SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 26 May, 23:22

SVT Debatt - 04 aug 13 kl. 00:47

Blocköverskridande överenskommelse kring vinster i välfärden nödvändigVINSTER I VÄLFÄRDEN När Vänsterpartiet basunerar ut sin vilja att förbjuda vinster i välfärden öppnar det en historisk möjlighet för Folkpartiet och Jan Björklund att ta initiativ till en blocköverskridande överenskommelse. En överenskommelse som säkerställer att multinationella riskkapitalister inte tillåts smita undan sitt ekonomiska och moraliska ansvar genom tveksamma skattekonstruktioner. En rakt igenom fri marknadsliberal syn på denna fråga lika felriktad som det vinstförbud som Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt förordar, skriver Thomas af Bjur (FP), Hälso- och sjukvårdslandstingsråd Sörmland. ”Vinstdrivande vård krävs för att rädda välfärden”. Det var rubriken för en debattartikel som den förre folkpartiledaren Bengt Westerberg, tillsam
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Vinster, VÄLFÄRDEN När Vänsterpartiet, Folkpartiet, Jan Björklund, Vänsterpartiet, Jonas Sjöstedt, Thomas, Bjur, Sörmland, Vinstdrivande, Bengt Westerberg, Kjell-Olof Feldt, Westerbergs, Feldts, Sverige, Sveriges, Socialdemokraterna, Miljöpartiet

Dela artikeln

52 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blocköverskridande, överenskommelsekring , vinsteri , välfärden, nödvändig
DN - 02 okt 18 kl. 16:21

”Blocköverskridande överenskommelse om primärvården behövs”

REPLIK DN DEBATT 28/9. Primärvården ska vara basen i sjukvården. Men precis som de 727 primärvårdsläkarna skriver krävs en bred överenskommelse över blockgränserna för att vi ska nå dit.

SR - 27 okt 16 kl. 12:59

Moderaterna vill ha blocköverskridande överenskommelse i välfärden

Moderaterna vill ha nationella kvalitetskrav och krav på tillstånd för att bedriva verksamhet skola, vård och omsorg. Den som inte lever upp till kraven ska riskera sanktioner..

DN - 08 maj 17 kl. 21:05

Ewa Stenberg: Reepalus utredning stänger dörren till blocköverskridande samarbete

På tisdagen vid lunch presenterar regeringens utredare Ilmar Reepalu sitt förslag om hur vinster i välfärden ska kunna begränsas. Redan nu skriver Reepalu på DN debatt och dömer ut kvalitetskrav som ett sätt att begränsa välfärdsföretags vinster. Det innebär att hans utredning stänger dörren till den väg som de borgerliga partierna vill gå, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 27 sep 18 kl. 21:00

"Satsa på primärvården annars riskerar den att kollapsa"

DN DEBATT 28/9. En utbyggd primärvård med kompetenta specialister är den bästa samhällsekonomiska sjukvårdsinvestering Sverige kan göra. Trots det läggs det för lite resurser på just den här vården.

E24 - 27 okt 16 kl. 17:16

LO: ”Positivt om M har insett problemen i välfärden”

Moderaterna vill kunna stoppa vinstuttag för välfärdsföretag som inte åtgärdar brister i verksamheten. LO välkomnar utspelet och hoppas på en blocköverskridande överenskommelse..

Kristianstadsbladet - 03 okt 18 kl. 19:00

Satsa på primärvården, annars kommer den att kollapsa

727 läkare från hela Sverige, varav 70 från Skåne, kräver i ett upprop en blocköverskridande satsning på primärvården. Annars kommer den att kollapsa. Anders Lundqvist från Kristianstad är en av undertecknarna..

YA - 03 okt 18 kl. 19:00

Satsa på primärvården, annars kommer den att kollapsa

727 läkare från hela Sverige, varav 70 från Skåne, kräver i ett upprop en blocköverskridande satsning på primärvården. Annars kommer den att kollapsa. Anders Lundqvist från Kristianstad är en av undertecknarna..

BT - 08 dec 14 kl. 15:31

Blåbrunt beslut ett slag mot välfärden

Oviljan till samarbete har funnits hela tiden hos allianspartierna. De betraktar sig själva som ”ett parti” – frågar man partiledarna en och en skulle de aldrig erkänna det – och tycker att de ska bilda regering trots att de förlorade valet, skriver S-ledamöter från Sjuhärad. Nu är det många politiska beslut som inte blir verkställda på grund av Sverigedemokraterna.

Skånskan - 09 aug 18 kl. 18:38

Vill se kortare köer i vården och på E6:an

Malmö Kortare köer både inom vården och på E6:an. Det är några av de prioriterade målen som allianspartierna presenterar i sitt gemensamma valmanifest för regionen.Kvartetten med regionpolitiker som i går presenterade valprogrammet kom från Skånes alla hörn: Carl Johan Sonesson (M) från Malmö, Birte Sandberg (C) från Tomelilla, Gilbert Tribo (L) från Kristianstad och Birgitta Södertun (KD) från Helsingborg.

SR - 28 sep 18 kl. 17:00

Över 700 läkare i upprop för primärvården

727 läkare har skrivit under ett upprop för ökade resurser till primärvården, som man fruktar kan kollapsa. De vill också att politiker får till blocköverskridande reformer..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 28 nov 19 kl. 06:00

”Situationen är ohållbar – Sverige behöver en energiöverenskommelse 2.0”

”Vi uppmanar riksdagens partier till nya, konkreta och viktiga samtal för en ny Energiöverenskommelse 2.0. Sverige behöver en plan för hur den ökade elproduktionen ska lösas.

SVT Debatt - 05 dec 19 kl. 15:20

Stig-Björn Ljunggren: ”Vilda västern i svensk inrikespolitik”

”Till ytan är detta förstås inte bara en förolämpning mot Socialdemokraterna – vad Vänsterpartiet gör är att de faktiskt riktar misstroendevotumet inte bara mot den som är mest oskyldig till röran av alla i regering och riksdag, utan också mot den som har de bästa förutsättningarna att se till att förändringen av arbetsförmedlingen faktiskt ändå hamnar på fötter”, skriver debattören..

SVT Debatt - 25 nov 19 kl. 13:14

”Våldet mot kvinnor kräver samma kraftåtgärd som gängkriminalitet”

”Skadeverkningarna av mäns våld mot kvinnor, sexuella hot och trakasserier är enorma på många plan, inte minst i form av det mänskliga lidande som det ger upphov till”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 27 nov 19 kl. 10:55

”Hade motsvarande skett i USA skulle flera i bankeliten hamnat i finkan”

”Så länge vi upprätthåller bilden av bankerna som naiva offer för utländska bovar kommer vi aldrig se verkligheten som den är, än mindre kunna ställa någon till svars på bankområdet”, skriver debattören..

SVT Debatt - 01 mar 20 kl. 12:40

Lina Korsgren överlägsen damsegrare

Förra året fick Lina Korsgren ge sig mot Britta Johansson Norgren. Men i år fick Korsgren revansch då hon vann en överlägsen seger i Vasaloppet..

SVT Debatt - 20 dec 19 kl. 08:34

Debattsidan Opinion och programmet Opinion Live har lagts ned

Sveriges Televisions debattsida Opinion och programmet Opinion live har nu lagts ned..

SVT Debatt - 19 dec 19 kl. 10:52

Nationalekonomen: ”Inga belägg för att privat arbetsförmedling är bättre än statlig”

”Den mest omdebatterade förändringen av arbetsförmedlingen har berört den ökade inriktning mot att privata aktörer tar hand om hela matchningen av arbetssökande och lediga jobb har inte stöd av forskarna”, skriver debattören..

SVT Debatt - 18 dec 19 kl. 13:50

Stressforskare: ”Oron för julstressen är överdriven”

”Vi tror att det kan finnas ett problem med att prata om “julstress”. Dels för att det kan skapa överdriven oro som i sig kan vara stressande, dels för att effekter av långvarig stress såsom utmattning, psykisk ohälsa och sömnproblem bör tas på större allvar och skiljas från den mer vardagliga, kortvariga stressen”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 17 dec 19 kl. 12:58

Skatteåterbäringen: ”Fem tips på hur du stärker ditt ekonomiska självförtroende”

”Den bortglömda skatteåterbäringen är bara ett exempel bland många på hur stora belopp försummas genom passivitet. Som tur är är det aldrig för sent att lära sig något nytt. Fler kan få ut mer av sin ekonomi”, skriver debattören..

SVT Debatt - 16 dec 19 kl. 10:34

”Skyll inte på andra – ansvaret för otryggheten ligger på oss alla”

Neda Ameli, grundare av gruppen Uppsala gäris, upplever en större otrygghet nu än tidigare. – När jag var ung i min stad kunde jag gå ut vilken tid som helst och jag var verkligen inte rädd. Jag saknar den känslan, säger Neda Ameli..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.