SR > Kultur

Tuesday, 25 April, 06:45

SR - 28 aug 13 kl. 07:05

"Ingmar Bergman: en berättelse om kärlek, sex och svek" av Thomas SjöbergImorgon kommer mannen bakom den omtalade boken om Kungen - den ofrivillige monarken, Thomas Sjöberg ut med en ny bok. Den här gången handlar det om Ingmar Bergman och underrubriken är en berättelse om kärlek sex och svek..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bergman, Thomas Sjöberg, Kungen, Sjöberg, Ingmar Bergman

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingmar, Bergmanen , berättelseom , kärlek, sexoch , svek av Thomas Sjöberg
Uppsalanyheter.se - 14 mar 15 kl. 01:25

Kärleken i Pillestad - en berättelse i dur och moll

En berättelse om kärlek i dur och moll. Uppsalanyheter var på fredagens genrep av marsspexet eller "Kärleken i Pillestad" som föreställningen på Stockholms nation heter. På lördagkväll kör de igång sin reportoar som varar i sju dagar med uppehåll för torsdag då det är nattklubb.

Skånskan - 04 okt 16 kl. 11:13

En sann berättelse om kärlek utanför ramarna

HÖRBY Först kom boken om EvaMärta och Daniel Granqvists kärlekssaga. Nu är det dags för en scenföreställning om kärlek utanför ramarna.
– Det är magiskt att höra musiken till berättelsen, säger EvaMärta Granqvist.

Barometern - 08 nov 13 kl. 22:22

Känslosvallande berättelse om öm kärlek

Jämförelsen mellan en roman och en filmatisering av densamma faller så gott som alltid ut till bokens fördel. För en regissör är det en utmaning att försöka matcha läsarnas färdiga bild av karaktärerna och skeendena i den litterära förlagan.
Åsa Linderborgs roman "Mig äger ingen" förefaller vara särskilt besvärlig att föra över till vita duken.

Dalarnas tidningar - 18 mar 16 kl. 14:43

Hisnande berättelse utlovas i Folkets hus

Föreställningen beskrivs som "en hisnande berättelse om Falu gruvas upptäckt som tar avstamp i folksagans värld men också en högst aktuell skildring om utanförskap, främlingsfientlighet och kärlek. Sångerskan Malin Foxdal väver tillsammans med Anders Nygårds –­ fiol och Magnus Zetterlund –­ mandolin en spännande väv av ord och toner och tar med publiken till en annan värld"..

YLE - 27 okt 16 kl. 16:14

Teaterrecension: Historien om Ingmar Bergmans mamma som norskt gästspel

Enskilda samtal är Ingmar Bergmans berättelse om sin mammas utomäktenskapliga kärlek. Tjugo år efter att Liv Ullmann gjorde den som tv-serie, har hon regisserat en teaterversion som norska Riksteatret nu hämtar till Esbo stadsteater. Tomas Jansson såg uppsättningen på Bergmanfestivalen tidigare i år.

BT - 25 mar 13 kl. 08:00

Berättelse om mångtydig kärlek

Det börjar med ett notesblock. Faderns kärleksdikter till modern. Sonen har tidigare trott att alla dikter bränts.

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

Sydsvenskan - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

YLE - 15 nov 15 kl. 08:18

Berättelse 1: Våga be om hjälp

Det kom sig en höstdag för några år sedan, att jag inte längre klarade av att leva. Jag hade gått med min ätstörning så kort tid som en sommar, men den hade redan fått ett sådant järngrepp om mig att jag höll på att tappa hoppet. Mitt så kallade liv bestod av att räkna kalorier i den sockerfria, fettfria yoghurten och min "älskade" grynost, och titta på klockan för att se när jag borde äta nästa gång.

NT - 06 sep 12 kl. 14:27

Barock berättelse om Händel

Med en burlesk, vilt brusande och solkig roman tränger författaren Carl-Michael Edenborg in i Georg Friedrich Händels liv. Genom hela berättelsen ljuder kompositörens arior, som ett förtvivlat rop på kärlek och gemenskap..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

På räls genom Europa med Per Wirtén

Europafrågan har ofta engagerat författaren och frilansskribenten Per Wirtén och nu kommer "Är vi framme snart?", en bok som tar med läsaren på en lång tågresa genom Europa..

SR - 15 minuter sedan

Eurovisionsfinalen i Kiev möjlighet att visa annat än kriget

Just nu pågår förberedelserna för årets Eurovision Song Contest som hålls i Kiev i maj. Kulturnytt har träffat de tre programledarna på plats i Ukraina..

SR - 15 timmar sedan

Komprimerat och exakt om det armeniska folkmordet

24 april är minnesdagen för folkmordet på armenierna 1915. Nu finns den franska författaren Anny Romands bok "Min mormor från Armenien" på svenska..

SR - 16 timmar sedan

Majgull Axelsson längtar efter ordlös gemenskap

En författare som gång på gång pekar på historiens mörkare vrår är Majgull Axelsson. Aktuell med romanen "Ditt liv och mitt" gästar hon Litteraturveckan i P1 och P1 Kultur..

SR - 18 timmar sedan

"Skam" blir teater

Det är teatern Aveny-T i Köpenhamn som fått rättigheterna att göra om den norska tv-serien "Skam" till pjäs..

SR - 20 timmar sedan

Bokcirkelakuten!

Har din bokcirkel gått i stå? Litteraturveckan i P1 tipsar om hur den kan få liv igen!.

SR - 22 timmar sedan

En värld utan skådespelare - originell och tom

I Orionteatern väldiga scenrum i Stockholm trängs vita svajande objekt, med inga skådespelare alls. Jenny Teleman har sett en uppsättning som vill befria från oss tyngdlagen..

SR - 22 timmar sedan

Vilken kultur vill fransmännen ha?

Vad står på spel för kulturen i det franska presidentvalet? Cecilia Blomberg drar ut några av skiljelinjerna mellan Emmanuel Macrons och Marine Le Pens syn på kulturen..

SR - Igår: 06:00

Adlibris vd: En ny roman bör kosta 120 kronor

Johan Kleberg, vd för Adlibris, vill att förlagen är med och bekostar en drastisk prissänkning på ny skönlitteratur. "Det är helt orimligt", svarar förlagen..

SR - Igår: 07:30

Pleijel förstår sitt yngre jag

Agneta Pleijels Doften av en man är en fortsättning av den självbiografiskt färgade romanen Spådomen - en flickas memoarer som kom för ett par år sedan. I den mötte vi en uppväxande Agneta som brottades med så väl sitt liv och sin självbild som med sina föräldrars ickefungerande äktenskap. I den nu aktuella fortsättningen har det hunnit bli 60-tal och hon har flyttat till Göteborg för att studera..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.