HBL > Ekonomi

Sunday, 17 February, 11:39

HBL - 08 aug 13 kl. 19:39

Vapaavuori: Tidig skolstart usel för turismenFinland går miste om stora turistinkomster för att skolorna börjar tidigare än i resten av Europa, säger näringsminister Jan Vapaavuori.? Det är ytterst dumt att många av våra turistobjekt stänger sina dörrar då semestersäsongen pågår som hetast i övriga Europa. Ur samhällsekonomisk synvinkel är det problematiskt: vi kastar bort betydande turistpengar, och därmed också en hel del jobb, säger näringsminister Jan Vapaavuori (Saml). Många turistattraktioner sätter lapp på luckan när skolterminerna inleds. Då försvinner sommararbetskraften tillbaka till skolbänken och familjernas resor inom landet upphör.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Europa, Jan Vapaavuori, Finland, Vapaavuori, Jaakko Lehtonen, Centralen, Forsell, Helsingfors, Tidpunkten, Lappland, Insjöfinland

Dela artikeln

69 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vapaavuori, Tidig, skolstart, uselför , turismen
YLE - 09 aug 13 kl. 05:32

Vapaavuori till HBL: Tidig skolstart usel för turismen

Den tidiga skolstarten leder till att Finland går miste om stora turistinkomster, säger näringsminister Jan Vapaavuori (Saml) i en intervju för Hufvudstadsbladet. Skolorna här hemma börjar flera veckor tidigare än i resten av Europa, och det gör att många turistmål stänger redan i mitten av augusti. Då är semestersäsongen som livligast i övriga Europa.

Ekonomistas - 18 nov 15 kl. 08:33

Faran med tidig skolstart

Som svar på frågan hur svenska elevers skolresultat ska förbättras finns i princip två svar: bättre kvalitet eller större kvantitet. I princip tycker nog de flesta att bättre kvalitet vore bättre, men för att åstadkomma detta finns ingen uppenbar spak att dra i. Det är därför inte underligt att ökad undervisningstid och tidigare skolstart också framförs som förslag.

YLE - 15 mar 13 kl. 04:49

Tidig skolstart och långt höstlov upprör föräldrar

Skoleleverna börjar skolan redan den 8 augusti i Kristinestad. I gengäld har de en veckas höstlov. Men lågstadieskolornas föräldraföreningar och Hem och skola-föreningar tycker inte att det är en bra idé att sommarlovet tar slut så tidigt.

YLE - 09 maj 15 kl. 08:27

Föräldrar protesterar mot tidig skolstart

Föräldrar i Lappfjärd är missnöjda med att skolstarten i Kristinestad tidigarelades till 11 augusti. Många har redan planerat sin semester utgående från det första beslutet att skolstarten sker en vecka senare. Också det faktum att höstlovet blir en vecka långt oroar föräldrar som inte nädvädigtvis kan vara lediga samtidigt som barnen.

Nya Wermlands Tidningen - 16 aug 16 kl. 17:32

Tidig skolstart – tidigt lov

Nu har det börjat ringa in till skolstart i Värmland. Men när barnen börjar varierar ganska mycket..

Skånskan - 15 aug 18 kl. 14:00

Senare skolstart ger bättre studieresultat

Tonåringar presterar bättre med senare skolstart. Nya försök har visat att skillnaden mellan en tidig och en sen skolstart är större än man tidigare trott. En timmes förskjutning räcker.

YLE - 07 aug 13 kl. 12:52

Kristinestad först ut med skolstart

I morgon inleder skolorna i Kristinestad läsåret. Den tidiga skolstarten motiveras med att skolorna i Kristinestad kommer att ha en hel veckas höstlov. Kristinestad är den enda kommunen i Österbotten som har en så tidig skolstart.

YLE - 07 aug 13 kl. 13:04

Tidig skolstart i Kristinestad

Skolåret i Kristinestad inleds redan i morgon, torsdag. Kristinestad är den enda kommunen i Österbotten som börjar redan då. Den tidiga skolstarten motiveras med att barnen i stället får en hel veckas höstlov.

SvD - 08 jan 14 kl. 11:46

”Tidig skolstart viktig faktor i Pisaresultat”

SvD:s Maria Sundén Jelmini svarar på frågor om förslaget..

YLE - 28 aug 17 kl. 09:15

Vapaavuori: Problemen med svenskpråkig hemvård måste åtgärdas

Fungerande hemvård både på svenska och finska, biltrafik under jorden och gratis dagvård. Det här är några mål som borgmästaren Jan Vapaavuori (Saml) lyfter fram i sin strategi för Helsingfors under de kommande åren. I våras uppdagades det att majoriteten av de svenskspråkiga klienterna inom hemvården i Helsingfors inte får vård på sitt modersmål.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.