SR > Kultur

Thursday, 21 September, 10:43

SR - 28 aug 13 kl. 07:05

"Ingmar Bergman: en berättelse om kärlek, sex och svek" av Thomas SjöbergImorgon kommer mannen bakom den omtalade boken om Kungen - den ofrivillige monarken, Thomas Sjöberg ut med en ny bok. Den här gången handlar det om Ingmar Bergman och underrubriken är en berättelse om kärlek sex och svek..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bergman, Thomas Sjöberg, Kungen, Sjöberg, Ingmar Bergman

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingmar, Bergmanen , berättelseom , kärlek, sexoch , svek av Thomas Sjöberg
Uppsalanyheter.se - 14 mar 15 kl. 01:25

Kärleken i Pillestad - en berättelse i dur och moll

En berättelse om kärlek i dur och moll. Uppsalanyheter var på fredagens genrep av marsspexet eller "Kärleken i Pillestad" som föreställningen på Stockholms nation heter. På lördagkväll kör de igång sin reportoar som varar i sju dagar med uppehåll för torsdag då det är nattklubb.

Skånskan - 04 okt 16 kl. 11:13

En sann berättelse om kärlek utanför ramarna

HÖRBY Först kom boken om EvaMärta och Daniel Granqvists kärlekssaga. Nu är det dags för en scenföreställning om kärlek utanför ramarna.
– Det är magiskt att höra musiken till berättelsen, säger EvaMärta Granqvist.

Barometern - 08 nov 13 kl. 22:22

Känslosvallande berättelse om öm kärlek

Jämförelsen mellan en roman och en filmatisering av densamma faller så gott som alltid ut till bokens fördel. För en regissör är det en utmaning att försöka matcha läsarnas färdiga bild av karaktärerna och skeendena i den litterära förlagan.
Åsa Linderborgs roman "Mig äger ingen" förefaller vara särskilt besvärlig att föra över till vita duken.

Dalarnas tidningar - 18 mar 16 kl. 14:43

Hisnande berättelse utlovas i Folkets hus

Föreställningen beskrivs som "en hisnande berättelse om Falu gruvas upptäckt som tar avstamp i folksagans värld men också en högst aktuell skildring om utanförskap, främlingsfientlighet och kärlek. Sångerskan Malin Foxdal väver tillsammans med Anders Nygårds –­ fiol och Magnus Zetterlund –­ mandolin en spännande väv av ord och toner och tar med publiken till en annan värld"..

GöteborgsPosten - 18 aug 17 kl. 06:00

Bred berättelse med sorgsen ton

Kjell Westö har en osviklig förmåga att genom detaljer skapa en större helhet, skriver Monika Tunbäck-Hanson som läst hans nya roman, en bred berättelse om vänskap och kärlek. Och om Helsingfors förstås..

YLE - 27 okt 16 kl. 16:14

Teaterrecension: Historien om Ingmar Bergmans mamma som norskt gästspel

Enskilda samtal är Ingmar Bergmans berättelse om sin mammas utomäktenskapliga kärlek. Tjugo år efter att Liv Ullmann gjorde den som tv-serie, har hon regisserat en teaterversion som norska Riksteatret nu hämtar till Esbo stadsteater. Tomas Jansson såg uppsättningen på Bergmanfestivalen tidigare i år.

BT - 25 mar 13 kl. 08:00

Berättelse om mångtydig kärlek

Det börjar med ett notesblock. Faderns kärleksdikter till modern. Sonen har tidigare trott att alla dikter bränts.

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

Sydsvenskan - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

YLE - 15 nov 15 kl. 08:18

Berättelse 1: Våga be om hjälp

Det kom sig en höstdag för några år sedan, att jag inte längre klarade av att leva. Jag hade gått med min ätstörning så kort tid som en sommar, men den hade redan fått ett sådant järngrepp om mig att jag höll på att tappa hoppet. Mitt så kallade liv bestod av att räkna kalorier i den sockerfria, fettfria yoghurten och min "älskade" grynost, och titta på klockan för att se när jag borde äta nästa gång.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Veckans ord: Räntekänslig

Varje vecka väljer vi ett aktuellt ord och vänder och vrider på det. Katrina Wikars öppnar näringslivsbilagan och tittar närmare på räntekänslig..

SR - 1 timme sedan

Finkulturell feelgood-litteratur om bibliotek i Ali Smiths novellsamling

Protesterna mot biblioteksnedläggningarna i Storbritannien, fick skotskfödda författaren Ali Smith att samla in berättelser om bibliotekens betydelse. Nu finns novellsamlingen"Bibliotek" på svenska..

SR - 14 timmar sedan

Internet stryps allt mer ofta i Indien

I Indien ökar antalet nedsläckningar av internet. Enligt New Delhi-baserade organisationen Software Freedom Law Center har 55 fall av avstängningar rapporterats hittills i år, jämfört med 6 fall 2014..

SR - 4 timmar sedan

En kärlek starkare än människorna i "Om själ och kropp"

Guldbjörnen för bästa film vann den i Berlin, den ungerska filmen ”Om själ och kropp” av regissören Ildikó Enyedi som intelligent och varsamt tar sig an drömmar och längtan på ett slakteri..

SR - 4 timmar sedan

Jeanne d'Arc i haute couture för krigare

När Backa Teater i Göteborg sätter upp en föreställning om Jeanne d'Arc är det med förankring i hennes tid: de verkliga rättegångsprotokollen och kläderna från 1400-talet..

SR - Igår: 07:30

Mer pengar till satsning mot hat och hot

Idag presenterar regeringen kulturbudgeten inför nästa år. Stora delar är redan känt, men nytt är att satsningen mot hat och hot i det offentliga samtalet får dubbelt så mycket pengar, mot vad som presenterades i somras..

SR - Igår: 06:30

En smaskig tårtopera för barn

Nu spelas "Världens bästa tårta" på Göteborgsoperans scen i Skövde - en opera för barn mellan fyra och sex år..

SR - Igår: 07:00

Blytung och mästerlig berättarkonst

Den danske författaren Kim Leine som fick Nordiska Rådets litteraturpris 2013 för "Profeterna vid Evighetsfjorden", kommer nu ut på svenska med sin femte roman, "Avgrunden"..

SR - Igår: 13:39

Gammalt laboratorium blir konsthall

Manne Siegbahnlaboratoriet på Stockholms universitet byggs om till konsthallen Accelerator. Redan nu visas två verk av konstnärsduon Lundahl & Seitl..

SR - Igår: 15:00

Nytt program ska ge hela landet musik

Riksorganisationen Musikarrangörer i samverkan, Mais, presenterar idag ett trepunktsprogram för hur musik av alla de slag ska kunna nå alla landsändar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.