Världen Idag > Nyheter

Sunday, 23 October, 05:05

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i SverigeSverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sverige, EU, Syrien, Ekot

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
Sydsvenskan - 30 jul 13 kl. 06:30

Färre syriska flyktingar till Sverige än väntat

Hårdare gränskontroller i södra Europa står emellan syriska flyktingar och skydd i Sverige. Nu skriver Migrationsverket ned sin prognos över hur många asylsökande som ska komma till Sverige.??Den förstärkta gränskontrollen i framförallt Turkiet och Grekland ?

SR - 29 aug 13 kl. 10:03

Fler syriska flyktingar till Sverige

Det kommer återigen fler flyktingar från Syrien till Europa. Det märkts även här i Sverige där antalet asylsökande ökat markant de senaste veckorna, jämfört med under våren och sommaren. Nu uppmanar chefen för EU:s asylmyndighet EU-länderna att förbereda sig för en massflykt från Syrien..

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

YLE - 18 sep 13 kl. 19:38

Räsänen: 500 syriska flyktingar till Finland nästa år

Inrikesminister Päivi Räsänen (Kd) förbereder ett förslag, enligt vilket Finland nästa år kan komma att ta emot upp till 500 flyktingar från det krigsdrabbade Syrien. 200 flyktingar skulle ingå i den årliga flyktingkvoten på 750 flyktingar - 300 flyktingar skulle ingå i en extra kvot. Flyktingarna skulle få permanent uppehållstillstånd.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - Igår: 00:01

”Rätt till liv” i barnkonvention

Regeringen arbetar hårt för att FN:s konvention om barnets rättigheter ska bli svensk lag. Med det skulle också kontroversiella frågor som rör abort, assisterad befruktning och andlig utveckling följa med in i lagtexten och upp på den politiska dagordningen..

Världen Idag - Igår: 14:58

”Vi vill visa vår kärlek till Guds ord”

I helgen arrangeras en bibelfestival i Örebro av en bred samling av olika kristna aktörer och målet är grundläggande att uppmuntra till läsning av böckernas bok..

Världen Idag - Igår: 14:47

”Nåd att få vara med även i den här åldern”

Göran Holm fyller 80 år. Bakom sig har han närmare sextio år som pastor och evangelist inom pingströrelsen. Blicken är dock fortfarande riktad framåt och han har inga planer på att gå i pension..

Världen Idag - Igår: 14:48

Nåd betyder att få något man absolut inte förtjänar, och likaså att slippa få det man egentligen förtjänar.

Romarbrevet 5:15-21 (SFB98) 15 Dock är det inte med nåden som med syndafallet. Ty om de många har dött genom en endas fall, så har ännu mycket mer Guds nåd och gåva överflödat till de många genom en enda människas nåd, Jesu Kristi nåd. 16 Inte heller kom gåvan som följd av en endas synd.

Världen Idag - Igår: 14:50

Ge inte upp. Krukmakarens händer arbetar varsamt med dig och mig.

För några år sen när mina barn forfarande var ganska små var de ensamma i huset några minuter när jag gjorde ett kort ärende. Till saken hör att huset för tillfället var otroligt stökigt och i stort behov av att städas. Det var inte bara i ett av rummen det var stökigt utan varenda rum skrek på uppmärksamhet efter dammsugare och undanplockning.

Världen Idag - Igår: 14:31

Halloween utmanar kristna familjer

Nu i dagarna uppmuntrar både förskolor och skolor barn att komma utklädda till olika Halloween-förklädnader. En del av våra barn blir hembjudna till Halloweenfester hos sina kompisar och vissa av oss kommer att få besök av barn som ringer på dörrklockan iförda fantasifulla och otäcka dräkter och be oss att välja mellan ”bus eller godis”? Micke Gunnardo skriver om hur kristna familjer kan förhålla sig till den, för många barn, populära Halloween-företeelsen..

Världen Idag - Igår: 14:28

"Trump skyddar sitt varumärke"

Mediemannen Donald Trump kan ha en slug baktanke med att låta väljarna sväva i ovisshet om han kommer att respektera valresultatet eller inte. Uttalandet kan spåras till ett försök att skydda varumärket, tror experter..

Världen Idag - Igår: 11:44

Premiär för ”Vardagstro” hos Världen idag

​Vardagstro är ett webb-tv-program som produceras av Tv2020, en kristen webb-tv-kanal med säte i småländska Stockaryd. Och nu kommer samtalsprogrammet, där intressanta gäster diskuterar aktuella ämnen, kunna ses på Världen idags webbplats. – Det känns väldigt roligt att få välkomna Vardagstro till vår webbplattform, säger chefredaktör Lukas Berggren..

Världen Idag - Igår: 09:56

KD-politiker tar strid mot yoga i skolan

I Luleå kommun finns ett förslag om att bidra med 62 000 kronor för att elever i en skola ska få ta del av yoga. Men kristdemokraten Anette Asplund är beredd att kämpa för att det inte ska bli av. – Jag har läst, bland annat det ni publicerat, om kopplingarna mellan yoga och religion, säger hon till Världen idag..

Världen Idag - Igår: 09:05

Larmar: Hundratals kristna flyktingar har attackerats

Minst 743 kristna flyktingar i Tyskland har utsatts för olika attacker på grund av sin kristna tro. Det visar en ny rapport som bland annat Open doors Tyskland har tagit fram. Situationen skiljer sig inte åt från den i Sverige, tror Peter Paulsson, generalsekreterare för Open doors Sverige..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.