SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 18 April, 22:25

SmålandsPosten - 10 sep 13 kl. 06:13

Kommunen tar över förskolan




Kommunen subventionerar hyran för den privata förskolan Skogsleken i Sandsbro med en miljon kronor om året. Subventionen är olaglig. Nu föreslås att kommunen inte förlänger avtalet med entreprenören. I stället ska kommunen själv ta över driften av förskolan.
2009 beslutade skol- och barnomsorgsförvaltningen att lägga ut driften av den nybyggda förskolan på Polenvägen i Sandsbro på ett privat företag, Skogsleken AB.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Skogsleken, Sandsbro, Polenvägen, AB, Stefan Bergström, Vidigehem, Skogs, Skogslekens, Granqvist, Nilsson, Edberg, Bergström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, taröver , förskolan
Västerbottens Folkblad - 23 okt 18 kl. 08:00

Kommunen tar över hotad förskola

Personalkooperativet Visionen stänger förskolan till sommaren. Nu är det klart att Umeå kommun, som äger lokalerna, tar över förskoleverksamheten. Nuvarande personal är välkommen att söka tjänsterna.

SmålandsPosten - 25 jun 13 kl. 07:18

Placeringen av nya förskolan

Kommunen har ett ansvar för att lyssna och bemöta kritiken, men den får inte hindra att den nya förskolan i Åseda byggs. Det tycker tvåbarnsmamman Sara Lif
i Åseda som svarar på kritiken mot placeringen. Smålandsposten skrev förra veckan om att boende i Björkåkraområdet protesterat mot placeringen av den nya förskolan.

Skånskan - 22 aug 18 kl. 14:00

Engagerade samtal om kommunen

Skurup Måndagens medborgardialog spände över det mesta som händer i kommunen.
Träffen lockade ett trettiotal åhörare varav några invånare var särskilt intresserade av skolpengen, byggnation och polisens närvaro.Det var främst oppositionspolitiker som var intresserade av att lyssna till kommunstyrelseordförande Magnus Alm:s (S) genomgång av verksamhetsåret 2017.

Kristianstadsbladet - 04 jun 13 kl. 09:30

Entreprenörskolan läggs ned i förtid

Efter bara ett år lägger kommunen ner Entreprenörskolan. Egentligen skulle den ha fortsatt i ett år till, men antalet deltagare har varit för få och kommunen vill inte riskera att underskottet blir för stort.
Entreprenörskolan startade förra året efter att ha beviljats 5,2 miljoner kronor i EU-stöd från Europeiska socialfonden.

NSD - 27 okt 12 kl. 09:15

Öppna förskolan nedläggningshotad

Öppna förskolan Fisken i Kiruna står inför ett akut nedläggningshot. De mest engagerade föräldrarna har börjat jobba efter föräldraledigheten och vill lämna över ansvaret. - Helst vill vi att kommunen tar över, säger Heli Puranen Nilimaa..

UNT - 08 apr 13 kl. 08:13

24UNT: Slopade områdesregler för förskolan gynnar inte alla

I dag, måndag, införs ett nytt system för förskolan. Kommunen tar nu bort de nuvarande förskoleområdena och föräldrarna får välja fritt var barnen ska gå..

Corren - 01 feb 19 kl. 16:35

Kommunen tar över förskolan

Om någon månad står Motala kommun som ny huvudman för förskoleverksamheten vid Lilla Emilia i Ekenäs..

Helsingborgs Dagblad - 13 feb 19 kl. 18:00

Förskolan i Nyvång kan växa på sikt

Kommunen tar höjd för att behovet av förskoleplatser ska öka..

Länstidningen i Jämtland - 22 feb 18 kl. 07:04

Bygden förlorade – nu försvinner förskolan från Norråker

Det har varit en strid länge. Men från hösten lägger kommunen ner förskolan i Norråker..

GöteborgsPosten - 12 apr 18 kl. 05:00

Sonesson: Förskolan är ett rödgrönt sorgebarn

Samtidigt som köerna till barnomsorgen växer i Göteborg motarbetar kommunen kooperativa förskolan Skattkammaren. Förvaltningens njugga agerande mot en uppskattad fristående aktör är inget annat än idioti. Det väcker misstankar om en bakomliggande ideologisk agenda..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Jobbsiffror gladde Wall Street

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

TV: Tränaren efter storvinsten - ”Matchen borde aldrig ha spelats”

Växjö Norra vann skärtorsdagens fotbollsderby i division 3 mot Växjö United. Med 15 - 1. Hör vad Växjö Norras tränare Gustaf Lundholm hade att säga om skandalmatchen..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Uträknat Djurgården till SM-final

Utklassat i två matcher, bortaplan och ett tidigt baklängesmål. Det knäckte inte Djurgården. Stockholmslaget är i SM-final i ishockey efter att ha vänt 0–1 till 4–1 i den sjunde och avgörande matchen mot Färjestad..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Klimataktivister riktar in sig på Heathrow

Klimatprotesterna som ägt rum i stora delar av London under veckan kan komma att fortsätta även under långfredagen. Den här gången väntas aktivisterna rikta in sig på Londons internationella flygplats..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

HBO ogillar Trumps "Game of thrones"-tweet

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Man allvarligt knivskadad i Skultuna

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Georgien hjälper saudiska systrar på flykt

Georgien sträcker ut en hand till två systrar från Saudiarabien som flytt landet i jakt på ett nytt hemland. Fallet riktar återigen ljuset mot kvinnors ibland mycket utsatta situation i det auktoritära kungariket..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kvinna rånades efter annons på Blocket

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Falun till SM-final – repris mot Storvreta

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Sociala förmågor formade våra ansikten

Utvecklingen av människans förmåga att kommunicera med hjälp av ansiktsmusklerna gick hand i hand med förändringar av vår ansiktsform. Det konstaterar en grupp forskare som tror att denna icke verbala kommunikation har varit avgörande för vår arts överlevnad..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.