HBL > Finland

Monday, 18 November, 14:49

HBL - 05 aug 13 kl. 18:50

Ryska diplomaten Jurij Derjabin är dödDen ryska diplomaten Jurij Derjabin är död, skriver Helsingin Sanomat. Finlands ambassad i Moskva bekräftar att Jurij Derjabin är död. Derjabin, föd 1932, var en av de mest centrala sovjetiska diplomaterna i Finland från 1960-talet och framåt. På 1990-talet var Derjabin Rysslands ambassadör i Helsingfors.

Helsingin Sanomat, som var först med uppgiften, uppger att Derjabin dog i torsdags.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Jurij Derjabin, Helsingin Sanomat, Moskva,  Jurij Derjabin, Finland, Derjabin Rysslands, Helsingfors, Sanomat, Derjabin, Finlands, Derjabins, Jurij Komissarov, Soikkanen, Åbo, ;finlandsätare, Sovjetunionens, FNB

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryska, diplomaten, Jurij, Derjabinär död
YLE - 05 aug 13 kl. 23:15

Jurij Derjabin är död

Rysslands tidigare ambassadör i Helsingfors, Jurij Derjabin, är död. Derjabin dog den 1 augusti i en långvarig sjukdom, står det på Rysslands utrikesministeriums webbplats. Jurij Derjabin var en inflytelserik diplomat i Finland från och med 1960-talet.

DN - 15 jun 18 kl. 15:11

Ny process mot ryska historikern Jurij Dmitrijev

Högre domstolen i Karelen rev på torsdagen upp den friande domen mot människorättsaktivisten Jurij Dmitrijev. DN har talat med Dmitrijevs advokat, som säger att situationen inte är oväntad..

YLE - 05 aug 13 kl. 18:59

Juri Derjabin död

Rysslands tidigare ambassadör i Helsingfors, Juri Derjabin, är död. Derjabin dog den 1 augusti i en långvarig sjukdom, står det på Rysslands utrikesministeriums webbplats. Juri Derjabin var en inflytelserik diplomat i Finland från och med 1960-talet.

YLE - 05 aug 13 kl. 20:39

Juri Derjabin är död

Rysslands tidigare ambassadör i Helsingfors, Juri Derjabin, är död. Derjabin dog den 1 augusti i en långvarig sjukdom, står det på Rysslands utrikesministeriums webbplats. Juri Derjabin var en inflytelserik diplomat i Finland från och med 1960-talet.

Expressen - 21 dec 18 kl. 12:00

Ryssland utvisar svenske diplomaten Kalle Kniivilä

Ryssland utvisar den svenska diplomaten och journalisten Kalle Kniivilä.Det ryska beslutet är en direkt påföljd av att Sverige nyligen nekat visum till två ryska diplomater, för att de enligt uppgifter till Expressen har underrättelsebakgrund.– UD beklagar det ryska beskedet, säger UD:s presschef Patric Nilsson, som bekräftar att en svensk diplomat ombetts lämna Moskva..

Cornucopia - 24 maj 15 kl. 18:02

Helgens ryska hot mot Ukraina

En kort sammanfattning av helgens ryska hot mot Ukraina. Dels säger man sig vidta alla tänkbara åtgärder för att befria de ryska krigsfångarna eller terroristerna i Ukraina. Dels hotar man Ukraina över att landet blockerar transittrafik till Rysslandsockuperade Transnistrien.

Expressen - 14 mar 19 kl. 19:57

Ryske diplomaten pekas ut som spionchef i Sverige

Den ryske diplomaten som misstänkts ha värvat en 45-årig flerbarnspappa som spion är en av de allra högst uppsatta cheferna på den ryska ambassaden, skriver Dagens Nyheter. Det rör sig om ambassadrådet Jevgenij Umerenko, som Säpo misstänker är Sverigechef för den ryska underrättelsetjänsten SVR, enligt tidningen.– Jag är förvånad att den individen som vi anser är inblandad i det här brottet inte har lämnat landet, säger Säpo-chefen Klas Friberg..

Sydsvenskan - 02 dec 11 kl. 16:44

Sverige anklagas för inblandning i ryska valet

Svenska diplomater anklagas i i en rysk för att gå USA:s ärenden.
Filmen som sändes i den rikstäckande, statskontrollerade tv-kanalen NTV är en del i en pågående propagandakampanj mot den ansedda organisationen Golos som arbetar för rättvisa val i Ryssland och samlar information om oegentligheter under valprocessen. Kampanjen började förra helgen på maktpartiet Enade Rysslands partikongress, där premiärminister Vladimir Putin anklagade representanter för utländska makter att försöka påverka valet.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 08:05

Teatermannen Jurij Ljubimov har dött


Den ryske teaterregissören Jurij Ljubimov har dött, skriver Sveriges Radios "Kulturnytt". Han blev 97 år gammal.Jurij Ljubimov grundade Tagankateatern i Moskva 1964.

Trelleborgs Allehanda - 06 okt 14 kl. 08:05

Teatermannen Jurij Ljubimov har dött


Den ryske teaterregissören Jurij Ljubimov har dött, skriver Sveriges Radios "Kulturnytt". Han blev 97 år gammal.Jurij Ljubimov grundade Tagankateatern i Moskva 1964.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.