Kristianstadsbladet > Lokalt

Saturday, 20 October, 03:47

Liknande nyheter

Taggar: Hon håller, Europa, rullande
Expressen - 02 dec 16 kl. 15:26

Valet i Italien: Därför håller Europa andan

Hela Europa håller nu andan inför den italienska folkomröstningen på söndagen. Sannolikheten ökar nu för marknadens värsta scenario – att det mäktiga G8-landet slungas in en handlingsförlamande regeringskris. – Om det blir en stökig period för den italienska banksektorn kommer det dra med övriga banker i Europa, även de svenska, varnar aktieexperten Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kris håller Europa i järngrepp

Eurokrisen fortsätter att hålla Europa i sitt järngrepp. Dystra BNP-siffror från Spanien fick börsskärmarna att blinka röda på måndagen. Spanien - och Italien - svarade med att temporärt förbjuda blankning av aktier.

BT - 23 jul 12 kl. 17:01

Kris håller Europa i järngrepp

Eurokrisen fortsätter att hålla Europa i sitt järngrepp. Dystra BNP-siffror från Spanien fick börsskärmarna att blinka röda på måndagen. Spanien - och Italien - svarade med att temporärt förbjuda blankning av aktier.

SVT - 28 feb 18 kl. 09:45

Kylan håller Europa i sitt grepp – se bilderna

Kylan lamslår Europa och bäddar in kontinenten i ett vitt vintertäcke. I Kosovo har man plockat fram skidorna, grekerna är ute och plogar och Rom har fått sin första snö på sex år. Här är bilderna som visar köldknäppens effekter..

YLE - 27 mar 17 kl. 18:41

Politisk osäkerhet sänker aktiepriserna i Europa

Den politiska osäkerheten i Europa smittar av sig på aktiekurserna. Många internationella placeringsfonder har minskat sina innehav av europeiska aktier. Andra ser nu ett lysande tillfälle att köpa europeiska aktier extra billigt.

DN - 12 jul 12 kl. 08:38

Nya artister håller stenarna rullande

Rolling Stones fyller 50. Ett band som må ha passerat sin kreativa topp för decennier sedan, men som fortfarande engagerar ? och uttolkas.

UNT - 21 feb 13 kl. 11:08

Bilen håller barnidrotten rullande

Varje dag skjutsar tusentals föräldrar sina barn till träningar, tävlingar och turneringar. Det är vackert, men också rätt stressigt..

Corren - 17 apr 16 kl. 13:04

Roland håller monarkin rullande

När kungen om ett par veckor rullar ut från Stockholms slott för att fira sin 70-årsdag kan han tacka Roland Djerf i Brokind..

Helsingborgs Dagblad - 22 apr 18 kl. 16:00

Han håller bollen rullande i Billesholms IK

Han ser till att allt funkar på Norrlyckans idrottsplats i Norra Vram.

SvD - 01 sep 14 kl. 10:00

Europa på efterkälken mot svindyra F-35

Håller Europa på att ohjälpligt halka efter USA när det gäller utvecklingen av nya stridsflygplan? Det är en av teorierna som flammat upp när nya – och svindyra – amerikanska F-35 ser ut att bli den stora vinnaren..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 21:34

Man anhållen för olaga hot

En 40-årig man greps på fredagseftermiddagen misstänkt för att ha dödshotat sin fru och sina barn.
Mannen, som inte är känd av polisen sedan tidigare, hämtades av polis i hemmet och fördes till stationen. Efter förhör valde åklagare att anhålla honom..

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 08:00

Många företagare samsas i nytt hotell

Foto: Tom Wall
Armaturteknik i Osby AB hade i går inflyttningsfest i företagshotellet Åbrovången. Och på plats finns redan många andra företag inom allt från el till böcker.
Dagen före alla helgons afton för två år sedan meddelade Sveba-Dahlén Group AB, tidigare Glimek, att man lägger ne i Glimåkra.

Kristianstadsbladet - 30 okt 14 kl. 19:18

Inget vite i dagsläget

Kommunen slipper att betala vite på en halv miljon kronor för att ha nekat ensamkommande barn. I alla fall just nu.
Trots att den rättsliga processen fortsätter när det gäller Östra Göinge kommuns nekande av ensamkommande flyktingbarn som anvisats vill Inspektionen för vård och omsorg att det vite man förelagt kommunen om ska betalas.

Kristianstadsbladet - 29 okt 14 kl. 20:32

Göingeskolan ny lägerplats

Foto: Lasse Ottosson
På onsdagskvällen blev det klart att det blir ett Tjernobylläger nästa år. Efter att har varit husvilla sedan beskedet kom att Tjernobylkommittén inte fick vara kvar på Brobysjukhuset kan man nu börja planera.
- Det känns verkligen jätteskönt, att allt nu är löst, säger Rolf Tillman som är en av de ansvariga för Tjernobyllägret som i somras 20-årsjubilerade.

Kristianstadsbladet - 29 okt 14 kl. 15:25

Trafikproblem efter olycka

På onsdagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på väg 15 vid Boalt.
Enligt Trafikverket kan det vara problem med framkomligheten på platsen fram till 16.15..

Kristianstadsbladet - 29 okt 14 kl. 06:30

IVO kritiserar socialtjänsten

Varför gjordes ingen lex Sarah-utredning? Inspektionen för vård- och omsorg anser att kommunen skulle utrett om ett omhändertagande av barn som gick överstyr var ett missförhållande.
IVO riktar kritik mot Östra Göinge kommun mot hur ett tvångsomhändertagande av barn har handlagts.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 13:47

Tjuvar tog sig in genom badrumsfönster

Vid lunchtid på tisdagen upptäcktes ett inbrott i en villa i Loshult.
Det var strax efter 12 som en väktare hörde av sig till polisen efter att ha upptäckt att fönstret var uppbrutet. Det är oklart vad som stulits i samband med inbrottet..

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 07:30

Historien som upprepar sig

Migrationsverket fortsätter att anvisa ensamkommande barn till Östra Göinge. Som fortsätter att vägra.
Historien upprepar sig.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 07:30

Bygglov var korrekt

Foto: Tommy Svensson
Det var rätt att ge tillfälligt bygglov till Brobysjukhuset. Det anser länsstyrelsen, som inte håller med kommunens politiker och tjänstemän.
Efter mycket om och men under över ett halvårs tid beslutade tillsyns- och tillståndsnämndens i december förra året att bevilja ett tillfälligt bygglov så att Brobysjukhuset kunde börja användas som transitboende för flyktingar.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 07:30

Fortsatt stort ansvar väntar Östra Göinge

Den nya lagstiftningen ska göra fördelningen jämnare, men ändå får Östra Göinge fortsatt räkna med ett stort åtagande när det gäller ensamkommande barn.
Varför fortsätter Migrationsverket att anvisa barn till Östra Göinge när man vet om dödläget att kommunen fortsätter neka till dess att det finns ett avgörande i Kammarrätten?– Det enkla svaret är att lagen är sådan att barnen ska anvisas ut till kommuner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.