Världen Idag > Nyheter

Monday, 27 February, 08:05

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i SverigeSverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sverige, EU, Syrien, Ekot

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
Sydsvenskan - 30 jul 13 kl. 06:30

Färre syriska flyktingar till Sverige än väntat

Hårdare gränskontroller i södra Europa står emellan syriska flyktingar och skydd i Sverige. Nu skriver Migrationsverket ned sin prognos över hur många asylsökande som ska komma till Sverige.??Den förstärkta gränskontrollen i framförallt Turkiet och Grekland ?

SR - 29 aug 13 kl. 10:03

Fler syriska flyktingar till Sverige

Det kommer återigen fler flyktingar från Syrien till Europa. Det märkts även här i Sverige där antalet asylsökande ökat markant de senaste veckorna, jämfört med under våren och sommaren. Nu uppmanar chefen för EU:s asylmyndighet EU-länderna att förbereda sig för en massflykt från Syrien..

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

YLE - 18 sep 13 kl. 19:38

Räsänen: 500 syriska flyktingar till Finland nästa år

Inrikesminister Päivi Räsänen (Kd) förbereder ett förslag, enligt vilket Finland nästa år kan komma att ta emot upp till 500 flyktingar från det krigsdrabbade Syrien. 200 flyktingar skulle ingå i den årliga flyktingkvoten på 750 flyktingar - 300 flyktingar skulle ingå i en extra kvot. Flyktingarna skulle få permanent uppehållstillstånd.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 8 timmar sedan

Varför provocera med svordomar, SVT?

I vårt land ligger de trotsiga och tonårsrebelliska uttrycken alltid nära till hands. Just nu utspelas den populärkulturella händelse där svenska aversionen mot auktoriteter och traditioner ofta förmedlas allra starkast. Melodifestivalen hade i lördags sin sista deltävling, och på redaktionsmötet i år tycks SVT ha valt ut svordomar som årets normbrytande inslag.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Sverige var både en viktig mötesplats och transportled för ryska revolutionärer.

De många sätt som Sverige bidrog till Sovjetunionens tillblivelse är aktuella eftersom det om några veckor är exakt 100 år sedan startskottet för Sovjet, Tsarrysslands fall. I över trehundra år härskade dynastin Romanov över Ryssland. Den 15 mars 1917 tog det slut och konsekvenserna blev globala.

Världen Idag - I förrgår: 17:52

Judisk begravningsplats förstörd – vicepresident Pence städar upp

170 gravstenar vältes och förstördes nyligen på den judiska begravningsplatsen i Saint Louis i den amerikanska delstaten Missouri. I onsdags var USA:s vicepresident Mike Pence där för att städa upp. Befolkningen i Missouri fick även en hälsning från Donald Trump..

Världen Idag - Igår: 09:01

Gud grep in mitt i livet

Anette och Gunnar Berg hade just inlett sitt äktenskap. De var förälskade och lyckliga, livet låg framför med många möjligheter. Gud fanns inte alls med i de planerna, förrän han presenterade sig på sitt eget speciella sätt..

Världen Idag - I förrgår: 17:52

Judisk kyrkogård förstörd – vicepresident Pence städar upp

170 gravstenar vältes och förstördes nyligen på den judiska kyrkogården i Saint Louis i den amerikanska delstaten Missouri. I onsdags var USA:s vicepresident Mike Pence där för att städa upp. Befolkningen i Missouri fick även en hälsning från Donald Trump..

Världen Idag - I förrgår: 15:09

Ny dag i relationen Israel och USA

Under söndagens regeringssammanträde i Jerusalem redogjorde Israels premiärminister Benjamin Netanyahu för sitt möte i förra veckan med USA:s president Donald Trump. Alliansen mellan de båda länderna, som alltid har varit stark, har nu stärkts ytterligare, förklarade Netanyahu för sina ministrar, dels på grund av den mångåriga personliga relationen mellan de båda ledarna, och dels på grund av att de är överens om att Iran i dag utgör det största hotet mot stabiliteten i Mellanöstern. – I slutet av mötet med presidenten skakade han min hand och beskrev relationen mellan Israel och USA som ”en ny dag”.

Världen Idag - I förrgår: 15:12

Rapparen Sebastian Stakset predikade i Nyhetsmorgon

Alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud – men tack vare Jesus finns förlåtelse. Det var budskapet som mötte TV4:s tittare i lördags när Sebastian Stakset gästade Nyhetsmorgon. – Jag har fått ett nytt hjärta, sa hiphop-artisten, som också bad Sverige om förlåtelse..

Världen Idag - I förrgår: 15:13

80 elever på Livets ords bibelskola för flyktingar

Många nyanlända muslimer kommer till tro genom Livets ords arbete i Uppsala. Därför bedriver församlingen nu en bibelskola för flyktingar. – Med Jesus blir integrationen enklare, säger pastorn Robert Johansson..

Världen Idag - 24 feb 17 kl. 00:01

Träffad av reformationen

Församlingen United beskrevs som en framgångssaga. Ändå gnagde frågorna i Magnus Persson. I mötet med reformationen fann han ett budskap, som skulle kräva stora förändringar – till ett högt pris.

Världen Idag - I förrgår: 10:01

Nytt kontrakt för kristen missbruksvård i Tierp

Nordupplandskyrkan går in som ny huvudman för ett stöd- och motivationsboende för vuxna som tidigare drivits av LP- verksamheten i Tierp. Boendets nya avtal med kommunen betyder att man nu kommer att kunna ta emot boende från hela landet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.