Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 28 October, 23:51

Cornucopia - 09 sep 13 kl. 13:23

Bankerna medger: Kontantfria samhället är bara för att öka bankernas vinsterNya EU-omfattande regler för kortbetalningar ska införas, vilket innebär att kortavgifterna för handeln kommer halveras (IDG, IDG). I Sverige innebär det en besparing på ca 5 miljarder för handeln, och minskade intäkter för bankerna på lika mycket.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
EU, IDG, Sverige, Bankföreningen

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankerna, medger, Kontantfria, samhälletär , baraför att , öka, bankernas vinster
Blekinge Läns tidning - 03 jan 18 kl. 05:00

Korten på bordet om det kontantfria samhället

Vi blir allt mer beroende av digitala betaltjänster men det är få som talar om riskerna och orättvisorna som uppstår när det kontantlösa samhället rycker allt närmare..

Expressen - 12 apr 19 kl. 13:46

Berits uppror mot det kontantfria samhället

Sverige är på väg mot det kontantlösa samhället, men långt ifrån alla gläds över detta.– Snart kan jag inte plocka ut kontanter från ett enda bankkontor längre. Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra, berättar Berit Grenheden, 76 år..

UNT - 21 aug 19 kl. 07:00

Det kontantfria samhället breder ut sig

Samhället går mot att bli helt kontantfritt..

Realtid - 11 sep 19 kl. 06:30

Stycka bankerna – både samhället och aktieägarna blir vinnare

Swedbank och Nordea har fått nytt toppgarnityr. Det bör leda till en större översyn av verksamheterna. Staten borde driva på för att minska samhällets risktagande, skriver Realtids Claes Folkmar..

DI - 29 jun 15 kl. 16:34

LF - Banken är död, länge leve banken - om bankernas innovationsförmåga, framtida tjänster och deras roll i samhället

Samtidigt som de 4 största bankerna gick med över 80 miljarder i vinst förra året diskuteras den traditionella bankens roll och förmåga att anpassa sig till en ny marknad. Digitalisering, lättrörliga kunder och förändrad demografi – är de traditionella bankerna redo eller kommer nya aktörer ta större plats? Seminariet diskuterar framtidens bankmarknad och vilken roll bankerna kommer spela i samhället..

YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

BT - 03 jun 12 kl. 00:40

Mot det stängda samhället

Från och med i morgon slutar Södra Älvsborgs sjukhus, SÄS, med att lämna ut avidentifierade uppgifter till Borås Tidning och andra medier om hur människor som råkat ut för olyckor eller brott mår. Anledningen är att man från sjukhusledningens sida vill ?säkerställa patientsekretessen?

NSD - 21 nov 15 kl. 05:00

Krönika: Det kontantfria samhället

Trygghet ute i handeln, men är våra privata uppgifter skyddade från bankvampyrerna?.

Trelleborgs Allehanda - 08 jul 16 kl. 03:00

Alla måste få plats i det kontantfria samhället

När kontanter försvinner måste det finnas ett fullgott betalningsalternativ som alla ta kan del av..

YA - 08 jul 16 kl. 03:00

Alla måste få plats i det kontantfria samhället

När kontanter försvinner måste det finnas ett fullgott betalningsalternativ som alla ta kan del av..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.