Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 27 May, 00:19

Affärsvärlden - 16 sep 13 kl. 13:49

Börsen: Försäljningsstatistik lyfter H&MStockholmsbörsen steg i ett allmänt bättre riskklimat på måndagen efter helgens positiva besked kring Syrien och Federal Reserve. Indextunga H&M var en vinnare efter stark försäljningsstatistik för augusti..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Syrien, Federal Reserve

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Börsen, Försäljningsstatistik, lyfter, H&M
DI - 23 dec 13 kl. 10:27

Stockholmsbörsen: IMF-glädje lyfter kurserna

Stockholmsbörsen inledde julveckan med högre kurser, i likhet med utvecklingen i Asien och Europa, sedan sentimentet stärkts av IMF:s höjda utsikter för den amerikanska ekonomin..

DI - 07 feb 14 kl. 10:21

Börsen: Tele2 och Betsson lyfter

Stockholmsbörsen var i stort oförändrad. Tele2 lyfte i spåren av uppköpsrykte medan Betsson steg efter köp av holländskt spelbolag. I rapportflödet backade Skanska och SSAB medan Eniro avancerade.

Affärsvärlden - 14 maj 14 kl. 13:51

Stockholmsbörsen: Budförväntningar lyfter läkemedelsbolag

Stockholmsbörsen handlades kring nollan efter lunchtid på onsdagen. Ett par bolagsrapporter har inkommit men flödet är betydligt lugnare än tidigare..

DI - 07 jul 14 kl. 14:02

Stockholmbörsen: Di-krönika lyfter bolaget

Stockholmsbörsen fortsatte i lätt uppåtlutade banor under måndagens eftermiddagshandel. Tele2, Telia Sonera och SAS var i fokus efter siffersläpp och strukturaffärer med bolag likt Readsoft och Ratos i periferin..

DI - 30 okt 14 kl. 14:25

Stockholmsbörsen: Skönhetsjätten lyfter

På den tidiga torsdagseftermiddagen noterades Stockholmsbörsen strax under nollstrecket. Oriflame gick starkt medan Sandvik retirerade i spåren av respektive konkurrenters delårsrapporter..

DI - 06 mar 15 kl. 10:38

Börsen: Sandvik och MTG lyfter

Stockholmsbörsen inledde fredagen med handel strax över nollstrecket och anslöt därmed till övriga europeiska börser, som alla uppvisade små rörelser..

DI - 27 apr 15 kl. 11:00

Börsen: SSAB och Sandvik lyfter på rapporter

Stockholmsbörsen började veckan uppåt med hjälp av starka rapporter från främst SSAB och Sandvik men även köksbolaget Nobia. Sobi och Aerocrine rusade på bekräftade samtal om eventuella uppköp..

DI - 09 jun 15 kl. 14:27

Stockholmsbörsen: Björn Borg lyfter

Kurserna på Stockholmsbörsen hade strax efter lunch letat sig upp kring nollstrecket efter att ha handlats så mycket som 1 procent lägre på förmiddagen. Återhämtningen leddes av verkstads- och bankaktier, svagast utveckling hade material och hälsovård..

DI - 23 jun 15 kl. 17:55

Börsen: Framsteg i Grekland lyfter handeln

Stockholmsbörsen avhandlade även tisdagens handel i grönt territorium. Framsteg i dialogen med Grekland bidrog till att höja börshumöret..

DI - 23 jul 15 kl. 14:18

Stockholmsbörsen: Meda och ABB lyfter

Stockholmsbörsen pendlade mellan plus och minus på torsdagen när bland annat ABB, Meda och Skanska släppte siffror för det gångna kvartalet..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Hamburgerkedjan får ny vd

Den amerikanska hamburgerkedjan Wendy's har utsett sin finanschef Todd Penegor till vd. Han rekryteras även till styrelsen, skriver företaget i ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Chevron stänger verksamhet efter terrorattack

Chevrons aktiviteter i Nigerdeltat har stängts ned på grund av en terroristattack mot Escravos-terminalen. Det uppger en källa inom företaget till Reuters på torsdagen..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Så ska Göran Persson locka företagen till Albanien

Albanien tar hjälp av Göran Persson och ett gäng svenska företagsledare för att locka investerare och turister till den forna kommuniststaten. Persson ska också coacha landet mot ett hett eftertraktat EU-medlemskap..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Oljan lyfter norska kronkursen

Den svenska kronan försvagades något under torsdagen sedan Konjunkturinstitutet, KI, släppt månadsbarometrar som överraskade på nedsidan. Därtill var den svenska handelsbalansen lägre än förväntat. Bland obligationsräntorna var rörelserna begränsade under dagen..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Wall Street inleder runt nollan

Kurserna på Wall Street inledde torsdagens handel omkring nollstrecket. I Asien och Europa noterades överlag högre kurser. Oljepriset fortsatte att klättra och handlas för första gången i år över 50 dollar per fat..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Hedgefondtopp: Räkenskapens dag är kommen

Tony James som är operativ chef på private equity-jätten Blackstone spår dystra framtidsutsikter för världens hedgefonder..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Chef lämnar Mangold

Chefen för kapitalförvaltningen på fondkommissionären Mangold slutar, läser Silly..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Oväntat stark bostadssiffra från USA

Avtalade köp av befintliga hus i USA steg med 5,1 procent i april jämfört med närmast föregående månad. Analytiker hade räknat med en uppgång om 0,7 procent..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

TV: Stark makrosiffra från USA

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Handelsbanken får höjt kreditbetyg

Fitch har uppgraderat sitt kreditbetyg för Handelsbanken till AA, från tidigare AA-. Det framgår av ett pressmeddelande..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.