Sydsvenskan > Inrikes

Wednesday, 13 November, 20:51

Sydsvenskan - 21 aug 13 kl. 06:30

Tuffare regler att vänta för friskolornaNu vill alla få bort riskkapitalbolagen från skolbranschen. Konkursen i JB Education har gjort friskolornas vinster glödheta inför valet 2014.I går överlämnade Friskolekommittén sitt betänkande till utbildningsminister Jan Björklund. Efter två år har sex partier enats. Regeringspartierna M, C, FP och KD samt S och MP är överens om tuffare regler för friskolorna:Skolinspektionen ska pröva om ett företag som vill starta skola har långsiktiga avsikter och tillräcklig ekonomi för att klara det.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
JB Education, Friskolekommittén, Jan Björklund, KD, MP, Skolinspektionen, Sverige, Axcel, Education, Stockholm, Ibrahim Baylan, Mats Pertoft, Malmös, Katrin Stjernfeldt Jammeh, Göteborg, Vänsterpartiets, Rossana Dinamarca, Dinamarca

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tuffare, regleratt , väntaför , friskolorna
Sydsvenskan - 26 feb 11 kl. 06:30

Tuffare tag mot friskolor

Stockholm. Ideologiska låsningar, naivitet och politisk obeslutsamhet har lett till friskolor med problem och vinster som utmanar. Utbildningsminister Jan Björklund (FP) är nu självkritisk och varslar om tuffare regler.

SVT - 20 aug 13 kl. 22:32

V: ?Huvudproblemet med friskolorna är kvar?

Vänsterpartiet och Folkpartiet drabbade samman i SVT:s Aktuellt om nya regler för friskolorna och möjligheten att plocka ut vinster..

SmålandsPosten - 02 jan 18 kl. 16:46

Nyårsfirande: Tuffare regler kring fyrverkerier att vänta

Kommunalråd Eva Ballovarre (S) utesluter inte att reglerna kring användandet av fyrverkerier i Älmhult kan komma att skärpas. De lokala ordningsföreskrifterna ses nu över..

Expressen - 20 aug 13 kl. 14:08

Hårdare regler för friskolorna

Friskolekommittén lämnade på tisdagen över sitt fem gånger uppskjutna betänkande till utbildningsminister Jan Björklund. Allianspartierna och S och MP är överens om att skärpa reglerna på en rad områden..

Världen Idag - 17 jul 19 kl. 09:20

Hårdare regler för religiösa skolverksamheter

Nya, skärpta regler är att vänta för de religiösa friskolorna. Regeringens utredare Lars Arrhenius är beredd att föreslå tuffare tillståndsprövning – en prövning som även ska omfatta de cirka 200 religiösa förskolorna..

BT - 29 sep 11 kl. 17:44

Tuffare tag kan väntas mot skolor

Den omedelbara stängningen av Fredens skola i Göteborg visar vägen för Skolinspektionens nya tuffare tag. Tillsynen mot skolor som inte sköter sig skruvas upp och det lär bli fler skolor som stängs. ?

Sydsvenskan - 27 nov 15 kl. 04:00

Livet är allt för kort för idiotiska regler

Man glömmer aldrig sin första kriminella handling. I mitt fall godissnattandet i ett konditori på Svarvaregatan i Landskrona. Den vänliga tanten bakom disken lurades ut i bageriet för att kolla efter ett speciellt bröd.

Helsingborgs Dagblad - 27 nov 15 kl. 04:00

Livet är allt för kort för idiotiska regler

Man glömmer aldrig sin första kriminella handling. I mitt fall godissnattandet i ett konditori på Svarvaregatan i Landskrona. Den vänliga tanten bakom disken lurades ut i bageriet för att kolla efter ett speciellt bröd.

DN - 29 jun 11 kl. 00:50

?Hög tid att regeringen agerar om friskolorna?

Mikael Damberg (S): För att höja kvaliteten på våra friskolor krävs tydligare och tuffare regelverk. En utlovad utredning har uteblivit och direktiv saknas..

BT - 05 apr 13 kl. 20:50

S skärper tonen mot friskolorna

Om Socialdemokraterna vinner valet kan kommuner stoppa nya friskolor. Den eftergiften pressades S-ledaren Stefan Löfven till på partikongressen. Den skärpta tonen mot friskolor är en huvudingrediens i den kompromiss som räddade Stefan Löfven från en splittrande debatt om vinster i välfärden i går kväll.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Namibiska ministrar avgår efter fiskeskandal

Två ministrar i Namibias regering avgick på onsdagen efter misstankar om en korruptionsskandal som även involverar Islands största fiskebolag och en norsk bank. Enligt läckta dokument från Wikileaks, som avslöjade affären, ska ministrarna ha accepterat.

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Chile vägrar spela fotbollslandskamp

Chiles fotbollsherrar tänker inte ställa upp för att spela den planerade träningslandskampen mot Peru nästa tisdag. Skälet är de senaste veckornas politiska kris i landet, säger det chilenska fotbollsförbundet (ANFP) i ett uttalande. Beslutet togs efter.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Krigsoffer kan grävas upp efter Franco

Kvarlevorna av tusentals krigsoffer kommer att grävas fram i De stupades dal utanför Madrid och förflyttas, meddelar spanska myndigheter, bara veckor efter att landets tidigare diktator Francisco Francos kvarlevor flyttats därifrån. Runt 34 000 personer.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Lätt bli blåst på Black friday

Mitt i årets mest intensiva shoppingmånad där Black friday väntar runt hörnet fälls fyra bolag för vilseledande reklamkampanjer. Som kund gäller det att se upp – tre av tio erbjudanden är nämligen bluff. Reor och röda priser ska indikera att det är bill.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Får skadestånd för Arbetsförmedlingens reklam

Arbetsförmedlingen kommer att betala skadestånd till influeraren Natalie Chanise Eriksson efter en kritiserad reklam där hennes ansikte bytts ut mot influeraren Therese Lindgrens, skriver SVT Nyheter. Natalie Chanise Eriksson, som har en funktionsnedsät.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Trump i riksrättsoffensiv på Facebook

President Donald Trump återvalskampanj i USA har på senare tid köpt långt många fler annonser på Facebook om riksrättsutredningen mot honom än alla demokraternas 15 presidentkandidater tillsammans. Mellan den 25 oktober och den 8 november skickade repub.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Förre Redhawksstjärnan skjuter mest i SHL: ”Vill bli mer effektiv”

Daniel Zaar om statistiken som sticker ut, Rögles powerplay och omstarten..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Två gripna planerade attacker mot muslimer

Den polska säkerhetspolisen ABW har gripit två personer ur vit makt-miljön som planerade attacker mot muslimer i Polen. De greps i huvudstaden Warszawa och den nordliga staden Szczecin. Enligt ABW är de båda del av en extremistisk grupp som tänkt genomf.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Natur & Kultur varslar om uppsägningar

Över tio tjänster försvinner på Natur & Kultur och förlagets dotterbolag för digitala läromedel Digilär, skriver Svensk Bokhandel. Totalt rör det sig om sju anställda varav två administratörer och fem redaktörer. Därtill kommer flera naturliga avgångar,.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Titta – så är läget inför EM-kvalavgörandet

Sverige jagar en direktplats, Finland är nära sitt första stora mästerskap, Danmark kan ställas inför ett avgörande i Dublin, Island behöver ta sista chansen – och sensationen Kosovo jagar en ny skräll. Det är några av sakerna att hålla koll på när EM-k.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.