SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 16 July, 03:07

SmålandsPosten - 10 sep 13 kl. 06:13

Kommunen tar över förskolan
Kommunen subventionerar hyran för den privata förskolan Skogsleken i Sandsbro med en miljon kronor om året. Subventionen är olaglig. Nu föreslås att kommunen inte förlänger avtalet med entreprenören. I stället ska kommunen själv ta över driften av förskolan.
2009 beslutade skol- och barnomsorgsförvaltningen att lägga ut driften av den nybyggda förskolan på Polenvägen i Sandsbro på ett privat företag, Skogsleken AB.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Skogsleken, Sandsbro, Polenvägen, AB, Stefan Bergström, Vidigehem, Skogs, Skogslekens, Granqvist, Nilsson, Edberg, Bergström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, taröver , förskolan
SmålandsPosten - 25 jun 13 kl. 07:18

Placeringen av nya förskolan

Kommunen har ett ansvar för att lyssna och bemöta kritiken, men den får inte hindra att den nya förskolan i Åseda byggs. Det tycker tvåbarnsmamman Sara Lif
i Åseda som svarar på kritiken mot placeringen. Smålandsposten skrev förra veckan om att boende i Björkåkraområdet protesterat mot placeringen av den nya förskolan.

Kristianstadsbladet - 04 jun 13 kl. 09:30

Entreprenörskolan läggs ned i förtid

Efter bara ett år lägger kommunen ner Entreprenörskolan. Egentligen skulle den ha fortsatt i ett år till, men antalet deltagare har varit för få och kommunen vill inte riskera att underskottet blir för stort.
Entreprenörskolan startade förra året efter att ha beviljats 5,2 miljoner kronor i EU-stöd från Europeiska socialfonden.

NSD - 27 okt 12 kl. 09:15

Öppna förskolan nedläggningshotad

Öppna förskolan Fisken i Kiruna står inför ett akut nedläggningshot. De mest engagerade föräldrarna har börjat jobba efter föräldraledigheten och vill lämna över ansvaret. - Helst vill vi att kommunen tar över, säger Heli Puranen Nilimaa..

UNT - 08 apr 13 kl. 08:13

24UNT: Slopade områdesregler för förskolan gynnar inte alla

I dag, måndag, införs ett nytt system för förskolan. Kommunen tar nu bort de nuvarande förskoleområdena och föräldrarna får välja fritt var barnen ska gå..

Länstidningen i Jämtland - 22 feb 18 kl. 07:04

Bygden förlorade – nu försvinner förskolan från Norråker

Det har varit en strid länge. Men från hösten lägger kommunen ner förskolan i Norråker..

GöteborgsPosten - 12 apr 18 kl. 05:00

Sonesson: Förskolan är ett rödgrönt sorgebarn

Samtidigt som köerna till barnomsorgen växer i Göteborg motarbetar kommunen kooperativa förskolan Skattkammaren. Förvaltningens njugga agerande mot en uppskattad fristående aktör är inget annat än idioti. Det väcker misstankar om en bakomliggande ideologisk agenda..

Sydöstran - 08 jul 17 kl. 06:00

Kommunen skjuter upp körskolas avtal

Trots att upphandlingen om körkortsutbildningen avgjordes redan för mer än två månader sedan har inte avtal skrivits mellan kommunen och körskolan..

SmålandsPosten - 21 jun 13 kl. 08:42

Alvin börjar på förskolan i höst

Till hösten ska Alvin Lundberg börja på förskolan Violen i Lessebo. Pappa Alexander Korpela fick redan i onsdags ett brev om placeringsbeslut. ?

Skånskan - 20 jun 18 kl. 05:00

Förskolan Konvaljen stänger senast 2019

Höör Förskolan Konvaljen ska läggas ner, en förskolelokal i Sätofta sägs upp och frukosten kommer börja kosta för förskolepersonalen. Det beslutade barn- och utbildningsnämnden under sitt senaste sammanträde.Tidigare i år har barn- och utbildningsnämnden bland annat beslutat att lägga ner förskolan Ärlan samt mellanstadiet på Tjörnarps skola.

Barometern - 07 sep 13 kl. 11:43

Vi tar barnens parti när grupperna blir allt större

Slutreplik i debatt om barnomsorg
Tydligen var det en öm tå vi trampade på när vi kristdemokrater presenterade våra förslag för att komma till rätta med de allt för stora barngrupperna i förskolan. Ett bekymmer som många föräldrar känner. Och vi tar denna oro bland landets småbarns­föräldrar på allvar.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Ytterligare dödsfall i Nicaragua

Minst tio personer har dödats och tjugo har skadats under söndagen i Nicaragua, uppger en människorättsorganisation.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Flicka smygfotad i dusch på camping

En flicka har blivit smygfotograferad i en duschanläggning på en camping utanför Borgholm på Öland under helgen, skriver Barometern. - Det är en person som befinner sig i den angränsade duschen som har filmat, säger P-O Jansson, inre befäl vid polisen, till tidningen.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Hemvärnet avlastar utarbetade norska brandmän

Liksom Sverige har Norge under helgen drabbats av omfattande bränder. En brandman avled av sina skador efter en olycka under släckningsarbetet vid en skogsbrand i Akershus.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Hogan åter i Hall of Fame efter avstängningen

Hulk Holgan är nu tillbaka i WWE:s Hall of Fame, rapporterar The Sun. Det amerikanska nöjesbolaget med fokus på wrestling valde att utesluta Hogan för tre år sedan, efter att wrestlingstjärnan uttryckt sig grov rasistiskt i en videoinspelning som fick spridning.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Tre skadade i explosion i Vällingby

Tre personer har skadats och förts till sjukhus efter en explosion i västra Stockholm. - Man skulle kapa någon form av kopparrör på ett kylskåp och det var fortfarande under tryck så att det blev en explosion i freontanken, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Utökad oljestrejk i Norge

Ytterligare 900 norska oljearbetare tas ut i den strejk som snart pågått i en vecka. Sedan i tisdags strejkar 700 personer då fackförbundet Safe och Rederiforbundet inte har kunnat komma överens i löneförhandlingarna för anställda på oljeplattformar(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Mc-förare allvarligt skadad i krock

En motorcykel har kolliderat med en traktor nära Badabruk söder om Torsby, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen. Motorcyklisten körde in i traktorn som var på väg att köra ut mot vägen. - Han som körde traktorn vet att det är en skymd kurva med träd som står i närheten.

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Israel sköt raket mot militärt mål i Aleppo

Israeliska raketer har träffat syriska militära ställningar nära flygplatsen Nairab utanför Aleppo. Anfallet orsakade bara materiella skador, enligt den statliga syriska nyhetsbyrån Sana som hänvisar till militärkällor.(TT).

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Tidigare NHL-målvakt död i drunkning

Den tidigare NHL-målvakten Ray Emery är död, 35 år gammal. Kanadensaren avled efter en drunkningsolycka i hemstaden Hamilton under söndagsmorgonen lokal tid, bekräftar polisen i Hamilton på Twitter.(TT).

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Martinez är årets dansband 2018

Aldrig tidigare har rösterna varit så jämt fördelade i kategorin årets dansband som i år. När försvarsminister Peter Hultqvist klev ut på scenen i Malung för att dela ut kvällens sista statyett var spänningen olidlig.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.