SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 22 September, 03:05

SmålandsPosten - 10 sep 13 kl. 06:13

Kommunen tar över förskolan
Kommunen subventionerar hyran för den privata förskolan Skogsleken i Sandsbro med en miljon kronor om året. Subventionen är olaglig. Nu föreslås att kommunen inte förlänger avtalet med entreprenören. I stället ska kommunen själv ta över driften av förskolan.
2009 beslutade skol- och barnomsorgsförvaltningen att lägga ut driften av den nybyggda förskolan på Polenvägen i Sandsbro på ett privat företag, Skogsleken AB.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Skogsleken, Sandsbro, Polenvägen, AB, Stefan Bergström, Vidigehem, Skogs, Skogslekens, Granqvist, Nilsson, Edberg, Bergström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, taröver , förskolan
SmålandsPosten - 25 jun 13 kl. 07:18

Placeringen av nya förskolan

Kommunen har ett ansvar för att lyssna och bemöta kritiken, men den får inte hindra att den nya förskolan i Åseda byggs. Det tycker tvåbarnsmamman Sara Lif
i Åseda som svarar på kritiken mot placeringen. Smålandsposten skrev förra veckan om att boende i Björkåkraområdet protesterat mot placeringen av den nya förskolan.

Skånskan - 22 aug 18 kl. 14:00

Engagerade samtal om kommunen

Skurup Måndagens medborgardialog spände över det mesta som händer i kommunen.
Träffen lockade ett trettiotal åhörare varav några invånare var särskilt intresserade av skolpengen, byggnation och polisens närvaro.Det var främst oppositionspolitiker som var intresserade av att lyssna till kommunstyrelseordförande Magnus Alm:s (S) genomgång av verksamhetsåret 2017.

Kristianstadsbladet - 04 jun 13 kl. 09:30

Entreprenörskolan läggs ned i förtid

Efter bara ett år lägger kommunen ner Entreprenörskolan. Egentligen skulle den ha fortsatt i ett år till, men antalet deltagare har varit för få och kommunen vill inte riskera att underskottet blir för stort.
Entreprenörskolan startade förra året efter att ha beviljats 5,2 miljoner kronor i EU-stöd från Europeiska socialfonden.

NSD - 27 okt 12 kl. 09:15

Öppna förskolan nedläggningshotad

Öppna förskolan Fisken i Kiruna står inför ett akut nedläggningshot. De mest engagerade föräldrarna har börjat jobba efter föräldraledigheten och vill lämna över ansvaret. - Helst vill vi att kommunen tar över, säger Heli Puranen Nilimaa..

UNT - 08 apr 13 kl. 08:13

24UNT: Slopade områdesregler för förskolan gynnar inte alla

I dag, måndag, införs ett nytt system för förskolan. Kommunen tar nu bort de nuvarande förskoleområdena och föräldrarna får välja fritt var barnen ska gå..

Länstidningen i Jämtland - 22 feb 18 kl. 07:04

Bygden förlorade – nu försvinner förskolan från Norråker

Det har varit en strid länge. Men från hösten lägger kommunen ner förskolan i Norråker..

GöteborgsPosten - 12 apr 18 kl. 05:00

Sonesson: Förskolan är ett rödgrönt sorgebarn

Samtidigt som köerna till barnomsorgen växer i Göteborg motarbetar kommunen kooperativa förskolan Skattkammaren. Förvaltningens njugga agerande mot en uppskattad fristående aktör är inget annat än idioti. Det väcker misstankar om en bakomliggande ideologisk agenda..

Sydöstran - 08 jul 17 kl. 06:00

Kommunen skjuter upp körskolas avtal

Trots att upphandlingen om körkortsutbildningen avgjordes redan för mer än två månader sedan har inte avtal skrivits mellan kommunen och körskolan..

SmålandsPosten - 21 jun 13 kl. 08:42

Alvin börjar på förskolan i höst

Till hösten ska Alvin Lundberg börja på förskolan Violen i Lessebo. Pappa Alexander Korpela fick redan i onsdags ett brev om placeringsbeslut. ?

Skånskan - 20 jun 18 kl. 05:00

Förskolan Konvaljen stänger senast 2019

Höör Förskolan Konvaljen ska läggas ner, en förskolelokal i Sätofta sägs upp och frukosten kommer börja kosta för förskolepersonalen. Det beslutade barn- och utbildningsnämnden under sitt senaste sammanträde.Tidigare i år har barn- och utbildningsnämnden bland annat beslutat att lägga ner förskolan Ärlan samt mellanstadiet på Tjörnarps skola.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Paypal klipper banden med Infowars

Betalserviceföretaget Paypal har beslutat att avsluta sitt samarbete med konspirationsteoretikern Alex Jones och hans Infowars efter att ha hittat exempel på hets mot folkgrupp och diskriminerande innehåll på sajten.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Tårgasattack mot polisstation

Polisstationen i Gävle utsattes för ett attentat under natten till lördagen. Vid 01-tiden kastade en okänd gärningsman in en tårgasgranat in i garaget till arrestintaget.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Skarp tidsgräns för svar från Ford

Om det inte blir någon överenskommelse med Christine Blasey Ford under fredagskvällen så kommer senatens justitieutskott att rösta om tilltänkte HD-domaren Brett Kavanaughs nominering till HD-domare på måndag, uppger den republikanske senatorn Chuck Grassley i ett uttalande.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

VM-silvret firades med skumpa och middag

Guldet var inte längre bort än några sekunder, men det var ändå ett VM-silver att fira. Peder Fredricson spillde upp en skvätt skumpa i ett plastglas och fingrade på medaljen. - Oavsett vilken färg så ligger det hårt arbete bakom, många års jobb, säger han.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Ecuador ville skicka Assange till Moskva

Ecuador försökte ge Julian Assange en post vid landets ambassad i Ryssland i december 2017, enligt ett dokument från ecuadorianska myndigheter som Reuters tagit del av.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Länder vill hålla liv i Iranavtal

De länder som kom överens om Iranavtalet 2015, utom USA, ska träffas för att försöka hålla liv i avtalet trots USA:s nya sanktioner mot Iran. USA:s sanktioner infördes i augusti. I november träder fler i kraft som drabbar de iranska olje- och banksektorerna.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Fjällräven ökar i antal

Det finns hopp för den hotade fjällräven. Årets inventering visar att stammen ökar sakta i de norrbottniska fjällen, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Misstänkt skottlossning i Stockholm

Polisen har spärrat av ett område i Långbro i södra Stockholm efter flera larm om ett antal höga smällar. - Vid 23.(TT).

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Peterson ensam nederländsk skytteligaledare

Kristoffer Peterson har hittat målformen på allvar i Heracles. I hemmamatchen mot De Graafschap gjorde svensken sitt sjunde mål på sex matcher i den nederländska ligan. Målet i den 58:e minuten gav Heracles en 2-0-ledning, som i slutändan blev slutresultatet 4-0.

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Farc: Fredsavtalet i fara

Farc varnar för att fredsavtalet i Colombia lever farligt. Den före detta Farc-befälhavaren, numera senatorn, Victoria Sandino har rest till Genève för att samtala med FN:s råd för mänskliga rättigheter. Hon säger att läget för fredsavtalet är allvarligt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.