Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 23 January, 09:30

Affärsvärlden - 16 sep 13 kl. 13:49

Börsen: Försäljningsstatistik lyfter H&MStockholmsbörsen steg i ett allmänt bättre riskklimat på måndagen efter helgens positiva besked kring Syrien och Federal Reserve. Indextunga H&M var en vinnare efter stark försäljningsstatistik för augusti..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Syrien, Federal Reserve

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsen, Försäljningsstatistik, lyfter, H&M
DI - 23 dec 13 kl. 10:27

Stockholmsbörsen: IMF-glädje lyfter kurserna

Stockholmsbörsen inledde julveckan med högre kurser, i likhet med utvecklingen i Asien och Europa, sedan sentimentet stärkts av IMF:s höjda utsikter för den amerikanska ekonomin..

DI - 07 feb 14 kl. 10:21

Börsen: Tele2 och Betsson lyfter

Stockholmsbörsen var i stort oförändrad. Tele2 lyfte i spåren av uppköpsrykte medan Betsson steg efter köp av holländskt spelbolag. I rapportflödet backade Skanska och SSAB medan Eniro avancerade.

Affärsvärlden - 14 maj 14 kl. 13:51

Stockholmsbörsen: Budförväntningar lyfter läkemedelsbolag

Stockholmsbörsen handlades kring nollan efter lunchtid på onsdagen. Ett par bolagsrapporter har inkommit men flödet är betydligt lugnare än tidigare..

DI - 07 jul 14 kl. 14:02

Stockholmbörsen: Di-krönika lyfter bolaget

Stockholmsbörsen fortsatte i lätt uppåtlutade banor under måndagens eftermiddagshandel. Tele2, Telia Sonera och SAS var i fokus efter siffersläpp och strukturaffärer med bolag likt Readsoft och Ratos i periferin..

DI - 30 okt 14 kl. 14:25

Stockholmsbörsen: Skönhetsjätten lyfter

På den tidiga torsdagseftermiddagen noterades Stockholmsbörsen strax under nollstrecket. Oriflame gick starkt medan Sandvik retirerade i spåren av respektive konkurrenters delårsrapporter..

DI - 06 mar 15 kl. 10:38

Börsen: Sandvik och MTG lyfter

Stockholmsbörsen inledde fredagen med handel strax över nollstrecket och anslöt därmed till övriga europeiska börser, som alla uppvisade små rörelser..

DI - 27 apr 15 kl. 11:00

Börsen: SSAB och Sandvik lyfter på rapporter

Stockholmsbörsen började veckan uppåt med hjälp av starka rapporter från främst SSAB och Sandvik men även köksbolaget Nobia. Sobi och Aerocrine rusade på bekräftade samtal om eventuella uppköp..

DI - 09 jun 15 kl. 14:27

Stockholmsbörsen: Björn Borg lyfter

Kurserna på Stockholmsbörsen hade strax efter lunch letat sig upp kring nollstrecket efter att ha handlats så mycket som 1 procent lägre på förmiddagen. Återhämtningen leddes av verkstads- och bankaktier, svagast utveckling hade material och hälsovård..

DI - 23 jun 15 kl. 17:55

Börsen: Framsteg i Grekland lyfter handeln

Stockholmsbörsen avhandlade även tisdagens handel i grönt territorium. Framsteg i dialogen med Grekland bidrog till att höja börshumöret..

DI - 23 jul 15 kl. 14:18

Stockholmsbörsen: Meda och ABB lyfter

Stockholmsbörsen pendlade mellan plus och minus på torsdagen när bland annat ABB, Meda och Skanska släppte siffror för det gångna kvartalet..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 10 minuter sedan

Börsveckan: Köp den växande spelkoncernen

Med anledning av Donald Trumps tillträde på presidentposten ägnar Börsveckan sitt senaste nummer helt åt USA och amerikanska aktier..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Efter brexit – storbanken flyttar 1000 från London

En stundande brexit får de amerikanska storbankerna Morgan Stanley och Citigroup att ompositionera sig. Enligt källor till Reuters behöver Morgan Stanley flytta på cirka 1.000 av bankens totalt 6.

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

TDC höjer kassaflödesprognos

Den danska teleoperatören TDC höjer sin kassaflödesprognos för 2016 och räknar nu med att den fria kassaflödet uppgår till 2,1 miljarder danska kronor. Den tidigare prognosen var över 1,7 miljarder danska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Bioinvent ställer in extrastämma

Styrelsen i Bioinvent ställer in den extra bolagsstämma som skulle hållas den 24 januari 2017. Styrelsen avser istället att lägga fram det förslag till incitamentsprogram som avsågs att behandlas av stämman, vid årsstämman den 17 maj 2017. Det framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Buffett köper tyska Wilhelm Schulz

Europa har varit en vit fläck för multimiljardären Warren Buffetts konglomerat Berkshire Hathaway. Men nu köps den tyska rörtillverkaren Wilhelm Schulz, rapporterar tidningen Handelsblatt..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Plan för jämställda pensioner på plats

Pensionsgruppen har enats om en plan för det fortsatta arbetet med att minska skillnaderna mellan mäns och kvinnors pensioner. Det skriver socialdepartementet i ett pressmeddelande på måndagen..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Carnegie: Sälj Alfa Laval

Carnegie höjer riktkursen för Alfa Laval till 140 kronor från 120 kronor. Rekommendationen sälj upprepas dock. Det framgår av en analys..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Tobin köper ut externa investerare

Tobin Properties avser förvärva samtliga utestående aktier i intressebolaget SBG Gravensteiner från externa medinvesterare..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Morgan Stanley höjer riktkursen för Comhem

Morgan Stanley höjer riktkursen för Com Hem till 110 kronor från 96 kronor. Rekommendationen övervikt upprepas. Det skriver Reuters..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Efter brexit – britterna har ny industristrategi

Den brittiska regeringen kommer på måndagen att lägga fram en plan för att balansera ekonomin inför brexit, med betoning på att få förnyad fart på industriproduktion och stimulera investeringar i teknik och forskning och utveckling. Det rapporterar Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.