BT > Inrikes

Saturday, 05 December, 19:23

BT - 22 aug 13 kl. 23:09

Thailändska bärplockare i bussolyckaÅtta thailändska bärplockare skadades när deras minibuss körde av vägen vid en singelolycka på E 12 söder om Storuman på torsdagskvällen.
- Ja, det ska vara bärplockare, säger Christina Neidebro, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral i Umeå till TT.Två av dem fick svåra skador. De fördes till Norrlands universitetssjukhus i Umeå med ambulanshelikopter.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Storuman, Christina Neidebro, Umeå, TT, Norrlands, Lycksele, Storumans, Ulrik Dahlgren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Thailändska, bärplockarei , bussolycka
UNT - 22 aug 13 kl. 22:53

Thailändska bärplockare i bussolycka

Åtta thailändska bärplockare skadades när deras minibuss körde av vägen vid en singelolycka på E 12 söder om Storuman på torsdagskvällen. Två av dem fick svåra skador som betecknades som svåra.(TT).

UNT - 23 aug 13 kl. 05:09

Thailändska bärplockare i bussolycka

Åtta thailändska bärplockare skadades när deras minibuss körde av vägen vid en singelolycka på E 12 söder om Storuman på torsdagskvällen. Ingen av dem skadades allvarligt.(TT).

Nya Wermlands Tidningen - 16 sep 13 kl. 06:00

Thailändska bärplockare oroade över att inte få ut sin lön

Under natten mot lördag fick ett hundratal thailändska bärplockare inhysas i Lesjöfors Folkets Hus då de inte ville gå tillbaka till sin förläggning. ? De är bekymrade för att de inte får ut lön, säger Kerstin Jonsson ordförande i Kommunal Västra Götaland..

YLE - 23 jul 19 kl. 06:20

Thailändska bärplockare skadade i krock mellan minibuss och personbil i Peräseinäjoki – personbilsföraren misstänks för grovt rattfylleri

I Peräseinäjoki i Södra Österbotten inträffade en allvarlig trafikolycka vid femtiden. Sammanlagt elva personer skadades i en kollision mellan en minibuss och en personbil. Passagerarna i minibussen var thailändska bärplockare som var anställda hos Polarica Oy.

YLE - 26 feb 20 kl. 11:49

Lindrigare dom för bärföretagare - offren var 26 thailändska bärplockare

Vasa hovrätt har lindrat människohandelsdomen för en bärföretagare från Mellersta Finland. Offren var 26 thailändska bärplockare som bland annat var tvungna att jobba långa arbetsdagar så gott som utan lön och att bo i omänskliga förhållanden..

Blekinge Läns tidning - 15 maj 20 kl. 21:05

Ovisst läge kring thailändska bärplockare

I fjol sålde bärgrossisten Olle Svensson AB 12 000 ton bär. För 2020 ligger ribban på samma nivå – men först ska bären plockas. Till följd av coronaviruset kan skördearbetet bli en ovanligt snårig historia.

YLE - 22 maj 14 kl. 15:45

Bättre beredskap för utländska bärplockare?

Vi är bättre förberedda på sommarsäsongens thailändska bärplockare, lovar Arbets- och näringsministeriet. Än så länge handlar åtgärderna om ett brev "i klarspråk" till bärplockarna och förhandlingar mellan ministeriet, facken och företagen. "Du har ansökt om och beviljats visum för att plocka vilda bär i Finland.

SR - 22 sep 13 kl. 16:57

Bärplockare ska få hjälp av thailändska staten

Det blir thailändsk domstol som får avgöra lönetvisten för dom 150 thailändska bärplockare som protesterat på en parkeringsplats i Umeå i snart två veckor..

DI - 30 maj 19 kl. 14:39

Trångt i skogen – 6.000 utländska bärplockare till Sverige

Det kan bli trångt i de svenska skogarna till sommaren. Omkring 6 000 thailändska bärplockare har ansökt om arbetstillstånd hos Migrationsverket, det högsta antalet sedan 2013, rapporterar Ekot..

LV - 19 sep 17 kl. 15:59

Nalle skrämde thailändska bärplockarna

Fem thailändska bärplockare i Narken, Pajala, bestämde sig för att packa sina väskor och resa hem efter att ha ställts öga mot öga mot björnar fyra gånger på några dagar, rapporterar SVT Nyheter som citerar Haparandabladet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.