Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 20 September, 19:21

Liknande nyheter

Taggar: Swahnhar , botemedletmot , värvningsfesten

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Hundratals befaras saknade efter färjeolycka

Flera hundra människor befaras vara saknade sedan en färja kapsejsat i Victoriasjön i norra Tanzania. Fem människor har bekräftats döda och 102 har räddats, men det finns uppgifter om att färjan kan ha haft över 400 passagerare, rapporterar BBC.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Grannstrid avgjord: ”Den här domen ger mannen rätt att fortsätta fördärva våra liv”

En äldre man i Osby kommun frias av Hässleholms tingsrätt efter att stenar och träd lagts ut på en allmän väg. En dom som gör närboende otrygga och arga. .

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Häktad förolämpade åklagare i brev - döms

En 24-årig man skrev brev där han kallade en åklagare fula saker medan han satt häktad i Umeå. Han döms nu till dagsböter för förolämpning och skadestånd för kränkning, rapporterar Folkbladet.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Väder: Stormen Knud på väg – tågtrafik ställs in

Stormen Knud är på väg och SMHI har utfärdat en klass 2-varning. Trafiken på fyra tågbanor i Västsverige stängs av från och med fredag eftermiddag. ”Det görs av säkerhetsskäl”, säger Madelene Frödell på Trafikverket..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Experten som vill gå till botten vid Titanic

Mer än 100 år efter katastrofen fortsätter ångaren Titanics öde att fascinera. Historikern Claes-Göran Wetterholm har jobbat med Titanic i över 30 år, och har en dröm kvar: att dyka med ubåt till vraket - om han får råd med biljetten.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Svensk regissör bakom Danmarks Oscarsbidrag

Bakom det danska bidraget till årets Oscarsgala står en svensk regissör. Gustav Möllers "Den skyldige" har chans att nomineras till en Oscar i kategorin bästa icke engelskspråkiga film, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Inget kulturstipendium delas ut i år – ingen har sökt

Bromölla kommun kommer inte att dela ut något kulturstipendium i år. Orsaken är att ingen ansökt om att få det..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Trollhättan får böta igen - har inga LSS-hem

Trollhättans stad bötfälls ännu en gång för att man inte kan erbjuda LSS-boende till en funktionsnedsatt person, skriver TTELA. Kommunen tvingas betala ett vite på 939 000 kronor, efter ett beslut från förvaltningsrätten.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Svinpest i Europa - så kan smittan hindras

Afrikansk svinpest sprider sig på flera håll i Europa. Nu går Jordbruksverket ut med rekommendationer för att den allvarliga djursjukdomen inte ska nå till Sverige. Två fall av afrikansk svinpest hos döda vildsvin uppmärksammades i Belgien i förra veckan.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Unikt ryskt ogiltigförklarande av val

Fusket i guvernörsvalet i regionen Primorje Kraj var så pass grovt att myndigheterna har ogiltigförklarat valresultatet. Det är första gången i det moderna Rysslands historia och valet måste nu göras om.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.