SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 15 December, 12:10

SmålandsPosten - 10 sep 13 kl. 06:13

Kommunen tar över förskolan
Kommunen subventionerar hyran för den privata förskolan Skogsleken i Sandsbro med en miljon kronor om året. Subventionen är olaglig. Nu föreslås att kommunen inte förlänger avtalet med entreprenören. I stället ska kommunen själv ta över driften av förskolan.
2009 beslutade skol- och barnomsorgsförvaltningen att lägga ut driften av den nybyggda förskolan på Polenvägen i Sandsbro på ett privat företag, Skogsleken AB.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Skogsleken, Sandsbro, Polenvägen, AB, Stefan Bergström, Vidigehem, Skogs, Skogslekens, Granqvist, Nilsson, Edberg, Bergström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, taröver , förskolan
Västerbottens Folkblad - 23 okt 18 kl. 08:00

Kommunen tar över hotad förskola

Personalkooperativet Visionen stänger förskolan till sommaren. Nu är det klart att Umeå kommun, som äger lokalerna, tar över förskoleverksamheten. Nuvarande personal är välkommen att söka tjänsterna.

SmålandsPosten - 25 jun 13 kl. 07:18

Placeringen av nya förskolan

Kommunen har ett ansvar för att lyssna och bemöta kritiken, men den får inte hindra att den nya förskolan i Åseda byggs. Det tycker tvåbarnsmamman Sara Lif
i Åseda som svarar på kritiken mot placeringen. Smålandsposten skrev förra veckan om att boende i Björkåkraområdet protesterat mot placeringen av den nya förskolan.

Skånskan - 22 aug 18 kl. 14:00

Engagerade samtal om kommunen

Skurup Måndagens medborgardialog spände över det mesta som händer i kommunen.
Träffen lockade ett trettiotal åhörare varav några invånare var särskilt intresserade av skolpengen, byggnation och polisens närvaro.Det var främst oppositionspolitiker som var intresserade av att lyssna till kommunstyrelseordförande Magnus Alm:s (S) genomgång av verksamhetsåret 2017.

Kristianstadsbladet - 04 jun 13 kl. 09:30

Entreprenörskolan läggs ned i förtid

Efter bara ett år lägger kommunen ner Entreprenörskolan. Egentligen skulle den ha fortsatt i ett år till, men antalet deltagare har varit för få och kommunen vill inte riskera att underskottet blir för stort.
Entreprenörskolan startade förra året efter att ha beviljats 5,2 miljoner kronor i EU-stöd från Europeiska socialfonden.

NSD - 27 okt 12 kl. 09:15

Öppna förskolan nedläggningshotad

Öppna förskolan Fisken i Kiruna står inför ett akut nedläggningshot. De mest engagerade föräldrarna har börjat jobba efter föräldraledigheten och vill lämna över ansvaret. - Helst vill vi att kommunen tar över, säger Heli Puranen Nilimaa..

UNT - 08 apr 13 kl. 08:13

24UNT: Slopade områdesregler för förskolan gynnar inte alla

I dag, måndag, införs ett nytt system för förskolan. Kommunen tar nu bort de nuvarande förskoleområdena och föräldrarna får välja fritt var barnen ska gå..

Länstidningen i Jämtland - 22 feb 18 kl. 07:04

Bygden förlorade – nu försvinner förskolan från Norråker

Det har varit en strid länge. Men från hösten lägger kommunen ner förskolan i Norråker..

GöteborgsPosten - 12 apr 18 kl. 05:00

Sonesson: Förskolan är ett rödgrönt sorgebarn

Samtidigt som köerna till barnomsorgen växer i Göteborg motarbetar kommunen kooperativa förskolan Skattkammaren. Förvaltningens njugga agerande mot en uppskattad fristående aktör är inget annat än idioti. Det väcker misstankar om en bakomliggande ideologisk agenda..

Sydöstran - 08 jul 17 kl. 06:00

Kommunen skjuter upp körskolas avtal

Trots att upphandlingen om körkortsutbildningen avgjordes redan för mer än två månader sedan har inte avtal skrivits mellan kommunen och körskolan..

SmålandsPosten - 21 jun 13 kl. 08:42

Alvin börjar på förskolan i höst

Till hösten ska Alvin Lundberg börja på förskolan Violen i Lessebo. Pappa Alexander Korpela fick redan i onsdags ett brev om placeringsbeslut. ?

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Samtliga svenskor vidare till final

De svenska damerna fortsätter att visa upp fin form i sprint. Sverige har lagt beslag på fyra av sex pallplatser, varav en seger genom Jonna Sundling i Lillehammer. I lördagens kval i Davos fanns sex svenska åkare med - samtliga sex gick vidare till final.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Nya ägare bygger om Växjörestaurang

I mitten av januari öppnar den nyrenoverade restaurangen Welovefood på Grand Samarkand. Alvestakrögaren Marcus Askmarken är en av de nya ägarna..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Julstämningen var total på biblioteket

Julen lyste med sin närvaro på biblioteket. Förväntansfulla barn och föräldrar hade samlats för att insupa julstämning och äta pepparkakor. Och inte minst: Sjunga julsånger och höra sagor.

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Ung man försvann - människorov utreds

I september försvann en man i 20-årsåldern i Strömsund i norra Jämtland. En intensiv sökinsats pågick i några dygn, utan resultat. Nu har en förundersökning om misstänkt människorov inletts, rapporterar P4 Jämtland.

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Hunt: Möjligt att baxa igenom brexitavtalet

Det minst sagt skeptiska brittiska parlamentet kan komma att ställa sig bakom brexitavtalet, om bara EU bjuder till en aning. Det tror Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Dahls medaljer utdelade - 73 år efter kriget

Roald Dahls familj har tagit emot de medaljer som författaren fick för sina insatser under andra världskriget, rapporterar BBC. Under kriget, innan han skrev klassiska barnberättelser som "Kalle och chokladfabriken" och "Stora vänliga jätten", var Dahl stridspilot i brittiska flygvapnet.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kan de enas om jordens klimatproblem?

FN:s klimatmöte i Polen har dragit över rejält på tiden. Vad är det som pågår egentligen? Och kommer länderna att hitta en lösning på klimatproblemen?

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tiodygnsprognos: Så blir vädret på julafton i länet

Blir det en vit jul i år? Det är frågan som många ställer sig när den 24 december bara är några dygn bort. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Leopard attackerade mediterande munk

Den buddhistiske munken hade dragit sig undan i skogen i västra Indien för att meditera. Men när han satt där under ett träd attackerades han av en leopard, och dödades. Två andra munkar som var med honom klarade sig oskadda och kunde slå larm.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Deutsche Bahn: Avtal klart med facket

Det tyska järnvägsbolaget Deutsche Bahn uppger att man nått ett löneavtal med fackförbundet EVG efter en utdragen konflikt som lett till strejk. Detaljer i avtalet väntas presenteras senare under lördagen.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.