Världen Idag > Nyheter

Saturday, 21 January, 14:19

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i SverigeSverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sverige, EU, Syrien, Ekot

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
Sydsvenskan - 30 jul 13 kl. 06:30

Färre syriska flyktingar till Sverige än väntat

Hårdare gränskontroller i södra Europa står emellan syriska flyktingar och skydd i Sverige. Nu skriver Migrationsverket ned sin prognos över hur många asylsökande som ska komma till Sverige.??Den förstärkta gränskontrollen i framförallt Turkiet och Grekland ?

SR - 29 aug 13 kl. 10:03

Fler syriska flyktingar till Sverige

Det kommer återigen fler flyktingar från Syrien till Europa. Det märkts även här i Sverige där antalet asylsökande ökat markant de senaste veckorna, jämfört med under våren och sommaren. Nu uppmanar chefen för EU:s asylmyndighet EU-länderna att förbereda sig för en massflykt från Syrien..

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

YLE - 18 sep 13 kl. 19:38

Räsänen: 500 syriska flyktingar till Finland nästa år

Inrikesminister Päivi Räsänen (Kd) förbereder ett förslag, enligt vilket Finland nästa år kan komma att ta emot upp till 500 flyktingar från det krigsdrabbade Syrien. 200 flyktingar skulle ingå i den årliga flyktingkvoten på 750 flyktingar - 300 flyktingar skulle ingå i en extra kvot. Flyktingarna skulle få permanent uppehållstillstånd.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

27 döpta i Hammarbykyrkan

Hammarbykyrkans farsi-talande gren växer så det knakar. I söndags döptes 27 konvertiter, efter ett dygn av dopförberedelse och gemenskap i kyrkan..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Nationen Israels första skakiga och turbulenta år

Perioden mellan utropandet av staten Israel 1948 och fram till och med Sexdagarskriget 1967 är en tid av stor oro och starka konflikter om gränsdragningar. Denna period kännetecknas av två stora flyktingvågor, en arabisk och en judisk. Christina Toledano Åsbrink påminner om viktiga fakta i samband med dessa händelse..

Världen Idag - Igår: 13:11

"En tillnyktring" men är ändå inte nöjd

Även om Svenska kyrkans nya positionspapper om Israel och Palestina är mer nyanserat än tidigare, innehåller det fortfarande förenklingar och en antiisraelisk ideologi. Det menar Ulf Öfverberg, ordförande i Samfundet Sverige-Israel Stockholm och sedan länge engagerad i hur Sveriges största trossamfund förhåller sig till Mellanösternkonflikten..

Världen Idag - Igår: 12:01

Svenska kyrkan ändrar ton i skrivelse om Israel

Svenska kyrkan har antagit en ny principiell skrivelse om Israel och Palestina. Texten avspeglar de senaste årens knivdåd mot Israeler och innehåller skarp kritik mot "repressiva och korruptionstyngda palestinska politiska styren i såväl Gaza som på Västbanken". Däremot kvarstår uppmaningen till ursprungsmärkning av varor från ockuperad mark..

Världen Idag - Igår: 08:01

Evangelikala hoppas på USA:s nye president

Den frispråkige fastighetsmagnaten Donald J Trump svärs i dag in som USA:s 45:e president. Han bars fram till seger i presidentvalet inte minst av evangelikala kristna, som nu bland annat hoppas på en striktare abortpolitik och varmare relation till Israel. Frågan är om Trump kommer att motsvara deras förväntningar..

Världen Idag - Igår: 00:01

Ny EU-talman med kristna värderingar

Kristdemokratiska och konservativa partigruppen EPP, Europeiska folkens parti, lägger nu beslag även på den sista av de tre mäktigaste ämbetena inom EU, nämligen talmansposten i Europaparlamentet. Detta stod klart under veckan i och med att den italienske kristdemokraten Antonio Tajani – som på 1990-talet var medgrundare till Silvio Berlusconis parti ”Heja Italien” – röstades fram i Strasbourg. Efter valet till Europaparlamentet i juni 2014 ståtade EPP redan med topposter som kommissionsordföranden Jean-Claude Juncker från Luxemburg och permanente rådsordföranden (ledare för regeringschefernas möten) Donald Tusk från Polen.

Världen Idag - Igår: 00:01

Guds rike är inte fast food utan slow cooking.

Året var 1945 och tre unga män var på väg ut i tjänst för Gud. De var alla bara i tidiga 20-årsåldern, men två av de tre var redan mycket välkända predikanter. Chuck Templeton och Bron Clifford predikade med eld och passion!

Världen Idag - Igår: 00:01

Människor utan inre kompass går lätt vilse.

Tänk om vi människor gjorde som Gud sade. Ja, tanken är naturligtvis oerhört barnslig, naiv och utopisk. Men tänk om Guds tio bud skulle spela roll i dag också?

Världen Idag - Igår: 00:01

Flickan som ingen räknade med överraskar och blir stort använd. Mot alla odds.

2 Kungaboken 5:1–4, 9–15 (SFB98) Mitt första jobb någonsin var för hemtjänsten. Det var sommarlovet det år jag skulle fylla 18 och jag fick jobba som sommarvikarie för någon som var på semester. Jag cyklade runt mellan husen och hjälpte gamla människor med mat, disk, städning och andra praktiska saker.

Världen Idag - Igår: 17:15

Lukas Berggren: Alliansen måste bryta dödläget

Den senaste opinionsundersökningen från Inizio/Aftonbladet (9–17 januari) visar att de bägge regeringspartierna – S och MP – tillsammans får 30,1 procent av väljarstödet. Lägger man dessutom till V kommer de upp i 37 procent jämnt. Eller annorlunda uttryckt: 63 procent skulle inte rösta på något av de tre vänsterpartierna, som på något sätt bildar regeringsunderlag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.