Dalarnas tidningar > Kultur

Wednesday, 11 December, 23:17

Dalarnas tidningar - 15 aug 13 kl. 07:50

Manea om exilens villkorRumänska författaren Norman Maneas Lyan är en roman om den inre exilens villkor under kommunismen förtryck och den yttre exilens existens i frihetens banala USA. En roman som bjuder inspirerande motstånd efter en loj sommar, enligt Örjan Abrahamsson..
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Norman Maneas Lyan, USA, Örjan Abrahamsson

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Maneaom , exilens, villkor
Dalarnas tidningar - 15 aug 13 kl. 07:35

Manea om exilens villkor

Norman Manea Översättning Peter Handberg och Dan Shafran 2244.

Expressen - 25 apr 18 kl. 15:40

I hennes glittrande mörker får exilens barn en röst

Innan Jila Mossaed kom till Sverige var hon en av Irans främsta poeter. Hanna Nordenhök läser en mästerlig uttolkare av exilens villkor..

NT - 15 aug 13 kl. 11:38

Exilens villkor och historiens återkomst

Det tar ganska lång tid innan jag tycker mig få grepp om Norman Maneas roman Lyan..

SR - 19 aug 13 kl. 10:47

Norman Manea: "Lyan"

Norman Manea är en av de mest namnkunniga rumänska författarna, han besöker också årets Bokmässa i Göteborg. Manea gick i exil under kommunismen i mitten av 80-talet och bor sedan dess i New York. Nu kommer hans andra bok på svenska ((alltså inte roman nummer två utan den andra som finns översatt till svenska, hälsar Anna)), "Lyan".

Blekinge Läns tidning - 23 aug 18 kl. 15:56

Manea (KD) ångrar inte presskonferens med SD

Robert Manea (KD) ångrar inte onsdagens gemensamma presskonferens med SD:s gruppledare Louise Erixon. Men han medger att han kunde ha varit tydligare med att det handlar om samtal med Sverigedemokraterna och inget samarbete..

Sydsvenskan - 07 apr 11 kl. 06:30

Exilens vansinne

Monsieur Linh och den lilla flickan. Övers Lisa Lindberg. Norstedts.

BT - 27 maj 13 kl. 12:04

Borås bidrar till dumpade villkor i taxinäringen

Med anledning av den senare tidens rapportering i massmedia om problem för taxinäringen i samband med bidragen för långtidsarbetslösa, känns det angeläget att, som både företagare och medborgare, uppmärksamma situationen. Färdtjänsten i vår kommun har under en mycket lång tid till stora delar utförts av en större aktör i Borås, säkerligen med både styrkor och svagheter, men som ändå i stort har genomfört sitt uppdrag för invånarnas bästa. Att en offentlig upphandling skall konkurrensutsättas är självklart, men den borde också innehålla kriterier som ställer krav på anbudsgivaren att tillämpa rimliga villkor för utövare och anställda.

BT - 02 okt 13 kl. 16:25

Riksdagsledamöter får sämre villkor

Riksdagsledamöter som väljs om 2014 får behålla de generösa fallskärmar som gäller nu, medan nyinvalda får sämre villkor. - Det handlar om riksdagens förtroende, säger en kritisk Anders W Jonsson (C).Med 204 röster för, 79 mot och 18 ledamöter som lade ner sina röster, klubbade majoriteten i riksdagen igenom att de nya, mindre generösa avgångsvillkoren för riksdagsledamöter bara ska gälla de ledamöter som väljs in som nya nästa år, inte de som väljs om och som redan sitter i riksdagen.

Skånskan - 25 feb 17 kl. 01:00

När schyssta villkor inte räcker

ERWP.fif(0)I tider där garantier för trygga anställningar med rimliga arbetsvillkor ofta saknas är fackets arbete viktigare än någonsin.
Den arbetsgivare som vägrar teckna kollektivavtal på medlems begäran eller har löner och villkor som ligger långt under vad kollektivavtalen ger, den ska också ställas till svars och får stå ut med blockader och annan facklig påtryckning.

BT - 16 maj 14 kl. 09:26

Vi tar striden för schyssta villkor

När EU vill pressa löner tar vi striden för schyssta villkor på arbetsmarknaden.
Årets val till EU-parlamentet står mellan girighet och solidaritet, frågan är om EU ska gynna oseriösa företag i deras vinstjakt eller om vi tillsammans ska verka för medborgarnas rättigheter på jobbet? För oss är svaret självklart: när EU vill pressa löner tar vi striden för schyssta villkor på arbetsmarknaden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.