Världen Idag > Nyheter

Sunday, 07 February, 02:09

Världen Idag - 04 sep 13 kl. 00:00

Syriska flyktingar får stanna i SverigeSverige blir därmed det första EU-land som omprövar situationen i Syrien och låter alla som fått tidsbegränsade tillstånd stanna och ta hit sina familjer.  Alla andra EU-länder ger tidsbegränsade, ofta ettåriga tillstånd, rapporterar Ekot.- Konflikten får man ju säga, milt uttryckt, har ju förvärrats avsevärt. Vi gör bedömningen att den inte kommer att upphöra inom överskådlig tid och då gör vi en ny praxis förändring. Då gäller enligt internationell rätt att de ska.
Läs mer på Världen Idag


Läs mer om:
Sverige, EU, Syrien, Ekot

Dela artikeln

1 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Syriska, flyktingarfår , stannai , Sverige
Sydsvenskan - 30 jul 13 kl. 06:30

Färre syriska flyktingar till Sverige än väntat

Hårdare gränskontroller i södra Europa står emellan syriska flyktingar och skydd i Sverige. Nu skriver Migrationsverket ned sin prognos över hur många asylsökande som ska komma till Sverige.??Den förstärkta gränskontrollen i framförallt Turkiet och Grekland ?

SR - 29 aug 13 kl. 10:03

Fler syriska flyktingar till Sverige

Det kommer återigen fler flyktingar från Syrien till Europa. Det märkts även här i Sverige där antalet asylsökande ökat markant de senaste veckorna, jämfört med under våren och sommaren. Nu uppmanar chefen för EU:s asylmyndighet EU-länderna att förbereda sig för en massflykt från Syrien..

YLE - 20 sep 13 kl. 14:31

Finland tar emot fler syriska flyktingar

Regeringen har beslutat att Finland nästa år tar emot fler syriska flyktingar. Finland tar sammanlagt emot 500 flyktingar från Syrien år 2014. Nästa års flyktingkvot höjs temporärt med 300 personer till 1050 flyktingar - inom kvoten reserveras 500 platser till syrierna.

BT - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Kristianstadsbladet - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna


Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot.Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 13 kl. 06:43

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 06:40

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får permanent uppehållstillstånd. Det har Migrationsverket beslutat med anledning av att krisen i Syrien har förvärrats, rapporterar SR Ekot. Sverige blir därmed först i EU med att ge permanent uppehållstillstånd till syriska flyktingar.

UNT - 03 sep 13 kl. 06:38

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd.

Sydsvenskan - 03 sep 13 kl. 07:07

Syriska flyktingar får stanna

Alla syrier som kommer till Sverige får stanna permanent. Det har Migrationsverket beslutat eftersom krisen i Syrien har förvärrats. Sverige blir först ut i EU med att ge syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd..

SvD - 03 sep 13 kl. 11:35

Syriska flyktingar får stanna i Sverige

Krisen i Syrien har förvärrats och därför får nu alla syriska flyktingar som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd..

YLE - 18 sep 13 kl. 19:38

Räsänen: 500 syriska flyktingar till Finland nästa år

Inrikesminister Päivi Räsänen (Kd) förbereder ett förslag, enligt vilket Finland nästa år kan komma att ta emot upp till 500 flyktingar från det krigsdrabbade Syrien. 200 flyktingar skulle ingå i den årliga flyktingkvoten på 750 flyktingar - 300 flyktingar skulle ingå i en extra kvot. Flyktingarna skulle få permanent uppehållstillstånd.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - Igår: 16:47

Vill att Löfven agerar mot sexslaveri i Indien

Birgitta Ohlsson (L) hänvisar till organisationen Love Nepal i en skriftlig fråga som hon ställer till Stefan Löfven. Hon vill veta hur statsministern ska försöka förmå Indiens premiärminister att stoppa sexslaveriet med unga flickor..

Världen Idag - Igår: 10:44

Tog barnen från kristen familj

Nyheten om en kristen familj som fråntagits samtliga fem barn av norska myndigheter har väckt starka känslor långt utanför Norges gränser, och lett till demonstrationer i flera länder..

Världen Idag - Igår: 10:01

Antikrist och ett tredje tempel

I stora penseldrag målar Dan Johansson upp bibliska utsagor om det kommande templet i Jerusalem, det tredje i ordningen, ett tempel som även Jesus talar om i sina eskatologiska tal. Vi får även del av information om den förberedelse som just nu pågår för detta märkliga bygge..

Världen Idag - Igår: 09:04

Tvivla inte på Guds kärlek till dig, slösa med din kärlek i gensvar till honom. Öppna din mun och prisa hans namn.

"Du, Herre, är god och förlåtande, stor i nåd mot alla som ropar till dig. Herre, hör min bön, lyssna till mitt rop om nåd! Jag ropar till dig på nödens dag, för du kommer att svara mig.

Världen Idag - Igår: 08:57

Love Nepal når ut

Familjen Alfvéns arbete med att rädda flickor från prostitution i Nepal och Indien har på senare tid uppmärksammats stort i flera svenska medier. Och på söndag kväll kl 22 intervjuas Mikael Alfvén av Stina Wollter i Sveriges Radio..

Världen Idag - Igår: 08:59

Margot Wallström KU-anmäld

Riksdagsledamot Aron Modig (KD) har anmält utrikesminister Margot Wallström (S) till Konstitutionsutskottet. Han menar att hennes motstridiga uttalanden om utomrättsliga avrättningar i Israel "skapat stor oklarhet kring regeringens hållning"..

Världen Idag - Igår: 08:50

”Läktarbön” central när fler blir frälsta i Motala

Vågen av omvändelser i Motala baptistför-samling fortsätter och alltfler berör ungdomar. – Det börjar ofta med att de får ett profetiskt tilltal eller ett helande. Sedan vill de lära känna Jesus, förklarar ungdomspastor Adrian Jervis..

Världen Idag - Igår: 08:46

Evangeliet sprids genom relationer

Lärjungaskapande är en resa som handlar om att upptäcka vem Jesus är, vad han säger och hur man kan leva sitt liv efter hans ord. Det första steget på resan är att be specifikt, målmedvetet och strategiskt för dem vi vill nå med evangeliet. Det andra steget är att anknyta till andra människor, och att bygga förtroendefulla relationer som gör att de ställer frågor och öppnar för andliga samtal.

Världen Idag - Igår: 08:48

Kyrkan oenig med förre biskopen om dödshjälp

Den före detta biskopen i Svenska kyrkan, Tuulikki Koivunen Bylund, pläderade nyligen i en debattartikel i DN för dödshjälp. Hållningen har mött kritik, och Svenska kyrkan delar inte hennes syn..

Världen Idag - Igår: 08:40

"Tron som glädje i kroppen"

Syndernas förlåtelse och ett spännande liv. Det är sådant som Noel Lundqvist och Malva Isaksson, två 15-åringar i Motala, fått uppleva efter att ha tagit emot Jesus..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.