Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 12 December, 09:11

Affärsvärlden - 16 sep 13 kl. 13:49

Börsen: Försäljningsstatistik lyfter H&MStockholmsbörsen steg i ett allmänt bättre riskklimat på måndagen efter helgens positiva besked kring Syrien och Federal Reserve. Indextunga H&M var en vinnare efter stark försäljningsstatistik för augusti..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Syrien, Federal Reserve

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsen, Försäljningsstatistik, lyfter, H&M
DI - 08 dec 17 kl. 13:31

Stockholmsbörsen: Banker och brexit lyfter börsen

Stockholmsbörsen steg i fredagens handel med banksektorn som främsta draglok i spåren av nya förslag till europeisk bankreglering. Ett genombrott i brexitförhandlingarna påverkade också marknadshumöret positivt, samtidigt som den amerikanska kongressen åtminstone tillfälligt undvikit en finansiell "shutdown"..

DI - 23 dec 13 kl. 10:27

Stockholmsbörsen: IMF-glädje lyfter kurserna

Stockholmsbörsen inledde julveckan med högre kurser, i likhet med utvecklingen i Asien och Europa, sedan sentimentet stärkts av IMF:s höjda utsikter för den amerikanska ekonomin..

DI - 07 feb 14 kl. 10:21

Börsen: Tele2 och Betsson lyfter

Stockholmsbörsen var i stort oförändrad. Tele2 lyfte i spåren av uppköpsrykte medan Betsson steg efter köp av holländskt spelbolag. I rapportflödet backade Skanska och SSAB medan Eniro avancerade.

Affärsvärlden - 14 maj 14 kl. 13:51

Stockholmsbörsen: Budförväntningar lyfter läkemedelsbolag

Stockholmsbörsen handlades kring nollan efter lunchtid på onsdagen. Ett par bolagsrapporter har inkommit men flödet är betydligt lugnare än tidigare..

DI - 07 jul 14 kl. 14:02

Stockholmbörsen: Di-krönika lyfter bolaget

Stockholmsbörsen fortsatte i lätt uppåtlutade banor under måndagens eftermiddagshandel. Tele2, Telia Sonera och SAS var i fokus efter siffersläpp och strukturaffärer med bolag likt Readsoft och Ratos i periferin..

DI - 30 okt 14 kl. 14:25

Stockholmsbörsen: Skönhetsjätten lyfter

På den tidiga torsdagseftermiddagen noterades Stockholmsbörsen strax under nollstrecket. Oriflame gick starkt medan Sandvik retirerade i spåren av respektive konkurrenters delårsrapporter..

DI - 06 mar 15 kl. 10:38

Börsen: Sandvik och MTG lyfter

Stockholmsbörsen inledde fredagen med handel strax över nollstrecket och anslöt därmed till övriga europeiska börser, som alla uppvisade små rörelser..

DI - 27 apr 15 kl. 11:00

Börsen: SSAB och Sandvik lyfter på rapporter

Stockholmsbörsen började veckan uppåt med hjälp av starka rapporter från främst SSAB och Sandvik men även köksbolaget Nobia. Sobi och Aerocrine rusade på bekräftade samtal om eventuella uppköp..

DI - 09 jun 15 kl. 14:27

Stockholmsbörsen: Björn Borg lyfter

Kurserna på Stockholmsbörsen hade strax efter lunch letat sig upp kring nollstrecket efter att ha handlats så mycket som 1 procent lägre på förmiddagen. Återhämtningen leddes av verkstads- och bankaktier, svagast utveckling hade material och hälsovård..

DI - 23 jun 15 kl. 17:55

Börsen: Framsteg i Grekland lyfter handeln

Stockholmsbörsen avhandlade även tisdagens handel i grönt territorium. Framsteg i dialogen med Grekland bidrog till att höja börshumöret..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Skattesmäll för förare med förmånsbil

Från den 1 januari 2018 kommer trängselskatten vid privat körning med förmånsbil att lyftas ut ur förmånsvärdet. Skatten ska redovisas separat..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Vinstlyft för SAS

Flygbolaget SAS redovisar en vinst före skatt och jämförelsestörande poster på 1.054 miljoner kronor.

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Comcast inte längre intresserade av Fox

Comcast har tappat intresset för Rupert Murdochs Fox..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Boeing lämnar oväntat hög kvartalsutdelning

Flygplanstillverkaren Boeing höjer den kvartalsvisa utdelningen till 1:71 dollar per aktie..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Kinesisk fordonsjätte fasar ut förbränningsmotorn

BAIC, en av Kinas största biltillverkare, planerar att fasa ut produktionen av bilar som inte drivs av el- eller hybridmotor från år 2025. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till statlig kinesisk media..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Svensk industri avslutar året starkt

Samtliga delbranscher och grupper av leverantörer inom industrin rapporterar en sammantaget ökad orderingång under årets sista kvartal. Det visar Teknikföretagens konjunkturbarometer för fjärde kvartalet, enligt ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Högtryck inom svensk industri

Samtliga delbranscher och grupper av leverantörer inom industrin rapporterar en sammantaget ökad orderingång under årets sista kvartal. Det visar Teknikföretagens konjunkturbarometer för fjärde kvartalet, enligt ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Teknikaktier leder uppgång på Wall Street

USA-börserna fördes upp något under den nya veckans första handelsdag. Chip-tillverkare drog uppåt och hjälpte den tekniktunga Nasdaqbörsen..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Storbritanniens handelsminister: Vill ha oförändrad relation med EU

Den brittiske handelsministern Liam Fox sade på måndagen att han vill ha en handelsrelation med EU efter brexit som är "praktiskt taget identisk" med den de har nu..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Amerikanska myndigheter varnar för bitcoin

Två av de ledande finansiella reglerarna i USA varnade på måndagen för riskerna i samband med volatila digitala tillgångar som bitcoin. De är inte minst oroade för att högt belånad mindre investerare ska kliva in på marknaderna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.