YLE > Svenskfinland

Wednesday, 22 May, 21:50

YLE - 30 aug 13 kl. 06:06

Miss Vasa ska bli stadens ansikte utåtVasa stad söker en ny person som kan representera staden vid olika evenemang. För att hitta den här personen är staden med som samarbetspartner i Miss Vasa-tävlingen som ordnas av Expo Österbotten i höst. Anna-Maija Iitola.vasastad, kanslichef, miss-Vasa, Anna-Maija Iitala Yle/Amanda Bieber Anna-Maija Iitola på Vasa stad berättar att staden är med som samarbetspartner i tävlingen eftersom det är första gången på länge en Miss Vasa-tävling ordnas. - Kanske också av nyfikenhet och vi tycker att det är intressant att vara med på ett litet hörn, säger Iitola.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Miss Vasa, Expo Österbotten, Maija Iitola, vasa, Maija Iitala YleAmanda Bieber Anna-Maija Iitola, Iitola, Arenan, Miss Vasas, Ida Enqvist, Frisk, Nordström, Hanna Nyholm, Österbotten, Nyholm YleAmanda Bieber Miss Vasa, Nyholm

Dela artikeln

258 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miss, Vasaska bli , stadens, ansikte, utåt
Kristianstadsbladet - 02 jun 14 kl. 08:22

Stadens ansikte skiftar när vi åldras

Foto: Lasse Ottosson
Författare Anders Roslund har lämnat Kristianstad, hans uppväxtort, men återvänder ständigt. En stad som förändras, men ändå förblir densamma. I dagens artikel i serien ”Min stad” följer vi med honom till kyrkogården, till minnena och nuet.

YLE - 28 aug 13 kl. 13:35

Vasa ger sig in i modellbranschen

Vasa ska få ett nytt ansikte utåt. Därför ställer staden och andra aktörer till med skönhetstävling. Initiativtagare till tävlingen är modellmamman Marjo Sjöroos.

YLE - 07 jun 16 kl. 06:33

Höjda räntor leder till stora problem i Vasa

Om räntorna stiger innebär det stora problem för Vasa. Stadens skuldbörda är stor och redan en rätt moderat höjning av räntorna innebär miljoner i ökade utgifter. Det budskapet gav stadens budget Jari Karjalainen på fullmäktiges budgetseminarium på måndag kväll.

YLE - 13 aug 14 kl. 16:55

Mördarsniglar hittades i Vasa

Mördarsniglar har igen påträffats i Hemstrand i Vasa. Stadens grönområdesenhet vill få bort snigeln, men det är lättare sagt än gjort. Nära en lättrafikled i Hemstrand i Vasa hittades en mördarsnigel, eller spansk skogssnigel, men den goda nyheten är att den funna snigeln inte ännu är mogen att fortplanta sig.

YLE - 06 okt 16 kl. 09:52

Stort intresse för ungdomsfullmäktige i Vasa

Sammanlagt 60 ungdomar vill sitta i ungdomsfullmäktige i Vasa. Stadens ungdomsservice gläds över det stora antalet. Valet ordnas mellan den 8 och 9 november.

YLE - 16 feb 17 kl. 13:02

Polisen har löst fallet med den nedbrunna bocken på Vasa torg

Onsdagen den 1 februari vid tretiden på natten brann Vasaregionens turisms julbock på Vasa torg upp. Nu har polisen en misstänkt gärningsman - en ung man från Vasaregionen som har erkänt brottet. En taxibilist i närheten såg branden och ringde nödcentralen.

YLE - 01 mar 14 kl. 13:39

Politiker: Varslet från socialarbetarna i Vasa är illa

På fredagen gick fackorganisationen Talentia ut och berättade att förtvivlade och arbetstyngda socialarbetare i Vasa tagit kontakt med dem. Det här är illa, säger Anne-Marie Viinamäki (Saml), fullmäktigeledamot i Vasa. - Det här låter inte alls bra.

YLE - 14 aug 14 kl. 04:52

Vasa vill satsa på skärgårdsboende

Vasaregionens framtid intresserar, det visar inte minst intresset för Sture Udds årliga framtidsseminarium på Ritz i Vasa. Men vad för slags Vasa har stadens planläggning tagit sikte på? Udd menar att "ekosystemet" kring det så kallade energiklustret måste vara av hög klass för att Vasa ska kunna bli ett "finländskt Cern".

YLE - 28 mar 17 kl. 13:32

Vasaborna får tycka till om stadens framtid

Vasa stad vill att invånarna deltar i arbetet med att bygga framtidens Vasa. Staden bjuder in Vasaorna till att svara på en enkät som ska användas i strategiarbetet som inleds under hösten. Vasa stad påbörjar bygget av framtidens Vasa med en ny strategi och alla Vasabor kan delta i arbetet.

YLE - 04 dec 14 kl. 04:36

Vasa stad tar över Mira-huset

Vasa stad ska ta över verksamheten vid Mira-huset. Något som Kultursällskapet Mira starkt motsätter sig. Men Vasa stads kulturchef Sanna Bondas böjer sig inte.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Korsholm fick ny skola på en dag - modulerna kan tas isär och flyttas enligt behov

Smedsby i Korsholm har fått en ny skola. Bygget är 1 500 kvadratmeter stort och görs klart på tre veckor. Då småhus inte längre byggs i samma takt som förr letar hustillverkarna specialprojekt som skolor, tvätthallar och brandstationer..

YLE - 7 timmar sedan

Bilist vansinneskörde i Smedsby – har åkt fast flera gånger förr

En ung man från Korsholm åkte på måndag fast för flera grova trafikförseelser. Han körde undan polis i en vansinnesfärd genom Smedsby, där topphastigheten låg på närmare 200 kilometer i timmen..

YLE - 8 timmar sedan

Stugan är värst: "Guldet blev till sågspån" – publikens berättelser om stuglivets avigsidor

Nu är det dags för den stora Stugan är värst-kvällen på Yle Vega. Idag mellan kl 17:30 och 21. Med Hannah Norrena, Jesica Edén och Peter Lüttge bakom spakarna och tre kunniga gäster: psykologen och psykoterapeuten Marina Maatela, fastighetsmäklaren Kenneth Hansson och stilikonen Pia-Maria Lehtola..

YLE - 11 timmar sedan

Efter tre år kom domen: Valet av rektor till Cronhjelmskolan i Larsmo var lagstridigt

Nämnden för barnomsorg och utbildning i Larsmo gjorde fel när de valde Ben Snellman till rektor för Cronhjelmskolan framom Åsa Laxåback-Nyman våren 2016. De slår Vasa försvaltningsdomstol fast..

YLE - 11 timmar sedan

28 får gå från Walki i Jakobstad – flexibla lösningar ledde till färre uppsagda

45 personers arbete låg i riskzonen när Walki i Jakobstad inledde samarbetsförhandlingar i början av april. Det blev 28 som sägs upp..

YLE - 11 timmar sedan

Han minns räddningsarbete från 40 år: "Frivilligarbetet blir som en livsstil"

I 40 år har spaningsledare Bo Norrgård verkat inom Frivilliga räddningstjänsten. En uppgift som blir en del av livet - även om situationerna man är med om ibland kan vara traumatiserande..

YLE - 17 timmar sedan

Flickorna dominerar i studentexamen men i Pargas är pojkarna bättre – här är de könsvisa medeltalen i alla skolor

I två av tre gymnasier hade flickorna ett högre medeltal än pojkarna i studentexamens obligatoriska prov. Flickorna är bättre på modersmål men pojkarna på engelska och lång matematik. Gå in och titta hur medeltalen och de ämnesvisa resultaten såg ut i alla skolor!.

YLE - Igår: 19:37

Skepparen på M/S Mässkär: "Kylventilen borde ha varit öppen, i övrigt gjorde jag vad jag kunde"

I rättegången kring M/S Mässkär framkom oklarheter kring rutiner gällande kylvattenventilen och båtens larmanordning. Åklagaren yrkar på villkorligt fängelse och bötesstraff..

YLE - Igår: 18:05

Hejaklacksledaren Alicia Björkvik: Fel att de lät oss stå och heja hela dagen utan att berätta att vi var diskade

Diskussionen om att Sursik skolas hejarklack diskvalificerades i Stafettkarnevalen fortsätter väcka debatt. Alicia Björkvik tycker det är fel att hon och de andra hejaklacksledarna inte fick veta att de var ute ur tävlingen förrän i slutet av dagen. Hon tycker också att arrangörerna borde ha ingripit innan det uppstod kaos i samband med insläppet..

YLE - I förrgår: 15:57

Stafettkarnevalsarrangör om diskvalificeringen av Sursiks hejarklack: Reglerna är tydliga

Diskvalificeringen av Sursik skolas hejarklack i Stafettkarnevalen väcker starka reaktioner. Många frågar sig varför arrangörerna tillät lördagens tumult i hejarklackskön. Enligt Jan-Erik Eklöf, verksamhetsledare för Stafettkarnevalen, är reglerna för hejarklackarna tydliga..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.