SR > Kultur

Friday, 26 August, 12:09

SR - 28 aug 13 kl. 07:05

"Ingmar Bergman: en berättelse om kärlek, sex och svek" av Thomas SjöbergImorgon kommer mannen bakom den omtalade boken om Kungen - den ofrivillige monarken, Thomas Sjöberg ut med en ny bok. Den här gången handlar det om Ingmar Bergman och underrubriken är en berättelse om kärlek sex och svek..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bergman, Thomas Sjöberg, Kungen, Sjöberg, Ingmar Bergman

Dela artikeln

16 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Ingmar, Bergmanen , berättelseom , kärlek, sexoch , svek av Thomas Sjöberg
Uppsalanyheter.se - 14 mar 15 kl. 01:25

Kärleken i Pillestad - en berättelse i dur och moll

En berättelse om kärlek i dur och moll. Uppsalanyheter var på fredagens genrep av marsspexet eller "Kärleken i Pillestad" som föreställningen på Stockholms nation heter. På lördagkväll kör de igång sin reportoar som varar i sju dagar med uppehåll för torsdag då det är nattklubb.

Barometern - 08 nov 13 kl. 22:22

Känslosvallande berättelse om öm kärlek

Jämförelsen mellan en roman och en filmatisering av densamma faller så gott som alltid ut till bokens fördel. För en regissör är det en utmaning att försöka matcha läsarnas färdiga bild av karaktärerna och skeendena i den litterära förlagan.
Åsa Linderborgs roman "Mig äger ingen" förefaller vara särskilt besvärlig att föra över till vita duken.

Dalarnas tidningar - 18 mar 16 kl. 14:43

Hisnande berättelse utlovas i Folkets hus

Föreställningen beskrivs som "en hisnande berättelse om Falu gruvas upptäckt som tar avstamp i folksagans värld men också en högst aktuell skildring om utanförskap, främlingsfientlighet och kärlek. Sångerskan Malin Foxdal väver tillsammans med Anders Nygårds –­ fiol och Magnus Zetterlund –­ mandolin en spännande väv av ord och toner och tar med publiken till en annan värld"..

BT - 25 mar 13 kl. 08:00

Berättelse om mångtydig kärlek

Det börjar med ett notesblock. Faderns kärleksdikter till modern. Sonen har tidigare trott att alla dikter bränts.

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

Sydsvenskan - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

YLE - 15 nov 15 kl. 08:18

Berättelse 1: Våga be om hjälp

Det kom sig en höstdag för några år sedan, att jag inte längre klarade av att leva. Jag hade gått med min ätstörning så kort tid som en sommar, men den hade redan fått ett sådant järngrepp om mig att jag höll på att tappa hoppet. Mitt så kallade liv bestod av att räkna kalorier i den sockerfria, fettfria yoghurten och min "älskade" grynost, och titta på klockan för att se när jag borde äta nästa gång.

NT - 06 sep 12 kl. 14:27

Barock berättelse om Händel

Med en burlesk, vilt brusande och solkig roman tränger författaren Carl-Michael Edenborg in i Georg Friedrich Händels liv. Genom hela berättelsen ljuder kompositörens arior, som ett förtvivlat rop på kärlek och gemenskap..

DN - 04 okt 13 kl. 09:57

Omistlig berättelse som alla bör se

"Jag ringer mina bröder" är en varm och ganska sorgsen historia om bland annat de inflyttades och utanförställdas obesvarade kärlek till Sverige. Det går inte att värja sig mot den, konstaterar Ingegärd Waaranperä..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Youtubefestivalen Vidstar ställs in

Festivalen skulle hållas under två dagar i september i Globen i Stockholm, men på grund av för få sålda biljetter, så kommer arrangemanget inte att genomföras..

SR - 4 timmar sedan

Hitta Doris - blekare än Hitta Nemo

Pixar-studion försöker upprepa succén från Hitta Nemo och ger den här gången fisken med världshavets sämsta minne, Doris, huvudrollen. Som så ofta är första filmen betydligt bättre, tycker vår recensent Björn Jansson..

SR - 5 timmar sedan

Om varat och tiden i Lars Noréns Dagböcker

Sveriges mest uppmärksammade dagboksskrivare är tillbaka. För tredje gången är det dags för världen att få ta del av Lars Noréns vardag och tankevärld, för att inte tala om hans omdömden om människor i offentligheten. De tidigare två volymerna täcker åren från 2000 till 2012 och i och med den bibeltjocka bok som släpps i dag når Norén fram till 2015..

SR - 5 timmar sedan

Håkan Hellström har inte blivit bekväm

Håkan Hellströms åttonde album "Du gamla du fria" är textmässigt fantasilöst men musikaliskt fantasifullt - och ett välbehövligt kliv ur arena-spår som börjat bli lite tröttsamma, tycker Kulturnytts recensent..

SR - 6 timmar sedan

Florence Foster Jenkins - ett inspirerande öde

Den amerikanska societetskvinnan Florence Foster Jenkins har gått till historien som världens sämsta sångerska. Nu kan man se hennes liv på vita duken, i filmen "Florence Foster Jenkins", i regi av Stephen Frears och med Meryl Streep i huvudrollen..

SR - Igår: 09:40

Fotofestival diskuterar dokumentära fotografiets betydelse

Fram till den 28 augusti pågår Landskrona foto festival där en mängd olika utställningar visas. Festivalen är ett av flera tecken på att intresset för fotografi blivit allt större de senaste åren. Men samtidigt menar många att det dokumentära fotografiets ställning är hotad och frågan är om ett starkt foto längre har möjlighet att påverka..

SR - 21 timmar sedan

Gunilla Kindstrand lämnar kulturchefsjobbet

Den senaste veckan har det rapporterats om den stora tidningskoncernen Mittmedias kris. Nu slutar kulturchefen Gunilla Kindstrand efter bara ett och ett halvt år på tjänsten..

SR - 22 timmar sedan

Nya Fråga Lund är "väsentligt annorlunda"

TV-programmet Fråga Lund har skapat debatt redan innan det sänts. Igår var det premiär för programmet som i sin första version sändes 1962..

SR - 22 timmar sedan

Fotografen Annica Karlsson Rixon forskar om fotografins roll i att skapa queera kvinnogemenskaper

Imorgon disputerar fotografen Annica Karlsson Rixon som försvarar avhandlingen "Queer Community Through Photographic Acts" vid Akademin Valand, Göteborgs Universitet. Annica Karlsson Rixon har gestaltat queera kvinnogemenskaper i Ryssland under en längre tid då klimatet för gruppen blivit allt hårdare..

SR - Igår: 11:42

Kristian Lundberg om att ta tillbaka sin biografi

Författaren Kristian Lundberg är aktuell med en ny bok. Den heter "Dagar bland skuggor, träd och vatten". Mona Masri träffade Kristian Lundberg inför boksläppet..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.