DN > Kultur

Tuesday, 06 December, 03:52

DN - 29 aug 13 kl. 11:50

Minister inviger succéutställning1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..
Läs mer på DN

Läs mer om:
Värmlands, Karlstad, Lena Adelsohn Liljeroth

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Minister, inviger, succéutställning
Trelleborgs Allehanda - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

Kristianstadsbladet - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

NT - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..

Västerbottens Folkblad - 28 aug 13 kl. 15:56

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar ? alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria ? visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad.

Västerbottens Folkblad - 24 apr 15 kl. 14:22

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj. ”Astrid Lindgren var en modig författare som aldrig backade från svåra ämnen eller från sina värderingar.

SvD - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj..

UNT - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning "Hela världen brinner" invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj..

Expressen - 14 okt 16 kl. 16:01

Prinsessorna inviger ny utställning ihop

På tisdag öppnar en utställning av kungliga brudklänningar på Slottet i Stockholm. Och på invigningen kommer drottning Silvia och alla tre prinsessorna – Victoria, Madeleine och Sofia. – Det stämmer, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet..

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 08:56

Succéutställning drar vidare

Sommarens utställning om könsrockaren Errol Norstedt/Eddie Meduza sjunger på sista versen. Efter helgen återvänder den till Tidaholm. Vem som är hans arvtagare är svårt att säga, tycker Hanna Eklöf, museiintendent i Tidaholm.

Västerbottens Folkblad - 01 jun 13 kl. 16:04

Minister invigde Munch-utställning

Den norska kulturministern Hadia Tajik invigde på lördagen jubileumsårets stora Munch-utställning i Oslo. Enligt Aftenposten hade en stor mängd internationella gäster samlats i aulan på [...].

Fler nyheter från DN

DN - 8 timmar sedan

Ständigt krisläge på Expressens ledarsida

Vad är det som händer med det svenska opinionsklimatet? Håller liberala ledarsidor på att förlora kursriktningen? I tre artiklar undersöker författaren Mattias Hagberg ett värderingsskifte.

DN - 9 timmar sedan

Kristina Lindquist: Det kostar ingenting att peta Anna Hagwall

Antisemitismen är en del av Sverigedemokraternas skapelseberättelse, skriver Kristina Lindquist..

DN - 11 timmar sedan

Johan Croneman: Tänk er att sitta där och se hela sitt kulturkapital haverera

För min del ter det sig helt obegripligt att någon frivilligt utsätter sig för det intellektuella gatlopp som ”På spåret” lätt kan urarta till..

DN - 16 timmar sedan

Tre frågor till Anna Lundqvist, ordförande för Impra

Föreningen Impra har arbetat för jämställdhet inom jazzen i tio år. Den 10 december ordnas jubileumsfest på Kulturhuset Stockholm med artister som Lina Nyberg och Lisa Nilsson. Anna Lundqvist är ordförande för Impra..

DN - 17 timmar sedan

Patti Smith tolkar Bob Dylan på Nobelprisutdelningen – och Dylan själv levererar tacktal

Under Nobelprisutdelningen, som hålls den 10 december, medverkar rocklegenden Patti Smith för att framföra en hyllningslåt till litteraturpristagaren Bob Dylan..

DN - 17 timmar sedan

Lizzie Oved Scheja: Vi vill inte ha en separat hemvist för judisk kultur

Lizzie Oved Scheja är grundare av Judisk kultur i Sverige, som har växt till en stark kulturinstitution i Stockholm. På tisdagen framförs György Kurtágs ”Kafka-Fragmente” på Dramaten, som hon regisserat..

DN - 17 timmar sedan

DN Kulturs julkalender, lucka 5: The office, ”Christmas special”

I DN Kulturs julkalender skriver redaktionens medarbetare om filmer och tv-serier med maximal julfaktor. Bakom femte luckan hittar vi Hanna Fahl, som myser till julspecialen av brittiska ”The office”..

DN - 17 timmar sedan

Elak musikal får mormoner att missionera

När musikalen ”Book of mormon” har premiär i Sverige i januari kommer mormonerna själva att annonsera i programbladet. De menar att musikalen ger en nidbild av mormonska missionärer, och att annonserna är ett sätt att ge en rättvisande bild av kyrkan..

DN - 18 timmar sedan

Pewdiepie raderar sin Youtubekanal

Pewdiepies Youtubekanal är snart ett minne blott. I alla fall om man får tro den svenske Youtubestjärnan själv..

DN - Igår: 15:49

Maria Schottenius: Jag får ett behov av att försvara den trixige Lars Vilks

Gallerister och institutionschefer borde säga rätt ut att de är rädda för att ställa ut Lars Vilks verk. Att säga att hans konst håller låg kvalitet är faktiskt bara dumt..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.