SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 20 October, 11:40

SmålandsPosten - 16 aug 13 kl. 06:48

Biltrafik vid skolan största olycksrisken
Nästan hälften av rektorerna i Kronobergs län anser att föräldrar som lämnar med bil utanför skolan utgör den största trafikrisken. Det framgår av en undersökning där över tusen rektorer i landet, varav tjugofem i länet, svarat på frågor om trafiksäkerhet kring skolområdet.
En av dem är Anders Tjäder som är rektor vid Pilbäckskolan i Växjö.
? Ibland har jag stått vid entrén på morgonen och informerat syndabockarna, men det blir ju lite fånigt att jag ska stå där som en trafikpolis, säger han.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Kronobergs, Anders Tjäder, Pilbäckskolan, Växjö, If, Henrik Ask

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Biltrafikvid , skolanstörsta , olycksrisken
Helsingborgs Dagblad - 23 feb 12 kl. 12:55

Skolgatan stängs av för biltrafik

En del av Skolgatan i Östra Ljungby stängs i slutet av mars av för all biltrafik. Det beslutet väntas Trafiknämnden fatta vid sitt nästa möte.Bakgrunden är de trafikproblem som uppstår runt Pilagårdsskolan i samband med hämtning och lämning.

Dalarnas tidningar - 30 jan 11 kl. 16:57

Ingen mer biltrafik förbi skolan

[SÄTER] Testet med att sätta upp hinder som stoppar biltrafik från att färdas på Västra Långgatan utanför Kungsgårdsskolan har slagit väl ut..

YLE - 24 sep 12 kl. 09:42

Närkamp om biltrafik över Kvevlax skolgård

Föräldrar och lärare är oroliga för elevernas säkerhet på Kvevlax skolgård i Korsholm. I ena ändan av skolgården finns en bilverkstad. Play clip Kunderna som ska till bilverkstaden kör ofta över skolgården och det här förorsakar farosituationer då barnen är ute och leker.

Sydsvenskan - 01 mar 11 kl. 00:01

"Amiralsgatan kan stängas för biltrafik"

Den politiska majoriteten i Malmö är överens om att staden skall växa genom förtätning, inte genom att bebygga bördig åkermark. Genom att stänga av några av de motorvägsliknande gator som skär genom staden skulle stora ytor frigöras till grönområden, förskolor och bostäder. Det skriver ­Anders Skans, gruppledare (V) i kommunfullmäktige, och Magnus Welroos, vice ordförande (V) i stadsbyggnadsnämnden, inför arbetet med en ny översiktsplan som kommunstyrelsen i Malmö diskuterar idag.

SVT - 09 sep 11 kl. 20:54

Mer biltrafik med Ikea

Med IKEA följer ett fjärde handelscentrum i Umeå som medför ökad biltrafik. O ökad biltrafik strider mot de miljömål som kommunen satt upp, det menar Naturskyddsföreningen..

Nerikes Allehanda - 01 sep 15 kl. 05:27

Bro i Laxå öppnas inte för biltrafik

LAXÅ. En motion från Folkpartiet yrkade i höstas på att biltrafik och bussar ska få passera över bron över vattendraget vid Centralskolan, sedan idrottsvägen blivit avstängd för biltrafik..

Västerbottens Folkblad - 19 dec 17 kl. 10:04

Testperioden för biltrafik på gågatan förlängs

Gågatan kommer fortsätta att tillåta biltrafik. Åtminstone i tre månader till. Det beslutade Lycksele kommunfullmäktige på måndagen.

Nerikes Allehanda - 28 okt 16 kl. 10:22

"Virginska skolan kan sluta gnälla - det här är jättebra"

Att öppna Fabriksgatan för biltrafik via Oscariarondellen ska ge kortare resvägar och förbättrad framkomlighet..

NSD - 16 feb 12 kl. 21:48

"Förbjud biltrafik på Smedjegatan"

Det var Luleås hetaste trafikfråga. Tio år efter att den debatterades som häftigast är den tillbaka i kommunfullmäktige:Ska Smedjegatan stängas för biltrafik?- Nej, säger Karl Petersen (S)..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Stopp för biltrafik i Östersund

Imorgon lördag så är det stopp för all biltrafik mellan 11-14 innanför Färjemansgatan, Kyrkgatan, Köpmangatan och Tullgatan..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

Mamma saknas – polisen misstänker människorov

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Man omkom i olycka i hembyggt fordon

En man i 25-årsåldern har påträffats död i ett fordon vid sidan av väg 580 i Gislaveds kommun, skriver polisen på sin hemsida. - Vi misstänker någon typ av olyckshändelse under färd, som har att göra med att fordonet är ett hemmabygge.(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Mamma saknas - polisen misstänker människorov

Polisen misstänker att en kvinna på Gotland, som varit försvunnen sedan i fredags, förts bort från sitt hem mot sin vilja, rapporterar SVT Öst. Enligt polisen finns en historik av hot mot kvinnan, som är i 30-årsåldern, och en person är misstänkt för människorov.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Marie Antoinettes utsmugglade juveler till salu

När Ludvig den XVI och Marie Antoinette skulle fly den franska revolutionen smugglades värdefulla juveler ut ur landet. Kungaparet misslyckades och de miste sina huvuden. Men juvelerna klarade sig och nu är de till salu i vad som kallas århundrades juvelauktion.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tom lokal: Ny butik flyttar in vid Grand samarkand

Feetfirst tar över efter Team Sportia vid Grand samarkand..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Konsumenter uppmanas att tuffa till sig

Köp inte läget. Se till att reklamera om du fått en dålig vara. Nu vill Konsumentverket att vi blir bättre på att ta tillvara våra rättigheter.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

El Perro del Mar sjunger om sin bror

Sarah Assbring, mer känd som El Perro del Mar, har gett ut en ny singel. Den heter "Broder" och är hennes första egenkomponerade låt på svenska. Låten kom till efter att Sveriges Radio frågat henne om att göra en tolkning av prisbelönta "Broder" av Aleksander Motturi.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Hökmark ställer inte upp i EU-parlamentsval

Moderaten Gunnar Hökmark kommer inte att kandidera till Europaparlamentet i nästa EU-val, skriver han på sin Facebooksida. Hökmark, som varit ledamot sedan 2004, skriver att det är dags att börja nya kapitel, och att han "inte sätter punkt" - men än så länge finns inga konkreta framtidsplaner.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Gruvarbetare skallade haj vid nudiststrand

Nudister, en haj, en surfande gruvarbetare, ett slagsmål - och ett lyckligt slut. Där har ni ingredienserna i Paul Kennys dramatiska möte med naturen cirka 20 mil norr om Sydney i Australien. Under en surftur vid naturiststranden Samurai Beach tidigt på lördagen råkade han surfa rakt in i en haj.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Från kl 15.55: Liverapportering från Degerfors-Öster

När superettan drar igång igen efter landslagsuppehållet spelar Öster mot Degerfors på Stora Valla. Lördagsmatchen startar kl 16.00.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.