SR > Vetenskap

Wednesday, 27 January, 15:42

SR - 02 sep 13 kl. 08:54

Flyttfåglar lär av de äldreÄldre, erfarna flyttfåglar hittar bättre än yngre, det verkar i alla fall stämma när det gäller den amerikanska trumpetartranan..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flyttfåglar, lärav de , äldre
YLE - 17 mar 20 kl. 14:47

Ingen ska lämnas ensam på grund av coronaviruset - så här ser du till att de äldre har sällskap

Ring när du har tid över, erbjud din hjälp till dem som inte kan besöka butiken eller spana efter flyttfåglar - här är bara några av tipsen på hur vi kan se till att de som hör till riskgruppen inte känner sig ensamma i och med coronaviruset..

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 15 kl. 04:00

Helsingborg – och hör sen!

En stads ljudpersonlighet skapas av en mängd faktorer. Inte minst antalet större trafikleder, naturens beskaffenhet i och runt staden, reflekterande eller dämpande ytor som berg, sjö, skog, slätt. Detsamma gäller för hustäthet samt höjd och material.

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Lungfisken har den största kända arvsmassan

Den australiska lungfisken har den största arvsmassan av alla hittills undersökta djur..

SR - 6 timmar sedan

Elbilsboomen i Tyskland skyndar på klimatomställningen

Försäljningen av elbilar har tagit stor fart i en rad länder under 2020, bland annat i Tyskland. Det har fått bedömare att tro att omställningen till ett hållbart transportsystem kan gå fortare än tidigare beräknat..

SR - 7 timmar sedan

Starkt folkligt stöd för klimatåtgärder världen över

Världens hittills största opinionsundersökning om klimatförändringarna visar att en stor majoritet av de svarande anser att jorden befinner sig i ett klimatnödläge..

SR - 9 timmar sedan

Möjligt läkemedel mot coronaviruset i tidiga försök

Ett läkemedel tänkt som cancerbehandling, har i en studie i tidskriften Science visat lovande resultat mot coronaviruset..

SR - Igår: 07:56

Det är både ordning och oreda bland de här nya planeterna

Ett nytt rymdfynd kan ge ny kunskap om hur planeter och solsystem bildas..

SR - Igår: 06:00

Förlamade möss kan gå igen

Forskare i Tyskland har lyckats få förlamade möss att gå igen, efter att ha stimulerat deras hjärnor med ett speciellt protein..

SR - Igår: 06:00

Så kan massiv trädplantering lyckas

Genom att presentera en lista med tio gyllene regler för hur trädplantering bäst kan skötas, hoppas en internationell forskargrupp att planteringsinitiativ ska bli bättre på att gynna klimat och biologisk mångfald..

SR - I förrgår: 10:41

Flera falska blåbockar på världens museer

Av det fåtal exemplar av den utdöda blåbocken som finns bevarade på museer i världen, visar en ny analys att flera i själva verket inte alls är blåbockar..

SR - I förrgår: 08:53

Bråk när elnätet byggs ut i Sverige

Den gröna elen ses som en klimaträddare. Men i takt med att elnätet byggs ut, ökar konflikterna kring bygget av nya kraftledningar i Sverige..

SR - I förrgår: 08:02

En fjärdedel av världens arter av bin har inte synts till på 30 år

En fjärdedel av alla kända arter av vilda bin i världen har inte synts till i offentliga register de senaste 30 åren. Det handlar om ungefär 5 000 av de över 20 000 kända biarterna globalt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.