SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 13 December, 12:48

SmålandsPosten - 16 aug 13 kl. 06:48

Biltrafik vid skolan största olycksrisken
Nästan hälften av rektorerna i Kronobergs län anser att föräldrar som lämnar med bil utanför skolan utgör den största trafikrisken. Det framgår av en undersökning där över tusen rektorer i landet, varav tjugofem i länet, svarat på frågor om trafiksäkerhet kring skolområdet.
En av dem är Anders Tjäder som är rektor vid Pilbäckskolan i Växjö.
? Ibland har jag stått vid entrén på morgonen och informerat syndabockarna, men det blir ju lite fånigt att jag ska stå där som en trafikpolis, säger han.
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Kronobergs, Anders Tjäder, Pilbäckskolan, Växjö, If, Henrik Ask

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Biltrafikvid , skolanstörsta , olycksrisken
Helsingborgs Dagblad - 23 feb 12 kl. 12:55

Skolgatan stängs av för biltrafik

En del av Skolgatan i Östra Ljungby stängs i slutet av mars av för all biltrafik. Det beslutet väntas Trafiknämnden fatta vid sitt nästa möte.Bakgrunden är de trafikproblem som uppstår runt Pilagårdsskolan i samband med hämtning och lämning.

Dalarnas tidningar - 30 jan 11 kl. 16:57

Ingen mer biltrafik förbi skolan

[SÄTER] Testet med att sätta upp hinder som stoppar biltrafik från att färdas på Västra Långgatan utanför Kungsgårdsskolan har slagit väl ut..

YLE - 24 sep 12 kl. 09:42

Närkamp om biltrafik över Kvevlax skolgård

Föräldrar och lärare är oroliga för elevernas säkerhet på Kvevlax skolgård i Korsholm. I ena ändan av skolgården finns en bilverkstad. Play clip Kunderna som ska till bilverkstaden kör ofta över skolgården och det här förorsakar farosituationer då barnen är ute och leker.

BT - 2 timmar sedan

Föräldrarnas hopp efter mötet om hotade skolan

Föräldrar till barn på Habyskolan fick ett gnutta hopp när de lämnade över drygt 300 namnunderskrifter till de styrande politikerna. Kommunalrådet Lisa Dahlberg (S) sa då att det inte är säkert att skolan kommer att avvecklas redan till hösten. – Det var positivt att det kan fördröjas.

Sydsvenskan - 01 mar 11 kl. 00:01

"Amiralsgatan kan stängas för biltrafik"

Den politiska majoriteten i Malmö är överens om att staden skall växa genom förtätning, inte genom att bebygga bördig åkermark. Genom att stänga av några av de motorvägsliknande gator som skär genom staden skulle stora ytor frigöras till grönområden, förskolor och bostäder. Det skriver ­Anders Skans, gruppledare (V) i kommunfullmäktige, och Magnus Welroos, vice ordförande (V) i stadsbyggnadsnämnden, inför arbetet med en ny översiktsplan som kommunstyrelsen i Malmö diskuterar idag.

SVT - 09 sep 11 kl. 20:54

Mer biltrafik med Ikea

Med IKEA följer ett fjärde handelscentrum i Umeå som medför ökad biltrafik. O ökad biltrafik strider mot de miljömål som kommunen satt upp, det menar Naturskyddsföreningen..

Nerikes Allehanda - 01 sep 15 kl. 05:27

Bro i Laxå öppnas inte för biltrafik

LAXÅ. En motion från Folkpartiet yrkade i höstas på att biltrafik och bussar ska få passera över bron över vattendraget vid Centralskolan, sedan idrottsvägen blivit avstängd för biltrafik..

Västerbottens Folkblad - 19 dec 17 kl. 10:04

Testperioden för biltrafik på gågatan förlängs

Gågatan kommer fortsätta att tillåta biltrafik. Åtminstone i tre månader till. Det beslutade Lycksele kommunfullmäktige på måndagen.

Nerikes Allehanda - 28 okt 16 kl. 10:22

"Virginska skolan kan sluta gnälla - det här är jättebra"

Att öppna Fabriksgatan för biltrafik via Oscariarondellen ska ge kortare resvägar och förbättrad framkomlighet..

NSD - 16 feb 12 kl. 21:48

"Förbjud biltrafik på Smedjegatan"

Det var Luleås hetaste trafikfråga. Tio år efter att den debatterades som häftigast är den tillbaka i kommunfullmäktige:Ska Smedjegatan stängas för biltrafik?- Nej, säger Karl Petersen (S)..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Vems EU-politik skall Kuhnke driva?

Under torsdagen lämnade Miljöpartiets riksvalberedning sitt förslag till hur partiets valsedel inför det kommande EU-valet skall se ut. Till mångas förvåning toppas förslaget av kulturminister Alice Bah Kuhnke. Att kändismeteorologen Pär Holmgren därutöver föreslås som tvåa, gör dessutom att partiet i praktiken underkänner samtliga sina nuvarande Europaparlamentariker.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Långa fängelsestraff för grovt narkotikabrott

En 22-årig man döms till fängelse i sju år och tio månader av Solna tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott, rapporterar Aftonbladet. Tio personer stod åtalade för inblandning i en storskalig narkotikaverksamhet i Västerort i Stockholm.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Signell: "Svårt att bli av med den tanken"

Sverige får avsluta handbolls-EM med en prestigefajt mot Norge om en femteplats. Samtidigt var Blågult nära en semifinal - en seger mot Frankrike hade räckt till medaljmatcherna i Paris. - Just nu är det svårt att bli av med den tanken, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Fler vaccinerar sig mot influensa

Fler svenskar har vaccinerat sig mot säsongsinfluensa hittills i år än under samma period förra året. Det visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten. I slutet av november hade 41,9 procent av personer 65 år eller äldre vaccinerat sig.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Servicebostäder i Växjö på entreprenad

24 servicebostäder fördelat på två hus kommer att både byggas och drivas av privata omsorgsföretaget Nytida AB. Det står klart sedan nämnden för arbete och välfärd klubbat upphandlingen i veckan. .

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Ökad vinst för TUI

Trots den stekheta sommaren så lyfter resekoncernen TUI:s försäljning och vinst det gångna året. Den underliggande vinsten steg med närmare elva procent för räkenskapsåret oktober-september jämfört med året före. Intäkterna ökade samtidigt med drygt sex procent.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Turkiet fängslar flest journalister i världen

Antalet journalister i fängelse har ökat kraftigt sedan det så kallade kriget mot terrorismen inleddes. Minst 251 reportrar sitter nu fängslade världen över. - Vi borde vara väldigt oroliga, säger Courtney Radsch på pressfrihetsorganisationen CPJ.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Filmrecension: Spider-Man: Into the spiderverse

Tänk att få leva i en dimension där en tecknad gris-spindelman som heter Peter Porker existerar. Bara den detaljen är värd att jubla över i nya, animerade Spider-Man. Spider-Man, det är ju han Peter Parker, som blev biten av en radioaktiv spindel och blev den svingande hjälten av New York.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Norges centralbank ser orosmoln

Norges centralbank drar ned på takten för framtida räntehöjningar i sin prognos. Banken pekar på det skakiga oljepriset och politisk osäkerhet i omvärlden.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Hilma af Klints liv blir opera

Konstnären Hilma af Klints liv och konst är temat för en ny opera, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt. Operan har premiär på Moderna Museet i Stockholm den 9 mars och fortsätter sedan till Guggenheimmuseet i New York. Tanken är den ska sättas upp på flera håll i världen där af Klints konst visas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.