Barometern > Opinion

Sunday, 17 January, 16:42

Barometern - 31 aug 13 kl. 08:56

Grova brott och milda straff
?Totalt sett har vi under året en situation vad det gäller mord som vi aldrig har haft?, konstaterade Sven Alhbin, chef för läns­kriminalpolisen i Västra Götaland förra veckan.
Brottsligheten i Sverige ändrar karaktär. På det hela taget blir Sverige ett tryggare land i takt med det högre välståndet.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Sven Alhbin, Västra Götaland, Sverige, Högsta, Beatrice Asks, Nyheter, Kriminalvården

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grova, brottoch , milda, straff
Kristianstadsbladet - 27 jun 11 kl. 14:52

27-åring skyldig till grova brott mot barn

Bevisningen mot 27-åringen är övertygande. Mannen är skyldig till grova brott, bland annat för att ha våldtagit ett barn vid ett 70-tal tillfällen.
Beslutet i skuldfrågan fattade Kristianstads tingsrätt i förra veckan efter två dagars rättegång.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 07:30

EU-medborgare slipper utvisning trots grova brott

För asylsökande och andra icke-européer räcker det med lindriga brott för att dömas till utvisning. Men EU-medborgare kan vara vaneförbrytare eller begå grova stölder utan att utvisas. Orsaken är direktivet om den fria rörligheten.

Sydsvenskan - 18 apr 16 kl. 14:08

Inga grova brott för trygghetsvärdar

En kartläggning som SVT:s Uppdrag Granskning gjorde förra året visade att en fjärdedel av trygghetsvärdarna som jobbat i Husby i Stockholm under 2014 och 2015 anställdes samtidigt som de utreddes för brott. Flera personer som dömts för grova brott hade också anställts av Fryshuset — som tidigare satte gränsen vid att inte rekrytera de som dömts för sexualbrott.Nu meddelar dock stadsdelen att Lugna gatan Husby inte heller ska anställa värdar som begått "andra grova brott", rapporterar Uppdrag Granskning.

GöteborgsPosten - 16 apr 18 kl. 11:19

Europeiska IS-terrorister kan få milda straff

Kurdiska YPG vill överlämna dem, Irak vill ställa dem inför rätta och de flesta europeiska länder vill vänta och se. Ett antal IS-européer och deras familjer är fast i Syrien och Irak, vissa riskerar dödsstraff medan andra kan släppas efter milda straff och återvända till Europa.
– I denna debatt finns det inga goda alternativ, säger Thomas Renard, Brysselbaserad terrorforskare..

Nerikes Allehanda - 15 jan 14 kl. 16:23

"Kan ha begått grova brott utomlands"

22-åringen som misstänks för mordförsöket på en 29-årig kvinna i Gyttorp kan tidigare ha begått grova brott utomlands. – Eller kanske till och med mycket grova brott, säger Örebropolisens kommunikationschef Mats Nylén..

Västerbottens Folkblad - 16 jun 15 kl. 13:33

Hon misstänks för 13 grova brott mot äldre

En kvinna från Umeå häktades förra veckan, misstänkt för fyra grova stölder och tre försök till grov stöld. Offren är äldre människor, nu har antalet grova brott ökat. Misstankarna just nu handlar om åtta grova stölder och fem försök till grov stöld.

Jmini.se - 09 nov 15 kl. 08:21

Polisens grupp för grova brott försvinner

Leif GW Persson och Polistidningen har beskrivit dem som Sveriges bästa mordutredare, polisens grupp för grova brott i Jönköping. Nu efter polisens omorganisation står det klart att Polisens grupp för grova brott försvinner som fristående grupp. .....

Jönköpingsnytt - 03 sep 19 kl. 20:34

Söker analytiker till grova brott

Polisen i Jönköping söker ytterligare en analytiker till avdelningen för grova brott. Främst innebär rollen att hitta digitala spår i stora mängder information.
– Det kan handla om flera hundratusentals punkter i en mobiltelefon, säger Stefan Sundling, chef för grova brott i polisområde Jönköping.

News55 - 22 dec 19 kl. 10:08

Så många har åkt fast sedan pensionärer fått utreda grova brott

Polisen i Stockholm startade i mars i år ett projekt för att återanställa pensionerade våldsbrottsutredare. Femton utredare har kommit tillbaka till polisen och fler ska det bli. “Den här gruppen av utredare har en enorm erfarenhet och är mer än självgående.

Kristianstadsbladet - 05 maj 12 kl. 12:00

23-åring misstänks för grova brott mot sambo

En knuff och en spottloska. Nästa gång drog han henne i håret. De första slagen kom med öppen hand.

Västerbottens Folkblad - 18 mar 16 kl. 11:59

Frias från flera grova brott

Företagare var åtalad för flera grova brott och hotades bland annat av näringsförbud i tre år. I dag kom domen och mannen frias från de grövsta brotten och döms för bokföringsbrott. Enligt åtalet ska det grova bokföringsbrottet ha skett under 2013.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.