DN > Kultur

Monday, 27 March, 16:27

DN - 29 aug 13 kl. 11:50

Minister inviger succéutställning1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Värmlands, Karlstad, Lena Adelsohn Liljeroth

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minister, inviger, succéutställning
Trelleborgs Allehanda - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

Kristianstadsbladet - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

NT - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..

Västerbottens Folkblad - 28 aug 13 kl. 15:56

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar ? alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria ? visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad.

Västerbottens Folkblad - 24 apr 15 kl. 14:22

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj. ”Astrid Lindgren var en modig författare som aldrig backade från svåra ämnen eller från sina värderingar.

SvD - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj..

UNT - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning "Hela världen brinner" invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj..

Expressen - 14 okt 16 kl. 16:01

Prinsessorna inviger ny utställning ihop

På tisdag öppnar en utställning av kungliga brudklänningar på Slottet i Stockholm. Och på invigningen kommer drottning Silvia och alla tre prinsessorna – Victoria, Madeleine och Sofia. – Det stämmer, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet..

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 08:56

Succéutställning drar vidare

Sommarens utställning om könsrockaren Errol Norstedt/Eddie Meduza sjunger på sista versen. Efter helgen återvänder den till Tidaholm. Vem som är hans arvtagare är svårt att säga, tycker Hanna Eklöf, museiintendent i Tidaholm.

Västerbottens Folkblad - 01 jun 13 kl. 16:04

Minister invigde Munch-utställning

Den norska kulturministern Hadia Tajik invigde på lördagen jubileumsårets stora Munch-utställning i Oslo. Enligt Aftenposten hade en stor mängd internationella gäster samlats i aulan på [...].

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

David Hellenius tar över showen ”Stjärnklart”

David Hellenius startar i dagarna arbetet med gänget kring ”Stjärnklart”, som består av Loreen, Carola, Måns Zelmerlöv, Petra Marklund och Ace Wilder..

DN - 15 minuter sedan

Johan Hilton: De högröstade är oftast de minst intresserade

När det gäller debatt kring teaterföreställningar kan man vara säker på en sak: de mest högröstade är oftast minst intresserade av scenkonst..

DN - 1 timme sedan

”Ghost in the shell”-regissören om whitewashing-anklagelser: Vad är problemet?

Att Scarlett Johansson spelar japansk cyborg i bioaktuella nyversionen av ”Ghost in the shell” är inget bekymmer för originalfilmens regissör..

DN - 2 timmar sedan

Johan Croneman: Slakten i Syrien går vidare och vi passiva lär få hårda straff

I filmen ”Ett rop från Syrien" (SVT) visas bilder från kriget vi inte sett tidigare. Blodbadet är ofattbart och inget utelämnas för våra blickar..

DN - 24 mar 17 kl. 10:57

Forskarnätverket Crush: 13 myter om bostadsfrågan

Bostadsdebatten är full av felaktiga påståenden, hävdar forskarnätverket Crush. DN:s Hans Arbman har läst deras uppfriskande, alternativa berättelse om bostadskrisen..

DN - 2 timmar sedan

Bob Dylan kan förlora sina Nobelmiljoner

När Bob Dylan kommer till Sverige i helgen aktualiseras frågan. Kommer han hålla sina föreläsningar?.

DN - 3 timmar sedan

Stora förväntningar på nästa ”Skam”

Publiken väntar ivrigt på säsong fyra i den hajpade norska serien "Skam". Skaparna fortsätter att hålla låg profil. Men nu gläntar de på dörren till framgångsreceptet: att ta ungdomarna på allvar..

DN - 4 timmar sedan

Elisabeth Åsbrink: Det är min demokratiska plikt att vara på Bokmässan

I höstas skrev jag på uppropet där ett antal enskilda personer och några organisationer deklarerade att de inte skulle komma till mässan i år..

DN - 5 timmar sedan

Lars Linder: De rika blir bara rikare och alla är glada och nöjda

En liten tidsresa. 1965 vållade dåvarande kommunistledaren CH Hermansson en yrvaken debatt i Sverige med sin bok ”Storfinansen”, där han visade att femton familjer med Wallenberg i spetsen inte bara styrde svenskt näringsliv utan också ägde en oproportionerligt stor del av den samlade svenska förmögenheten..

DN - 24 mar 17 kl. 10:04

Brie Larson blir presidentkandidat

Oscarsbelönade Brie Larson (”Room”) ska spela historiens första kvinnliga presidentkandidat – Victoria Woodhull..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.