SR > Kultur

Friday, 29 July, 17:48

SR - 28 aug 13 kl. 07:05

"Ingmar Bergman: en berättelse om kärlek, sex och svek" av Thomas SjöbergImorgon kommer mannen bakom den omtalade boken om Kungen - den ofrivillige monarken, Thomas Sjöberg ut med en ny bok. Den här gången handlar det om Ingmar Bergman och underrubriken är en berättelse om kärlek sex och svek..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bergman, Thomas Sjöberg, Kungen, Sjöberg, Ingmar Bergman

Dela artikeln

16 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Ingmar, Bergmanen , berättelseom , kärlek, sexoch , svek av Thomas Sjöberg
Uppsalanyheter.se - 14 mar 15 kl. 01:25

Kärleken i Pillestad - en berättelse i dur och moll

En berättelse om kärlek i dur och moll. Uppsalanyheter var på fredagens genrep av marsspexet eller "Kärleken i Pillestad" som föreställningen på Stockholms nation heter. På lördagkväll kör de igång sin reportoar som varar i sju dagar med uppehåll för torsdag då det är nattklubb.

Barometern - 08 nov 13 kl. 22:22

Känslosvallande berättelse om öm kärlek

Jämförelsen mellan en roman och en filmatisering av densamma faller så gott som alltid ut till bokens fördel. För en regissör är det en utmaning att försöka matcha läsarnas färdiga bild av karaktärerna och skeendena i den litterära förlagan.
Åsa Linderborgs roman "Mig äger ingen" förefaller vara särskilt besvärlig att föra över till vita duken.

Dalarnas tidningar - 18 mar 16 kl. 14:43

Hisnande berättelse utlovas i Folkets hus

Föreställningen beskrivs som "en hisnande berättelse om Falu gruvas upptäckt som tar avstamp i folksagans värld men också en högst aktuell skildring om utanförskap, främlingsfientlighet och kärlek. Sångerskan Malin Foxdal väver tillsammans med Anders Nygårds –­ fiol och Magnus Zetterlund –­ mandolin en spännande väv av ord och toner och tar med publiken till en annan värld"..

BT - 25 mar 13 kl. 08:00

Berättelse om mångtydig kärlek

Det börjar med ett notesblock. Faderns kärleksdikter till modern. Sonen har tidigare trott att alla dikter bränts.

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

Sydsvenskan - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

YLE - 15 nov 15 kl. 08:18

Berättelse 1: Våga be om hjälp

Det kom sig en höstdag för några år sedan, att jag inte längre klarade av att leva. Jag hade gått med min ätstörning så kort tid som en sommar, men den hade redan fått ett sådant järngrepp om mig att jag höll på att tappa hoppet. Mitt så kallade liv bestod av att räkna kalorier i den sockerfria, fettfria yoghurten och min "älskade" grynost, och titta på klockan för att se när jag borde äta nästa gång.

NT - 06 sep 12 kl. 14:27

Barock berättelse om Händel

Med en burlesk, vilt brusande och solkig roman tränger författaren Carl-Michael Edenborg in i Georg Friedrich Händels liv. Genom hela berättelsen ljuder kompositörens arior, som ett förtvivlat rop på kärlek och gemenskap..

DN - 04 okt 13 kl. 09:57

Omistlig berättelse som alla bör se

"Jag ringer mina bröder" är en varm och ganska sorgsen historia om bland annat de inflyttades och utanförställdas obesvarade kärlek till Sverige. Det går inte att värja sig mot den, konstaterar Ingegärd Waaranperä..

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Australiskt krav på kvinnor i film

Australisk filmfinansiär kräver kvinnor bakom kameran för att stötta tv-projekt..

SR - 5 timmar sedan

Kulturnytts kritiker om en het filmvecka

Djurisk kärlek, humoristiska spökjägare, en pionjär inom fridrotten och en CIA-agent på drift. Sommarens kanske mest späckade filmvecka är här. Hör vad Kulturnytts kritiker tycker om Ghostbusters, The Lobster, Jason Bourne, Race och Min faster i Sarajevo..

SR - 5 timmar sedan

Första biofilmen om Jesse Owens

Berättelsen om atleten Jesse Owens, som på egen hand lyckades motbevisa Adolf Hitler och Nazisternas teori om att den ariska rasen skulle vara överlägsen, genom att ta 4 guldmedaljer under OS i Berlin 1936, är som gjord för att bli en film. Den innehåller så mycket..

SR - 6 timmar sedan

M.I.A kritiserar MTV för rasism

Den brittiska artisten M.I.A kritiserar MTV Video Music Awards för att ha förbisett hennes video "Borders", i årets nomineringar.

SR - 9 timmar sedan

Tonsättaren Einojuhani Rautavaara har avlidit

Einojuhani Rautavaara, en av Finlands mest tongivande kompositörer, har avlidit 87 år gammal.Under sin karriär komponerade Rautavaara operor, kammarmusik, körverk och åtta symfonier. Hans internationella genombrott kom med den sjunde symfonin "Angel of light" 1995.

SR - 11 timmar sedan

Rauschenbergs get flyttar till London

På Tate Modern i London förebereder man nu en utställning av den amerikanske konstnären Robert Rauschenbergs verk. Det blir den första utställningen som överblickar hela hans livstid.Ett av de stora verken som ska visas upp är Monogram - alltså "geten med bildäcket" och den flyttas från Moderna Museet i Stockholm till London..

SR - 11 timmar sedan

Den indiska författaren Mahasweta Devi har avlidit

Den indiska författaren Mahasweta Devi har avlidit. Den socialt medvetna författaren skrev främst på bengali och är mångfaldigt prisbelönt i framförallt östra Indien och östra Asien - bland annat fick hon det filippinska Ramon Magsaysay vilket i mångas ögon kan beskrivas som ett asiatiskt nobelpris. Mahasweta Devi finns översatt till svenska - av Jan Stolpe - och samlingen berättelser heter just: Branden i hjärtat - berättelser från Bengalen och utkom 2008.

SR - 10 timmar sedan

Min faster i Sarajevo - sevärt om en hemvändare

Att återvända till den plats man en gång flydde från. Det är det som Goran Kapetanovics film Min faster i Sarajevo handlar om..

SR - 11 timmar sedan

The Lobster om kräftdjur, kärlek och lögn

Den högst egensinnige grekiske filmskaparen Yorgos Lanthimos första film på engelska är här. Frihet, familjens kvävningspotential, ensamhet, passion är hans teman. Och aldrig kommer han undan beteckningen absurd..

SR - 11 timmar sedan

Resande röster på årets Clandestinofestival

En av sommarens mer annorlunda festivaler är Clandestino som håller till i Göteborg, och i bohusländska orten Bottna. Årets tema är ordet meshwar, som på syrisk arabiska betyder ungefär att resa eller att synas och bli sedd. En av huvudgästerna är multimediakonstnären Juan Delgado, vars konstnärskap handlar mycket om Syrien..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.