DN > Kultur

Tuesday, 24 January, 14:14

DN - 29 aug 13 kl. 11:50

Minister inviger succéutställning1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Värmlands, Karlstad, Lena Adelsohn Liljeroth

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minister, inviger, succéutställning
Trelleborgs Allehanda - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

Kristianstadsbladet - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning


1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.Den mycket populära vandringsutställningen kommer närmast från National Geographic Museum i Washington DC.

NT - 28 aug 13 kl. 15:53

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar - alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria - visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad. Utställningen invigs samma dag av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth..

Västerbottens Folkblad - 28 aug 13 kl. 15:56

Minister inviger succéutställning

1 001 uppfinningar ? alla med sitt ursprung i den muslimska civilisationens kultur- och vetenskapshistoria ? visas från och med fredag på Värmlands museum i Karlstad.

Västerbottens Folkblad - 24 apr 15 kl. 14:22

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj. ”Astrid Lindgren var en modig författare som aldrig backade från svåra ämnen eller från sina värderingar.

SvD - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning ”Hela världen brinner” invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj. Utställningen utgår från de dagböcker Astrid Lindgren skrev under andra världskriget och som ges ut den 7 maj..

UNT - 24 apr 15 kl. 14:21

Sahlin inviger Lindgren-utställning

Mona Sahlin invigningstalar när sommarens stora utställning "Hela världen brinner" invigs på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 29 maj..

Expressen - 14 okt 16 kl. 16:01

Prinsessorna inviger ny utställning ihop

På tisdag öppnar en utställning av kungliga brudklänningar på Slottet i Stockholm. Och på invigningen kommer drottning Silvia och alla tre prinsessorna – Victoria, Madeleine och Sofia. – Det stämmer, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet..

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 08:56

Succéutställning drar vidare

Sommarens utställning om könsrockaren Errol Norstedt/Eddie Meduza sjunger på sista versen. Efter helgen återvänder den till Tidaholm. Vem som är hans arvtagare är svårt att säga, tycker Hanna Eklöf, museiintendent i Tidaholm.

Västerbottens Folkblad - 01 jun 13 kl. 16:04

Minister invigde Munch-utställning

Den norska kulturministern Hadia Tajik invigde på lördagen jubileumsårets stora Munch-utställning i Oslo. Enligt Aftenposten hade en stor mängd internationella gäster samlats i aulan på [...].

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Manusförfattare avstängd från ”Saturday night live” – twittrade om Donald Trumps son

En manusförfattare för satirshowen ”Saturday night live” har på obestämd tid blivit avstängd från sitt jobb. Anledningen? En kritiserad tweet om den nyblivne presidentens son..

DN - 3 timmar sedan

Biograferna protesterar – slutar lämna ut besökssiffror

Upprördheten är stor inom den svenska biobranschen. I protest mot det nya filmavtalet slutar Sveriges Biografägareförbund att lämna ut statistik på antalet besökare till Filminstitutet. ”Vi har blivit taffligt behandlade”, säger Peter Fornstam, ordförande..

DN - 3 timmar sedan

Nils Hansson: En brödtradition bruten i bitar

Våren 2013 hamstrade jag några matkassar med Vikabröd, efter att ha läst att det klassiska knäckebrödet från Stora Skedvi skulle sluta att tillverkas..

DN - 3 timmar sedan

Elin Peters: Musik att bruka

På musikskolan jag gick på för urminnes tider sedan kunde man välja ”klassiskt piano” eller ”brukspiano”..

DN - 3 timmar sedan

Musik att bruka

På musikskolan jag gick på för urminnes tider sedan kunde man välja ”klassiskt piano” eller ”brukspiano”. Brukspiano gick ut på att lära sig spela ackord och kompa, medan det klassiska pianot liksom var sig själv nog. Jag var usel på brukspiano och nästan lika usel på klassiskt piano även om jag med lite möda fortfarande kan klinka mig igenom en fuga av Bach..

DN - 3 timmar sedan

En brödtradition bruten i bitar

Våren 2013 hamstrade jag några matkassar med Vikabröd, efter att ha läst att det klassiska knäckebrödet från Stora Skedvi skulle sluta att tillverkas. Datumstämpeln sträckte sig visserligen bara ett knappt år framåt, men jag tänkte att knäckebröd håller länge. Enligt en survivalistsida jag hittade är det åtminstone fem år som gäller..

DN - 3 timmar sedan

Svenska Tarik Salehs ”The Nile Hilton incident” hyllas på Sundance filmfestival

Niclas Goldberg går på premiärvisningen av svenska filmaren Tarik Salehs ”The Nile Hilton incident” på Sundance filmfestival..

DN - 4 timmar sedan

Hannes Holm kritiserar Biopublikens pris på Guldbaggegalan – föreställer inte en skalbagge

Regissören Hannes Holm vann inga priser på årets Guldbaggegala. I efterhand uttryckte han dock missnöje över priset som Biopublikens pris-pristagarna får – och som inte föreställer en skalbagge..

DN - 13 timmar sedan

Medierådgivare: Hela presidentämbetets trovärdighet är skadad

Kan Trump som president och hans stab fortsätta hantera sanningen lika vårdslöst som under valkampanjen? Svenska medieexperter menar att fler lögner kommer att sänka hela presidentämbetets trovärdighet..

DN - 15 timmar sedan

Här är alla vinnare på Guldbaggegalan

På måndagskvällen prisades årets bästa svenska filmer i den 52:a upplagan av Guldbaggegalan. De tyngsta priserna gick till ”Jätten” och ”Min faster i Sarajevo”. Här är alla vinnare:.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.