SVT > Inrikes

Tuesday, 26 March, 04:05

SVT - 14 sep 13 kl. 04:38

SIFO: KD och C under riksdagsspärrenBåde Centern och Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren, något som aldrig hänt i Sifo:s mätningar ett år före ett val..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SIFO, Centern, Kristdemokraterna, Sifo

Dela artikeln

58 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SIFOKD och C under , riksdagsspärren
BT - 14 sep 13 kl. 10:18

Sifo: C och KD under riksdagsspärren

Både Centern och Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren, enligt Sifos septembermätning i GP och SvD. Socialdemokraterna ökar 3 procentenheter till 33,5 procent enligt Sifos septembermätning i GP och SvD. Moderaterna backar 0,9 procentenheter till 25,7 procent.

Sydsvenskan - 15 apr 17 kl. 21:29

Sifo: MP under riksdagsspärren

För första gången på 15 år hamnar Miljöpartiet under riksdagsspärren i en Sifo-mätning. I den senaste väljarbarometern får regeringspartiet Miljöpartiet rekordlåga 3,2 procent. I Sifo-mätningen som publiceras i Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten tap.

Helsingborgs Dagblad - 15 apr 17 kl. 21:29

Sifo: MP under riksdagsspärren

För första gången på 15 år hamnar Miljöpartiet under riksdagsspärren i en Sifo-mätning. I den senaste väljarbarometern får regeringspartiet Miljöpartiet rekordlåga 3,2 procent. I Sifo-mätningen som publiceras i Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten tap.

Kristianstadsbladet - 16 jun 13 kl. 01:33

Sifo: C och KD över riksdagsspärren


Alliansens förlorar stöd bland kvinnor, visar en opinionsundersökning från Sifo.Kristdemokraterna och Centern går framåt och klarar bägge riksdagsspärren. KD:s uppgång är den enda statistiskt säkerställda i mätningen, som publiceras i SvD och GP.

BT - 14 sep 13 kl. 01:36

Sifo: C och KD under riksdagsspärren

Socialdemokraterna ökar 3 procentenheter till 33,5 procent enligt Sifos septembermätning i GP och SvD. Moderaterna backar 0,9 procentenheter till 25,7 procent. Både Centern och Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren, något som aldrig hänt i Sifo:s mätningar ett år före ett val, skriver Svenska Dagbladet.

Kristianstadsbladet - 14 sep 13 kl. 01:32

Sifo: C och KD under riksdagsspärren


Socialdemokraterna ökar 3 procentenheter till 33,5 procent enligt Sifos septembermätning i GP och SvD. Moderaterna backar 0,9 procentenheter till 25,7 procent.Både Centern och Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren, något som aldrig hänt i Sifo:s mätningar ett år före ett val, skriver Svenska Dagbladet.

Helsingborgs Dagblad - 14 sep 13 kl. 01:36

Sifo: C och KD under riksdagsspärren

Socialdemokraterna ökar 3 procentenheter till 33,5 procent enligt Sifos septembermätning i GP och SvD. Moderaterna backar 0,9 procentenheter till 25,7 procent. Både Centern och Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren, något som aldrig hänt i Sifo:s mätningar ett år före ett val, skriver Svenska Dagbladet.

UNT - 14 sep 13 kl. 01:32

Sifo: C och KD under riksdagsspärren

S ökar 3 procentenheter till 33,5 procent i Sifos septembermätning. M backar 0,9 till 25,7 procent. C och KD hamnar under riksdagsspärren, något som aldrig hänt i Sifo:s mätningar ett år före ett val, skriver SvD.

SvD - 15 apr 17 kl. 21:00

SvD/Sifo: S lyfter efter dådet – MP under riksdagsspärren

För första gången på 15 år är Miljöpartiet under riksdagsspärren. Och Moderaterna får sina sämsta siffror sedan 2003. Däremot ökar Socialdemokraterna veckan efter attacken i Stockholm.

Expressen - 15 apr 17 kl. 21:13

Sifo: MP är under riksdagsspärren

Statsminister Stefan Löfven har hyllats för sitt agerande efter terrorattentatet. Nu ökar Socialdemokraternas stöd hos väljarna visar en ny väljarbarometer från SvD/Sifo. Samtidigt rasar Miljöpartiet till nya bottennivåer – och når nu inte upp till riksdagsspärren..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Efter dokumentären: Kulturministern ska träffa Dramatens ledning

Kulturminister Amanda Lind (MP) ska träffa Dramatens ledning meddelar hon på sin Facebook-sida. Hon reagerade starkt på dokumentären om sångerskan Josefin Nilsson, som bland annat skildrar hur Nilsson blev svårt misshandlad av sin dåvarande partner, som är delaktig i en produktion på kulturinstitutionen..

SVT - 6 timmar sedan

Jehovas vittnens filmvisning i rätten: ”Inte lämpligt för barn”

Jehovas vittnen visade på en stor samling filmer för barn som bland annat innehöll budskap om att homosexualitet är fel. Under måndagen hölls rättegången mot arrangören – eftersom visningen saknade tillstånd från Statens medieråd. – Lagstiftningen finns till för att skydda barn från skadligt innehåll, säger åklagare Lisa dos Santos till Veckans brott..

SVT - 8 timmar sedan

Ny rapport: Sverige måltavla för kinesiskt cyberspionage

Sverige är en attraktiv måltavla för kinesiskt cyberspionage. Cyberangrepp är ett effektivt sätt för Kina att tillägna sig teknologiska spetskunskaper inom exempelvis it, flyg- och robotteknik. Det framgår av en ny rapport från FOI, Totalförsvarets forskningsrapport..

SVT - 17 timmar sedan

Per Bolund (MP): Vi är inte nybörjare längre

Per Bolund, som föreslås bli Miljöpartiets nya språkrör, tror att partiet efter nybörjarmisstag och genomgånget eldprov nu kan dubblera sina röster i nästa val. Januariavtalet innebär nya möjligheter, menar han. – Jag är övertygad om att det här öppnar upp en ny politiskt arena, säger Per Bolund i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 18 timmar sedan

Jämställdhetsministern: ”Vi behöver prata mer om männen i detta och om de destruktiva maskulinitetsnormerna”

SVT K-Specials dokumentär om sångerskan Josefin Nilsson har väckt många starka reaktioner och engagemang om våld i nära relationer. Regeringen vill satsa på ett så kallat ”perspektivskifte” för att motverka maskulinitetsnormer. – Vi vet att det finns en koppling mellan machokultur och förekomsten av våld, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP), i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 19 timmar sedan

Morgan Alling: ”Männen går vidare och det är så fruktansvärt vidrigt”

Dokumentären om Josefin Nilsson väcker starka känslor hos Morgan Alling, regissör och skådespelare. I dokumentären framkommer detaljer om Josefin Nilssons relation med en man som misshandlade och hotade henne..

SVT - 21 timmar sedan

Teknikföretag lämnar ut rekordmycket användardata till polisen – kan vara olagligt

Polis och åklagare begär ut allt mer användardata från internetföretag och sociala medier. Det visar SVT:s sammanställning av de största teknikföretagens så kallade ”transparensrapporter”. Men mer än hälften av personuppgifterna kan ha lämnats ut i strid med GDPR, något som Datainspektionen nu utreder internt..

SVT - Igår: 03:31

Stefan Löfven kritisk till Ebba Busch Thors besked om att föra samtal med Sverigedemokraterna

Statsminister Stefan Löfven (S) höjer ett varnande finger efter Ebba Busch Thors (KD) besked om att inleda samtal med Sverigedemokraterna. – Om ett sådant block skulle få regera skulle kvinnors rättigheter få stå tillbaka rejält..

SVT - Igår: 22:09

Löfven: S är fortfarande ett parti för arbetare

Trots kritiken mot Socialdemokraterna efter januariöverenskommelsen om att partiet kompromissat för mycket med Liberalerna och Centerpartiet, står partiledaren Stefan Löfven fast vid att S är ett parti för arbetare. Det säger han i SVT:s Agenda..

SVT - Igår: 20:36

Så kan åtal väckas om misstänkta brott mot mänskligheten i Syrien

Ett antal europeiska länder, däribland Sverige, har infört möjligheten att åtala personer misstänkta för brott mot mänskligheten, även om brotten begåtts i andra länder än det land där åtalet väcks – exempelvis kan åtal väckas i Sverige för brott begångna under kriget i Syrien..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.