SR > Kultur

Sunday, 25 September, 00:41

SR - 28 aug 13 kl. 07:05

"Ingmar Bergman: en berättelse om kärlek, sex och svek" av Thomas SjöbergImorgon kommer mannen bakom den omtalade boken om Kungen - den ofrivillige monarken, Thomas Sjöberg ut med en ny bok. Den här gången handlar det om Ingmar Bergman och underrubriken är en berättelse om kärlek sex och svek..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bergman, Thomas Sjöberg, Kungen, Sjöberg, Ingmar Bergman

Dela artikeln

16 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Ingmar, Bergmanen , berättelseom , kärlek, sexoch , svek av Thomas Sjöberg
Uppsalanyheter.se - 14 mar 15 kl. 01:25

Kärleken i Pillestad - en berättelse i dur och moll

En berättelse om kärlek i dur och moll. Uppsalanyheter var på fredagens genrep av marsspexet eller "Kärleken i Pillestad" som föreställningen på Stockholms nation heter. På lördagkväll kör de igång sin reportoar som varar i sju dagar med uppehåll för torsdag då det är nattklubb.

Barometern - 08 nov 13 kl. 22:22

Känslosvallande berättelse om öm kärlek

Jämförelsen mellan en roman och en filmatisering av densamma faller så gott som alltid ut till bokens fördel. För en regissör är det en utmaning att försöka matcha läsarnas färdiga bild av karaktärerna och skeendena i den litterära förlagan.
Åsa Linderborgs roman "Mig äger ingen" förefaller vara särskilt besvärlig att föra över till vita duken.

Dalarnas tidningar - 18 mar 16 kl. 14:43

Hisnande berättelse utlovas i Folkets hus

Föreställningen beskrivs som "en hisnande berättelse om Falu gruvas upptäckt som tar avstamp i folksagans värld men också en högst aktuell skildring om utanförskap, främlingsfientlighet och kärlek. Sångerskan Malin Foxdal väver tillsammans med Anders Nygårds –­ fiol och Magnus Zetterlund –­ mandolin en spännande väv av ord och toner och tar med publiken till en annan värld"..

BT - 25 mar 13 kl. 08:00

Berättelse om mångtydig kärlek

Det börjar med ett notesblock. Faderns kärleksdikter till modern. Sonen har tidigare trott att alla dikter bränts.

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

Sydsvenskan - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

YLE - 15 nov 15 kl. 08:18

Berättelse 1: Våga be om hjälp

Det kom sig en höstdag för några år sedan, att jag inte längre klarade av att leva. Jag hade gått med min ätstörning så kort tid som en sommar, men den hade redan fått ett sådant järngrepp om mig att jag höll på att tappa hoppet. Mitt så kallade liv bestod av att räkna kalorier i den sockerfria, fettfria yoghurten och min "älskade" grynost, och titta på klockan för att se när jag borde äta nästa gång.

NT - 06 sep 12 kl. 14:27

Barock berättelse om Händel

Med en burlesk, vilt brusande och solkig roman tränger författaren Carl-Michael Edenborg in i Georg Friedrich Händels liv. Genom hela berättelsen ljuder kompositörens arior, som ett förtvivlat rop på kärlek och gemenskap..

DN - 04 okt 13 kl. 09:57

Omistlig berättelse som alla bör se

"Jag ringer mina bröder" är en varm och ganska sorgsen historia om bland annat de inflyttades och utanförställdas obesvarade kärlek till Sverige. Det går inte att värja sig mot den, konstaterar Ingegärd Waaranperä..

Fler nyheter från SR

SR - 16 timmar sedan

Patti Smith om nya fotoutställningen i Stockholm

Igår öppnade Patti Smiths fotoutställning Eighteen Stations på kulturhuset i Stockholm. Kulturnytt träffade henne för en intervju och hon började med att berätta om hur hon tänker när hon tar en bild..

SR - 17 timmar sedan

Sara Lidmans Tjärdalen lika aktuell nu som då?

Sara Lidmans debutroman "Tjärdalen" från 1953 har benämnts som århundradets debut och har hyllats av många kritiker. Nu åker Riksteaterns stora satsning, musikteatern Tjärdalen, på turné..

SR - 17 timmar sedan

Krönika: Därför är Göteborg kulturkrisernas huvudstad

Det har ju stormat kring Bokmässan efter turerna kring Nya Tider. Och i torsdags stängdes Röhsska Museet kort på grund av arbetsmiljöproblem. Samma dag aviserade konkurshotade mediekoncernen Stampen att nya finansiärer kan vara på väg in.

SR - Igår: 17:24

Provins - årets svenska kulturtidskrift

Tidskriften Provins är utsedd till årets svenska kulturtidskrift. Bakom Provins står norrländska litteratursällskapet..

SR - Igår: 14:00

Whit Stillman om sin kärlek till Jane Austen

Möt 90-talsikonen Whit Stillman ("Metropolitan") som nu tagit sig an Jane Austen i nya filmen "Love & Friendship". Lisa Bergström, som har träffat honom och diskuterat hans kärlek till Austen, gästar P1 Kultur. Länk till Roger Wilsons recension av "Love & Friendship" längst ned i artikeln.

SR - Igår: 14:16

"EU-kommissionen har glömt utövarna"

Svenska artisters och musikers intresseorganisation, Sami, anser att utövarna ännu en gång har glömts bort i EU-kommissionens förslag till en reformerad upphovsrätt..

SR - Igår: 12:16

Vildvuxen Hurula fortsätter att imponera

När Hurula, eller den norrländske punkveteranen Robert Hurula, följer upp sin hyllade solodebut med "Vapen för dom hopplösa" är ljudbilden större och vildare. Matilda Källén har lyssnat på ett album som synar både inre sprickor och samhällsklyftor utan svindel eller omvägar..

SR - Igår: 10:20

Journalisten och författaren Kjell Albin Abrahamson död

Sveriges Radios tidigare medarbetare och utrikeskorrespondent Kjell Albin Abrahamson är död..

SR - Igår: 08:00

Herta Müller berättar fängslande om Herta Müller

Hur ser nobelpristagaren Herta Müller på sitt skrivande? Och hur upplevde hon till exempel barndomen i Rumänien? Om det berättar hon för Angelika Klammer i en ny samtalsbok, översatt till svenska av Madeleine Gustafsson.

SR - Igår: 08:36

Biblioteket på Chalmers tekniska högskola prisas

Chalmers tekniska högskolas bibliotek i Göteborg är årets bibliotek. Priset delades ut på Bokmässan i Göteborg..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.