SR > Kultur

Tuesday, 09 February, 14:42

SR - 28 aug 13 kl. 07:05

"Ingmar Bergman: en berättelse om kärlek, sex och svek" av Thomas SjöbergImorgon kommer mannen bakom den omtalade boken om Kungen - den ofrivillige monarken, Thomas Sjöberg ut med en ny bok. Den här gången handlar det om Ingmar Bergman och underrubriken är en berättelse om kärlek sex och svek..
Läs mer på SR


Läs mer om:
Bergman, Thomas Sjöberg, Kungen, Sjöberg, Ingmar Bergman

Dela artikeln

16 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Ingmar, Bergmanen , berättelseom , kärlek, sexoch , svek av Thomas Sjöberg
Uppsalanyheter.se - 14 mar 15 kl. 01:25

Kärleken i Pillestad - en berättelse i dur och moll

En berättelse om kärlek i dur och moll. Uppsalanyheter var på fredagens genrep av marsspexet eller "Kärleken i Pillestad" som föreställningen på Stockholms nation heter. På lördagkväll kör de igång sin reportoar som varar i sju dagar med uppehåll för torsdag då det är nattklubb.

Barometern - 08 nov 13 kl. 22:22

Känslosvallande berättelse om öm kärlek

Jämförelsen mellan en roman och en filmatisering av densamma faller så gott som alltid ut till bokens fördel. För en regissör är det en utmaning att försöka matcha läsarnas färdiga bild av karaktärerna och skeendena i den litterära förlagan.
Åsa Linderborgs roman "Mig äger ingen" förefaller vara särskilt besvärlig att föra över till vita duken.

BT - 25 mar 13 kl. 08:00

Berättelse om mångtydig kärlek

Det börjar med ett notesblock. Faderns kärleksdikter till modern. Sonen har tidigare trott att alla dikter bränts.

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

Sydsvenskan - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

YLE - 15 nov 15 kl. 08:18

Berättelse 1: Våga be om hjälp

Det kom sig en höstdag för några år sedan, att jag inte längre klarade av att leva. Jag hade gått med min ätstörning så kort tid som en sommar, men den hade redan fått ett sådant järngrepp om mig att jag höll på att tappa hoppet. Mitt så kallade liv bestod av att räkna kalorier i den sockerfria, fettfria yoghurten och min "älskade" grynost, och titta på klockan för att se när jag borde äta nästa gång.

NT - 06 sep 12 kl. 14:27

Barock berättelse om Händel

Med en burlesk, vilt brusande och solkig roman tränger författaren Carl-Michael Edenborg in i Georg Friedrich Händels liv. Genom hela berättelsen ljuder kompositörens arior, som ett förtvivlat rop på kärlek och gemenskap..

DN - 04 okt 13 kl. 09:57

Omistlig berättelse som alla bör se

"Jag ringer mina bröder" är en varm och ganska sorgsen historia om bland annat de inflyttades och utanförställdas obesvarade kärlek till Sverige. Det går inte att värja sig mot den, konstaterar Ingegärd Waaranperä..

BT - 19 nov 12 kl. 11:15

Kärlek i en tid då bubblan spricker

?Love, Again? heter en av Doris Lessings mindre kända romaner (på svenska ?

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Starka reaktioner på Beyoncés framträdande

Beyonces nysläppta låt "Formation" som hon framförde under finalen i amerikanska fotbollsligan, Super Bowl i helgen väcker nu reaktioner..

SR - 1 timme sedan

Poddserien "Serial" dubbelt aktuell

För snart två år sedan blev den amerikanska kriminalpodden "Serial" väldigt omtalad och avlyssnad. Första säsongen handlade om Adnan Syed som blivit dömd för ett mord. Andra säsongen handlar om den amerikanska soldaten Bowe Bergdahls flykt från sin bas i Afghanistan 2009..

SR - 5 timmar sedan

Tom Malmquist får DN:s kulturpris

Författaren Tom Malmquist tilldelas Dagens Nyheters kulturpris. Han prisas för sin självbiografiska roman "I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv"..

SR - 6 timmar sedan

Inger Edelfeldts "Fader vår" klädd i plisserad kjol, knytblus och bekväma pumps

Inger Edelfeldt firar snart 40 år som författare, och kommer nu ut med romanen "Fader vår". Kulturnytts läsare Fredrik Olsson lägger den jämte en av sin ungdoms största läsupplevelser och Edelfeldts mest kända verk, "Kamalas bok" från 1986..

SR - 7 timmar sedan

Nytänd Katt på hett plåttak i Västerås

”Katt på hett plåttak” blev 1955 den amerikanske dramatikern Tennesse Williams stora publik och kommersiella genombrott. Redan samma år spelades den i Sverige och precis som i USA ville man inte se eller lyfta fram pjäsens homosexuella tema. Med tiden har dramat börjat kännas lite daterat och gammalmodigt men nu har den haft premiär på Västmanlands Teater i samarbete med Riksteatern i regi av Carl Johan Karlson och i Björn Melanders och Jacob Hirdwalls översättning.

SR - 8 timmar sedan

Ulla Billquists hemliga liv i ny dokumentär

Filmaren Lasse Zackrisson har arbetat under femton år med filmen "När molnen skingras", om Ulla Billquist. Den sjungande landsmodern som höll modet uppe på befolkningen under beredskapsåren, men levde dubbelliv som homosexuell och dog för egen hand vid 38 års ålder..

SR - Igår: 09:25

Svensk oscarsvinnare beklagar debatten

Årets Oscarsgala har kritiserats för att bara vita nominerats i skådespelarkategorierna. Nu har Oscarsakademin sagt att den ska försöka skapa mer mångfald bland de akademiledamöter som röstar. Men Oscarsakademiledamoten och ljudläggaren Per Hallberg, som själv fått en Oscar beklagar debatten..

SR - Igår: 08:34

Anneli Dufva: Gudarna älskar Bodil

I helgen kom beskedet att författaren Bodil Malmsten avlidit, 71 år gammal. Anneli Dufva minns henne..

SR - Igår: 08:42

Tuva Novotny prisad i Danmar

Danmarks bästa kvinnliga skådespelare är svenska Tuva Novotny..

SR - Igår: 07:33

"En druva i solen" av Lorraine Hansberry - Skandinavienpremiär efter 57 år!

Lorraine Hansberry var bara 26 år när hon som första svarta kvinna fick sin pjäs ”A Raisin in the sun” uppsatt på Broadway 1959. Pjäsen som senare också gjorts som musikal har överösts med priser och utmärkelser och Hansberry inspirerade Nina Simone till sången ”To Be Young, Gifted and Black” – att var ung, begåvad och svart. Nu har efter 57 år har ”En druva i solen” i Lisbeth Grönlunds svenska översättning regi av Josette Bushell-Mingo haft nordisk premiär på Riksteatern i samarbete med Dalateatern, Norrbottensteatern och Regionteatern Blekinge-Kronoberg.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.