Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 25 August, 18:40

Affärsvärlden - 16 sep 13 kl. 13:49

Börsen: Försäljningsstatistik lyfter H&MStockholmsbörsen steg i ett allmänt bättre riskklimat på måndagen efter helgens positiva besked kring Syrien och Federal Reserve. Indextunga H&M var en vinnare efter stark försäljningsstatistik för augusti..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Syrien, Federal Reserve

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Börsen, Försäljningsstatistik, lyfter, H&M
DI - 23 dec 13 kl. 10:27

Stockholmsbörsen: IMF-glädje lyfter kurserna

Stockholmsbörsen inledde julveckan med högre kurser, i likhet med utvecklingen i Asien och Europa, sedan sentimentet stärkts av IMF:s höjda utsikter för den amerikanska ekonomin..

DI - 07 feb 14 kl. 10:21

Börsen: Tele2 och Betsson lyfter

Stockholmsbörsen var i stort oförändrad. Tele2 lyfte i spåren av uppköpsrykte medan Betsson steg efter köp av holländskt spelbolag. I rapportflödet backade Skanska och SSAB medan Eniro avancerade.

Affärsvärlden - 14 maj 14 kl. 13:51

Stockholmsbörsen: Budförväntningar lyfter läkemedelsbolag

Stockholmsbörsen handlades kring nollan efter lunchtid på onsdagen. Ett par bolagsrapporter har inkommit men flödet är betydligt lugnare än tidigare..

DI - 07 jul 14 kl. 14:02

Stockholmbörsen: Di-krönika lyfter bolaget

Stockholmsbörsen fortsatte i lätt uppåtlutade banor under måndagens eftermiddagshandel. Tele2, Telia Sonera och SAS var i fokus efter siffersläpp och strukturaffärer med bolag likt Readsoft och Ratos i periferin..

DI - 30 okt 14 kl. 14:25

Stockholmsbörsen: Skönhetsjätten lyfter

På den tidiga torsdagseftermiddagen noterades Stockholmsbörsen strax under nollstrecket. Oriflame gick starkt medan Sandvik retirerade i spåren av respektive konkurrenters delårsrapporter..

DI - 06 mar 15 kl. 10:38

Börsen: Sandvik och MTG lyfter

Stockholmsbörsen inledde fredagen med handel strax över nollstrecket och anslöt därmed till övriga europeiska börser, som alla uppvisade små rörelser..

DI - 27 apr 15 kl. 11:00

Börsen: SSAB och Sandvik lyfter på rapporter

Stockholmsbörsen började veckan uppåt med hjälp av starka rapporter från främst SSAB och Sandvik men även köksbolaget Nobia. Sobi och Aerocrine rusade på bekräftade samtal om eventuella uppköp..

DI - 09 jun 15 kl. 14:27

Stockholmsbörsen: Björn Borg lyfter

Kurserna på Stockholmsbörsen hade strax efter lunch letat sig upp kring nollstrecket efter att ha handlats så mycket som 1 procent lägre på förmiddagen. Återhämtningen leddes av verkstads- och bankaktier, svagast utveckling hade material och hälsovård..

DI - 23 jun 15 kl. 17:55

Börsen: Framsteg i Grekland lyfter handeln

Stockholmsbörsen avhandlade även tisdagens handel i grönt territorium. Framsteg i dialogen med Grekland bidrog till att höja börshumöret..

DI - 23 jul 15 kl. 14:18

Stockholmsbörsen: Meda och ABB lyfter

Stockholmsbörsen pendlade mellan plus och minus på torsdagen när bland annat ABB, Meda och Skanska släppte siffror för det gångna kvartalet..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Kronan försvagas

Obligationsräntorna i Sverige och omvärlden har under torsdagen fortsatt veckans tendens med små rörelser. På valutamarknaden har den svenska kronan försvagats efter flera nedslående statistikutfall från den svenska ekonomin..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Wall Street inleder runt noll

De amerikanska börserna inledde torsdagens handel runt nollstrecket med material och hälsovård som starkaste sektorer och sällanköp som svagaste. I Europa var börserna ned, tyngda av svaga sentimentsindikatorer från Tyskland och Frankrike..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Ny miljardorder till Skanska

Byggbolaget Skanska ska förlänga motorvägen D1 i östra Slovakien med drygt 14 kilometer. Ordern kommer från det statliga motorvägsbolaget och är värd 197 miljoner euro, motsvarande 1,8 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Fed-ledamot: Starkare stöd för räntehöjning

Robert Kaplan, ordförande för Federal Reserve Bank of Dallas, säger i en intervju med CNBC att argumentet för en räntehöjning har stärkts och att han förväntar sig en höjning om en inte "alltför avlägsen framtid". Det rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Konsumentförtroendet ökar i USA

Index för USA:s totala konsumentförtroende uppgick till 45,3 under förra veckan, att jämföra med 43,6 veckan innan..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Därför ökar Fredrik Lundberg i Ivärden

Affärsmannen Fredrik Lundberg har köpt en stor del av Handelsbankens A-aktier i investmentbolaget Industrivärden. "Vi fyller på lite grann", säger han till Affärsvärlden..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Lundberg köpte även Ivärden-aktier privat

Förutom att börsnoterade investeringsbolaget Lundbergs köpte 9 miljoner av Handelsbankens nu sålda A-aktier i Industrivärden köpte även Lundbergs vd och storägare Fredrik Lundberg 2 miljoner A-aktier privat. Därtill köpte Lundbergs döttrar Louise Lindh och Katarina Martinson 1 miljon A-aktier vardera av Handelsbanken. Det bekräftar Fredrik Lundberg för DI enligt en artikel på tidningens hemsida på torsdagseftermiddagen..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

New York: Viss nedgång av vänta

Kurserna på Wall Street väntas inleda torsdagen svagt nedåt i avvaktan inför Federal Reserve-chefen Janet Yellens tal i morgon eftermiddag..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Svenska börschefer byts ut i rekordfart

Det var länge sedan så många svenska börs-vd:ar fått lämna sina poster som de senaste två åren, visar siffror från Bloomberg..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Gyllenhammar flyttar innehav

Arise styrelseledamot/suppleant Peter Gyllenhammar har genom sitt bolag med samma namn sålt 1 miljoner aktier i Arise. Han har därefter köpt samma antal aktier för bolaget Union Discount Company of London. Båda transaktionerna skedde till kursen 15,80 kronor per aktie.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.