Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 27 September, 17:38

Affärsvärlden - 16 sep 13 kl. 13:49

Börsen: Försäljningsstatistik lyfter H&MStockholmsbörsen steg i ett allmänt bättre riskklimat på måndagen efter helgens positiva besked kring Syrien och Federal Reserve. Indextunga H&M var en vinnare efter stark försäljningsstatistik för augusti..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Syrien, Federal Reserve

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Börsen, Försäljningsstatistik, lyfter, H&M
DI - 23 dec 13 kl. 10:27

Stockholmsbörsen: IMF-glädje lyfter kurserna

Stockholmsbörsen inledde julveckan med högre kurser, i likhet med utvecklingen i Asien och Europa, sedan sentimentet stärkts av IMF:s höjda utsikter för den amerikanska ekonomin..

DI - 07 feb 14 kl. 10:21

Börsen: Tele2 och Betsson lyfter

Stockholmsbörsen var i stort oförändrad. Tele2 lyfte i spåren av uppköpsrykte medan Betsson steg efter köp av holländskt spelbolag. I rapportflödet backade Skanska och SSAB medan Eniro avancerade.

Affärsvärlden - 14 maj 14 kl. 13:51

Stockholmsbörsen: Budförväntningar lyfter läkemedelsbolag

Stockholmsbörsen handlades kring nollan efter lunchtid på onsdagen. Ett par bolagsrapporter har inkommit men flödet är betydligt lugnare än tidigare..

DI - 07 jul 14 kl. 14:02

Stockholmbörsen: Di-krönika lyfter bolaget

Stockholmsbörsen fortsatte i lätt uppåtlutade banor under måndagens eftermiddagshandel. Tele2, Telia Sonera och SAS var i fokus efter siffersläpp och strukturaffärer med bolag likt Readsoft och Ratos i periferin..

DI - 30 okt 14 kl. 14:25

Stockholmsbörsen: Skönhetsjätten lyfter

På den tidiga torsdagseftermiddagen noterades Stockholmsbörsen strax under nollstrecket. Oriflame gick starkt medan Sandvik retirerade i spåren av respektive konkurrenters delårsrapporter..

DI - 06 mar 15 kl. 10:38

Börsen: Sandvik och MTG lyfter

Stockholmsbörsen inledde fredagen med handel strax över nollstrecket och anslöt därmed till övriga europeiska börser, som alla uppvisade små rörelser..

DI - 27 apr 15 kl. 11:00

Börsen: SSAB och Sandvik lyfter på rapporter

Stockholmsbörsen började veckan uppåt med hjälp av starka rapporter från främst SSAB och Sandvik men även köksbolaget Nobia. Sobi och Aerocrine rusade på bekräftade samtal om eventuella uppköp..

DI - 09 jun 15 kl. 14:27

Stockholmsbörsen: Björn Borg lyfter

Kurserna på Stockholmsbörsen hade strax efter lunch letat sig upp kring nollstrecket efter att ha handlats så mycket som 1 procent lägre på förmiddagen. Återhämtningen leddes av verkstads- och bankaktier, svagast utveckling hade material och hälsovård..

DI - 23 jun 15 kl. 17:55

Börsen: Framsteg i Grekland lyfter handeln

Stockholmsbörsen avhandlade även tisdagens handel i grönt territorium. Framsteg i dialogen med Grekland bidrog till att höja börshumöret..

DI - 23 jul 15 kl. 14:18

Stockholmsbörsen: Meda och ABB lyfter

Stockholmsbörsen pendlade mellan plus och minus på torsdagen när bland annat ABB, Meda och Skanska släppte siffror för det gångna kvartalet..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Finansministern: M passar bäst i opposition

Finansminister Magdalena Andersson kritiserade på tisdagen Moderaternas budgetförslag som gamla moderata förslag som visade att partiet passar bäst i opposition..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Kraftig ökning av elbilar kräver 50 nya kärnkraftverk

En explosion av antalet elbilar på de europeiska vägarna skulle innebära ett ökat energibehov motsvarande närmare 50 kärnkraftverk, varnar europeiska experter i ämnet..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Stark makro lyfter Wall Street

Efter en tung veckostart inledde USA-börserna tisdagens aktiehandel på plus, föregående sessions finansoro hade dock inte helt släppt taget..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Konfidensindikator stiger kraftigt

De amerikanska hushållens konfidensindikator steg till 104,1 i september jämfört med 101,8 i augusti, vilket var den högsta nivån sedan augusti 2007. Det framgår Conference Boards månatliga mätning, enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Inköpscheferna mer positiva i USA

Ett snabbestimat över inköpschefsindex för tjänstesektorn i USA från Markit steg till 51,9 i september jämfört med 51,0 månaden före, rapporterar Bloomberg News..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Apple har fått nytt patent godkänt

Apple har fått ett nytt patent godkänt relaterat till teknik som gör att funktioner på en datorskärm eller tv kan styras med hjälp av gester i luften eller ögonrörelser. Det nya patentet påminner om ett annat som blev godkänt i maj, skriver Patently Apple..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Huspriserna ökar i USA

Huspriserna i 20 storstadsområden runt om i USA steg 5,02 procent i juli jämfört med samma månad 2015, enligt S&P Corelogic Case-Shillers index. Enligt Bloomberg News enkät väntade analytiker att priserna skulle ha stigit 5,10 procent på årsbasis..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Ratos fick Plantagen till reapris

Plantagen var på väg mot en börsnotering i höst men Ratos hann före och köpte den norska butikskedjan – för 600 miljoner kronor mindre än det beräknade värdet på börsintroduktionen, skriver dn.no..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Handeln steg för affärskedjorna i USA

Försäljningen i affärskedjorna i USA steg med 2,7 procent vecka 38, som avslutades den 24 september, jämfört med motsvarande vecka föregående år. Jämfört med veckan före steg försäljningen 0,8 procent. Det visar The Retail Economist LLC (TRE) och Goldman Sachs veckoindex..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Bolagen som sänker börsen

Stockholmsbörsen tappade andan på förmiddagen och handlas efter lunchtid i negativt territorium. Finans- och telekomsektorn är två sektorer som pressar..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.