Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 19 October, 12:59

Affärsvärlden - 16 sep 13 kl. 13:49

Börsen: Försäljningsstatistik lyfter H&MStockholmsbörsen steg i ett allmänt bättre riskklimat på måndagen efter helgens positiva besked kring Syrien och Federal Reserve. Indextunga H&M var en vinnare efter stark försäljningsstatistik för augusti..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Syrien, Federal Reserve

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsen, Försäljningsstatistik, lyfter, H&M
DI - 23 dec 13 kl. 10:27

Stockholmsbörsen: IMF-glädje lyfter kurserna

Stockholmsbörsen inledde julveckan med högre kurser, i likhet med utvecklingen i Asien och Europa, sedan sentimentet stärkts av IMF:s höjda utsikter för den amerikanska ekonomin..

DI - 07 feb 14 kl. 10:21

Börsen: Tele2 och Betsson lyfter

Stockholmsbörsen var i stort oförändrad. Tele2 lyfte i spåren av uppköpsrykte medan Betsson steg efter köp av holländskt spelbolag. I rapportflödet backade Skanska och SSAB medan Eniro avancerade.

Affärsvärlden - 14 maj 14 kl. 13:51

Stockholmsbörsen: Budförväntningar lyfter läkemedelsbolag

Stockholmsbörsen handlades kring nollan efter lunchtid på onsdagen. Ett par bolagsrapporter har inkommit men flödet är betydligt lugnare än tidigare..

DI - 07 jul 14 kl. 14:02

Stockholmbörsen: Di-krönika lyfter bolaget

Stockholmsbörsen fortsatte i lätt uppåtlutade banor under måndagens eftermiddagshandel. Tele2, Telia Sonera och SAS var i fokus efter siffersläpp och strukturaffärer med bolag likt Readsoft och Ratos i periferin..

DI - 30 okt 14 kl. 14:25

Stockholmsbörsen: Skönhetsjätten lyfter

På den tidiga torsdagseftermiddagen noterades Stockholmsbörsen strax under nollstrecket. Oriflame gick starkt medan Sandvik retirerade i spåren av respektive konkurrenters delårsrapporter..

DI - 06 mar 15 kl. 10:38

Börsen: Sandvik och MTG lyfter

Stockholmsbörsen inledde fredagen med handel strax över nollstrecket och anslöt därmed till övriga europeiska börser, som alla uppvisade små rörelser..

DI - 27 apr 15 kl. 11:00

Börsen: SSAB och Sandvik lyfter på rapporter

Stockholmsbörsen började veckan uppåt med hjälp av starka rapporter från främst SSAB och Sandvik men även köksbolaget Nobia. Sobi och Aerocrine rusade på bekräftade samtal om eventuella uppköp..

DI - 09 jun 15 kl. 14:27

Stockholmsbörsen: Björn Borg lyfter

Kurserna på Stockholmsbörsen hade strax efter lunch letat sig upp kring nollstrecket efter att ha handlats så mycket som 1 procent lägre på förmiddagen. Återhämtningen leddes av verkstads- och bankaktier, svagast utveckling hade material och hälsovård..

DI - 23 jun 15 kl. 17:55

Börsen: Framsteg i Grekland lyfter handeln

Stockholmsbörsen avhandlade även tisdagens handel i grönt territorium. Framsteg i dialogen med Grekland bidrog till att höja börshumöret..

DI - 23 jul 15 kl. 14:18

Stockholmsbörsen: Meda och ABB lyfter

Stockholmsbörsen pendlade mellan plus och minus på torsdagen när bland annat ABB, Meda och Skanska släppte siffror för det gångna kvartalet..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 5 minuter sedan

Nissan stoppar inhemsk produktion

Japanska fordonstillverkaren Nissan har beslutat att stoppa all inhemsk bilproduktion från och med i dag, torsdag. Stoppet ska gälla i två veckor..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Analytiker om Avanzas rapport rapport: "Överdiven kursreaktion"

Att Avanza handlas ned kraftigt trots en rapport som var som väntat kan anses väl hårt..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Smyckestillverkan stiger efter Carnegie-enkät

Danska smyckestillverkaren Pandora steg på torsdagen sedan Carnegie offentliggjort en enkät hos bolagets återförsäljare. Enkäten visar att det tredje kvartalet var svagt, men också att fjärde kvartalet börjat bra..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Färre tror på stigande bopriser

Andelen svenskar som tror på stigande bostadspriser minskar samtidigt som andelen som tror på stigande räntor ökar..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Teleoperatörer väntas sticka åt skilda håll på börsen

Sveriges två största teleoperatörer, Telia och Tele2, rapporterade båda sina kvartalsresultat på torsdagsmorgonen, och bland mäklarborden ska Telia något ned medan Tele2 ska upp..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Arbetslösheten stiger

Arbetslösheten var 6,2 procent i september, icke säsongsrensat, enligt SCB:s Arbetskraftsundersökning (AKU). Enligt SME Direkts prognosenkät väntades en arbetslöshetsnivå på 6,0 procent..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Absolents vd har avlidit

First North-bolaget Absolent meddelar att vd Tony Landh har avlidit efter en kort tids sjukdom..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Nedgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas inleda torsdagen marginellt ned, sedan New York-börserna på onsdagen stigit och de asiatiska indexen på torsdagsmorgonen visat en blandad utveckling..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Fyra aktieråd från Affärsvärlden

Köp fönstertillverkaren Inwido, men sälj Gunnebo och Prime Living och vänta med Swedol. Det är råden i det senaste numret av Affärsvärlden..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Axfoods resultat över förväntan

Axfood, som bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige, redovisar ett rörelseresultat på 604 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.