. Jätteoperationen med att räta upp fartyget vid ön Giglio i Italien startade i morse. Det syntes på tv-bilder att Costa Concordia så smått börjat vända sig.

BT - 14 jul 14 kl. 12:31

Costa Concordia flyter igen

I dag lyfts det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia från sin viloplats vid den italienska ön Giglio. Bärgningsoperationen beskrivs som en av världshistoriens mest omfattande. - Skeppet flyter.

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Håkan Juholt ny kapten på Costa Concordia

Håkan Juholt, partiledare för Socialdemokraterna, är hårt ansatt från alla håll.  Juholt reser på fredagen ner till den italienska ön Isola del Giglio där fartyget Costa Concordia ligger på grund. Fartyget är mycket nära att springa läck.

Sydsvenskan - 17 sep 13 kl. 06:14

Costa Concordia på rätt köl

Arbetet med att räta upp kryssningsfartyget Costa Concordia kröntes på tisdagsmorgonen med framgång. Franco Gabrielli, chef för civilförsvarsmyndigheten som samordnar bärgningen, sade att Costa Concordia står på rätt köl igen,
.

Nyteknik - 17 sep 13 kl. 08:10

Costa Concordia på rätt köl

Arbetet med att räta upp kryssningsfartyget Costa Concordia kröntes i morse med framgång. Franco Gabrielli, chef för civilförsvarsmyndigheten som samordnar bärgningen, säger att Costa Concordia står på rätt köl igen..

UNT - 26 sep 13 kl. 15:24

Två lik funna vid Costa Concordia

Kvarlevorna från två av de 32 offren i skeppsolyckan när Costa Concordia gick på grund har hittats vid bärgningen av fartyget. Liken återfanns av dykare. Costa Concordia gick på grund utanför ön Giglio i januari i fjol.

Kristianstadsbladet - 03 jul 14 kl. 19:51

Costa Concordia flyttas om tio dagar


Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet.I tisdags fästes de sista stabiliseringsanordningarna på det 290 meter långa skrovet, som rätades upp i september i fjol. Efter att Costa Concordia lyfts upp ska skeppet föras till den italienska hamnstaden Genua för att skrotas.

BT - 03 jul 14 kl. 19:55

Snart flyttas Costa Concordia

Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar. Det för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet. I tisdags fästes de sista stabiliseringsanordningarna på det 290 meter långa skrovet, som rätades upp i september i fjol.

BT - 03 jul 14 kl. 19:51

Costa Concordia flyttas om tio dagar

Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet. I tisdags fästes de sista stabiliseringsanordningarna på det 290 meter långa skrovet, som rätades upp i september i fjol. Efter att Costa Concordia lyfts upp ska skeppet föras till den italienska hamnstaden Genua för att skrotas.

Fler nyheter från BT

BT - 2 timmar sedan

Kinesiska tåg snabbast i världen igen

Sex år efter en katastrofal olycka är höghastighetstågen Peking-Shanghai riktigt snabba igen. Med anledning av olyckan sattes en fartgräns på 300 kilometer i timmen, men den har nu skruvats upp till 350.(TT).

BT - 3 timmar sedan

Paktkamp om EU:s medicinmyndighet

Låt oss rösta på varandra, manar Grekland till övriga sydeuropéer inför höstens val av nytt säte för EU:s medicinmyndighet, EMA. Om två månader ska EU-länderna rösta om vart EMA och bankmyndigheten EBA ska flyttas, då de inte längre kan vara kvar i London när Storbritannien lämnar EU.(TT).

BT - 3 timmar sedan

Tungt avhopp från Le Pen-parti

Franska Nationella fronten tappar ett av sina mest kända namn sedan biträdande partiledaren Florian Philippot beslutat lämna partiet.(TT).

BT - 4 timmar sedan

Svenska skjuten - i Köpenhamn

En svensk kvinna har skottskadats i Köpenhamn, meddelar dansk polis enligt P4 Malmöhus. Kvinnan sköts i natt och en 26-årig man är gripen, misstänkt för skjutningen, uppger Ekstrabladet. Hennes tillstånd uppges vara stabilt.

BT - 5 timmar sedan

Dominica: "Total förödelse" på många håll

Två dagar efter det att orkanen Maria drog in är den lilla önationen Dominica fortfarande avskuren från resten av världen. Minst sju människor har dött - men siffran väntas stiga. Den fattiga lilla önationen i Karibien var den första som nåddes av kategori 5-orkanen Maria i tisdags.

BT - 14 timmar sedan

Trump hyllar chans att bli rik i Afrika

Vid en lunch tillsammans med ledare från flera olika afrikanska länder hyllade USA:s president Donald Trump Afrika och berättade att flera av hans vänner rest till kontinenten "för att bli rika".(TT).

BT - 15 timmar sedan

Mueller riktar in sig på Trump

Mycket tyder nu på att sökljuset riktas specifikt mot USA:s president Donald Trump i den pågående Rysslandsutredningen. Den särskilde åklagaren Robert Mueller har begärt ut dokument från Vita huset som rör några av Trumps mest granskade åtgärder som president, enligt uppgifter till The New York Times.(TT).

BT - 15 timmar sedan

Svensk överlevde skalvet - hjälper nu drabbade

Svenske Fredrik Lamell överlevde katastrofen i Mexico City. Bara några hundra meter ifrån honom dödades flera studenter i den skola han går i, och många saknas än. Nu ägnar han all kraft åt att hjälpa dem som drabbats.

BT - 18 timmar sedan

Jordskalv öster om Japan

Ett jordskalv med magnituden 6,1 har inträffat utanför östra Japans kust, meddelar USA:s geologiska myndighet USGS. Skalvet inträffade på tio kilometers djup, 28 mil öster om staden Kamaish, enligt USGS. Det finns inga rapporter om skador.

BT - 21 timmar sedan

Trump har bestämt sig om Iranavtal

USA:s president Donald Trump säger att han har bestämt sig om huruvida USA ska riva det kärntekniska avtalet med Iran. Men den amerikanske president vill inte säga vad han har bestämt i frågan. - Jag har fattat ett beslut, löd svaret till journalister som frågade på onsdagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.