DN > Kultur

Monday, 25 July, 19:46

DN - 29 aug 13 kl. 11:50

Minister inviger succéutställning1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Värmlands, Karlstad, Lena Adelsohn Liljeroth

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Minister, inviger, succéutställning
Trelleborgs Allehanda - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

Kristianstadsbladet - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

NT - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..

Västerbottens Folkblad - 28 aug 13 kl. 15:56

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar ? alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria ? visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad.

Västerbottens Folkblad - 24 apr 15 kl. 14:22

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj. ”Astrid Lindgren var en modig författare som aldrig backade från svåra ämnen eller från sina värderingar.

SvD - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj..

UNT - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning "Hela världen brinner" invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj..

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 08:56

Succéutställning drar vidare

Sommarens utställning om könsrockaren Errol Norstedt/Eddie Meduza sjunger på sista versen. Efter helgen återvänder den till Tidaholm. Vem som är hans arvtagare är svårt att säga, tycker Hanna Eklöf, museiintendent i Tidaholm.

Västerbottens Folkblad - 01 jun 13 kl. 16:04

Minister invigde Munch-utställning

Den norska kulturministern Hadia Tajik invigde på lördagen jubileumsårets stora Munch-utställning i Oslo. Enligt Aftenposten hade en stor mängd internationella gäster samlats i aulan på [...].

NSD - 14 okt 13 kl. 06:25

Hennes bröstcancer blev en succéutställning

När Ketty Kangas, 69, Jokkmokk, berättade att hon hade drabbats av bröstcancer blev hennes väninnor i lapptäcksgruppen Norrskensflammorna chockade. För att bearbeta det som hände gjorde de en utställning med bröstcancer som tema. ??

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Sveriges Radio om anklagelserna: Inte censur


På kort tid har både Edward Blom och Bert Karlsson anklagat Sveriges Radio för att censurera deras sommarprat. Men Sveriges Radio håller inte med om att de skulle arbeta med censur..

DN - 4 timmar sedan

Hugo Lindkvist: Snart guppar magarna på gator och torg igen


”Protestmotion i city”. Orden prydde den här tidningens förstasida en aprildag för trettioåtta år sedan. Under rusningstrafikens mest intensiva timmar hade 200 studenter intagit Sergels torg..

DN - 5 timmar sedan

Rihanna ryter till mot Pokémon


Rihanna har uppenbarligen fått nog av personer som jagar Pokémon under hennes konserter – så till den grad att hon läxar upp dem offentligt, skriver Pitchfork..

DN - 6 timmar sedan

Hollywood-regissör hyllar Björn Gustafsson


Björn Gustafsson kan se fram mot en strålande karriär i Hollywood. Det tänker "Ghostbusters"-regissören Paul Feig se till. – Björn är en utmärkt skådespelare och har en fantastisk komisk tajming.

DN - 11 timmar sedan

Efter männen


När Stockholm Pride inleds i dag har det gått en dryg månad sedan massakern på en hbt-klubb i Orlando. I en ny novell skriver författaren Kristofer Folkhammar om kärlek i hatbrottens tid..

DN - 21 timmar sedan

Jan Eklund: Veteranen gav de unga spelarna en sista tackling


Det har alltid varit lätt att gilla Kim Källström. Han verkar vara en trevlig kille, spelar med stort hjärta, har en känslig vänsterfot och blick för hur den rätta passningen ska slås. Kim hittar ofta den fria ytan, kan dessutom konsten att kvickt vända spelet..

DN - 22 timmar sedan

Punken fyller 40 år

Punken fyller fyrtio år, och när den anarkistiska ungen ska firas blir det förstås kontroverser. Som den värdefulla punksamling som kommer att eldas upp i protest mot etablissemangets hyllning av rörelsen. DN har träffat några av genrens förgrundsgestalter..

DN - Igår: 14:36

Att vara tre om texten


Litteraturens framtid ligger i lurarna. Men är ljudboken detsamma som att läsa? DN:s Ingegärd Waaranperä går på djupet i en läsakt där författaren, uppläsaren och lyssnaren delar på berättelsen..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.