SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 25 April, 16:28

SmålandsPosten - 10 sep 13 kl. 06:13

Kommunen tar över förskolan
Kommunen subventionerar hyran för den privata förskolan Skogsleken i Sandsbro med en miljon kronor om året. Subventionen är olaglig. Nu föreslås att kommunen inte förlänger avtalet med entreprenören. I stället ska kommunen själv ta över driften av förskolan.
2009 beslutade skol- och barnomsorgsförvaltningen att lägga ut driften av den nybyggda förskolan på Polenvägen i Sandsbro på ett privat företag, Skogsleken AB.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Skogsleken, Sandsbro, Polenvägen, AB, Stefan Bergström, Vidigehem, Skogs, Skogslekens, Granqvist, Nilsson, Edberg, Bergström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, taröver , förskolan
SmålandsPosten - 25 jun 13 kl. 07:18

Placeringen av nya förskolan

Kommunen har ett ansvar för att lyssna och bemöta kritiken, men den får inte hindra att den nya förskolan i Åseda byggs. Det tycker tvåbarnsmamman Sara Lif
i Åseda som svarar på kritiken mot placeringen. Smålandsposten skrev förra veckan om att boende i Björkåkraområdet protesterat mot placeringen av den nya förskolan.

Kristianstadsbladet - 04 jun 13 kl. 09:30

Entreprenörskolan läggs ned i förtid

Efter bara ett år lägger kommunen ner Entreprenörskolan. Egentligen skulle den ha fortsatt i ett år till, men antalet deltagare har varit för få och kommunen vill inte riskera att underskottet blir för stort.
Entreprenörskolan startade förra året efter att ha beviljats 5,2 miljoner kronor i EU-stöd från Europeiska socialfonden.

NSD - 27 okt 12 kl. 09:15

Öppna förskolan nedläggningshotad

Öppna förskolan Fisken i Kiruna står inför ett akut nedläggningshot. De mest engagerade föräldrarna har börjat jobba efter föräldraledigheten och vill lämna över ansvaret. - Helst vill vi att kommunen tar över, säger Heli Puranen Nilimaa..

UNT - 08 apr 13 kl. 08:13

24UNT: Slopade områdesregler för förskolan gynnar inte alla

I dag, måndag, införs ett nytt system för förskolan. Kommunen tar nu bort de nuvarande förskoleområdena och föräldrarna får välja fritt var barnen ska gå..

Länstidningen i Jämtland - 22 feb 18 kl. 07:04

Bygden förlorade – nu försvinner förskolan från Norråker

Det har varit en strid länge. Men från hösten lägger kommunen ner förskolan i Norråker..

GöteborgsPosten - 12 apr 18 kl. 05:00

Sonesson: Förskolan är ett rödgrönt sorgebarn

Samtidigt som köerna till barnomsorgen växer i Göteborg motarbetar kommunen kooperativa förskolan Skattkammaren. Förvaltningens njugga agerande mot en uppskattad fristående aktör är inget annat än idioti. Det väcker misstankar om en bakomliggande ideologisk agenda..

Sydöstran - 08 jul 17 kl. 06:00

Kommunen skjuter upp körskolas avtal

Trots att upphandlingen om körkortsutbildningen avgjordes redan för mer än två månader sedan har inte avtal skrivits mellan kommunen och körskolan..

SmålandsPosten - 21 jun 13 kl. 08:42

Alvin börjar på förskolan i höst

Till hösten ska Alvin Lundberg börja på förskolan Violen i Lessebo. Pappa Alexander Korpela fick redan i onsdags ett brev om placeringsbeslut. ?

Barometern - 07 sep 13 kl. 11:43

Vi tar barnens parti när grupperna blir allt större

Slutreplik i debatt om barnomsorg
Tydligen var det en öm tå vi trampade på när vi kristdemokrater presenterade våra förslag för att komma till rätta med de allt för stora barngrupperna i förskolan. Ett bekymmer som många föräldrar känner. Och vi tar denna oro bland landets småbarns­föräldrar på allvar.

Ekonomistas - 18 okt 13 kl. 13:18

Är tid pengar i förskolan?

Förmodligen är det få länder i världen där direktörer, regeringstjänstemän och forskare i nationalekonomi hjälper till att städa och måla om på sina barns förskola. I Sverige sker dock detta i förskolor som drivs som föräldrakooperativ. Tanken med föräldrakooperativ är att spara pengar genom att en del enklare sysslor sköts av föräldrarna och i stället använda pengarna för att anställda mer och/eller bättre utbildad personal.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

Växjö Lakersback till Karlskrona

Karlskrona HK degraderades från SHL, men har nu börjat sitt nya lagbygge. Blickarna har riktats mot svenska mästarna Växjö Lakers..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kontaktförbud med fotboja införs

Från 1 juli kan kontaktförbud kombineras med elektronisk fotboja. Riksdagen har sagt ja till regeringens förslag om skärpningar. Det innebär att personer som allvarligt trakasserar, förföljer eller begår brott mot en annan person kan få sitt kontaktförbud kombinerat med elektronisk fotboja.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Riksdagen vill underlätta informationsutbyte

Riksdagen anser att Kronofogdemyndigheten lättare ska kunna få information från polisen i syfte att underlätta arbetet mot organiserad brottslighet. I ett enigt tillkännagivande uppmanas regeringen att se över gällande regler.(TT).

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Misstänkt mord i Täby

Polisen misstänker att ett mord har begåtts sedan en person har hittats död i ett skogsområde i Täby norr om Stockholm. Polis och ambulans larmades till platsen av en anmälare, skriver polisen på sin hemsida. Polisen har inlett en förundersökning om mord på grund av oklara omständigheter.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Sluten ungdomsvård för gruppvåldtäkt

Två 17-åringar som åtalats för att ha våldtagit en kvinna i Kalmar döms till ungdomsvård. En får ett år och två månaders ungdomsvård medan den andre döms till elva månader, rapporterar lokala medier.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Väder: Valborg bjuder på blandat väder

Årets valborgsfirare gör rätt i att ta på sig en extra tröja och packa med paraplyet. Månadens sista dagar kommer att bjuda på klassiskt aprilväder med snabba väderskiftningar..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Nytt samarbete ger målat världskrigsspel

Leranimationsfilmbolaget Aardman slår sina påsar ihop med franska Digixart för att göra ett spel i första världskriget-miljö. - Det är en berättelse som kommer att lämna avtryck, säger George Rowe på Aardman.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Växjö: Årets kulturpris till biografprofilen

Varje år delar Växjö kommuns kultur- och fritidsnämnd ut sitt kulturpris. .

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Småland: Sluten ungdomsvård för gruppvåldtäkt

Två 17-åringar som åtalats för att ha våldtagit en kvinna i Kalmar döms till ungdomsvård. En får ett år och två månaders ungdomsvård medan den andre döms till elva månader, rapporterar lokala medier..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Journalist ihjälskjuten på Gazaremsan

Ytterligare en fotojournalist, Ahmad Abu Hassin, som skottskadades vid gränsen mot Gaza i fredags, har avlidit av sina skador, uppger det palestinska hälsodepartementet.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.