DN > Kultur

Sunday, 25 September, 02:21

DN - 29 aug 13 kl. 11:50

Minister inviger succéutställning1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Värmlands, Karlstad, Lena Adelsohn Liljeroth

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Minister, inviger, succéutställning
Trelleborgs Allehanda - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

Kristianstadsbladet - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

NT - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..

Västerbottens Folkblad - 28 aug 13 kl. 15:56

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar ? alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria ? visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad.

Västerbottens Folkblad - 24 apr 15 kl. 14:22

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj. ”Astrid Lindgren var en modig författare som aldrig backade från svåra ämnen eller från sina värderingar.

SvD - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj..

UNT - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning "Hela världen brinner" invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj..

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 08:56

Succéutställning drar vidare

Sommarens utställning om könsrockaren Errol Norstedt/Eddie Meduza sjunger på sista versen. Efter helgen återvänder den till Tidaholm. Vem som är hans arvtagare är svårt att säga, tycker Hanna Eklöf, museiintendent i Tidaholm.

Västerbottens Folkblad - 01 jun 13 kl. 16:04

Minister invigde Munch-utställning

Den norska kulturministern Hadia Tajik invigde på lördagen jubileumsårets stora Munch-utställning i Oslo. Enligt Aftenposten hade en stor mängd internationella gäster samlats i aulan på [...].

NSD - 14 okt 13 kl. 06:25

Hennes bröstcancer blev en succéutställning

När Ketty Kangas, 69, Jokkmokk, berättade att hon hade drabbats av bröstcancer blev hennes väninnor i lapptäcksgruppen Norrskensflammorna chockade. För att bearbeta det som hände gjorde de en utställning med bröstcancer som tema. ??

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Två perspektiv på Bergmans ”Persona”


I oktober är det 50 år sedan Ingmar Bergmans film ”Persona” hade premiär. Författaren Kristina Sandberg och psykologen Jonas Mosskin mejlväxlar om en djärv och gåtfull klassiker som fortsätter att fascinera..

DN - 7 timmar sedan

Björn Wiman: Nu måste gränsen hållas mellan rasism och religionskritik

Om ni råkar ut för kontroversiella situationer: försök inte att göra det bättre. Försök i stället att göra det värre.” Se där en krishanteringsstrategi för världens bokmässearrangörer.

DN - 7 timmar sedan

Nina Björk: Även som feminist måste man få tycka att kärlek är viktigt

Vad hon än tar sig an så brukar det väcka debatt. Nu har Nina Björk skrivit en bok om revolutionären Rosa Luxemburg. ”Hon njöt av att tänka, läsa och skriva.

DN - 9 timmar sedan

Språkkrönika: En lättläst text behöver inte vara mindre komplex


Språkkrönikan. I skrivboken finns ord jag skrivit. Men det är inte mina ord, det är inte mitt språk.

DN - 9 timmar sedan

Språkfrågan: När blir anteckningar ett protokoll?


Det här gäller om protokoll och anteckningar, och därför heter det mjuka och hårda vokaler..

DN - 9 timmar sedan

Bah Kuhnke: Stort få vara med på invigningen i Washington

WASHINGTON. Tre frågor till kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, som deltar i lördagens stora invigning av The national museum of African-American history and culture i Washington DC, i närvaro av bland andra president Barack Obama..

DN - 11 timmar sedan

Lyssnaren som har förändrat bokbranschen


Med köpet av Norstedts blev Storytel plötsligt en av de stora i förlagsvärlden. Inom tio år kommer ljudboken bli det ledande formatet för att sälja berättelser, spår grundaren Jonas Tellander..

DN - 16 timmar sedan

Live: DN:s monter på Bokmässan

För sjunde året i rad deltar DN med en monter på Bokmässan i Göteborg. I år satsar tidningen på ett fullmatat program..

DN - 17 timmar sedan

Hanna Hellquist: Att sälja in sig med hjälp av ett slags kändisskap är det osexigaste som finns


KRÖNIKA. Jag är en dröm att dejta, intalar jag mig själv, men en vän har en gång sått ett tvivlande frö i mig..

DN - I förrgår: 10:17

Andy Hall utmanar Thailands yttrandefrihet


Temat på årets bokmässa är yttrandefrihet. Ämnet aktualiserades i tisdags när forskaren Andy Hall, som medverkar på mässan, dömdes till fyra års villkorligt fängelse för ärekränkning i Thailand. DN har pratat med honom..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.