Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Tuesday, 23 January, 07:16

Nya Wermlands Tidningen - 28 aug 13 kl. 07:30

Han serverar sitt eget blåbärsvinDet vin han har producerat började säljas på Systembolaget förra året. Mannen bakom blåbärsvinet Scandinavia startade sin tillverkning under några år i Norrköping men bor numera i Karlskoga. Jian Guo Tu hoppas att hans tillverkning av blåbärsvin ska få fäste här..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Systembolaget, Scandinavia, Norrköping, Karlskoga, Guo Tu

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han serverar, sitt, eget, blåbärsvin
Nya Wermlands Tidningen - 22 jul 14 kl. 06:00

Jian slutar sälja sitt vin på Systembolaget

Karlskogabon Jian Guo Tu producerar sitt eget prisbelönta blåbärsvin. Tidigare har vinet gått att köpa på Systembolaget men nu väljer Jian att åtminstone tillfälligt ta bort sitt vin från deras hyllor. – På grund av alla tillkommande avgifter och skatter går jag helt enkelt inte i vinst, säger Jian Guo Tu..

YLE - 26 dec 15 kl. 08:59

Inte alltid så illa att bli gammal

Människor lever allt längre; en 70-åring av i dag befinner sig ofta psykiskt och fysiskt i övre medelåldern. Förr var folk i den åldern helt klart åldringar, slutförbrukade. Ny forskning visar att människor dessutom är i bra skick under den "tilläggstid" de får.

Sydsvenskan - 04 jan 14 kl. 06:30

Portergryta med salvia, kastanjer och katrinplommon

Uppenbarligen är det oxfilé svenska folket helst väljer om de ska köpa kött. En styckningsdetalj vars smak är omvänt proportionell mot priset. Men jag är bara glad så länge folk slåss om en tämligen trist köttbit, det innebär ju att vi som älskar högrev får ha den i fred.

YLE - 12 okt 14 kl. 11:30

Morötter blir till brännvin

IMS: 194706 (Lillhannus), 194710 (morötter), 194713 (morotsbrännvin hälls upp av Susanna Engman). Största delen av Paul Lillhannus andra klassens morötter blir djurfoder. Men de som inte hamnar i magen på kreatur blir det brännvin av, morotsbrännvin.

Skånskan - 17 okt 16 kl. 16:00

En uppväxthistoria som skär rakt in i tiden

Recension/litteratur BOK
Forever young
Författare: Johan Ripås
Förlag: PiratförlagetI sitt sommarprat häromåret sa författaren Sara Stridsberg: Att vara barn är att bli ödelagd. I min föreställningsvärld är det just så. Att vara barn innebär omedelbar och konstant beroendeställning till de vuxna.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Felaktiga skolpengsbeslut från kommuner

De här kommunerna verkar ointresserade av att ge friskolorna och de elever som går där de villkor de har rätt till. Felen som begås beror på såväl bristfälliga processer som på att kompetens saknas, skriver Ulla Hamilton..

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Ett litet tack

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Bohuslänskt i Ecus cup

Under helgen avgjordes årets Ecus cup i bollhallen i Ed där deltagande föreningars dam och herrlag spelar tillsammans. När turneringen var färdigspelad stod det klart att Stala IF hade vunnit efter att ha besegrat Orustkollegan Gilleby med 3–1 i finalen..

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Vi har det ganska bra ändå

Många är arga i det här landet och allting är inte bra, men ibland glömmer vi att vi har det bra mycket bättre än många andra på den här jorden.Snart kommer våren och alla fina blommor, tänk på det i mörkret..

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Snart öppnar banken där lån är gratis

Nu är invigningsdatumet klart för Fritidsbanken.

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Hur ska Kemab ägas?

Det är bra att formerna för den genomlysning och värdering av delar av Kemab inför en eventuell försäljning som gjordes för ett år sedan granskas av kommunens revisorer..

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Fattigpensionärerna?

Det är beklagligt att pensionerna sänks för de mer välbeställda pensionärerna..

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Jazzen fyllde rummet

Bandet Moder Jord består av sju förstaårsstudenter vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.En av dem är Johan Ekeberg som i fredags fick spela på sin hemmaplan när bandet gästade Asphyttans hembygdsgård.– Det var jätteroligt och häftigt att få vara i Asphyttan och spela sin egen musik, säger han..

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Hästarna ger mig glädje och rörlighet

Vi är många som sedan barnsben fostrats i stallet. Hästarna krävde ansvar, respekt och hårt arbete men gav så mycket gemenskap, empati och styrka både kroppsligt och mentalt..

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Dags att sätta ner foten

Nu är det väl kommunstyrelsens ordförande S-O Axelssons (S) tur att tillsammans med sina partikamrater sätta ner foten och försöka upphäva beslutet att även i år stänga vårt fina BB under semesterperioden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.