DN > Kultur

Wednesday, 10 February, 01:33

DN - 29 aug 13 kl. 11:50

Minister inviger succéutställning1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..
Läs mer på DN


Läs mer om:
Värmlands, Karlstad, Lena Adelsohn Liljeroth

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Minister, inviger, succéutställning
Trelleborgs Allehanda - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

Kristianstadsbladet - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

NT - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..

Västerbottens Folkblad - 28 aug 13 kl. 15:56

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar ? alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria ? visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad.

Västerbottens Folkblad - 24 apr 15 kl. 14:22

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj. ”Astrid Lindgren var en modig författare som aldrig backade från svåra ämnen eller från sina värderingar.

SvD - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj..

UNT - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning "Hela världen brinner" invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj..

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 08:56

Succéutställning drar vidare

Sommarens utställning om könsrockaren Errol Norstedt/Eddie Meduza sjunger på sista versen. Efter helgen återvänder den till Tidaholm. Vem som är hans arvtagare är svårt att säga, tycker Hanna Eklöf, museiintendent i Tidaholm.

Västerbottens Folkblad - 01 jun 13 kl. 16:04

Minister invigde Munch-utställning

Den norska kulturministern Hadia Tajik invigde på lördagen jubileumsårets stora Munch-utställning i Oslo. Enligt Aftenposten hade en stor mängd internationella gäster samlats i aulan på [...].

NSD - 14 okt 13 kl. 06:25

Hennes bröstcancer blev en succéutställning

När Ketty Kangas, 69, Jokkmokk, berättade att hon hade drabbats av bröstcancer blev hennes väninnor i lapptäcksgruppen Norrskensflammorna chockade. För att bearbeta det som hände gjorde de en utställning med bröstcancer som tema. ??

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

”Happy birthday” kan sjungas gratis

En av världens mest kända sånger, ”Happy birthday to you”, tillhör alla och kan spelas och sjungas utan licens. Det har en domstol i USA slagit fast..

DN - 9 timmar sedan

Vallarna har nya publikrekord i kikar'n


Vallarna firar 20 år av buskis under bar himmel med en stor jubileumsshow i Falkenberg i sommar. ”Jäkelskap i kikar'n” har premiär i juli med Bertram Heribertsson i en av rollerna..

DN - 9 timmar sedan

Zsa Zsa Gabor förd till sjukhus


Filmstjärnan Zsa Zsa Gabor har förts till sjukhus med andningssvårigheter, rapporterar TMZ..

DN - 10 timmar sedan

HD prövar tvist om Christer Pettersson-tavla


Högsta domstolen ska slutgiltigt avgöra målet där en konstnär och en fotograf tvistar om upphovsrätten kring en målning föreställande Christer Petterson, skriver SVT..

DN - 10 timmar sedan

Beyoncés politiska utspel väcker starka känslor


Artistens nya video ”Formation” och uppträdandet på Super Bowl har fått många att reagera. Nu får artisten kritik från New Yorks tidigare borgmästare Rudy Giuliani för att hon främjar polishat..

DN - 12 timmar sedan

Roskilde öppnar med syrisk orkester


Årets Roskildefestival inleds med en konsert med den brittiske Blur- och Gorillaz-stjärnan Damon Albarn och den syriska nationalorkestern Syrian National Orchestra for Arabic Music..

DN - 11 timmar sedan

Lena Ackebo romandebuterar


Den prisade serieskaparen och bildkonstnären Lena Ackebo släpper sin romandebut ”Världens vackraste man” i maj..

DN - 12 timmar sedan

”Spektakulär design är bara för skyltfönster”


Årets hedersgäster på Möbelmässan älskar Sverige och tycker att skandinavisk design har mycket gemensamt med brittisk. Med influenser från frikyrkorörelsen shakers vill duon skapa hederliga möbler som inte åldras..

DN - 13 timmar sedan

Janne Josefsson i storbråk med SVT


”Uppdrag gransknings” programledare Janne Josefsson och flera andra medarbetare riktar stark kritik mot ledningen på SVT i Göteborg..

DN - 06 feb 16 kl. 11:49

Bodil Malmsten skrev med stetoskopet mot samhället


Bodil Malmsten var en författare och poet som visste allt om det undervärderade, skriver Ulrika Milles..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.