DN > Kultur

Thursday, 27 April, 22:37

DN - 29 aug 13 kl. 11:50

Minister inviger succéutställning1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Värmlands, Karlstad, Lena Adelsohn Liljeroth

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minister, inviger, succéutställning
Trelleborgs Allehanda - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

Kristianstadsbladet - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

NT - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..

Västerbottens Folkblad - 28 aug 13 kl. 15:56

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar ? alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria ? visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad.

Västerbottens Folkblad - 24 apr 15 kl. 14:22

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj. ”Astrid Lindgren var en modig författare som aldrig backade från svåra ämnen eller från sina värderingar.

SvD - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj..

UNT - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning "Hela världen brinner" invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj..

Expressen - 14 okt 16 kl. 16:01

Prinsessorna inviger ny utställning ihop

På tisdag öppnar en utställning av kungliga brudklänningar på Slottet i Stockholm. Och på invigningen kommer drottning Silvia och alla tre prinsessorna – Victoria, Madeleine och Sofia. – Det stämmer, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet..

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 08:56

Succéutställning drar vidare

Sommarens utställning om könsrockaren Errol Norstedt/Eddie Meduza sjunger på sista versen. Efter helgen återvänder den till Tidaholm. Vem som är hans arvtagare är svårt att säga, tycker Hanna Eklöf, museiintendent i Tidaholm.

Västerbottens Folkblad - 01 jun 13 kl. 16:04

Minister invigde Munch-utställning

Den norska kulturministern Hadia Tajik invigde på lördagen jubileumsårets stora Munch-utställning i Oslo. Enligt Aftenposten hade en stor mängd internationella gäster samlats i aulan på [...].

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Ruben Östlund tävlar om Guldpalmen

Ruben Östlunds ”The square” har passerat nålsögat i Cannes. Det satiriska moraldramat med Claes Bang och de internationella stjärnorna Elisabeth Moss och Dominic West är den första svenska filmen som tävlar om en Guldpalm på 17 år..

DN - 2 timmar sedan

Oprah Winfrey sätter rasfrågor under lupp

New York. Oprah Winfrey har fått lysande kritik för sin roll i nya HBO-serien ”The immortal life of Henrietta Lacks” om kvinnan vars stamceller räddat tusentals liv – utan att hennes anhöriga fick veta att de användes inom forskningen..

DN - 5 timmar sedan

Sean Spicer tar livet av sig i nytt ”The Simpsons”-avsnitt

Ett specialkortavsnitt av den animerade tv-serien "The Simpsons" tillägnas Donald Trumps första 100 dagar som president. Trots att "The Simpsons" sänds på Trump-positiva kanalen Fox är det ingen smickrande bild av livet i Vita Huset som skildras..

DN - 6 timmar sedan

Jonas Bonnier om mötet med rånarna: ”Jag var i extas”

Manuskriptet lämnades in med författarnamnet raderat. Albert Bonniers förlag köpte ”Helikopterrånet” utan att veta att det var delägaren och tidigare koncernchefen som hade skrivit romanen. Jonas Bonnier säger att han föddes till en fördomsfest – och nu har genomgått sitt elddop..

DN - 6 timmar sedan

Nu vill kulturen återerövra arvet efter vikingarna

Vikingarna och asatron har hamnat i fokus i kulturen. Och de nya vikingaskildringarna försöker göra upp med den stereotypa – och ofta felaktiga – bilden av nordmännen som brutala pursvenskar..

DN - 7 timmar sedan

Kristina Lindquist: Rasismen är ingen lyxdebatt för de urbana

Varför slarvar Åsa Linderborg med hotet från den samtida fascismen, undrar Kristina Lindquist..

DN - 8 timmar sedan

Fi-ledare polisanmäld för plagiat

Feministiskt initiativs nyvalda partiledare Victoria Kawesa anklagas för att ha plagierat en annan forskares verk. Forskaren har, på uppmaning av Göteborgs universitets doktorandkommitté, polisanmält Fi-ledaren, skriver Aftonbladet..

DN - Igår: 08:43

Reportrar utan gränser: Oroande utveckling för pressfriheten

Sverige är världens näst bästa land vad gäller pressfrihet. Men i kölvattnet av Brexit och valet av Donald Trump faller andra demokratiska länder i Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex..

DN - 8 timmar sedan

Fredrik Strage: Så vill Facebook ta sig in i våra hjärnor

Veckans krönika inleds med ett ordflöde. För så kan det se ut i framtiden om Facebook lyckas utveckla sensorer som kan läsa dina tankar och skicka ut dem på nätet. Utan att gå via tangentbordet..

DN - 10 timmar sedan

Uteslutna Julia Samojlova spelar på Krim – samtidigt som Eurovision

Eurovisionkonflikten mellan Ryssland och Ukraina fortsätter. Den ryska artisten Julia Samojlova fick inte inresetillstånd till Eurovision i Ukraina – nu ska hon göra en konsert på Krimhalvön..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.