Kristianstadsbladet > Lokalt

Tuesday, 26 May, 23:04

Kristianstadsbladet - 09 sep 13 kl. 08:11

"Ekologisk mat är inte framtiden - det är nutiden"I lördags fanns Bondens skyltfönster som en av utställarna vid Skördemarknaden i Tivoliparken. Många av besökarna var nyfikna på vad projektet egentligen var för något..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
JönssonDet, Leader, Hälsoträdgården, Kristianstadsborna, Bondens, Skördemarknaden, Tivoliparken, ALLT, Katarina Johansson, Ekströms Café, Degeberga, Juliette Snijders, Snijders, EU, Leaderprojekt, Temakvällartemakvällar, Kristianstad, Södertorg, Bondens Marknad, Barnens, Johansson

Dela artikeln

82 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekologisk, matär inte , framtidendet är , nutiden
Supermiljöbloggen - 13 dec 18 kl. 16:44

Nej, o-ekologisk mat räddar inte klimatet

I flera tidningar sprider sig nu nyheten att ekologisk mat är dåligt för klimatet, eftersom det tar större landytor i anspråk. Men rapporteringen missar viktiga aspekter - du räddar knappast klimatet genom att byta från ekologisk till konventionell mat. Det är mycket viktigare att tänka på vilken sorts mat du äter.

Alliansfritt Sverige - 06 aug 14 kl. 11:21

Vad är det med ekologisk mat som får Staffan Danielsson att gå i taket?

Högern är spännande: samtidigt som de blockerar bindande lagstiftning om mer miljön och vältrar över ansvaret på konsumentmakt, tycks de också ha väldiga problem med konsumentmakt. Se bara på det här med ekologisk mat. Kolla bara riksdagsledamot Staffan Danielsson:   26 maj 2014 i SvD, om rödgröna förslag på ökad ekoproduktion: Detta är fullständigt orealistiska målsättningar som därtill, om de blev riksdagsbeslut, skulle slå ut stora delar av Sveriges fjärde största industrigren, livsmedelsindustrin, när importen ökar.

YLE - 21 nov 14 kl. 10:06

Ekologisk mat ger dåligt samvete

Lena Selén från Ingå och Melinda Lönnberg från Mjölbolsta diskuterade bland annat ekologisk odling i Fredagssnacket. Selén får dåligt samvete och Lönnberg känner sig lurad. Närbild i Yle Fem berättade att nästa år blir ännu tyngre för många jordbrukare eftersom Lantbrukscentralen har beslutat att skjuta upp nästa års utbetalningar av EU-stödet till år 2016.

Cornucopia - 16 nov 14 kl. 21:04

Hur mycket ekologisk mat köper du?

Med tanke på debatten kring ekologisk mat under dagen, hur mycket ekologisk mat köper du?

Här avses din egen definition av ekologisk mat - t ex köp av ägg från din lokala bonde, eller att äta din egen gift- och konstgödselfria potatis, eget eller köpt viltkött (ej utfodrat i hägn) osv, och inte bara certifierat ekologisk mat.
Svara nedan.

Cornucopia - 05 maj 15 kl. 11:11

Enorm skillnad att äta ekologisk mat

COOP har låtit en familj under två veckor enbart äta ekologisk mat. Det gav en enorm skillnad på den uppmätta mängden bekämpningsmedel i urinen hos familjen.

Se film nedan, där en typisk COOP-handlade familj, radhus och allt, går över helt till att äta ekologisk mat under två veckor.

BT - 19 jun 12 kl. 13:13

Ekologisk mat äter upp plånboken

Socialdemokraterna kräver att ekoproduktionen ska fördubblas genom ökade stöd. Det innebär en kraftig produktionsminskning och att maten fördyras med 30?60 procent, hävdar Staffan Danielsson.

BT - 09 jun 14 kl. 09:17

Ekologisk mat gör stor skillnad

Vi som leder Västra Götalandsregionen; Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet, har i flera år prioriterat ekologiska livsmedel. I vår gemensamma budget för 2015 viker vi inte från den linjen. Ekologisk mat skall prioriteras inom sjukvården och i kulturverksamheten, på folkhögskolor och på naturbruksgymnasier.

Kristianstadsbladet - 27 aug 14 kl. 18:24

Ökat intresse för ekologisk mat

Foto: Peter Åklundh
I ett gigantiskt vitt tält på Stora Torg var det under onsdagen fullt fokus på den ekologiska maten. Gästföreläsare från Raw Food, lokala närproducenter och hungriga matgäster diskuterade hur vi kan, och måste, ändra våra konsumentvanor.
När Framtidsveckan gick in på sin andra dag var det dags för mat- och dryckdagen.

Expressen - 12 dec 18 kl. 20:25

Ny studie: Ekologisk mat är dålig för klimatet

Enligt en ny studie är ekologisk mat betydligt sämre för klimatet än mat som producerats på konventionellt sätt. – Det beror på att ekologisk mat kräver mer areal, mer mark för samma mängd mat, säger Chalmersforskaren Stefan Wirsenius till Ekot. .

Alliansfritt Sverige - 14 mar 14 kl. 07:01

Marit Paulsen gillar inte ekologisk mat – gick till val på fossifritt jordbruk

Marit Paulsen beskriver sig gärna som miljö- och djurrättskämpe, som redan inför förra EU-valet gick till val på att arbeta för ett fullständigt fossilfritt jordbruk.
I förrgår publicerade Alliansfritt en artikel om Marit Paulsens arbete i jordbruksutskottet, där hon bland annat röstat mot långa djurtransporter och för patentering av fröer. Vem behöver grävande journalistik när Marit Paulsen själv igår gick ut i SVT Debatt med rubriken ”Ekologiska odlingar löser inte världens matproblem”?

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 07 maj 20 kl. 21:00

Vårdens videobesök kan bryta mot lagen

De videobesök som Region Skåne infört kan bryta mot lagen, då det finns risker för att patientdata sprids. ”Juridiken är inte glasklar. Det är inte säkert att det är lagligt.

Kristianstadsbladet - 07 maj 20 kl. 21:00

Hotell i söderläge byggs på transformatorstation

På flera av energiföretaget Eons transformatorer i Skåne installeras små trähotell för att hjälpa utrotningshotade vildbin. – Bina kommer att hitta hit, det här är en konstruktion de gillar, försäkrar Patric Karlsson, miljösakkunnig på Eon..

Kristianstadsbladet - 07 maj 20 kl. 19:00

Fler vårdplatser öppnas i sommar

Vården brukar gå ner i bemanning under sommaren. Men i år kommer CSK att ha 15 fler vårdplatser öppna jämfört med förra sommaren. .

Kristianstadsbladet - 07 maj 20 kl. 09:11

Så kan du klaga lättare på vården

Ett digitalt fönster, där du får mer hjälp med att samla dina frågor och synpunkter och kunna klaga på vården. Det är ett förslag till hur det ska bli lättare att klaga på vården i Skåne..

Kristianstadsbladet - 07 maj 20 kl. 09:08

Kristianstad: Man tvingades skjutsa utpressare

Kristianstadsbladet - 07 maj 20 kl. 09:11

Därför fick inte Tryggakliniken ha kvar urologin

Över 1 500 patienter inom urologi ska nu flyttas över till CSK. Men det finns inga formella beslut om det än. Däremot görs nu en utredning om urologin i Skåne..

Kristianstadsbladet - 06 maj 20 kl. 21:30

Nu kommer Jas 39 Gripen – på låg höjd

F17 i Kallinge kommer att öva på låg höjd med Jas 39 Gripen i nordöstra Skåne under de kommande veckorna..

Kristianstadsbladet - 06 maj 20 kl. 21:00

Sjuksköterska på CSK varnades efter missbruk

Efter flera varningar från arbetsgivaren har IVO nu satt ner foten. En sjuksköterska på CSK får en treårig prövotid för att visa att denne kan leva upp till kraven och vara fri från sitt missbruk..

Kristianstadsbladet - 06 maj 20 kl. 19:00

Antalet kontakter ska minskas i äldreomsorgen – men resurspass blir kvar

En tydlig ambition i det politiska samarbetet mot corona är att minska antalet personal som äldre träffar i omsorgen. De kritiserade resurspassen som bidrar till många kontakter ska inte avskaffas, men personalen ska nu stanna på sin egen enhet..

Kristianstadsbladet - 06 maj 20 kl. 19:00

Polisens trafikvecka: Här delades böterna ut

På nio ställen i och runt Kristianstad genomförde polisen kontroller under den senaste trafikveckan. Värst var fortkörarna på Hallingavägen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.