Barometern > Nyheter

Tuesday, 14 July, 19:44

Barometern - 29 jul 13 kl. 07:23

Dålig arbetstrygghet för personliga assistenterAlla brukarens personliga assistenter sparkades när kooperativet byttes. Bara en återanställdes. Oskarshamns-Tidningen har pratat med en av de som fick lämna sitt arbete.
? Vi har ingen arbetstrygghet.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
tidningen, Lisa, Oskarshamns-Tidningen, Per-Inge Pettersson

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dålig, arbetstrygghetför , personliga, assistenter
YLE - 18 feb 16 kl. 12:40

Nollavtal vanligt för personliga assistenter

Nollavtal är mycket vanliga bland personliga assistenter, visar Yle Nyheters rundringning. Företagen hävdar att arbetets art är sådant att nollavtal behövs, men fackföreningen JHL menar att det bara är dåliga bortförklaringar för att slippa fastanställa assistenterna. Yle Nyheter har kontaktat fyra företag som har personliga assistenter anställda i huvudstadsregionen.

SR - 26 jul 18 kl. 05:56

Arbetsmiljön för personliga assistenter ska utredas

Regeringen vill utreda hur arbetssituationen för Sveriges personliga assistenter ser ut. Assistenterna, som jobbar med människor med funktionsnedsättningar, är en stor yrkesgrupp som har vuxit. Men den samlade kunskapen om hur de har det på jobbet är dålig..

Västerbottens Folkblad - 23 apr 12 kl. 20:24

Högre lön för personliga assistenter

Nytt avtal ger personliga assistenter högre lön, och stoppar dessutom varslad strejk på flygbussarna. Nytt avtal ger personliga assistenter högre lön, och stoppar dessutom varslad strejk på flygbussarna. Kommunal och Vårdföretagarna träffade på måndagen ett nytt avtal för privatanställda personliga assistenter.

Barometern - 26 sep 14 kl. 14:49

Funktionshindrad slagen av personliga assistenter

En funktionshindrad man blivit slagen och med ett skärp hindrats röra sig fritt av sina personliga assistenter. Händelsen har Lex Sarah-anmälts. Mannen har tillsyn i hemmet dygnet runt på grund av sitt handikapp och när en inhoppare jobbade i somras upptäckte hon att mannen fått en smäll på handen av en annan assistent.

Barometern - 23 nov 15 kl. 23:08

Personliga assistenter slutar om vård privatiseras

Personliga assistenter och anhöriga oroliga för privatiseringen av personliga assistenter. "Det kommer förstöra brukarnas, anhöriga och anställdas liv.".

Alingsås tidning - 22 nov 16 kl. 16:18

Personliga assistenter protesterade

”Ta ert ansvar, sälj inte ut oss.”
Det var budskapet från de personliga assistenter som på tisdagen demonstrerade mot sparförslaget att lägga ut Alingsås kommuns assistans på entreprenad.
Ett 30-tal av de över 100 kommunanställda personliga assistenterna samlades utanför socialförvaltningens lokaler, där socialnämnden skulle sammanträda en stund senare.

DN - 24 aug 17 kl. 12:29

Kommunals personliga assistenter varslar om strid

Från den 8 september kan 40.000 privatanställda personliga assistenter ta strid mot sina arbetsgivare. Kommunals varsel kan sätta stopp för inhyrning av personliga assistenter och nyanställning hos privata företag..

Skånskan - 15 okt 19 kl. 05:30

V vill ge personliga assistenter mer utbildning

Svalöv Utbildningen för personliga assistenter måste bli bättre – tillika ska man behålla sin lön under tiden.Det framhåller de båda Vänsterpartisterna Marika Jardert och Ann-Caroline Hansson i en motion ställd till kommunfullmäktige Svalöv.
– Att locka människor att arbeta som personliga assistenter är många gånger en väg in på arbetsmarknaden.

YLE - 11 sep 13 kl. 07:05

Lättast att hitta personliga assistenter i huvudstadsregionen

Under de fyra år som personer med funktionsnedsättningar har haft subjektiv rätt till personlig assistent har bland annat antalet personer med utvecklingsstörning som anställer en assistent fyrdubblats. I Helsingfors, Vanda och Esbo har antalet i medeltal vuxit med 160 procent. I samband med det har också medelantalet dagar på anstalt minskat med en fjärdedel.

Nya Wermlands Tidningen - 13 sep 12 kl. 09:16

Personliga assistenter varslas

I veckan har en handfull personliga assistenter varslats från Karlskoga kommun. Inget konstigt med det menar socialchef Karin Björkman. ?

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 25 jun 20 kl. 10:12

Hultsfred: Man riktade slag mot ambulanspersonal

Ambulansen kallades till en bensinstation i Hultsfred. Då blev en man aggressiv och riktade slag mot ambulanspersonalen. .

Barometern - 25 jun 20 kl. 10:14

Redan godkända mediciner testas mot covid-19

Barometern - 25 jun 20 kl. 10:22

Fortkörare misstänkt för drograttfylleri

Barometern - 25 jun 20 kl. 10:33

Rödingbeståndet i Vättern minskar

Barometern - 25 jun 20 kl. 10:36

USA: Huawei kontrolleras av Kinas militär

Barometern - 25 jun 20 kl. 09:19

Stockholmsbörsen sjunker

Barometern - 25 jun 20 kl. 09:27

Telefonkiosker återuppstår för att hjälpa äldre ur isolering

Mörbylånga tillsammans med Trelleborg blir första kommunerna i landet att testa Telias pilotprojekt med nya telefonkiosker. Det är på boendet Äppelvägen i Färjestaden de äldre nu kommer kunna använda tekniken för videosamtal till sina nära. .

Barometern - 25 jun 20 kl. 09:40

Kommunen skickade dubbla fakturor

Under sju dagar i juni har Oskarshamns kommun av misstag skickat ut dubbla fakturor. Men det räcker att betala en av fakturorna. .

Barometern - 25 jun 20 kl. 09:49

Aloe Blacc: Märkligt att släppa musik just nu

Det har gått sju år sedan hans senaste album. Men nu är Aloe Blacc på gång med ett nytt. Andra singeln "My way" handlar om att övervinna hinder..

Barometern - 25 jun 20 kl. 09:49

Misstänkt mördare kan ha psykisk störning

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.