SR > Kultur

Thursday, 26 November, 13:20

SR - 28 aug 13 kl. 07:05

"Ingmar Bergman: en berättelse om kärlek, sex och svek" av Thomas SjöbergImorgon kommer mannen bakom den omtalade boken om Kungen - den ofrivillige monarken, Thomas Sjöberg ut med en ny bok. Den här gången handlar det om Ingmar Bergman och underrubriken är en berättelse om kärlek sex och svek..
Läs mer på SR


Läs mer om:
Bergman, Thomas Sjöberg, Kungen, Sjöberg, Ingmar Bergman

Dela artikeln

16 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Ingmar, Bergmanen , berättelseom , kärlek, sexoch , svek av Thomas Sjöberg
Uppsalanyheter.se - 14 mar 15 kl. 01:25

Kärleken i Pillestad - en berättelse i dur och moll

En berättelse om kärlek i dur och moll. Uppsalanyheter var på fredagens genrep av marsspexet eller "Kärleken i Pillestad" som föreställningen på Stockholms nation heter. På lördagkväll kör de igång sin reportoar som varar i sju dagar med uppehåll för torsdag då det är nattklubb.

Barometern - 08 nov 13 kl. 22:22

Känslosvallande berättelse om öm kärlek

Jämförelsen mellan en roman och en filmatisering av densamma faller så gott som alltid ut till bokens fördel. För en regissör är det en utmaning att försöka matcha läsarnas färdiga bild av karaktärerna och skeendena i den litterära förlagan.
Åsa Linderborgs roman "Mig äger ingen" förefaller vara särskilt besvärlig att föra över till vita duken.

BT - 25 mar 13 kl. 08:00

Berättelse om mångtydig kärlek

Det börjar med ett notesblock. Faderns kärleksdikter till modern. Sonen har tidigare trott att alla dikter bränts.

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

Sydsvenskan - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

YLE - 15 nov 15 kl. 08:18

Berättelse 1: Våga be om hjälp

Det kom sig en höstdag för några år sedan, att jag inte längre klarade av att leva. Jag hade gått med min ätstörning så kort tid som en sommar, men den hade redan fått ett sådant järngrepp om mig att jag höll på att tappa hoppet. Mitt så kallade liv bestod av att räkna kalorier i den sockerfria, fettfria yoghurten och min "älskade" grynost, och titta på klockan för att se när jag borde äta nästa gång.

NT - 06 sep 12 kl. 14:27

Barock berättelse om Händel

Med en burlesk, vilt brusande och solkig roman tränger författaren Carl-Michael Edenborg in i Georg Friedrich Händels liv. Genom hela berättelsen ljuder kompositörens arior, som ett förtvivlat rop på kärlek och gemenskap..

DN - 04 okt 13 kl. 09:57

Omistlig berättelse som alla bör se

"Jag ringer mina bröder" är en varm och ganska sorgsen historia om bland annat de inflyttades och utanförställdas obesvarade kärlek till Sverige. Det går inte att värja sig mot den, konstaterar Ingegärd Waaranperä..

BT - 19 nov 12 kl. 11:15

Kärlek i en tid då bubblan spricker

?Love, Again? heter en av Doris Lessings mindre kända romaner (på svenska ?

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Svensk vinnare på dokumentärfestival

Den svensk-finskproducerade dokumentären "Don Juan" i regi av Jerzy Sladkowski vann priset för bästa långfilmsdokumentär på dokumentärfilmsfestivalen Idfa..

SR - 2 timmar sedan

Eagles of Death Metal vill spela när Le Bataclan öppnar

Amerikanska rockbandet Eagles of Death Metal vill bli det första bandet att uppträda på Le Bataclan när konsertstället öppnar igen, skriver BBC..

SR - 3 timmar sedan

Italien möter terrorism med kultur

Italiens svar på terrorattentaten i Paris blir kultur. "De tänker sig terror, vi svarar med kultur. De förstör statyer, vi älskar konst".

SR - 20 timmar sedan

"Människor är experter på sina egna områden"

Regeringen vill genomföra en satsning på kulturverksamheter och konstnärlig gestaltning i svenska bostadsområden. Satsningen, som ska pågå i tre år, ska förberedas av Statens konstråd och ska präglas av ett brett medborgarinflytande..

SR - 6 timmar sedan

Anneli Dufva minns Lennart Hellsing

Mannen bakom "Krakel spektakel" är död, 96 år gammal, uppger hans förlag. Lennart Hellsing var en av landets mest älskade författare och en centralgestalt i svensk barnlitteratur med figurer som Krakel Spektakel, Kusin Vitamin och Bagar Bengtsson. Kulturredaktionens Anneli Dufva kommenterar Lennart Hellsings bortgång..

SR - 7 timmar sedan

Taxi Teheran - om film på liv och död

I slutet av 2010 fick den prisade iranske regissören Jafar Panahi totalt yrkesförbud av de iranska myndigheterna. Men film kommer ur hans händer ändå. I "Taxi Teheran" kör regissören genom stadens gator och möter dess folk, liv och filmer.

SR - 7 timmar sedan

"En riktig ögonöppnare" på Bildmuseet i Umeå

På Bildmuseet i Umeå öppnade tre nya utställningar i helgen. Ljusskulpturer från 60-talet, syrisk exilkonst och värlsbilder i förvandling. "En riktig ögonöppnare", enligt Kulturnytts Mårten Arndtzén..

SR - 7 timmar sedan

Stabil Rapaport i inköpt format

Det började 2010 med den nederländska dramathrillerserien "Penoza". Sedan gjorde amerikanerna en nyinspelning av serien, som fick heta "Red widow". Nu har det nederländska tv-formatet nått Sverige.

SR - 19 timmar sedan

Författaren Lennart Hellsing död

Mannen bakom "Krakel spektakel" är död, 96 år gammal, uppger hans förlag..

SR - 19 timmar sedan

Pomelines teckning Räven fångade tecknarglädjen!

Nu är det klart! Av drygt 500 #sverigeritar-taggningar på teckningar har en teckning valts ut: Räven av åttaåriga Pomeline Stövind i Stockholm!.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.