SR > Kultur

Saturday, 07 May, 00:28

SR - 28 aug 13 kl. 07:05

"Ingmar Bergman: en berättelse om kärlek, sex och svek" av Thomas SjöbergImorgon kommer mannen bakom den omtalade boken om Kungen - den ofrivillige monarken, Thomas Sjöberg ut med en ny bok. Den här gången handlar det om Ingmar Bergman och underrubriken är en berättelse om kärlek sex och svek..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bergman, Thomas Sjöberg, Kungen, Sjöberg, Ingmar Bergman

Dela artikeln

16 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Ingmar, Bergmanen , berättelseom , kärlek, sexoch , svek av Thomas Sjöberg
Uppsalanyheter.se - 14 mar 15 kl. 01:25

Kärleken i Pillestad - en berättelse i dur och moll

En berättelse om kärlek i dur och moll. Uppsalanyheter var på fredagens genrep av marsspexet eller "Kärleken i Pillestad" som föreställningen på Stockholms nation heter. På lördagkväll kör de igång sin reportoar som varar i sju dagar med uppehåll för torsdag då det är nattklubb.

Barometern - 08 nov 13 kl. 22:22

Känslosvallande berättelse om öm kärlek

Jämförelsen mellan en roman och en filmatisering av densamma faller så gott som alltid ut till bokens fördel. För en regissör är det en utmaning att försöka matcha läsarnas färdiga bild av karaktärerna och skeendena i den litterära förlagan.
Åsa Linderborgs roman "Mig äger ingen" förefaller vara särskilt besvärlig att föra över till vita duken.

Dalarnas tidningar - 18 mar 16 kl. 14:43

Hisnande berättelse utlovas i Folkets hus

Föreställningen beskrivs som "en hisnande berättelse om Falu gruvas upptäckt som tar avstamp i folksagans värld men också en högst aktuell skildring om utanförskap, främlingsfientlighet och kärlek. Sångerskan Malin Foxdal väver tillsammans med Anders Nygårds –­ fiol och Magnus Zetterlund –­ mandolin en spännande väv av ord och toner och tar med publiken till en annan värld"..

BT - 25 mar 13 kl. 08:00

Berättelse om mångtydig kärlek

Det börjar med ett notesblock. Faderns kärleksdikter till modern. Sonen har tidigare trott att alla dikter bränts.

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

Sydsvenskan - 03 aug 15 kl. 04:00

En brännande berättelse om kärlek —­­ då och nu

Sjukdom, död, skuld och skam. Men mest av allt handlar det om kärlek i Regnbågsteaterns uppsättning av "Ömheten".
– Vi berättar en kärlekshistoria.

YLE - 15 nov 15 kl. 08:18

Berättelse 1: Våga be om hjälp

Det kom sig en höstdag för några år sedan, att jag inte längre klarade av att leva. Jag hade gått med min ätstörning så kort tid som en sommar, men den hade redan fått ett sådant järngrepp om mig att jag höll på att tappa hoppet. Mitt så kallade liv bestod av att räkna kalorier i den sockerfria, fettfria yoghurten och min "älskade" grynost, och titta på klockan för att se när jag borde äta nästa gång.

NT - 06 sep 12 kl. 14:27

Barock berättelse om Händel

Med en burlesk, vilt brusande och solkig roman tränger författaren Carl-Michael Edenborg in i Georg Friedrich Händels liv. Genom hela berättelsen ljuder kompositörens arior, som ett förtvivlat rop på kärlek och gemenskap..

DN - 04 okt 13 kl. 09:57

Omistlig berättelse som alla bör se

"Jag ringer mina bröder" är en varm och ganska sorgsen historia om bland annat de inflyttades och utanförställdas obesvarade kärlek till Sverige. Det går inte att värja sig mot den, konstaterar Ingegärd Waaranperä..

Fler nyheter från SR

SR - 9 timmar sedan

Svensk tv-dokumentär om Irlands första stora rockband Thin Lizzy

Den har tagit 14 år att göra, men ikväll sänder Sveriges Television en dokumentär om Irlands första stora rockband Thin Lizzy..

SR - 11 timmar sedan

Ryske stjärndirigenten Valerij Gergijev ledde konsert i Palmyra

Den världskände, men också alltmer kontroversielle, ryske dirigenten Valerij Gergijev och delar av hans Marinskijorkester har haft en konsert i ruinerna av amfiteatern i Palmyra i Syrien..

SR - 11 timmar sedan

Avgörandet närmar sig för BBC

Det börjar närma sig upplösningen på det drama som utspelats kring framtiden för brittiska BBC. Den här månaden ska tory-regeringen komma med sitt "white paper" kring hur man anser att mediebolaget ska drivas de närmsta åren.Sveriges Radios korrespondent Staffan Sonning rapporterar från London..

SR - 12 timmar sedan

Ett vackert katastroftillstånd på nya dansscenen i Vällingby

Erik Linghede gjorde en stark debut som koreograf för två år sedan med den intima hiphop-duetten Hold. Igår var det premiär för hans nya dansstycke Idiom på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. Cecilia Djurberg var där.

SR - 14 timmar sedan

Flera bud på Norstedts förlag

Ägaren Kooperativa förbundet (KF) har fått ett flertal anbud på Norstedts, skriver tidskriften Svensk Bokhandel. Förlagsgruppen ska vara såld före årsskiftet..

SR - 17 timmar sedan

Djupt fascinerande i "Francofonia"

Ryske Alexandr Sokurov tillhör samtidens stora filmregissörer, med till exempel "Mor och son" och "Den ryska arken" på meritlistan. Hans nya film "Francofonia" är ett slags dramadokumentär om konstmuseet Louvren i Paris under den tyska ockupationen..

SR - 17 timmar sedan

"Sluta spela vår låt" uppmanar Rolling Stones

Rockveteranerna i The Rolling Stones som kräver att den amerikanska presidentaspiranten Donald Trump slutar spelar gruppens musik..

SR - 17 timmar sedan

Gränslöst: 1700-talet speglat i nuet

En vas som ser ut att smälta, en brudklänning som är så lång att man måste ha styltor för att bära den och en svulstig soppterrin i grönt och guld. Det är tre exempel på helt moderna konstverk som visas på utställningen Gränslöst på Göteborgs Konstmuseum..

SR - 18 timmar sedan

Smårasistisk och lätt homofob mammapudding

Komedin Mother’s Day är regisserad av Garry Marshall som bland annat gjort Pretty Woman och skrivit TV-serier som Mork och Mindy och Gänget och jag. Och det finns klara sitcom-drag i denna stjärntäta film med Jennifer Aniston, Kate Hudson och Julia Roberts..

SR - I förrgår: 12:33

Permanenta Reuterswärd-utställningen väcker antivåldsengagemang

2014 donerade Carl Fredrik Reuterswärd sin Non Violence-serie på 230 verk, skisser, skulpturer och akvareller till Landskrona museum, där den ligger till grund för en permanent utställning. Och har fått betydelse inte minst för skolelever..Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.