DN > Kultur

Monday, 20 February, 23:35

DN - 29 aug 13 kl. 11:50

Minister inviger succéutställning1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Värmlands, Karlstad, Lena Adelsohn Liljeroth

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minister, inviger, succéutställning
Trelleborgs Allehanda - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

Kristianstadsbladet - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

NT - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..

Västerbottens Folkblad - 28 aug 13 kl. 15:56

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar ? alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria ? visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad.

Västerbottens Folkblad - 24 apr 15 kl. 14:22

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj. ”Astrid Lindgren var en modig författare som aldrig backade från svåra ämnen eller från sina värderingar.

SvD - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj..

UNT - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning "Hela världen brinner" invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj..

Expressen - 14 okt 16 kl. 16:01

Prinsessorna inviger ny utställning ihop

På tisdag öppnar en utställning av kungliga brudklänningar på Slottet i Stockholm. Och på invigningen kommer drottning Silvia och alla tre prinsessorna – Victoria, Madeleine och Sofia. – Det stämmer, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet..

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 08:56

Succéutställning drar vidare

Sommarens utställning om könsrockaren Errol Norstedt/Eddie Meduza sjunger på sista versen. Efter helgen återvänder den till Tidaholm. Vem som är hans arvtagare är svårt att säga, tycker Hanna Eklöf, museiintendent i Tidaholm.

Västerbottens Folkblad - 01 jun 13 kl. 16:04

Minister invigde Munch-utställning

Den norska kulturministern Hadia Tajik invigde på lördagen jubileumsårets stora Munch-utställning i Oslo. Enligt Aftenposten hade en stor mängd internationella gäster samlats i aulan på [...].

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Peter Englund: With Donald Trump the US has acquired its most dangerous leader ever

With Donald Trump the US has acquired its most dangerous leader ever. Swedish author and historian Peter Englund looks for the story of the president in a time that is characterized by modern media's incessant flow..

DN - 3 timmar sedan

Peter Englund: Med Donald Trump har USA fått sin farligaste ledare någonsin

Hur berättelsen om Donald Trump slutar vet vi inte – mer än att det kommer att gå illa. Författaren och historikern Peter Englund sätter samman bitarna i bilden av en demagog..

DN - 6 timmar sedan

Johan Croneman: Så länge vi har Beck behöver ingen bry sig om att polisen är värdelös

I svenska deckare på film och tv är invandrare gravt överrepresenterade som brottslingar, medan de som utreder är vita. Det är hög tid att börja bredda den bilden..

DN - 7 timmar sedan

Rolf ”En man som heter Ove” Lassgård rasande – inte bjuden till Oscarsgalan

Om en vecka äger Oscarsgalan rum i USA – men Rolf Lassgård, som spelar huvudrollen i bästa icke engelskspråkiga film-nominerade ”En man som heter Ove”, är inte bjuden..

DN - 7 timmar sedan

Snubbelstenar på väg till Stockholm

Snart kommer ”snubbelstenar” sannolikt synas på gatorna även i Stockholm. Stadshuset gör tummen upp och Forum för levande historia märker av en mer tillmötesgående attityd till konstprojektet..

DN - 10 timmar sedan

Nobelkommitténs ordförande död

Den norska Nobelkommitténs ordförande Kaci Kullmann Five har avlidit efter en längre tids sjukdom. Hon blev 65 år gammal..

DN - 11 timmar sedan

Poliserna i filmen efter Trumputtalandet: Vi svarade på helt andra frågor

Donald Trump uppges hänvisa till ett tv-inslag med filmaren Ami Horowitz när han lyfte fram Sverige som ett varnande exempel. Men de svenska poliser som medverkar i Horowitz reportage hävdar att de intervjuats på falska premisser. ”Vi står inte bakom det här alls.

DN - 11 timmar sedan

3 frågor om språket – citat, öppen dager och entourage

Konsten att citera rätt i ett citat Hur skriver man citat inne i ett annat citat? Karolina Svar: När ett citat i löpande text innehåller ett annat citat omges det inre med enkla citattecken – apostrofer – och det yttre med dubbla. Är det i stället frågan om citat i ett blockcitat (ett citat formaterat som ett eget stycke) förses det inre med dubbla citattecken, eftersom blockcitat i regel inte omges av citattecken..

DN - 12 timmar sedan

Språkkrönika: Djurnamn går före barnnamn

SPRÅKKRÖNIKA. I veckan kom Statistiska centralbyråns siffror för 2016 års nya förnamn. Både bland pojkar och flickor skedde ett tronskifte och nu toppar Alice och Oscar listan..

DN - 12 timmar sedan

Rhys: Jag vill att alla ska gråta till mina låtar

19-åriga talangen Rhys är uppvuxen i Portland och upptäcktes av en slump av en hitleverantör till Britney Spears och Westlife. Nu vill hon röra alla till tårar med sin bitterljuva göra slut-pop..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.