Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Friday, 17 November, 23:55

Nya Wermlands Tidningen - 26 aug 13 kl. 16:07

Algblomning har observeratsUnder helgen har algblomning observerats i sjön Skagern. Kristinehamns kommun går därför ut med information om att kraftiga algblomningar kan vara giftiga för både människor och djur..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Skagern

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Algblomninghar , observerats
YLE - 13 jul 17 kl. 15:50

Ökande algblomning i skärgården - insjöarna fortfarande algfria

De blågröna algerna har ökat på havsområden i sydvästra Finland. Under veckan har alger observerats på flera olika områden. Mängden är normal för årstiden, även om havsvattnet varit aningen kallare än vanligt.

YLE - 02 jun 16 kl. 13:39

Minst risk för algblomning i Österbotten

Algblomningen längs den östbottniska kusten väntas inte bli lika stor i sommar som i övriga delar av landet. Däremot kan algblomningen komma igång tidigare på grund av att våren var varm. Finlands miljöcentrals havscentrum bedömer risken för algblomning i norra delen av Bottenhavet och i Bottenviken som liten.

TA - 07 jul 11 kl. 15:34

Algblomning på väg

Arkivfoto: Pontus Lundahl
Algblomning kan närma sig skånska kusten i helgen.
För första gången i år har det upptäckts algblomning på den svenska sidan av Östersjön. Satellitbilder och flygspaning visar att det samlats cyanobakterier vid Bornholm och till helgen riskerar Skåne och Blekinge att drabbas.

Sydsvenskan - 07 jul 11 kl. 14:48

Algblomning på väg

Arkivfoto: Pontus Lundahl
Algblomning kan närma sig skånska kusten i helgen.
För första gången i år har det upptäckts algblomning på den svenska sidan av Östersjön. Satellitbilder och flygspaning visar att det samlats cyanobakterier vid Bornholm och till helgen riskerar Skåne och Blekinge att drabbas.

Kristianstadsbladet - 16 okt 13 kl. 10:00

Fiske som vapen mot algblomning

Foto: Annica Jönsson
Under många år har man utfört reduktionsfiske för att komma åt problemen med algblomning i Finjasjön. Genom det senaste projektet, ?Vårdfiske och fiskevård i Finjasjön och Bosarpasjön?

Barometern - 10 jun 14 kl. 06:42

Stor risk för algblomning i år

Risken för algblomning på ostkusten är stor. Enligt en prognos från finska miljöcentralen Syke finns det ett överskott av fosfor i vattnet, något som kan gynna algblomningen. – Finns det ett överskott av fosfor i vattnet får de blågröna algerna en fördel jämfört med andra alger, säger Rita Jönsson, marinbiolog på länsstyrelsen i Kalmar län.

Västerbottens Folkblad - 10 jul 14 kl. 09:15

Algblomning utanför Umeå och Skellefteå

Informationscentralen för Bottniska viken (ICBV) har fått in två rapporter om algblomning i länet. I Umeå har misstänkt algblomning hittat i Ostnäsfjärden, utanför Sävar. Prov kommer att tas och skickas till Umeå marina forskningscentrum (UMF) för analys.

Trelleborgs Allehanda - 25 jul 14 kl. 12:08

Ingen risk för algblomning

Foto: Kustbevakningen/TT
Algerna har nått Stockholms yttersta skärgård, men på sydkusten finns det inget som tyder på algblomning.
Från Egentliga Östersjön på länsstyrelsen i Stockholm har de senaste rapporterna om algblomning i Östersjön visat att det finns ytansamlingar i Stockholms yttersta Skärgård. Men söder om Öland och Gotland ner till den sydskånska kusten finns det i nuläget inget som tyder på algblomning.

Supermiljöbloggen - 01 jul 16 kl. 17:22

Rekordtidig algblomning en dålig nyhet för Östersjön

På junis sista dag nådde algblomningen Sveriges östkust. Det är tidigare än någonsin förr och prognosen ser fortsatt negativ ut. Algblomning kallas den utveckling då planktonalgers tillväxt ökar kraftigt på kort tid och bildar stora algbestånd i hav och sjöar.

BT - 07 jul 11 kl. 16:21

Dags för sommarens algblomning

Sommarens första ytansamlingar av blommande alger finns nu på svenskt vatten. De kan ses på satellitbilder från Hanöbukten.
Men enligt en finsk prognos blir årets algblomning inte så stor.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 45 minuter sedan

Skräll av Lysjö Wilda

I somras skrällde Kristina Larsson med Lysjö Mocca på Romme. Under fredagen skrällde hon på nytt på samma bana, nu med Lysjö Wilda..

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

Hertzöga tog hem andra raka

För andra året i rad blev Hertzöga BK utsett till årets förening på Värmlands Fotbollsgala. Skåreföreningen prisas bland annat för sin breddverksamhet..

Nya Wermlands Tidningen - 30 minuter sedan

De goda soldaternas marscherande

Värmlänning är jag, sen födseln, i kropp och själ. Efter diverse utflykter vänder jag alltid åter..

Nya Wermlands Tidningen - 15 minuter sedan

Årets bästa hylladespå Fotbollsfesten

Under fredagskvällen hyllades årets bästa inom i Värmland under den årliga fotbollsfesten. Denna gång samlades tränare, spelare, domare och föreningsrepresentanter på Scandic i Arvika, där årets fest anordnades. Många utmärkelser delades ut under kvällen.

Nya Wermlands Tidningen - 15 minuter sedan

Vimmel under fotbollsgalan

Värmlands Fotbollsgala inleddes med ett mingel på fredagskvällen i Arvika..

Nya Wermlands Tidningen - 15 minuter sedan

Grums allt-i-allo prisad som årets eldsjäl

Årets eldsjälspris på Fotbollsgalan kunde ha gått till många olika personer. Men att Grums IK:s Jan Andersson vann priset var det ingen som protesterade emot. Andersson har varit aktiv inom klubben så länge han kan minnas och drar ett lass tyngre än de flestas..

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Karlstad IBF tog efterlängtad seger

Med fem raka förluster i bagaget och ett nytt tränarpar vid rodret, var KIBF:s utgångsläge inför hemmamatchen mot Linköping inte optimal. Men efter en stark arbetsinsats, satte Karlstads innebandydamer stopp för förlustsviten, och vann matchen med 3–1..

Nya Wermlands Tidningen - 4 timmar sedan

Inställt på Färjestad – igen

Inställda tävlingar är ett tungt slag för en travbana.På fredagskvällen tvingades Färjestad till det – för tredje gången på ett år.– På långsidorna var det hyggligt men i kurvorna var det inte bra, berättar banveterinären Nina Lundin..

Nya Wermlands Tidningen - 2 timmar sedan

Vinst för ÅSK mot Viking

Topplaget Åmåls SK mötte tabelljumbon Viking HC i Hagfors på fredagskvällen. Det slutade med en 2-1-seger för Åmålslaget..

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Vinst hemma för Åmåls IBK

Åmåls IBK vann med 5-4 mot Edebäck IBF i Karlbergshallen i fredags kväll. Efter första perioden låg Åmål under med 2-0, men laget kom igen och avgick med vinst. Edebäck ligger sist i tabellen, två platser under Åmål..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.