Sydsvenskan > Utrikes

Wednesday, 21 February, 11:50

Sydsvenskan - 17 sep 13 kl. 06:14

Costa Concordia på rätt kölArbetet med att räta upp kryssningsfartyget Costa Concordia kröntes på tisdagsmorgonen med framgång. Franco Gabrielli, chef för civilförsvarsmyndigheten som samordnar bärgningen, sade att Costa Concordia står på rätt köl igen,
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Concordia, Costa Concordia, Gabrielli

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Costa, Concordiapå rätt , köl
Sydsvenskan - 01 nov 13 kl. 06:30

Costa Concordia-rederi vill locka med säkerhet

?Säkerheten har högsta prioritet för oss?, bedyrar rederiet som arrangerar lyxiga kryssningar.

BT - 16 sep 13 kl. 13:18

Costa Concordia har börjat vända sig

Vid lunchtid började det synas att det havererade fartyget Costa Concordia har börjat vända sig. Jätteoperationen med att räta upp fartyget vid ön Giglio i Italien startade i morse. Det syntes på tv-bilder att Costa Concordia så smått börjat vända sig.

BT - 14 jul 14 kl. 12:31

Costa Concordia flyter igen

I dag lyfts det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia från sin viloplats vid den italienska ön Giglio. Bärgningsoperationen beskrivs som en av världshistoriens mest omfattande. - Skeppet flyter.

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Håkan Juholt ny kapten på Costa Concordia

Håkan Juholt, partiledare för Socialdemokraterna, är hårt ansatt från alla håll.  Juholt reser på fredagen ner till den italienska ön Isola del Giglio där fartyget Costa Concordia ligger på grund. Fartyget är mycket nära att springa läck.

Nyteknik - 17 sep 13 kl. 08:10

Costa Concordia på rätt köl

Arbetet med att räta upp kryssningsfartyget Costa Concordia kröntes i morse med framgång. Franco Gabrielli, chef för civilförsvarsmyndigheten som samordnar bärgningen, säger att Costa Concordia står på rätt köl igen..

BT - 17 sep 13 kl. 08:49

Costa Concordia på rätt köl

Arbetet med att räta upp kryssningsfartyget Costa Concordia kröntes i morse med framgång. Franco Gabrielli, chef för civilförsvarsmyndigheten som samordnar bärgningen, säger att Costa Concordia står på rätt köl igen, Det 290 meter långa fartyget har under natten sakta rätats upp med hjälp av 36 enorma kablar runt skrovet och väldiga cisterner som gradvis fyllts med vatten för att fungera som barlast.Den sidan av fartyget som legat under vatten i 20 månader var brun och rostig, i kontrast till den andra, vita sidan.

UNT - 26 sep 13 kl. 15:24

Två lik funna vid Costa Concordia

Kvarlevorna från två av de 32 offren i skeppsolyckan när Costa Concordia gick på grund har hittats vid bärgningen av fartyget. Liken återfanns av dykare. Costa Concordia gick på grund utanför ön Giglio i januari i fjol.

Kristianstadsbladet - 03 jul 14 kl. 19:51

Costa Concordia flyttas om tio dagar


Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet.I tisdags fästes de sista stabiliseringsanordningarna på det 290 meter långa skrovet, som rätades upp i september i fjol. Efter att Costa Concordia lyfts upp ska skeppet föras till den italienska hamnstaden Genua för att skrotas.

BT - 03 jul 14 kl. 19:55

Snart flyttas Costa Concordia

Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar. Det för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet. I tisdags fästes de sista stabiliseringsanordningarna på det 290 meter långa skrovet, som rätades upp i september i fjol.

BT - 03 jul 14 kl. 19:51

Costa Concordia flyttas om tio dagar

Det förlista kryssningsfartyget Costa Concordia ska lyftas upp från havsbottnen inom tio dagar för att kunna föras bort från den italienska ön Giglio där det kapsejsade för två och ett halvt år sedan, uppger gruppen som leder bärgningsarbetet. I tisdags fästes de sista stabiliseringsanordningarna på det 290 meter långa skrovet, som rätades upp i september i fjol. Efter att Costa Concordia lyfts upp ska skeppet föras till den italienska hamnstaden Genua för att skrotas.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Akilov visade ingen ånger

Den terroråtalade Rakhmat Akilov visade ingen ånger inför de drabbade när offrens advokater frågade ut honom. – Det är den allsmäktiga Allah som kommer att döma oss, säger han. Målsägarbiträdena, offrens advokater, försökte under dagens rättegångsförhan.

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Hur människor hanterar vattenbristen i Kapstaden är en fingervisning om framtiden

Jon Weman om vad som händer när kranen stängs..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Klartecken för dubbelt så många hyrcyklar nästa år

Hit kan du cykla med hyrcyklarna..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Lugi mitt i tuff period

Lugitränaren Tomas Axnér har match var tredje dag..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Svenska herrarna till final

Marcus Hellner och Calle Halfvarsson tog sig final i sprintstafetten genom att bli tvåa i sitt semifinalheat. Svenskarna var med i täten hela semifinalen och gled i mål samtidigt med OAR..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Sverige till final trots stavbrott

Det höll på att gå illa i andra växlingen. Men en bruten stav kunde inte hindra Charlotte Kalla och Stina Nilsson från att ta sig till final i sprintstafetten. Därmed är allt upplagt för superduellen mot Norge.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Förening vanvårdade hus – får nu köpa det billigt av kommunen

Kommunen ville först vräka föreningen, nu får de köpa fastigheten..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Akilov pressas om sin tro

Den terroråtalade Rakhmat Akilov pressas om sin muslimska tro under rättegången. Han hävdar att den ger honom rätt att attackera civila. Dagens förhandlingar inleds med att målsägarbiträdet Mari Schaub frågar ut Akilov om hans muslimska tro.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

GM uppges satsa miljarder i Sydkorea

Den amerikanska fordonstillverkaren General Motors (GM) planerar att under en tioårsperiod investera 2,8 miljarder dollar i sin förlusttyngda verksamhet i Sydkorea, rapporterar Reuters med hänvisning till en sydkoreansk regeringsföreträdare. Satsningen.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Pelle Kanin: Buskis utan hjärta

Annika Gustafsson kritisk till Beatrix Potter-filmatiseringen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.