BT > Utrikes

Sunday, 19 November, 18:51

BT - 17 sep 13 kl. 08:49

Costa Concordia på rätt köl
Arbetet med att räta upp kryssningsfartyget Costa Concordia kröntes i morse med framgång. Franco Gabrielli, chef för civilförsvarsmyndigheten som samordnar bärgningen, säger att Costa Concordia står på rätt köl igen,
Det 290 meter långa fartyget har under natten sakta rätats upp med hjälp av 36 enorma kablar runt skrovet och väldiga cisterner som gradvis fyllts med vatten för att fungera som barlast.Den sidan av fartyget som legat under vatten i 20 månader var brun och rostig, i kontrast till den andra, vita sidan.- Jag tror att hela laget är stolt över vad de har åstadkommit. Många sade att det inte skulle gå, sade bärgningsledaren Nick Sloane från Sydafrika.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Concordia, Costa Concordia, Gabrielli, Nick Sloane, Sydafrika, Giglio

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Costa, Concordiapå rätt , köl
Sydsvenskan - 01 nov 13 kl. 06:30

Costa Concordia-rederi vill locka med säkerhet

?Säkerheten har högsta prioritet för oss?, bedyrar rederiet som arrangerar lyxiga kryssningar.

BT - 16 sep 13 kl. 13:18

Costa Concordia har börjat vända sig

Vid lunchtid började det synas att det havererade fartyget Costa Concordia har börjat vända sig. Jätteoperationen med att räta upp fartyget vid ön Giglio i Italien startade i morse. Det syntes på tv-bilder att Costa Concordia så smått börjat vända sig.

BT - 14 jul 14 kl. 12:31

Costa Concordia flyter igen

I dag lyfts det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia från sin viloplats vid den italienska ön Giglio. Bärgningsoperationen beskrivs som en av världshistoriens mest omfattande. - Skeppet flyter.

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Håkan Juholt ny kapten på Costa Concordia

Håkan Juholt, partiledare för Socialdemokraterna, är hårt ansatt från alla håll.  Juholt reser på fredagen ner till den italienska ön Isola del Giglio där fartyget Costa Concordia ligger på grund. Fartyget är mycket nära att springa läck.

Sydsvenskan - 17 sep 13 kl. 06:14

Costa Concordia på rätt köl

Arbetet med att räta upp kryssningsfartyget Costa Concordia kröntes på tisdagsmorgonen med framgång. Franco Gabrielli, chef för civilförsvarsmyndigheten som samordnar bärgningen, sade att Costa Concordia står på rätt köl igen,
.

Nyteknik - 17 sep 13 kl. 08:10

Costa Concordia på rätt köl

Arbetet med att räta upp kryssningsfartyget Costa Concordia kröntes i morse med framgång. Franco Gabrielli, chef för civilförsvarsmyndigheten som samordnar bärgningen, säger att Costa Concordia står på rätt köl igen..

UNT - 26 sep 13 kl. 15:24

Två lik funna vid Costa Concordia

Kvarlevorna från två av de 32 offren i skeppsolyckan när Costa Concordia gick på grund har hittats vid bärgningen av fartyget. Liken återfanns av dykare. Costa Concordia gick på grund utanför ön Giglio i januari i fjol.

Kristianstadsbladet - 03 jul 14 kl. 19:51

Costa Concordia flyttas om tio dagar


Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet.I tisdags fästes de sista stabiliseringsanordningarna på det 290 meter långa skrovet, som rätades upp i september i fjol. Efter att Costa Concordia lyfts upp ska skeppet föras till den italienska hamnstaden Genua för att skrotas.

BT - 03 jul 14 kl. 19:55

Snart flyttas Costa Concordia

Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar. Det för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet. I tisdags fästes de sista stabiliseringsanordningarna på det 290 meter långa skrovet, som rätades upp i september i fjol.

BT - 03 jul 14 kl. 19:51

Costa Concordia flyttas om tio dagar

Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet. I tisdags fästes de sista stabiliseringsanordningarna på det 290 meter långa skrovet, som rätades upp i september i fjol. Efter att Costa Concordia lyfts upp ska skeppet föras till den italienska hamnstaden Genua för att skrotas.

Fler nyheter från BT

BT - 2 timmar sedan

Femton dödades i trängsel i matkö

Minst 15 människor dog när det uppstod panik i en folkmassa i en stad i Marocko. Enligt marockanska myndigheter inträffade olyckan när människor köade för mat i staden Sidi Boulaalam, cirka sex mil från turistorten Essaouira i västra delen av landet.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Norges kung inlagd på sjukhus

Norges kung Harald ligger sedan i fredags inlagd på Rikshospitalet i Oslo på grund av en infektion. Tillståndet är tillfredsställande och kungen är på bättringsvägen, säger det norska hovets kommunikationschef Ole Edvard Wold-Reitan till NTB.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Libanons premiärminister till Egypten

Libanons premiärminister Saad al-Hariri ska under måndagen besöka Egypten. Det uppger en företrädare för hans partigruppering för Reuters. al-Hariri kom tidigt i lördags till Frankrike där han träffade president Emmanuel Macron.

BT - 2 timmar sedan

40 år sedan Sadats makalösa resa

Israel högtidlighåller i dagarna minnet av det epokgörande besöket av Egyptens president Anwar Sadat för 40 år sedan. Det ledde till det första fredsavtalet mellan Israel och ett arabiskt land efter decennier av krig.(TT).

BT - 3 timmar sedan

Libyen utreder uppgifter om slavhandel

Libyen kommer att utreda rapporter om slavhandel i landet, meddelar den internationellt erkända regeringen på söndagen. Detta efter att chockerande bilder visar försäljningen av unga män. I ett grynigt videoklipp som CNN tagit del av ses en ung pojke säljas till högstbjudande för gårdsarbete.

BT - 4 timmar sedan

Omstridd stad åter i syriska händer

Den syriska regimen uppger att man återtagit staden al-Bukamal, som fram till nyligen var ett av terrorrörelsen IS sista stora fästen i landet. Styret över staden har böljat fram och tillbaka de senaste veckorna, då intensiva strider rasat.(TT).

BT - 6 timmar sedan

FLASH:Mugabe sparkad av partiet

Zimbabwes president Robert Mugabe har fått sparken som Zanu-PF:s ledare, uppger partikällor enligt Reuters.(TT).

BT - 7 timmar sedan

Brinnande bilar och ilska i Kenyas slum

Bussar och andra fordon står i brand sedan kvarlevorna efter fyra personer hittats i slumområdet Mathare i Kenyas huvudstad Nairobi - ett känt fäste för oppositionsledaren Raila Odinga. Oroligheterna flammar upp dagen innan Högsta domstolen ska avgöra om presidentvalet i oktober var giltigt.(TT).

BT - 9 timmar sedan

Bosniens "bödel" får sitt straff till slut

Han står åtalad för krigsbrott så hårresande att han har liknats vid en slaktare. Nu ska Ratko Mladic få sin dom. - Han blev bara otrevligare med tiden, säger Bo Pellnäs, som träffade den bosnienserbiske armébefälhavaren flera gånger på 1990-talet.

BT - 10 timmar sedan

Fångar fritagna från talibanfängelse

Minst 30 personer, varav fyra barn under tolv år, uppges har räddats ur ett talibanfängelse i den sydafghanska provinsen Helmand. Bland dem som fritogs fanns även två poliser, enligt företrädare för militären och provinsstyret.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.