SR > Kultur

Tuesday, 31 May, 07:48

SR - 28 aug 13 kl. 07:05

"Ingmar Bergman: en berättelse om kärlek, sex och svek" av Thomas SjöbergImorgon kommer mannen bakom den omtalade boken om Kungen - den ofrivillige monarken, Thomas Sjöberg ut med en ny bok. Den här gången handlar det om Ingmar Bergman och underrubriken är en berättelse om kärlek sex och svek..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bergman, Thomas Sjöberg, Kungen, Sjöberg, Ingmar Bergman

Dela artikeln

16 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Ingmar, Bergmanen , berättelseom , kärlek, sexoch , svek av Thomas Sjöberg
Uppsalanyheter.se - 14 mar 15 kl. 01:25

Kärleken i Pillestad - en berättelse i dur och moll

En berättelse om kärlek i dur och moll. Uppsalanyheter var på fredagens genrep av marsspexet eller "Kärleken i Pillestad" som föreställningen på Stockholms nation heter. På lördagkväll kör de igång sin reportoar som varar i sju dagar med uppehåll för torsdag då det är nattklubb.

Barometern - 08 nov 13 kl. 22:22

Känslosvallande berättelse om öm kärlek

Jämförelsen mellan en roman och en filmatisering av densamma faller så gott som alltid ut till bokens fördel. För en regissör är det en utmaning att försöka matcha läsarnas färdiga bild av karaktärerna och skeendena i den litterära förlagan.
Åsa Linderborgs roman "Mig äger ingen" förefaller vara särskilt besvärlig att föra över till vita duken.

Dalarnas tidningar - 18 mar 16 kl. 14:43

Hisnande berättelse utlovas i Folkets hus

Föreställningen beskrivs som "en hisnande berättelse om Falu gruvas upptäckt som tar avstamp i folksagans värld men också en högst aktuell skildring om utanförskap, främlingsfientlighet och kärlek. Sångerskan Malin Foxdal väver tillsammans med Anders Nygårds –­ fiol och Magnus Zetterlund –­ mandolin en spännande väv av ord och toner och tar med publiken till en annan värld"..

BT - 25 mar 13 kl. 08:00

Berättelse om mångtydig kärlek

Det börjar med ett notesblock. Faderns kärleksdikter till modern. Sonen har tidigare trott att alla dikter bränts.

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

Sydsvenskan - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

YLE - 15 nov 15 kl. 08:18

Berättelse 1: Våga be om hjälp

Det kom sig en höstdag för några år sedan, att jag inte längre klarade av att leva. Jag hade gått med min ätstörning så kort tid som en sommar, men den hade redan fått ett sådant järngrepp om mig att jag höll på att tappa hoppet. Mitt så kallade liv bestod av att räkna kalorier i den sockerfria, fettfria yoghurten och min "älskade" grynost, och titta på klockan för att se när jag borde äta nästa gång.

NT - 06 sep 12 kl. 14:27

Barock berättelse om Händel

Med en burlesk, vilt brusande och solkig roman tränger författaren Carl-Michael Edenborg in i Georg Friedrich Händels liv. Genom hela berättelsen ljuder kompositörens arior, som ett förtvivlat rop på kärlek och gemenskap..

DN - 04 okt 13 kl. 09:57

Omistlig berättelse som alla bör se

"Jag ringer mina bröder" är en varm och ganska sorgsen historia om bland annat de inflyttades och utanförställdas obesvarade kärlek till Sverige. Det går inte att värja sig mot den, konstaterar Ingegärd Waaranperä..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Svärta och ljus, hopp och misär i återupptäckta noveller

Den amerikanska författare Lucia Berlin dog för över tio år sen men det är först nu som hennes noveller fått den stora uppmärksamhet de förtjänar. Ett urval av hennes berättelser om barndom, systerskap och alkoholism har samlats i en tjock volym som höjts till skyarna av läsare och kritiker i hemlandet. Nu kommer den också i svensk översättning av Niclas Hval med titeln Handbok för städerskor.

SR - 1 timme sedan

"Rötter" på HBO Nordic med stort, brett och tydligt tilltal

Alex Haleys bok ”Rötter” där författaren skildrar sin afro-amerikanska familjs generationer tillbaka till Västafrika 1750 kom 1976, blev en bästsäljare och TV-serien från 1977 fick en enorm publik, även här i Sverige. Nu med premiär i kväll visar HBO Nordic en ny version av ”Rötter” i åtta avsnitt från A+E studios, samma bolag som gjorde Rötter förra gången. Maria Edström har sett de två första avsnitten av ”Rötter”..

SR - 1 timme sedan

Omtalad händelse fick Göteborgs konserthus att jobba för att inkludera fler

En uppmärksamad händelse på Göteborgs konserthus för drygt ett år sedan, när en person i publiken upplevde sig störd av hur en flicka med funktionsnedsättning levde sig in i musiken – blev startskottet för att göra konserterna tillgängliga för fler människor.

SR - 13 timmar sedan

Kenne Fant har avlidit

Skådespelaren och regissören Kenne Fant har gått ur tiden. Han minns för sina många teater- och filmprojekt och fortsatte att skriva in i det sista..

SR - 16 timmar sedan

Låna böcker digitalt blir mer populärt

Att låna böcker digitalt blir mer och mer populärt hos biblioteken runt om i Sverige. E-böcker har ökat med 11 % och e-ljudböcker ökar med 39 %..

SR - 16 timmar sedan

Guldmedalj till Velander och Lombard

Skådespelarna Yvonne Lombard och Meta Velander tilldelas Teaterförbundets guldmedalj 2016, som delas ut "för utomordentlig konstnärlig gärning"..

SR - 16 timmar sedan

Opera- och konserthuschefer ber EU rädda EUYO

Sex toppchefer och konstnärliga ledare för den klassiska musiken i Sverige uppmanar EU att rädda ungdomssymfoniorkestern European Union Youth Orchestra, EUYO..

SR - 18 timmar sedan

Meg Rosoff skriver om unga i en avig värld

Idag mottar författaren Meg Rosoff Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, det som brukar kallas ALMA-priset. Kulturredaktionens Jenny Aschenbrenner har läst sig igenom Rosoffs författarskap..

SR - 20 timmar sedan

Det blir 11-årsgräns för Ostens omstridda film

Nu står det äntligen klart, efter många turer, att det blir 11-årsgräns för Suzanne Ostens film "Flickan, mamman och demonerna". Det beslutade Högsta Förvaltningsdomstolen i fredags..

SR - Igår: 06:00

Dagens naturbilder: från apokalyps till skogsliv

På Västerbottens museum i Umeå öppnades i går en utställning med bilder av fyra fotografer, som skildrar livsvillkoren på fyra platser på vår jord. Sebastian Sardi har besökt en plats som ibland beskrivs som porten till helvetet, kolgruveområdet Dhanbad i Indien..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.