HBL > Ekonomi

Sunday, 26 January, 19:35

HBL - 29 jul 13 kl. 09:17

Konsumenterna ser dystert på ekonominKonsumenternas och industrins förtroende för ekonomin har försvagats.Enligt Statistikcentralen är konsumenternas förväntningar på ekonomin och speciellt sysselsättningen nu dystrare än i juni.

Förtroendeindikatorn låg i juli på 5,0 medan den i juni var 8,1. Förtroendet för ekonomin är denna månad starkare än för ett år sedan, men klart svagare än långtidsmedelvärdet på 12,4.

Också industrin såg en aning dystrare på ekonomin i juli, framgår det av EK:s förtroendeindikator.
Läs mer på HBL
Läs mer om:
Statistikcentralen, EK, Penna Urrila, FNB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konsumenterna, ser, dystert, ekonomin
HBL - 30 mar 15 kl. 19:57

Handeln ser dystert på de närmaste åren

Handeln har ett klart budskap till den kommande regeringen. Skattelösningarna måste stöda köpkraften på hemmamarknaden. – Den nya regeringen bör ovillkorligen se till att köpkraften ökar.

HBL - 28 jan 13 kl. 09:02

Konsumenterna ser ljusare på ekonomin

Konsumenterna ser aningen ljusare på ekonomin än tidigare.Konsumenternas förtroendeindikator var i januari 4,5, då den i december var 3,5 och i november 1,0, rapporterar Statistikcentralen. Över 1400 personer intervjuades för barometern den 2?

YLE - 15 okt 15 kl. 21:03

Jaro vill skaka av sig apan – ”Det ser dystert ut”

Tio raka matcher utan seger. Situationen i botten börjar så småningom vara hopplös. Men FF Jaro har inte tappat hoppet.

Norrtelje Tidning - 13 sep 11 kl. 04:00

Grisuppfödare ser dystert på framtiden

Det är kris i grisbranschen. Norrtäljes uppfödare ser dystert på framtiden. ?

BT - 27 sep 11 kl. 09:01

Finländare ser dystert på framtiden

De finländska konsumenternas syn på landets ekonomi blir allt dystrare. Enligt finländska Statistikcentralen är bedömningarna om ekonomin de mest pessimistiska sedan slutet av 2008. Speciellt risken för en ökad arbetslöshet oroar finländarna.

HBL - 27 jun 13 kl. 08:57

Konsumenterna ser ljusare på ekonomin

Konsumenternas förtroende för ekonomin har ökat en aning sedan våren.De finländska konsumenternas förtroende för ekonomin har förstärkts en aning. Konsumenternas förtroendeindikator var i juni 8,1 medan den i maj var 5,0 och i april 6,4.

Helsingborgs Dagblad - 16 jan 12 kl. 01:33

Svenskarna ser dystert på ekonomin

Svenskarna har en dyster syn på ekonomin under det kommande året, visar en ny undersökning av Svenskt Kvalitetsindex (SKI). I den förra mätningen sjönk framtidstron för ekonomin kraftigt och i den nya fortsätter den att sjunka. Nedgången gäller synen på både den egna och den allmänna ekonomin.

GöteborgsPosten - 15 nov 18 kl. 16:11

"Det ser dystert ut i den bästa av SD-världar"

Det är ekonomin som styr sägs det, såväl i politik som vardag. Men ekonomin i ett land styrs i stor grad av demografin. Och Sveriges ekonomi har en stor utmaning med en snabbt växande andel äldre.

SR - 03 jul 11 kl. 08:30

Britter ser dystert på framtiden

Två tredjedelar invånarna i Storbritannien anser att ekonomin försämras och skär ned konsumtionen kraftigt på grund av stigande priser på mat, drivmedel och energi..

VBL - 27 nov 12 kl. 08:01

Konsumenterna ser ljusare på framtiden

Konsumenternas tror litet mera på ekonomin än tidigare. Det visar Statistikcentralens siffror för november. Inom företagen är stämningarna dock dystrare än tidigare, uppger Finlands näringsliv EK..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.