Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 02 May, 23:16

Affärsvärlden - 16 sep 13 kl. 13:49

Börsen: Försäljningsstatistik lyfter H&MStockholmsbörsen steg i ett allmänt bättre riskklimat på måndagen efter helgens positiva besked kring Syrien och Federal Reserve. Indextunga H&M var en vinnare efter stark försäljningsstatistik för augusti..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Syrien, Federal Reserve

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Börsen, Försäljningsstatistik, lyfter, H&M
DI - 23 dec 13 kl. 10:27

Stockholmsbörsen: IMF-glädje lyfter kurserna

Stockholmsbörsen inledde julveckan med högre kurser, i likhet med utvecklingen i Asien och Europa, sedan sentimentet stärkts av IMF:s höjda utsikter för den amerikanska ekonomin..

DI - 07 feb 14 kl. 10:21

Börsen: Tele2 och Betsson lyfter

Stockholmsbörsen var i stort oförändrad. Tele2 lyfte i spåren av uppköpsrykte medan Betsson steg efter köp av holländskt spelbolag. I rapportflödet backade Skanska och SSAB medan Eniro avancerade.

Affärsvärlden - 14 maj 14 kl. 13:51

Stockholmsbörsen: Budförväntningar lyfter läkemedelsbolag

Stockholmsbörsen handlades kring nollan efter lunchtid på onsdagen. Ett par bolagsrapporter har inkommit men flödet är betydligt lugnare än tidigare..

DI - 07 jul 14 kl. 14:02

Stockholmbörsen: Di-krönika lyfter bolaget

Stockholmsbörsen fortsatte i lätt uppåtlutade banor under måndagens eftermiddagshandel. Tele2, Telia Sonera och SAS var i fokus efter siffersläpp och strukturaffärer med bolag likt Readsoft och Ratos i periferin..

DI - 30 okt 14 kl. 14:25

Stockholmsbörsen: Skönhetsjätten lyfter

På den tidiga torsdagseftermiddagen noterades Stockholmsbörsen strax under nollstrecket. Oriflame gick starkt medan Sandvik retirerade i spåren av respektive konkurrenters delårsrapporter..

DI - 06 mar 15 kl. 10:38

Börsen: Sandvik och MTG lyfter

Stockholmsbörsen inledde fredagen med handel strax över nollstrecket och anslöt därmed till övriga europeiska börser, som alla uppvisade små rörelser..

DI - 27 apr 15 kl. 11:00

Börsen: SSAB och Sandvik lyfter på rapporter

Stockholmsbörsen började veckan uppåt med hjälp av starka rapporter från främst SSAB och Sandvik men även köksbolaget Nobia. Sobi och Aerocrine rusade på bekräftade samtal om eventuella uppköp..

DI - 09 jun 15 kl. 14:27

Stockholmsbörsen: Björn Borg lyfter

Kurserna på Stockholmsbörsen hade strax efter lunch letat sig upp kring nollstrecket efter att ha handlats så mycket som 1 procent lägre på förmiddagen. Återhämtningen leddes av verkstads- och bankaktier, svagast utveckling hade material och hälsovård..

DI - 23 jun 15 kl. 17:55

Börsen: Framsteg i Grekland lyfter handeln

Stockholmsbörsen avhandlade även tisdagens handel i grönt territorium. Framsteg i dialogen med Grekland bidrog till att höja börshumöret..

DI - 23 jul 15 kl. 14:18

Stockholmsbörsen: Meda och ABB lyfter

Stockholmsbörsen pendlade mellan plus och minus på torsdagen när bland annat ABB, Meda och Skanska släppte siffror för det gångna kvartalet..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Viktiga hålltider för tisdagsbörsen

Få koll på tidsschemat för viktiga börshändelser under tisdagen..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Dollarkursen pressas

Dollarn fortsatte att pressas under måndagens handel, vilket varit temat även den senaste tiden. En dollar kostar nu under 8 kronor, vilket innebär den lägsta nivån sedan januari 2015. Samtidigt noterades EUR/USD över 1,15 och det var första gången det inträffade sedan augusti 2015.

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Svag vecka i tyska klädhandeln

Omsättningen i den tyska beklädnadshandeln backade med 5 procent vecka 17 jämfört med samma vecka i fjol. Det framgår av information från Textilwirtschaft. Tyskland är H&M:s viktigaste marknad sett till andelen av bolagets försäljning..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Makrostatistik läckt i förtid

Viktig amerikansk makrostatistik kan ha läckt ut vid ett flertal tillfällen innan de formellt presenterats. Det visar en ECB-undersökning, enligt CNBC..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Staffan Persson säljer i Eniro

Staffan Persson har minskat innehavet i sökföretaget Eniro till 4,6 procent av kapital och röster. Det framgår av ett flaggningsmeddelande..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Sydkorea tecknar lukrativt avtal med Iran

Sydkorea och Iran har undertecknat intentionsavtal om att sydkoreanska företag kan få bygga infrastruktur och utveckla energi i Teheran, uppger den koreanska nyhetsbyrån Yonhap..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Wall Street inleder runt noll

USA-börserna handlades kring nollstrecket tidigt på måndagen. Makrostatistiken som presenterats under dagen har inkommit något sämre än väntat överlag..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Investeringarna ökar i USA:s byggsektor

Investeringarna inom USA:s byggsektor ökade med +0,3 procent i mars jämfört med månaden innan. Marknadens prognos var en ökning på 0,5 procent mellan månaderna..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Han blir Ferraris nye vd

Ferraris vd Amedeo Felisa kommer som planerat att gå i pension. Nu står det klart att Fiat Chryslers starke man Sergio Marchionne kommer att ta över rollen samtidigt som han axlar rollen som ordförande..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Inköpschefsindex faller i USA

USA:s inköpschefsindex för tillverkningssektorn, ISM, uppgick till 50,8 i april. Förväntningarna låg vid 51,4 medan förra månadens utfall var 51,8..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.